Nova vest
Košarka

Subota, 13.09.2014.

13:41

Teo: Ne idemo u finale da izgubimo

„Ne smete da ga ostavite samog ni sekund“, rekao je fantastični Nikola Batum za Miloša Teodosića nakon poraza u polufinalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Miloš Teodosić je bio glavna meta Franuza u polufinalu, a biće sigurno i Amerikancima u finalu.

On je međutim u petak uveče pokazao da ga je nemoguće čuvati kada je raspoložen, pa čak i kada Batum pokuša da ga zaustavi.

„On pravi štetu u Evropi već godinama“, dodao je krilni košarkaš Portlanda.

A, kako amerikanci vide finalni duel? Oni Srbiju predstavljaju kao ekipu koja u svojim redovima nema nijednog igrača u rosteru neke NBA ekipe, ali dodaju i da će to bez dileme biti najteži isput za njih na šampionatu.

„Zaustavljanje Teodosića je prioritet broj jedan“, napisao je kolumnista portala nba.com.

Kao što je selektor Đorđević rekao nakon polufinala, Miloš Teodosić je već MVP ovog turnira i bila bi sramota da tako ne bude na kraju, bez obzira na ishod finala.

Ovaj turnir u Španiji je doktorat 27-godišnjeg Valjevca. On sada može da se nazove doktorom košarke. 14 poena, 4.1 asistencija i 2.4 skokova po utakmici ne odslikavaju dovoljno Teov uticaj na igru naše selekcije.

On je duša ovog tima, on podiže igru većine momaka u reprezentaciji za 20 ili 30% kada je na parketu. Ni Teodosić nema dilemu ko je favorit u finalu, ali...

„Oni su bez sumnje veliki tim. Ali mi sigurno ne idemo na tu utakmicu da je izgubimo“, rekao je Teodosić rečenicu od koje se ježi svaki navijač naše ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve