Nova vest
Košarka

Petak, 29.08.2014.

18:11

Đorđević: Teo ne igra protiv Egipta

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegova ekipa spremna da na pravi način započne takmičenje na SP i da od igrača očekuje vatru na terenu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Košarkaši Srbije igraju u subotu u 15.30 protiv Egipta, utakmicu prvog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Granadi.

"Svi jedva čekamo da počne prvenstvo, to je očigledno po pozitivnoj nervozi. Danas smo imali dobar trening, svi smo spremni da na pravi način počnemo ovo Svetsko prvenstvo", rekao je Djorjdević novinarima u Granadi.

"U našem timu su vrhunski takmičari, imaju mnogo iskustva iza sebe i nemamo pravo da, ako izgubimo, kažemo da smo imali slab dan. Na ovakvim prvenstvima izgubljena utakmica ne može da se pravda slabim danom. Na nama je da izbegnemo mentalnu blokadu, da dobro odigramo prvenstvo i da želimo da pobedimo u svakoj utakmici. Bez alibija ulazimo u takmičenje", rekao je Đorđević.

"Želimo normalan pristup takmičenju, bez uspona i padova. Od igrača tražimo da vidimo vatru na terenu, lepu igru. Mi igramo timski, ne zavisimo od pojedinca, to su svi igrači shvatili. Svaki od igrača i nas ostalih podjednako deli teret", rekao je bivši kapiten reprezentacije.

Đorđević je rekao da će Miloš Teodosić propustiti utakmicu protiv Egipta, jer je dobio temperaturu.

"Teodosić nije trenirao, ostao je u hotelu, napao ga je virus, dobio je temperaturu, pod terapijom je i mislim da nije ništa ozbiljno, a još oseća posledice povrede zgloba. Mislim da će propustiti duel protiv Egipta. Možda je to dobro, biće svežiji za naredne utakmice. Ima igrača koji će uskočiti i rešiti problem. (Nemanja) Bjelica je malo bolje, spustio mu se otok, posle udarca u nogu, (Nenad) Krstić ide na bolje svakog dana, još nije to to, ali mislim da će mu svaki minut koristiti da dođe do najbolje forme u najboljem trenutku za nas", rekao je Đorđević.

On je izrazio očekivanje da će njegovi igrači ozbiljno ući u utakmicu protiv Egipta i pobediti i dodao da je satnica poremetila pripreme, ali da je njegova ekipa na vreme ušla u bioritam vezan za navikavanje.

"Idemo iz utakmice u utakmicu, kao i svaki put na ovakvim takmičenjima. Kada igramo od 15.30 ne možemo da imamo treninge pre utakmica, ali ne možemo da se žalimo, pripremaćemo ekipu gledajući video snimke. Od četvrte utakmice će biti drugačije. Mislim da smo fizički spremni", rekao je Đorđević i dodao da su "Španci magistrirali organizaciju velikih takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve