Nova vest
Košarka

Subota, 13.09.2014.

11:49

Đorđević: Ništa bez igrača i pomoćnika

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević oduševio je čitav svet načinom na koji vodi ekipu na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Đorđević je maltene kao debitant stigao na klupu ’Orlova’ i već od starta su usledile žestoke kritike na njegov izbor.

Međutim, on ih je sve demantovao fenomenalnim stavom i mogućnošću da do maksimuma motiviše igrače.

Legenda srpske košarke, dan posle pobede nad Francuskom i plasmana u finale, istakao je da uspeh koji je zabeležio nacionalni tim nije samo njegov. On se posebno osvrnuo na rad pomoćnika, bez kojih, kako kaže, sve ovo ne bi bilo moguće.

„Meni je pre svega bila čast da radim sa ljudima koji su pored mene – Jovica Antonić, Milan Minić i Muta Nikolić su moji najveći savetnici, kritičari. Dugujem veliku zahvalnost igračima koji su uradili veliki deo posla, zapravo najveći. Ponosan sam što sam njihov trener. Koncentrisani smo i dalje na takmičenje koliko je to moguće dan posle ovakve pobede“, rekao je Đorđević.

Milan Minić ipak nije želeo stručni štab da ističe u prvi plan.

„Ako ovo gledamo kao košarkašku predstavu, glavni su igrači, a mi smo šaptači koji pomažu da lakše se nose sa scenarijom. Posle poraza koje smo doživljali u prvoj fazi, mi smo sazreli i bili pravi onda kada su krenule eliminacione utakmice“, naveo je Minić.

Jovica Antonić ističe da se Srbija neće zaustaviti na ovom uspehu.

„Mislim da nismo rekli poslednju reč. Kad smo se sastali, pričam o svom odnosu s jednim igračem. Prvo smo se pozdravljali klimanjem glavom, tokom pripreme stiskom ruke, a kad je počelo prvenstvo zagrljajem. Mislim da je krenuo voz sa ljudima koji su košarkaški čestiti i mislim da svi treba da uđemo u njega. To je voz ljubavi, poštovanja, ljudi koji su čestiti u košarkaškom smislu“, dodao je Antonić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve