Nova vest
Košarka

Subota, 06.09.2014.

22:01

Dragići odveli Sloveniju u četvrtfinale

Košarkaši Slovenije plasirali su se u četvrtfinale Svetskog kupa, pošto su savladali Dominikansku Republiku sa 71:61.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Slovenci nisu blistali, ali su ipak došli do trijumfa i meča sa SAD u četvrtfinalu.

Najefikasniji je bio Zoran Dragić sa 18 poena (8-15 iz igre) i 3 skoka, Goran Dragić dodao je 12 poena (6-12 iz igre) i 6 asistencija, ali imao je i 6 izgubljenih lopti.

Slokar je upisao 9 poena i 6 skokova, Domen Lorbek dao je 8 poena, a bek Crvene zvezde Jaka Blažič postigao je 2 poena za dva minuta na parketu. Feldin je predvodio Dominikanu sa 18 poena (8-14 iz igre), 8 skokova i 3 asistencije, a Džek Martines je dodao 12 poena i 11 skokova.

Posle boljeg početka Dominikane, Slovenci su u završnici prvog i početkom drugog poluvremena napravili seriju 19-0, a na tri minuta do kraja trećeg perioda posle trojke Zorana Dragića bilo je +15 (51:36).

Nisu se predavali autsajderi iz Srednje Amerike, zahvaljujući Feldinu i Martinesu uhvatili su priključak u poslednjoj četvrtini i prišli su na 54:52. Imala je Dominikana priliku da se potpuno vrati u meč, ali pogoci braće Dragić i Lorbrek ponovo su doneli +8 Slovencima i time je meč prelomljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve