Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.09.2014.

21:29

Kole: I oni su bolji, a i mi

Selektor Francuske Vensan Kole rekao je da njegovi igrači ne smeju da podlegnu euforiji na utakmici sa Srbijom u polufinalu Mundobasketa u Španiji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srbija i Francuska će se u petak od 22 časa boriti za drugo mesto u finalu, u reprizi duela iz grupne faze u kojem su ‘petlovi’ slavili sa 74:73.

“Ova utakmica ne može da se poredi sa prethodnom koju smo igrali. Oba tima su bolja. Oni su napredovali, mi smo napredovali”, rekao je Kole.

Otkako je Srbija samostalna, odigrala je tri meča sa Francuskom. Pre ovogodišnjeg Mundobasketa, Francuska je slavila u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu 2011, dok se naš tim revanširao dve godine kasnije u Sloveniji, gde su ‘trikolori’ postali šampioni ‘Starog kontinenta’.

Kole je, takođe, istakao da mu je glavna zabrinutost pred polufinale da njegovi igrači ne pomisle da su već postigli veliki uspeh.

To bi mogao da bude problem i zbog toga sam najviše zabrinut. Svi moraju da shvati da ako jednom uspete, to ne znači da će tako biti svaki put. Moramo da imamo isti pristup kao do sada, da konstantno odigramo dobro i ozbiljno i da ne poletimo”, naglasio je Kole.

Selektor Francuske je istakao da ga brine napadačka igra Srbije i da nije siguran da li njegov tim može na isti način da odgovori.

Imaju više mogućnosti u napadu od nas. Mi imamo velike probleme da postignemo više od 70 poena, a ono mogu i preko 90. Ne znam da li možemo da budemo dobri u napadu. Znamo da smo dobri u odbrani, ali ne znam da li će to biti dovoljno. Ali, videćemo”, rekao je Kole.

Pobednik duela između Srbije i Francuske za titulu svetskog šampiona će se boriti sa pobednikom susreta između Sjedinjenih Država i Litvanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve