Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 01.09.2014.

18:57

Đorđević: Pribojavali smo se Irana

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je iz odbrane došla pobeda protiv Irana u 3. kolu Mundobasketa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je savladala Iran sa 83:70 i ostvarila drugu pobedu kojom je praktično prošla u naredno kolo.

Đorđević je pohvalio igru Irana u prvom poluvremenu rekavši da je ovo za našu selekciju bila najvažnija utakmica u prvoj fazi.

„Ovo je bila utakmica od koje smo najviše strepeli i koju smo najviše pripremali jer smo znali da će biti ključ. Verovatno je i zbog toga bila tenzija i nervoza, ali moramo da damo i njima kredit, ekipa Irana je odigrala prvo poluvreme na visokom nivou. Pogotovo njihov najbolji igrač Hadadi, koji je bivši NBA igrač. Nismo timski našli način da ga zaustavimo, imao je sjajno veče. Međutim, naškvalitet je bio taj da nismo nikada stajali sa odbranom i iz te odbrane je došla izuzetna treća četvrtina gde smo i dobili utakmicu uz sjajan pritisak na njihovom pleju Stefana Markovića čija nas je energija ponela i tranplatovala do ove pobede i potom ova četvorica, odnosno petorica igrača koji su i izneli celu utakmicu. Svima je bilo u interesu da rasporedimo minute na prethodnim mečevima da bi imali baš ovakvu minutažu na ovoj, za nas jako značajnoj. Idemo dalje, mirne glave sa vatrom u srcu bez obzira na poraz od Francuske. Gledaćemo da se odmorimo sutra uz jedan trening i da pripremimo utakmicu protiv Brazila koja izuzetno teška jer oni su po mom mišljenju jedni od favorita čak i za najsjajniju medalju. Imaju sjajnu ekipu ali to je izazov koji je privlačan i za nas“, rekao je Đorđević.

On je naveo da su svi igrači zdravi i da problema jedino ima kapiten Nenad Krstić.

"Svi su zdravi, sem Krstića. Vodimo računa o njegovom zdravlju, ali ima još utakmica na ovom Svetskom prvenstvu gde će on imati svoju pravu ulogu", dodao je Đorđević.

Utorak je dan pauze u ovoj grupi, a "orlovi" u sredu igraju protiv Brazila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve