Nova vest
Košarka

Utorak, 02.09.2014.

00:16

Stariji Gasol razbio Brazil

Košarkaši Španije uspešno su položili prvi ozbiljniji test na Svetskom kupu, pošto su bez problema savladali Brazil sa 82:63.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

’Furija’ je u prva dva kola očekivano ubedljivo pobedila Iran i Egipat, ali tim Rubena Manjana ipak je mnogo jači protivnik.

Međutim, to se nije moglo zaključiti na osnovu situacije na terenu u prvoj četvrtini – nošeni podrškom sa tribina, Španci su igrali u neverovatnom tempu, sa mnogo kontri i pogođenih šuteva, pa su posle deset minuta vodili sa velikih 30:14.

Već tada meč je odlučen – Brazilci nisu odustajali, u pojedinim intervalima meča uspevali su da pariraju domaćinu, ali Španija je lagano privela meč kraju.

Pau Gasol predvodio je domaćina sa 26 poena (11-15 iz igre), 9 skokova i 3 rampe, Serhio Rodriges ubacio je 12 poena (samo jedna asistencija), a Huan Karlos Navaro imao je 10 poena i po 4 skoka i asistencije.

Kod Brazilaca, koji su pretpreli prvi poraz na SP, istakli su se Leandro Barbosa sa 11 i Anderson Varežao sa 10 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve