Nova vest
Košarka

Nedelja, 31.08.2014.

03:37

Finci: Kad smo dali poslednji koš?

Teško je igrati protiv SAD košarku, ali postići samo dva poena za deset minuta igre je ravno nemogućem.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ipak, to su uspeli Finci, koji su u drugoj četvrtini meča sa SAD postigli upravo toliko poena. U međuvremenu su primili 29.

"Hej, sećate li se kad postigli koš poslednji put?", otkrio je krilni igrač Finske Kimo Murinen kako je njegov tim to prokomentarisao na klupi debitanta na Mundobasketu.

Finci su u drugom peridu promašili svih 17 šuteva iz igre, od čega su šest bile trojke, a zajedno sa trećim periodom vezali su 19 promašaja u nizu koji je konačno prekinuo Tuka Kota devet minuta pre kraja četvrtine.

Zahvaljujući toj neverovatnoj četvrtini SAD je poveo 60:18, da bi na kraju slavio sa 114:55, što je druga najveća pobeda Amerikanaca na svetskim prvenstvima.

"Treneri su nas ohrabrivali da nastavimo da igramo jako, govorili su nam na svakom tajm-autu, kod svakog auta da oni imaju samo dva poena. To nas je dodatno motivisalo da nastavimo tako da igramo", rekao je Stefon Kari, koji je dao samo četiri poena Fincima.

U sledećem meču SAD će imati mnogo teži zadatak protiv Turske, dok će Finci utisak pokušati da poprave protiv Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve