Nova vest
Košarka

Petak, 12.09.2014.

08:10

Rudi Gober – novi adut Francuza

Mladi centar Rudi Gober bio je jedan od ključnih igrača u senzacionalnoj pobedi Francuske nad Španijom u četvrtfinalu Svetskog kupa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

On se izvanredno nosio sa braćom Gasol i Ibakom, a meč je završio sa 5 poena i 13 skokova.

“Znao sam da je odbrana na Pauu moj zadatak i znao sam da moram da ga zaustavim ako želimo da pobedimo. To je bila moja najbolja partija u dresu Francuske, to je sjajno za moju karijeru i za samopouzdanje pred novu sezonu. Ipak, sada moram da ostanem koncentrisan i da pomognem timu“, izjavio je 22-godišnji košarkaš.

Učinak Gobera, kao i dobre igre Žofrea Lovernja, pokazali su da ’Trikolori’ imaju mlade snage na koje će moći da se olsone.

“Verujem da napreduju. Videli ste koliko su se njih dvojica trudili i kako su pratili Dijaa i mene“, izjavio je Nikolas Batum.

Na pitanje da li je u meču sa Špancima Gober realizovao deo svojg potencijala, selektor Vensan Kole je odgovorio:

“Izgleda da je tako. Rudi je mlad igrač i u NBA ligi ne igra mnogo. Nije bio spreman kada je pre dve godine napustio Francusku. Razgovaramo sa njime svakog dana od početka priprema i ima veliku želju da igra dobro“.

U petak od 22 sata Francuska igra sa Srbijom za plasman u finale SP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve