Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.09.2014.

00:17

Krstić se oprostio od reprezentacije

Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić objavio je da je finale Svetskog prvenstva u Španiji bila njegova poslednja utakmica u dresu ’orlova’.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„To je to. Ovo mi je definitivno poslednje takmičenje u dresu reprezentacije“, rekao je Krstić posle utakmice sa reprezentacijom Sjedinjenih Država u kojoj je naš tim osvojio srebro, porazom sa 129:92.

Krstić je na pitanje da li bi prihvatio srebro da mu ga je neko ponudio pre Mundobasketa rekao:

Uz sve probleme koje smo imali, ne samo ja, već ekipa, prihvatio bih srebrnu medalju. Ovo je veliki uspeh i pored ovog poraza, treba da budemo realni. Napomenuo sam da smo imali problema, napravili smo odličan tim, odličnu bazu za sledeće godine i ovo je veliki uspeh. Za nas je bilo bitno da budemo u vrhu, a i za naš narod da i dalje imamo dobar tim. Jednostavno, svi igraju košarku sada i nije realno da se uzima medalja sada“.

Kapiten Srbije istakao je da su Amerikanci pokazali da su bolji tim, ali da nije bilo prijatno gubiti od njih.

Ne možeš da uživaš ako gubiš 30-40 razlike. Nije lep osećaj, pa makar to bili Amerikanci, ali i njima smo dali 92 poena, i pokazali da možemo da igramo i sa njima, iako su oni bolji tim. Oni su odigrali sjajno, dali su 11 trojki u prvom poluvremenu, i protiv drugih ekipa je teško igrati“, rekao je Krstić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve