Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.09.2014.

00:35

Irving: Najveći trenutak u mom životu

Najkorisniji igrač Svetskog prvenstva i najbolji igrač finala Kajri Irving rekao je da mu je osvajanje titule sa SAD najveći uspeh u životu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Irving je sa 26 poena (6/6 za tri) predvodio SAD do ubedljive pobede nad Srbijom sa 129:92, u finalu SP u Španiji.

"Ovo je daleko najveće dostignuće u mom životu. Najveći momenat u mom životu. Uradio sam ovo sa momcima koje mogu zvati braćom do kraja života", rekao je Irving.

Amerikanci su u SAD odbranili titulu prvaka sveta, osvojili petu u istoriji i izjednačili se sa našom zemljom.

"Uvek si deo nečega što je veće od tebe. Bio sam spreman da uradim sve što je Trener K tražio. Želeo sam da iskoristim svaku prednost koju mogu da imam igrajući sa ovim momcima i učeći od njih", dodao je Irving.

Klej Tompson rekao je da je odliccan osećaj postati svetski šampion i da se njegova ekipa lepo zabavila na takmičenju u Španiji.

"Odličan je osećaj osvojiti zlatnu svetsku medalju, posebno sa ovako velikim igračima koje imamo. Lepo smo se zabavili na Svetskom prvenstvu", rekao je Tompson.

Član najbolje postave takmičenja Kenet Farid istakao je da se nada da će se naći u svojoj reprezentaciji i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Volim košarku, navijače, to što sam na parketu među aut linijama, to je divna stvar. Nadam se da ću igrati za reprezentaciju i na Olimpijskim igrama", rekao je Farid.

SAD je na Mundobasketu u Španiji rivale dobijao sa prosečnom razlikom do 33 poena, a finale je rešio pogodivši 11 od prvih 15 šuteva za tri poena.

Pobeda od 37 poena razlike nad Srrbijom i 129 postignutih poena nisu najbolji učinak u istoriji finala SP, SAD je to ostvario 1994. kada je 1994. pragazio Rusiju 137:91. Mada su bili blizu, vodili su 105:67 pred poslednji period.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve