Nova vest
Košarka

Nedelja, 07.09.2014.

21:27

"Srbija pobedila srcem, ne taktikom"

Selektor Grcke Focis Kacikaris rekao da je njegova ekipa odigrala najlošiji meč na Šampionatu i da se Srbija u četvrtfinale plasirala srcem, a ne taktikom.

Izvor:

Autor:

Default images

"Odigrali smo svoju najlošiju utakmicu. Srbija nas je dobila srcem, a ne taktikom. Dopustili smo im previše lakih poena na startu. To nije bilo prihvatljivo. Loše smo prišli utakmicu. Srbija je u nastavku odigrala izvanredno. Jaku odbranu. Kaznili su nas sa svih pozicija", rekao je Kacikaris.

Košarkaši Grčke izgubili su od Srbije sa 90:72 u osmini finala Svetskog prvenstva u Španiji.

Kraj meča obeležilo je i koškanje na terenu pošto je Bjelica oštrije faulirao Burusisa. Sve je završeno dosuđenim tehničkim greškama za obojicu igrača, a

"Burusisu je bilo preteško pošto je jedini centar. Nije izdržao celu utakmicu. Ponosan sam na tim. Nije bitno šta smo uradili u grupi, ovo je bitno. Morali smo više da se borimo. Košarka je psihološki sport. Nismo mi odigrali ovako namerno. Ne znamo sve razloge. Kada dodju eliminacione utakmice moramo biti spremni za sve,
naročito protiv ekipe kao što je Srbija
", rekao je on.

Košarkaš Grčke Nikos Zizis kazao je da je Srbija zasluženo pobedila.

"Odigrali su neverovatno. Znali smo da ćemo imati pritisak posle pet pobeda. Srbija nije imala taj pritisak. Oni su bili u teškoj grupi i završili četvrtini. Potpuno su nas nadigrali", kazao je Zizis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve