Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 01.09.2014.

19:33

Mirna ruka Noćionija donela trijumf Argentini

Argentina je u meču trećeg kola grupe B Svetskog prvenstva u Španiji pobedila Filipine u tesnoj završnici 85:81.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images

Filipinci su uspeli da se vrate u meč u četvrtoj četvrtini, ali im je pri rezultatu 83:81 suđena dupla, da bi Andres Noćioni overio pobedu sa linije slobodnih bacanja.

Filipine je u meču držao fantastični Andrej Bleč koji je uz 14 poena dodao 15 skokova po dve blokade i asistencije, dok je u redovima Argentine bio najbolji Markos Mata sa 17 poena i devet skokova.

Filipini, o kojima je redakcija B92 opširnije pisala, dobro su otvorili meč da bi u drugoj i trećoj četvrtini Argentinci došli do dvocifrene prednosti. Odličnim šutem Filipinci su uspeli da dođu do priključka, ali u finišu nisu uspeli da preokrenu.

Pri rezultatu 83:81 filipinski selektor je tražio tajm-aut, ali posle njega „Gilasi“ nisu uspeli da izgrade poziciju za šut. Jedva su izveli loptu, šut u poslednjim trenucima napada im je izblokiran i morali su da fauliraju Noćionija. Krilni košarkaš Reala je pogodio oba puta i tako potvrdio pobedu Argentine.

Najefikasniji na meču bio je Luis Skola sa 19 poena, dok je filipinski krilni centar Randiel De Okampo postigao 18, a veteran Džimi Alapag 15 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve