Ponedeljak, 15.09.2014.

00:42

Sale: Da se što pre opet sretnemo

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević bio je prezadovoljan na kraju Svetskog kupa u Španiji.

Izvor: B92

Sale: Da se što pre opet sretnemo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

Bananamen

pre 9 godina

"Da se sto pre sretnemo" ..... TAKO JE BRE!!! mada pre toga neka idu na doping test,pa onda ... Hehe ,ne znam kije je to godine bilo ,ali se dobro secam odbojkaske utakmice protiv italije,gde su italijani pobedom protiv nas uzeli taj sampionat,da bi posle doping testa ustanovljeno da je pola it tima nadrogirano,a ceo mec je bio kao onaj sinoc ,svaki njihov blok je bio poen za njih,serva ubitacna,svaku loptu su uhvatili,isto kao ameri juce,one trojke,brzina u napadu u odbrani,ma dajjjjj kakvi vanzemaljci,obicno drogeranti sto bi moja baba rekla

tosiba

pre 9 godina

Citam neke komentare kako amerikanci nisu imali odbranu, djordjevic nije dobar trener i ne mogu da verujem kako se neko usudjuje da pise komentare kojima pokazuje da nema pojma o ovom sportu i da ima samo ne zdravu pohlepu.
Uglavnom, sve cestitke velikom djordjevicu koji je bio pravi trener reprezentaciji, dokazao im je da mogu stici do vrha i cestitke igracima (svim) koji su se borili svim srcem i timski
Amerima svaka cast za citavu predstavu na ovom svetskom prvenstvu.

Ivan

pre 9 godina

Vidim da neki spominju da smo se ovim kvalifikovali za OI, a to su potvrdili cak i komentatori. Odavno sam naucio da je za neke stvari bolje pitati internet, nego slusati rekla-kazala, a internet kaze sledece: na OI 2016 su se do sada kvalifikovali SAD kao sampioni sveta i Brazil kao domacin (mada ni to nije potvrdjeno, mozda ce i domacini cak morati u kvalifikacije). Cekaju se jos: finalisti Eurobasketa 2015 i PanAmerickih igara, prvaci Afrike, Azije i Okeanije, kao i prve 3 ekipe sa svetskog kvalifikacionog turnira koji ce se odrzati 4 - 11 jula 2016. Dakle samo 12 ekipa.

john galt

pre 9 godina

(Proud To Be Croat, 15. septembar 2014 11:40)
"Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде." Јован Дучић

anbeast

pre 9 godina

Od devedesetih naovamo, kako je padao kvalitet nase kosarke, izgleda je pao i kvalitet gledalaca(ili to samo internet dozvoljava da svako izrazi svoje ''misljenje'')?! Zanimljivo je da su najnegativniji u komentarima upravo oni koji vrlo malo znaju o samoj igri. Oni koji kosarku igraju na soniju i gledaju NBA na tv-u... Jesu nas Ameri razbili, ali ko je realan ocekivao da ih dobijemo ili da bude bas gusto?!?! Ja sam ocekivao (a to je realno i izvodljivo) da ce nasi porbati sto skuplje da prodaju kozu, medjutim, vec su u prvoj odustali od toga. Mnogi od americkih suteva su bili preko ruke - od TOGA NEMA odbrane. Tu pomaze samo atletic freak koji je dovoljno dugacak, agilan i skocan da isparira skroz. Nije da su nam pravili akcije od kojih su ostajali sami na sutu. Prosto individualno su ultra kvalitetni i tu nema pomoci. Pa ti ljudi to isto rade i u NBA gde ih cuvaju gore pomenuti atletic freak-ovi. Moze sa njima da se igra, ali za to je potrebna iskusnija ekipa sa vecim atletskim potencijalom. Jedino na sta realno mogu imati zamerku jeste ZAGRADJIVANJE kosa. Sa Faridom, Dejvisom, Kaznsom se ne mozes nadskakavati (bar ova nasa ekipa). Centri moraju da gradem, a bekovi i krila da skupljaju lopte. Meni se ovo prvenstvo dopalo i ocekujem lepe stvari u buducnosti (Ne, ne mislim da cemo od sada drati sve redom.)

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Ovako dobru igru Amerikanci teško da mogu da ponove, a mi, pojačani Micovim i Bobanom Marjanovićem, možemo mnogo, mnogo bolje ...

kapetan mikula

pre 9 godina

Imam 50 godina, a do prošle godine sam aktivno igrao košarku, kao jedan od najstarijih aktivnih igrača u Srbiji. Ljudi! Ovo je odličan uspeh! Ima dana kada te neće šut, ali i obrnuto. U NBA ligi, gde su ekipe sličnih kvaliteta, desi se da bude 40-50 razlike...Mi čitavu evropu učimo već 50 godina da igraju košarku. I mi smo kuburili sa povredama igrača, nismo poveli najbolje, tako da je uspeh tim pre još značajniji i veći. Bio sam skeptik, po pitanju Djordjevića, ali me je čovek totalno razuverio.Kako god, mi smo vicešampioni sveta! Samo da ne lebdimo previše u budućim takmičenjima. Jednu po jednu utakmicu...Korak po korak ... Košarka se vraća na velika vrata, ponovo u Srbiju.Važno je da klinci ponovo pune košarkaške terene i biće svetle budućnosti za srpsku košarku!Nismo mi štelovali raspored utakmica i termine, nego španci. Mi smo se samo lepo uklopili u priču. Tj. Sale, Muta i ekipa su odlično odradili domaći zadatak.A što se tiče amera...Trenutno je takav odnos snaga. Dali smo im skoro 100 poena. Sve je to dobro. Bili su, ko posrani na 15:7! Nokautirani! Nisu znali šta ih je snašlo. Da je nekim slučajem nas krenula trojka, kao njih, a da njima nije, kao u prvom poluvremenu protiv Litvanije i kod njih bi bio raspad sistema!Dobro je.

uvek Zvezda

pre 9 godina

(rumenko, 15. septembar 2014 00:53)

E sad, odakle početi? Šta bi bilo kad bi bilo.Sistem je takav kakav je i naše je da se prilagodimo. Ako je ponavljanje leglo nama, leglo je i drugima.Duda jeste osvojio srebro i jesmo gledali London na tv-u ali zar si zaboravio Istambul i to čuveno 1/2 finale? Bruka u Litvaniji?Zbog čega?
Dalje, vrlo dobro znaš i da su Katić, Birčević, Simonović prinudna rešenja zbog otkaza/povreda Kuzmića, Dangubića, Nedovića. Veliko je pitanje šta je bilo sa Mačvanom i Savanom. Vrlo dobro znaš da se Micić povredio.Motor ove ekipe , barem što se poena tiče moraju da budu Teo, Bogdan i Nedović. Bjelica je tu da "ubije" u odbrani i skoku i da da 10ak (a po potrebi kada neko od ove trojice "zakaže" da da i 20), Raduljica se odlično pokazao i da imaćemo problem da na centru zamenimo Krleta ali Bože moj.Dangubić, Kalinić i Mitrović će ove godine igrati EL a oni bi trebalo da budu na spisku za sledeće EP.Pa kakve veze ima ko je sa koliko gubio od Amerike? Španija je izgubila na SP u fudbalu 5-1 od Holandije. Gde su oni u fudbalu u odnosu na nas u košarci? Druga bitna stvar, ne pratite dovoljno NBA i ne kapirate da je ovo odlična ekipa, u kojoj nisu svi zvezde ali su odlični igrači. Ok nismo igrali protiv Španije ali šta sad da radimo kad su ispali. Jel to onda znači i da ona titula koju su Španci osvojili 2006. ne vredi jer je nisu osvojili protiv Amerike? U svakom slučaju, ocene su ti krajnje paušalne i nisu zasnovane na činjenicama.

Magnus

pre 9 godina

Pazi ove hejtere... "imali smo srece".

Jer kad Vrancuz ubaci 8 trojki za cetvrtinu, to je jer je nesretan. Kad Amer ubaci 11 za poluvrijeme, to je isto "sportska nesreca".

Jes, Krle je u finalu omasio 2 za redom, al to su 4 kosa. Dao je treci kasnije.

Gledao sam Brazil, Francusku i USA. Niti protiv USA nismo lose odigrali, i tim je tim, cak i kad su gubili 30 razlike.

Pogledajte govor tela onomad u Beogradu, kad umalo da su se potukli medjusobno, a pogledajte danas.

Ovo je tim koji moze opet do srebra, moze do zlata u Evropi, ma sta hejteri pricali, ali ne s lakocom kao Juga nekad.

Sto bi se reklo "danas svi igraju kosarku"...

Realnost

pre 9 godina

Ameri su nas razbili! Kaznili su promašene zicere kod 15:7 za nas. Mi smo loše šutirali za 3, a njima je ulazila svaka. Gorka pilula za kraj i povratak u realnost! Srebro je veliki uspeh! Takođe, dobili smo kostur nove reprezentacije i uz još par novih, mladih igrača realne šanse da u naredniim godinama budemo u svetskom i evropskom vrhu! OD sinoć su naši momci dobili i dodatni motiv - da jednom dobiju Amere, jer ih niko tako nije razbucao u njihovoj košarkaškoj karijeri do sada! Idem da dočekam srebrne!

drogirani garant

pre 9 godina

Ameri su jedina reprezentacija koja nije obavezna da uradi doping test! Od svih se to zahteva i obavezno je samo oni mogu da kazu ne i da prodju bez posledica! Zar to nije malo sumnjivo?
DA tako lete, skacu, trce...ma daaaj...ok, crnci su atlete ali nisu vanzemaljci...

lerma

pre 9 godina

@zoran
ne znam odakle da krenem da bi ti dokazao koliko si se nalupao. kazes srecne okolnosti. nalupali smo grke, brazilce i francuze za redom. to nije sreca. ako je nas sut za tri poena bio sreca sta reci za sut francuske u 4/4 ili amera tokom finala. ako bi na taj nacin gledali stvari onda nas je sra..o od kada kosarka postoji. ( ameri su nas tek sada stigli po broju zlatnih na SP ) kazes nismo imali skok sut igraca od praje. auuuuu sine ne znam odakle da krenem pa ni necu, ostani neobrazovan.


momci cestitam jos jednom na sjajnoj timskoj igri.

Nikola C.

pre 9 godina

(Duci0167, 15. septembar 2014 10:36)

Da ti odgovorim i nadovezem se na moj prethodni post.

Drugar, jedina stavka u kojoj smo mi medju 100 prvih na svetu je -- broj stanovnika. I tu smo oko 95.mesta. Uzimajuci u obzir sve drustvene pore (privredu, zdravstvo, skolstvo, sudstvo, itd.), mi nismo ni medju 100 drzava na Svetu. Verovatno.
Sve to se reflektuje i kao pod indigom preslikava na sport. Medjutim, na opste iznenadjenje citavog Sveta, mi smo u tom sportu MAJSTORI! Prvi, drugi, treci ili osmi, ali uvek u vrhu u mnogim sportovima. Cesto ispred nacija poput Amerike, Nemacke ili Rusije koje imaju laboratorijske uslove za stancovanje igraca kao na traci.
Evo, svi su osuli kamenje po odbojkasima jer su deveti. A iza nas npr. USA sa 300 mil stanovnika i uslovima da pozavide svi. Ili "najodbojkaskija" nacija --- Italija.

Zato se i kaze TORPEDOVALI jer po svim parametrima mi bismo i u sportu (kao i u svemu drugom) morali biti medju poslednjima. A mi SREBRNI! Mi smo sa 7 mil stanovnika srusili Brazil sa 30 razlike koji ima samo toliko kosarkasa. Francuze, prvake Evrope, veliku silu.
A da imamo iste uslove kao USA, prvaci dozivotni. Dok bi oni sa nasim uslovima ispadali vec u grupnoj fazi.
Hocu reci, iznenadjenje je kada tako mala drzava rusi mocnije i bogatije i to sa +30. Zato se kaze torpedovali. A objektivno i logicno je da smo poslednji i da gubimo (kao juce) jer su USA u svemu prve na Svetu, a mi ni medju 100. Zato je ovo uspeh.

Nikola C.

pre 9 godina

(Duci0167, 15. septembar 2014 10:36)

Da ti odgovorim i nadovezem se na moj prethodni post.

Drugar, jedina stavka u kojoj smo mi medju 100 prvih na svetu je -- broj stanovnika. I tu smo oko 95.mesta. Uzimajuci u obzir sve drustvene pore (privredu, zdravstvo, skolstvo, sudstvo, itd.), mi nismo ni medju 100 drzava na Svetu. Verovatno.
Sve to se reflektuje i kao pod indigom preslikava na sport. Medjutim, na opste iznenadjenje citavog Sveta, mi smo u tom sportu MAJSTORI! Prvi, drugi, treci ili osmi, ali uvek u vrhu u mnogim sportovima. Cesto ispred nacija poput Amerike, Nemacke ili Rusije koje imaju laboratorijske uslove za stancovanje igraca kao na traci.
Evo, svi su osuli kamenje po odbojkasima jer su deveti. A iza nas npr. USA sa 300 mil stanovnika i uslovima da pozavide svi. Ili "najodbojkaskija" nacija --- Italija.

Zato se i kaze TORPEDOVALI jer po svim parametrima mi bismo i u sportu (kao i u svemu drugom) morali biti medju poslednjima. A mi SREBRNI! Mi smo sa 7 mil stanovnika srusili Brazil sa 30 razlike koji ima samo toliko kosarkasa. Francuze, prvake Evrope, veliku silu.
A da imamo iste uslove kao USA, prvaci dozivotni. Dok bi oni sa nasim uslovima ispadali vec u grupnoj fazi.
Hocu reci, iznenadjenje je kada tako mala drzava rusi mocnije i bogatije i to sa +30. Zato se kaze torpedovali. A objektivno i logicno je da smo poslednji i da gubimo (kao juce) jer su USA u svemu prve na Svetu, a mi ni medju 100. Zato je ovo uspeh.

@RUMENKO

pre 9 godina

Rumenko, brate rodjeni, tvoja pitanja su u domenu ŠBBDBB - dosta davno je ovde neko komentarisao utakmicu u stilu "da vam nije ovoga, ovoga i ovoga, glatko bi ste izgubili" na šta je neko drugi dao najbolji odgovor na komentar koji sam ja video: "da ti nije gravitacije, ti bi brate ladno leteo" :) :) :) Ko razume, shvatiće :)

777

pre 9 godina

Koja je to povratak u realnost?? Biti drugi na svetu?? Mi gledamo samo Amerima u ledja a nama?? Ko sve nama gleda u ledja?? A ko se jos nije ni kvalifikovao za SP? Ovo je ciscenje sa parketa SVIH koji su nam se nasli na parketu osim Amera. Da je bilo ko drugi bio na nasem mestu a nije, jer nije zasluzio, prosao bi isto od Amera. Mi smo im dali 92 kosa, najvise od SVIH koji su igrali protiv njih. Ali jednostavno ne mozes protiv nekoga koji je bolji. A o tome da bi SVI voleli da su na nasem mestu i da ne pricam. Ko ne bi voleo da osvoji srebro i da je drugi na svetu u kosarci?? Ko?? Kazite mi ime te reprezentacije. NEMA.... Izgubili smo od kontinenta Amerike a najbolja smo reprezentacija na ovom svetu od evropskih timova . Evropa..opet kontinent i to cu uvek da potenciram. Mala Srbija...divite se...

Zevs

pre 9 godina

Ko je gledao utakmicu mogao je da primeti da su USA samo dobili zbog fantasticnog suta za tri poena u prvom poluvremenu. Srbija 2/9 USA 10/12, razlika 8 trojki ili 24 poena to je odlucilo. Posle tolikog vodjstva su USA igrali opustenije i mogli da nastave sa sigurnim sutevima na kos.Nas bas nije hteo sut za tri poena. Ipak je veliki uspeh osvojiti srebrnu medalju na svetskom prvenstvu, uz malo srece i umeca moglo je biti i bolje

Komshija Hashim

pre 9 godina

Dovoljno je samo reci da USA ima preko milion registrovanih kosarkasa.! Zato svaka cast momci, cela Srbija je uz vas, svi pricaju samo o vama !

Ti si nešto pomešao decko, USA ima 25 miliona košarkaša a 350 miliona stanovnika. Pa milion Košarkaša ima Grčka koja nema ni 10 miliona stanovnika.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Komshija Hashim(hvala Bogu pa si se odlučio za ime, beše i Kashim), a gde ono tvoji igrali juče, a i koji su tvoji? De malo objasni nam! Mi smo izgubili od njih, to stoji, ali treba uopšte i doći u toj poziciji da bi mogao da igraš u finalu, pa makar i izgubili! Samo javi koji su tvoji baš bi voleo da ih pratim tj gledam, znaš obožavam košarku pa zato:-)

Loonie

pre 9 godina

[link]

:D :D :D :D
(USAfil, 15. septembar 2014 10:00)

U odnosu na film bili smo slabiji samo za MJ-a. To je ta razlika na kraju.

Kila

pre 9 godina

Plejmejkeri: Teodosic,Markovic,Micic

Bekovi: Bogdanovic,Nedovic,Milosavljevic

Krila: Kalinic,Lucic,Dangubic

Krilni centri: Bjelica,Mitrovic,Jokic

Centri: Braduljica,Kuzmic,Macvan


ja mislm da je ovo buducnost srpske kosarke, jel se slazete? :)

gale

pre 9 godina

Komsija Hashime,hvala pre svega sto pratis nasu reprezentaciju na SP,mada nije potrebno,nego da ja tebe nesto pitam: Koji tebe zivotni jadi more pa saljes ovakve nebulozne komentare??? Cisto pitam,brinem za komsu....

wwwww

pre 9 godina

djolefrankfurt@ - gledao si najavu utakmice na sport1 koja je isla ceo dan? ne znam da li nas je ikada iko ovako lepo najavljivao i ovako lepo pricao o nama. moram dodati da je u studiu pored nemackog komentatora trebao biti i neki nas lik iz bajerna, medjutim, spanci su i tu nesto zeznuli pa do toga nije doslo. uglavnom, nasima svaka cast na srebru, sija bre ko suvo zlato. lepse i jace od americkog. pozdrav iz konstanze.

Milan

pre 9 godina

E moj Dordjevicu slavis poraz od 40 razlike,da imas i malo obraza izvinio bi se naciji zbog vecerasnje bruke.Imao si do veceras vise srece nego pameti,da nije bilo Teodosica koji je bio i trener i igrac nebi ni grupu prosli.
(Vojnik, 15. septembar 2014 02:24)

Tipicno svetsko a nase:zloba, zavist I pakost. Gde si igrao,koga si trenirao,koje uspehe imas,sta stavljas u CV???dOKLE BRATE, DOKLE SA PRIMITIVIZMOM???

Kako dalje

pre 9 godina

Finale je dobio tim sastavljen od tkz. "tenk" igrača koji kad krenu ka košu svi okolo padaju ko snoplje a uz to su pravi "udarači asova" što bi rekli teniseri. Predlažem FIFI da USA izbaci sa sv. prvenstrva jer se u Evropi igra zemaljska košarka a ovi "vanzemaljci" kako neko reče, nek igraju u svojoj zemlji svoju igru.

Nolan

pre 9 godina

(zoran, 15. septembar 2014 10:14)

Jel si ti svestan šta pričaš? Ne mogu da verujem da je svaki drugi komentar delo nekoga ko je očekivao rasturanje Amera.
Alo, nismo igrali sa Senegalom ili Angolom već sa SAD.
Kaže lik, treba kopirati njihov sistem. Treba Srbija i na Mesec da ode...

mishur

pre 9 godina

"Ne treba se zavaravti vec otici u USA i skinuti pelcer rada po klubovima. Bukvalno sve. Od razgovora u svlacionici do rada kolektivnog na terenu, pa rada individulanog; takticki skinuti svako slovo. Jedino takvim radom, jos od pionira imacemo eksplozivne kosarkase, skocne, precizne. Kosarka se igra za koseve, a ne da se samo bilduju misici."

g.Zorane, DZABA PELCER - Ovi USA reprezentativci zaradjuju izmedju 7 (najmanje)-19 miliona $ po sezoni, dok kod nasih jedino Teodosic i Krstic mogu da prismrde. O fizickoj - genetskoj razlici izmedju belaca i afroamerikanaca da ni ne govorimo, takodje i o dopingu. Kada pogledate malo bolje, nista oni od timske igre narocito nemaju, to je gomila pojedinaca koji skacu i lete po terenu kao nenormalni.
Od neceg takvog, moze se boriti malo bolje i mogao je da bude malo bolji rezultat....ali budite realni!!

SVAKA CAST NASIM MOMCIMA - lepa kosarka praznik za oci!

miki

pre 9 godina

Bravo Sale! Sve ste uradili savrseno, jedino je trebalo da budete agresivni, nadmeni i bezobrazni od samog pocetka, to Amere najvise izvodi iz takta. Seti se nasih basketa krajem osamdesetih, cvrsti, grubi, eksploz
ivni. Ja verujem da sa ovim kvalitetima nasi kosarkasi na celu sa Saletom mogu da odvale Amere.

Proud To Be Croat

pre 9 godina

Ma dajte? Pa ni Francuze nikad lošije ne bi dobili da je utakmica trajala jos 1 minut samo ! Realno Španci bi zgazili Srbiju 15 razlike... Ma dajte, kockice su se posložile i to je to !

Mare

pre 9 godina

A gde su sad oni bezdusnici sto su ostavljali komentare da ce da prodje kao Mihajlovic,da je nadmen i td...
Sta je,sakrili se ispod stola a??
Ziveo Djordjevic Sasa

atak na batak

pre 9 godina

razbiti grcku,brazil i francusku nije sluchsjnost.Novak Djokovic,vaterpolisti,kosharkashi,plivachi,atletichari,veslachi me chine ponosnim Srbinom.Hvala vam svima!

Ernest

pre 9 godina

(volim zuto, 15. septembar 2014 10:14) Ameri igraju za svoju zemlju svim srcem i njih uopste ne mora niko da docekuje da bi oni pristali da igraju. Kod nas se svi zivi docekuju samo da se sportisti ne bi ljutili i da bi pristali da igraju. Razmisli o tome!

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Велики поздрав и подршка из Републике Српске. Синоћ смо меч гледали на централном бањалучком тргу. Упркос поразу, славило се... Славила се сребрна медаља, славио се Ђорђевић, славило се херојство наших кошаркаша. Хвала за све. Живјела Србија!

PoeticGenius

pre 9 godina

Od velicanstvene ekipe, preko bitangi koje se makljaju na terenu, ponovo do velicanstvene ekipe. Zasto se skoro sve ovde jos vrti oko bitangi, kad ne mora?

gaster

pre 9 godina

1. Bilo je, realno, i dosta sreće
2. Nisu, na žalost, samo Ameri bolji. Padaju mi rukometaši na pamet
3. Ne bih se, na Saletovom mestu, previše žurio oko revanša. Još je veeelika razlika
4. Ako Sale ostane, a hoće po svemu sudeći, učiniće veliko delo za zemlju, ali i loše za sebe, slutim. Ovo je bio maksimum ove generacije.

Euforija je lepa. Vreme će pokazati.

Kanda

pre 9 godina

Svaka čast na uspjehu, ali odvali su Ameri. Nema tu šta da se sreće dok se pristup košarci ovdje ne promjeni. Em manje treniraju, em se manje trude, em ne maltretiraju djecu po treninzima od sedme godine a opet razbijaju.

Banja Luka

pre 9 godina

Ne razumijem ja ni ovde prezadovoljne, ni nezadovoljne. U svemu, pa i u komentarima treba biti umjeren i realan i postovati pravo da svako ima pravo na misljenje.
Izuzetno sam ponosan na kosarkase, ali isto tako znam da je uspjeh izvojevan inatom koji na kraju protiv Amera nije pilo vode.
Klupa nikada kraca, cim nema Tea sve krene naopako.
Grke i Brazilce smo dobili na suvi kvalitet Tea, Bogdana i Bjelice, ali prije svega jer su usli u mec neprezno.
Utakmica protiv Francuza dobijena zaista na znoj i treba odati priznanje.
Drugo mjesto ne govori da smo odmah iza Amera na svijetu, ali jbg, drugi su sanjali i vjerovali, mi radili i znojili se i tu smo gdje jesmo.

Mikii

pre 9 godina

Sto da se srecete, Djordjevicu, da vas opet popisaju? Cuti i pokrij se usima, ono sinoc je bila jedna od najvecih bruka u istoriji srpske kosarke.

devilhimself

pre 9 godina

istorijski uspeh srpske kosarke, kapa dole momcima i sva svetla ovog sveta su uperena u njih.ipak nije napravljen tim za buducnost, iz ove ekipe bar sest igraca-rasko, bircevic, simon, stimac, krstic i mali jovic nece biti vec sledece godine u timu na ep.na stranu povrede, tesko mi je da prihvatim da je bircevic buducnost srpske kosarke i da je otisao na sp pre mitrovica.ili rasko , stimac koji nicemu nisu sluzili da su otisli pre malog jokica koji nije ni pozivan, a nije bilo pritiska rezultata pred odlaska obzirom na sastav. sa lukom i jokicem bi imali daleko atletski jaci tim nego sa stimcem, bircom i raskom koji ama bas nicemu nisu sluzili.imamo bas talentovane dece ali im treba dati sanse, na ep cemo juriti rez za plasman na olimpijadu i plasim se da ce tesko i sledece godine igrati mladi.

Antraxxx

pre 9 godina

Evo samo da malo vidite koliko objektivno i afirmativno o Srpskoj repki pišu hrvatske novine... Da se malo zatvore usta onima koji stalno pišu o mržnji, srboždrestvo i slične gluposti...
Još jednom sve čestitke...
http://www.jutarnji.hr/srebro-zlatnog-sjaja--otpisana-reprezentacija-srbije-ispricala-najljepsu-pricu-sp-a/1219925/

zoran

pre 9 godina

Srebrna medalja , sa jedne strane je uspeh, ali sa druge strane je varka. Umislicemo da imamo tim, no to nije ni blizu istini. Ovo je vise plod srecnih okolnosti, no kvaliteta tima, koji je izgubio sa najvecom razlikom od svih protivnika, sa kojima se Amerika sastala. Ameri ne ubacuju slucajno trojke, vec se vidi izvanredna tehnika i talenat. Kod nas je trojka na nivou statisticke greske. Mi ni slobodna bacanja ne mozemo da izvodimo sa sigurnoscu. Sta reci o nemogucnosti da se gradimo ispod naseg kosa..? Sta reci,na chinjenicu, da nasi igraci se jedva odlepe od zemlje..? Gde je kvalitetan skok-sut.? Jos od legendarnog Praje ne videh coveka koji zna da skoci i ima preciznu ruku.
Ne treba se zavaravti vec otici u USA i skinuti pelcer rada po klubovima. Bukvalno sve. Od razgovora u svlacionici do rada kolektivnog na terenu, pa rada individulanog; takticki skinuti svako slovo. Jedino takvim radom, jos od pionira imacemo eksplozivne kosarkase, skocne, precizne. Kosarka se igra za koseve, a ne da se samo bilduju misici.
Takodje Djordjevic je napravio veliku gresku sto umesto Katica nije bio Bobi Marjanovic. Ne bi se Ameri bas tako kocoperili ispod koseva.

mik

pre 9 godina

Poraz u finalu je veoma neugodan ali to ne umanjuje ono sto je pre toga uradjeno.Igrali smo jako lose u prvoj fazi ali kada je bilo najvaznije dobili smo tj.razbili izuzetno jake ekipe i to ne moze biti slucajno a vidim da nekima i takve besmislice padaju na pamet..Sale je postavio igru i kriterijume ponasanja tako da cemo cini mi se za najveci broj ekipa biti dugo vremena nocna mora ali tacno je da se neke stvari mogu popraviti.Izuzetno smo branili reket ali smo sut za tri ostavljali gotovo nebranjen i to je tako bilo jos od pripremnog perioda.Na kraju je neko morao da nas kazni.Sinoc je mozda mogao da pokusa sa promenom odbrane ili bar da trazi da se faulom prekine nihova zastrasujuca serija.Ne bi to bilo dovoljno ali bi bilo bolje da je bar pokusao.Isto tako mislim da nije bas dobro iskoristio potencijal Bogdanovica koji je morao da dobije istu slobodu od prvog minuta kao i Teodosic.Ovako je ispalo da dajemo svima fore i ukljucujemo ga u igru samo u zavrsnoj fazi.Pa i pored ovakvih,po mom misljenju nedostataka,ukupno smo ostavili sjajan utisak i siguran sam da ni Sale ni igraci nece dozvoliti da se ispod ovako postavljenih standarda sidje.Naprotiv,ocekujem da ce biti jos bolji.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Finale je bio najveci blam u historiji košarke. Što je najgore ceo svet je gledao. Da Amerikanci nisu stali u poslednjoj cetvrtini moglo je na kraju da bude i preko 60 razlike al ameri su se pokazali kao džentlmeni i nisu hteli da ponize protivnika kojem su dopustili cak 92 koša jer odbranu nisu ni igrali. Budimo realni!

Nolan

pre 9 godina

(Komshija Hashim, 15. septembar 2014 10:32)

Najveći blam je kad pripadnik nacije koja je poslednji put stala na tron kad se koristila Pentium 3 i nije postojao Gugl, nešto priča naciji koja ima 9 medalja za to vreme.

Milan

pre 9 godina

Nema sta tu da se kaze osim da su nasi kosarkasi srebrni ali za nas su zlatni!

Sale cestitam na svemu,pokazao si da si pre svega veliki covek!Igracima od srca zelim uspesne karijere,napravili ste mnogo vise nego sto se od vas ocekivalo i ja sam vam zahvalan na tome!

Samo napred i bez obaziranja na komentare tipa:"Moglo je..."

"Mnogo je..."
itd.Odradili ste strasnu stvar zasluzujete sve pohvale.

brasa

pre 9 godina

da se mi lepo batalimo gluposti neki imaju vise kosarkasa nego mi stanovnika sa sve kosovom prema tome ovo je za istoriju jesmo koji put dobili amere ali sa 6 puta vecom drzavom dakle cestitke momcima i saletu

zeka

pre 9 godina

Jos kad bi FIBA uzimala antidoping test posle utakmica...gde bi nam bio kraj.Ovako mislim da niko nema sanse jos dugi niz godina.Elem...bravo momci,bravo Srbija!

djolefrankfurt

pre 9 godina

geldao sam finale na nemackoj tv i samo bi ponovio reci nemackog komentatora koji je rekao da smo zasluzili sve ovo (finale i medalju) i da je srpska kosarka temlj evropske kosaarke ! toliko sta drugi govore o nama a vi pricajte vase price!

Duci0167

pre 9 godina

Na stranu sto me ne interesuju ove vrste sporta i sto ih ne dozivljavam kao osvetu celom svetu al pre Amera kad smo pobedili pune novine neslova "Torpedovali smo". Kad pobedjujemo onda torpedujemo,deklasiramo,unistavamo a kad izgubimo onda "poraz" ili "nismo uspeli" malim slovima? Nije lepo ni korektno jer ces u zivotu kad tad biti torpedovan. Sorry sto sa nacijom ne delim ovaj hajp,bio pod utidkom voznje Rosija.

dragutin

pre 9 godina

Amerikanci nisu poveli najbolje igrace ali su poveli najbolje sutere koje imaju u celom NBA samo fale Rey Alen i Deni Grin.Protiv takve ekipe nema nikakvih sansi kada ma krene a bas im je krenulo.Kajri Irving i Stef Kari su monstruozni suteri koje svet do sada nije video tehnika suta im je besprekorna.Sumnjam da bi nam Lebron zadao vece probleme nego ovi.Amerikanci bi i Spaniju sravnili sa zemljom onakvom igrom bez ikakve sumnje.

zzz

pre 9 godina

@ ex sns

Spanija? Ali to me i plasi, sad kad smo opet favoriti za medalje da se ne dogodi da pritisak negativno utice na ekipu. Kao 2011.

Marko

pre 9 godina

Pa Sale to prica sve vreme kako su Spanci za klasu bolji od Amerikanaca, ja sam ocekivao da cemo makar nesto napraviti, a ono, kao da igraju sa juniorima.

s t v

pre 9 godina

(zoran, 15. septembar 2014 10:14)

Toliko gluposti u nečijem komentaru odavno nisam pročitao.
Ipak, ono sa Marjanovićem ti je najžešće.

Brute

pre 9 godina

Realno zatrpali su nam kos. Ko hoce da prizna, reci ce da su nas propisno obrukali u finalu. A razlog za takvo trpanje su verovatno i izjave nasih igraca pa i samog selektora da smo dosli po zlato. Nazalost drugo poluvreme protiv Francuza im je dalo recept kako se igra protiv nas, i bukvalno su to prekopirali. Cestitke nasim, na odlicnim igrama do polufinalu uz zal sto se nisu malo vise potrudili u finalu.

Цепидлакина длака

pre 9 godina

rumenku и свима из d.o.o. "hejtujem sve" желим да испред куће сваки дан израсте најлепше цвеће на свету, а они да га изнова и изнова сваки дан газе и нервирају се што им нешто лепо расте исред куће/у кући. Ви, и сви такви, сте себи највећа казна.

anbeast

pre 9 godina

@(rumenko, 15. septembar 2014 00:53): Da je sve bilo kako ti kazes - drugacije bi se igralo u grupi.Utakmice sa Brazilom i Spanijom se ne bi koristile za uigravanje linija,za opustanje i psiholosku pripremu. Ako se bar malo razumes u kosarku, videces da su pristup, rotacija i ostalo bili sasvim drugaciji od utakmice sa Grckom. Ne nauci neko da igra preko noci. Ne dobijaju se slucajno Grcka, Brazil i Francuska zaredom. Ova nasa ekipa je BOLJA od: Brazila, Grcke, Litvanije, Australije, Hrvatske (dok god ne nadju timski duh)... USA i Spanija su bolji (jos uvek), Francuzi tu negde. U igri na tri dobijene (cak i sa kompletnom Francuskom.) vrlo, vrlo blagu prednost dajem Francuzima.medju 4 najbolja smo na svetu - malo li je?!Slazem se da treba biti realan. Da su nam dosli Spanci,vrlo verovatno ne bismo prosli u finale i pitanje je da li bismo se digli za utakmicu sa Litvancima. Medjutim, kada nisi ''Team USA, potrebno je i malo srece. Kod Dude nismo imali pasiju, nismo imali to zajednistvo, tecnost igre u napadu. Nekako sticem utisak da je Duda trener za kvalitetne, starije igrace, rutinere. Kada imas ovakvu relativno mladu, relativno talentovanu ekipu, sa igracima bez prevelikog samopouzdanja i rutine - psihologija vise pomaze nego hladna (iako izvrsna) taktika. Neki od ovih igraca su posli kao autsajderi, na prvenstvu su naucili da itekako imaju sta da pruze i stekli samopouzdanje. To su stvari koje se ne mogu podceniti.

Dejan

pre 9 godina

Živim od rođenja u Ljubljani,imam 32 godine.Saša Đorđević je bio moj sportski idol,uzor otkad sam imao 10 godina.Sećam se dok je igrao za Barcelonu i igrali su u grupi Evrolige ili kupa šampiona tada sa Olimpijom negne 1997-98 čini mi se.Čekao sam satima ispred dvorane Tivoli da igrači Barcelone dođu dan pre utakmice da odrade trening,samo da bi ga video uživo,i da mu dam ruku i kažem mu da mu se divim.I uspeo sam,bio je tako ljubazan i nimalo uzdignut a bio je tada velika igračka zvezda.Dao mi je ruku,popričao minutu-dve samnom,bio mi je to tada najsrećniji dan u životu.Treso sam se još satima od radosti i ushićenja.I sada ću reći samo HVALA SALE ŠTO SI VRATIO SRPSKU KOŠARKU ZAJEDNO SA POMOĆNICIMA I IGRAČIMA TAMO GDE JOJ JE I MESTO.Pozdrav svima iz Ljubljane,cela Slovenija je navijala za Srbiju kao da igra Slovenija,ne samo u finalu,nego i na drugim utakmicama.

Ex sns

pre 9 godina

Ja sam zadovoljan,i igraci su bili fenomenalni,problem je bio kad Krstic nije polozio 2 napada i od tada krece haos.Pogadjali su sve i sa svih pozicija,nisu igrali napad nego su za 3 secunde zavrsavali 3- kama. Protiv igre 'trci i sutiraj' ne mozes kad ih krene sut,a da su poceli da promasuju,druga bi prica bila.Ali ok,cestitke Usa, najbolji su realno,ali mi smo 2. prema tome,sve cestitke nasima i ajmo svi u Arenu na docek!

hypatija

pre 9 godina

Господине Александре Ђорђевићу. Одавно знам за тебе, увек сам поштовао твоју игру и твоје одмерене коментаре. Чак ми се допала и твоја улога у реклами за Кинг сладолед, иако никако не волим рекламе, а ни сладолед. Сада када си ти и твоја генерација прекинули са игром, могу да констатујем да си један од ретких из те екипе који је био и остао господин човек. Ниси јурио за новцем, ниси се одао алкохолу и другим пороцима, никакве афере се не вуку за тобом... Доказао си и да си највећа тренерска нада наше земље, да можеш млађе од себе да исправно научиш и усмериш како би наставили тамо где сте ти и твоји вршњаци стали у време када сте харали планетом.Апсолутни и неопозиви респект и мој наклон до земље, а такође и велико хвала што си многим Србима учинио задовољство да им поново буде мило што су Срби.То важи и за све друге спортисте наше земље који су постигли фантастичне резултате у време трајања кошаркашког турнира, али су они нажалост помало остали у сенци истог. Хвала Вам свима још једном.

Neznalica

pre 9 godina

Raduje što je selektor potpuno svestan gde se mi u ovom trenutku nalazimo u svetskoj košarci. Toliko smo mala zemlja da se naš uspeh ne može ni opisati rečima. Pošteno govoreći i na sledećim takmičenjima mi nećemo spadati u prvi krug favorita. Ova generacija je prevazišla samu sebe.

Jesmo mi pobedili Francuze ali je svakom poznavaocu košarke jasno da kompletni Francuzi (samo da pomenem Parkera i Nou koji su nedostajali) objektivno u ovom trenutku predstavljaju jači tim od našeg. Znači, na sledećem EP jednako skroman pristup kao i na ovom SP. Održati tim u kome svi ginu jedan za drugog i napraviti atmosferu u kojoj neće biti otkazivanja učešća naših najboljih igrača. Sa takvim pristupom rezultati će svakako doći. Sa tim, naravno i konačno učešće na Olimpijadi.

Kada se malo bolje pogleda, nakon 2002.godine i odlaska naših velikih zvezda, mu u narednih 12 godina ipak osvajamo dve medalje na velikim takmičenjima a da je bilo pravde i u Turskoj smo trebali da igramo finale protiv Duranta, Vestbruka & kompanije (pokrade nas onaj sudija koji namerno nije sudio gaženje linije terena od strane turskog igrača). Za zemlju koja ima 5-6 miliona ljudi to je nenormalan uspeh. Lično bih želeo da ove uspehe sa SP prenesemo sada na Olimpijadu koja je ipak najveće takmičenje na svetu. Već samo učestvovanje na sledećoj Olimpijadi bi bilo veliki korak unapred.

AlCapone

pre 9 godina

Meni je ova izjava dobra. Mislim da bi trebalisto vise insistirati na tome da igramo sto vise prijateljskih utakmica sa Amerikancima, jer jednostavno treba upoznati taj ritam, intenzivnost, sistem igre i prilagoditi se i traziti svoja resenja.

Sve me to podseca na Djokovica koji je preko Federera i Nadala podigao svoju igru da bi postao pravi sampion. Mi imamo dobar tim, da se prikljuci jos koji igrac, ali ovo prvenstvo je nadmasilo sva ocekivanja i dobro je da smo dobili priliku da upoznamo i americku kosarku.

Svaka cast momci, uzivao sam ovo prvenstvo, na kraju ce ostati da smo vice-prvaci sveta i to je to. Jedva cekam europsko prvenstvo.

Drugar

pre 9 godina

@rumenko pa majku mu, 90% nacije je smatralo kako nam je ovo najgorih 12 ikada, A ONDA IZJAVIS KAKO JE DUDA IMAO DVA PUTA GORI TIM??? Pa bre decko, ti kosarku ocigledno pratis onako djene djene... jos jedna stvar, da, na papiru nam je ovo najgori tim ikada, ali harizma i srce i m*da (administratori progledajte mi kroz prste) koja je usadjena u ovaj tim od Saleta smekercine je dovela ove momke do veceg uspeha nego ona nerealno dobra ekipa koju smo imali 2005

Worms Armageddon

pre 9 godina

Jedino ako ih izvučemo negde u grupi, ovako nešto nam se više neće otvoriti. Da sa ovim polutimom odemo do finala, to je za pamćenje. Čestitke svima.

zlatiborac

pre 9 godina

Sale Nacionale.
Covek nesebicno zaduzuje Srbiju. Stoicki podnosi pljuvanje kojekakvih baraba, i oprasta im, iako je davno receno "ne prosipaj bisere pred svinje".
Drago mi je da u finalu nije igrao kukavicku kosarku samo da bi izgubio sa sto manje razlike. Poveo si Srbe spartanski i zato se vracaju sa stitom u rukama.
Americki komentatori na ESPN (najvecoj sportskoj kuci na svetu) imali su samo reci hvale za srbsku reprezentaciju. Citiram: "Srbija je ono najbolje sto Evropa ima. Najbolji treneri i najbolji igraci. Inteligentni igraci".
Nebudimo arogantni, budimo ponizni. Danas je bio fantastican cas kosarke za sve koji hoce da uce. Dzordan jednom rece da su ga porazi naucili da pobedjuje.
Smeker je vec na kraju utakmice shvatio sve. Znajuci Saleta, pouke su vec izvucene. On je prava elita u Srba, a samo su takvi istinski znali da povedu a ne da zavedu Srbiju. S'verom u boga, za Saleta i otadzbinu.

Stevan

pre 9 godina

Hteo sam sacekati da se malo strasti smire kako bi napisao svoje misljenje u vezi ovog SP. Nisam ocekivao ovakav rezultat, u najboljem slucaju gledao sam u osminu finala, i onda uz malo srece cetvrfinale. Ovo srebro moze imati pozitivan uticaj na kult reprezentacije i na odnos prema dres, pogotovo kad pricamo o onim igracima koji iz godine u godinu odbijaju da igraju za nacionalni tim. Mora se uzeti u obzir da nama fali gomila igraca (neki stalno uzimaju Francuse - kako su oslabljeni) ali mora se priznati da bi nama zdravi Lucic i Velickovic veoma pomogli. Nedovic isto, ne poznajem Kuzmica, ali dok je u NBA znaci da ima kvalitet. Ja se samo nadam da ovo nije jedan bljesak kao onaj sa EP2009, uzimajuci u obzir da ce sledece EP biti izuzetno jako. Domacin Francuska sa fantasticnim timom. Spanci ce imati i dalje odlican tim (sigurno bez Gasola)tu smo mi, Grci, Hrvati, Litvanci, Turci...gledajuci da samo 4 mesta idu na OI, bice to krvava borba i nadam se da cemo nastaviti u istom stilu.

milan010

pre 9 godina

@rumenko, ti ako si zavrsio osnovnu - bilo je preko veze. IQ u minusu, izbija negativnost iz svake tvoje reci... Sta reci - duboko frustrirana individua koja u zivotu nije imala ni jedno zadovoljstvo osim pljuvanja po boljima od sebe. Treba da te zalimo i ne obaziremo na tvoje izlive gluposti.

Šavija Alonso

pre 9 godina

rumenko, svaka ti je na mestu, ali se bojim da će neki to skontati prekasno jer euforija ometa zdravorazumsko rasuđivanje. Šta bi tek bilo da smo pristojno izgubili...

bers0003

pre 9 godina

Cestitke na odlicnoj igri i rezultatu. Kosarka je nesto kao vaterpolo, gdje sa izuzetkom USA postoji negdje oko 6-7 reprezentacija gdje u zavisnosti od okolnosti: trenutna inspiracija, zrijeb, motivacija NBA igraca, mozes lako da budes ili drugi ili da se ne kvalifikujes uopste za takmicenje ( vidi Crnogorce). E ako sad spojite OI u Brazilu sa ovim srebrom (Evropsko prvenstvo je postalo drugorazredno takmicenje), onda se moze reci o povratku kosarke u Srbiji. Mene kao Bosanca bi to jako obradovalo jer mozda povuce i druge na Balkanu. 70 i 80-tih kosarka je uvijek bila simbol neceg urbanog i civilizovanog u moru papanluka i primitivizma na ovim prostorima...

Milan

pre 9 godina

opet ponavljam, ovaj tim kad ode krle u zasluzenu penziju, ce igrati kvalifikacije preko leta za eurobasket 2017 ako selektor nastavi da urucuje nacionalne penzije bircevicu, katicu, simonovicu i slicnima
(rumenko, 15. septembar 2014 00:53)
Ma kiliko se trudio,ne mozes mi pokvariti dan.Nego ,koga treniras,gde si igrao,sta imas u CV da stavis,koje uspehe...Ne mozes mi pokvariti srecu....

Blek - Chicago

pre 9 godina

Sale, hvala tebi, tvojim momcima i stučnom štabu ( pogotovo Muti hehehe) na vašim igrama i viteškom ponašanju. Dali ste više od 100% vaših mogućnosti I osvojili srebro. Hej SREBRO! Drugi ste na svetu! Pa stvarno ste super. Znam da čitate naše poruke i verujte mi, da smo svi (moja porodica) ponosni na sve vas. Hehehe deca pricaju kako su u Beogradu u Avgustu gledali drugi tim na svetu uživo u Areni. Pa malo li je to??? I sve vas znaju po imenima... Šta ćete više... Neki od klinaca će krenuti da pika basket i biti novi Bogdan.
Svaka čast, još jednom.

SNS BOT BR.458

pre 9 godina

Sad nekako razmišljam kako je i ABA liga donekle doprinela ovom srebru. Ima tu igača iz ABA lige. Birča, Kalina, Jović, Katić, Simonović :) Da posle ne bude kako ta liga ubija srpsku košarku, da ne budemo licemeri.

LOL

pre 9 godina

Zna Sale u kom pravcu treba da se ide neverovatna legenda naseg sporta, drzave i veza sa nasom starom skolom i istorijom.Jednog dana treba mu spomenik napraviti.Niko nema ovo sto imamo mi.

Vojnik

pre 9 godina

E moj Dordjevicu slavis poraz od 40 razlike,da imas i malo obraza izvinio bi se naciji zbog vecerasnje bruke.Imao si do veceras vise srece nego pameti,da nije bilo Teodosica koji je bio i trener i igrac nebi ni grupu prosli.

Judge

pre 9 godina

Ovo što si pozdravio komšijske zemlje i njihovu publiku, to je izjava za istoriju, naježio sam se uprkos tome što i deca znaju koliko si veliki majstor i čovek, oduvek.

GM

pre 9 godina

Sale samo napred.
Forsiras brzu kosarku i mlade igrace.

Sledece godine u Francuskoj cemo biti najveci favoriti sa ovakovom filozofijom. Samo nadji mesta za Nedovica, Micica, Dangubica, Lucica, Mitrovica, Jokica i Kuzmica.

Mozda nece biti mesta za sve, ali ko bude 100 posto spreman treba da igra. Penzioneri Spanci nece moci nista ovakvoj navali.

Пиши Ћирилицом

pre 9 godina

Реално мислим да ћемо на европском имате сасвим добру екипу. Симону,Катићу и Бирчи се треба захвалити за све што су урадили за репку и пожелети им срећу за даље! А ту су:
1. Теодосић,Марковић
2. Недовић,Богдановић,Јовић, Гаги Милосављевић( надам се да ће имати добру сезону,одличан атлета,добар у одбрани исто тако у нападу)
3. Бјелица(магија од играча), Калинић(играч који највише напредује,надам се доброј сезону у ЦЗВ)
Лучић( прави Лучић,добро дође)
4. Митровић(доста ми је сличан Томашевићу),неверујем да ће рачунати на мачван,савана и ерцега... Мали Јокић би могао да буде нови репрезентативац
5. Радуљица, Кузмић, Марјановић и не знам можде још ту неки играчи можда сам заборавио... Надам се неком младом играчу да ће искочити па да га имамо у репки... Крле ће много фалити,али добро идемо даље

Advokat svih Srba

pre 9 godina

(rumenko, 15. septembar 2014 00:53)
Druze,nemoj da se ljutis,ja tebe ne poznajem kao ni ti mene,ja recimo nikada ne rasudjujem ko je kakav covek na prvu loptu,ali verujes li mi da mi svako slovo ovog tvog romana sto si napisao meni je dovoljan pokazatalj da zakljucim kakav si kao osoba,a ti sad rasdui kakav si...

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Sta je Srbija postigla na ovom SP-u...

1.Prva smo reprezentacija u istoriji koja je zabelezila u grupi 3. poraza a plasirali se u finalu.
2.Kult reprezentacije je ponovo uzdignut.
3.Dobili smo maestralnog trenera na duze staze.
4.Momci su konacno videli da mogu da igraju protiv svih,izuzev SAD,oni su vanzemaljci.
5.Razbili smo Brazil,ekipu sa pregrst NBA igraca.
6.Razbili smo Grcku,ekipu koja nam tradicionalno 'ne lezi'.
7.Spanci su upravo od Srbije primili najjvise koseva.(73 koseva)
8.SAD su upravo od Srbije uspeli da prime najjvise koseva.(92 koseva)
9.Pobedili smo ekipu koja je postigla 15.trojki.(Francuska)
10.Navijaci su ponovo poceli da veruju u tim.
11.Stvorili smo kostur tima,za toliko dugo ocekivane OI.
12.Jedna smo od retkih reprezentacija koja je uspela da dobije cetvrtinu protiv SAD-a.
13.Videli smo pun sjaj Milosa Teodosica.
14.Pred celim svetom smo ponovo pokazali da Srbi nisu preko noci zaboravili da igraju kosarku.
15.Na ovom SP-u,Srbija je prema plasmanu,najbolja Evropska reprezentacija.
16.Pozrtvovanom igrom,smo privoleli ceo Balkan da navija za nas.
17.Pokazali smo svima,da samo verom u sebe,predanim radom i odredjenom dozom poniznosti,
moze se doci do cilja.
18.Videli smo da ne pobedjuje uvek favorit.
19.Dobili smo Jovica,Bogdanovica,Simonovica,Kalinica...
20.Srbija je primer poslovice 'koga nema bez njega se moze'.

Ivan

pre 9 godina

Hvala ti Sale do neba za ovo PREDIVNO Svetsko prvenstvo!!! Učinili ste nas srećnim i ponosnim, igrali ste veliko finale SP-a sa moćnim USA NBA timom, a na ovo prvenstvo si poveo Sale jedan podmlađeni tim sa pregršt debitanata, jedan tim na koji su svi gledali kao na epizodni tim koji neće ostaviti nikakvog traga, jedan tim koji su svi podcenjivali...A te momke si doveo do FINALA SP-a!!! Veliko poštovanje našem Saletu i momcima, budimo ponosni na njih, DRUGI SU NA SVETU!Košarka se vratila kući, dočekajmo Saleta i njegove momke u velikom broju, zaslužili su!!!!!

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

"Moj cilj je da se sastanemo što više puta sa njima i jedini. Tako možemo da dignemo nivo naše košarke.Samo dueli sa ovakvim majstorima mogu da dižu naš kvalitet".

Nema price dalje,suva istina.Nema tezeg zadatka,ali ni lepseg.Zbog toga se zivi i trazi istina.Svoj put cemo naci sigurno samo protiv najvecih protivnika i u najvecim iskusenjima.
Da spoznamo sebe.Sve dobro,ali i lose.To je najvaznije.Vise vredi dobronamerna rec prekora,ukaz na gresku,nego sto hvalospeva.
Tako se gradi istina i nalazi pravi put.Ne tudji,nego svoj.
Srecno nam bilo,Srbijo.

nacionale

pre 9 godina

Kakve covjek ima izjave, nisam nikada nista slicno citao. Kakav lik, najbrze penjanje u trenerske divove.

"Opet moram da ponovim da sam presrećan i ponosan jer sam bio deo života ovih momaka u ova dva meseca. Što sam na neki način dao mali doprinos ovom rezultatu".

Njemu koji je simbol kosarke u Srbiji, i kojeg znaju i deca i babe, svi zivi, njemu je drago da je bio DEO zivota, i sto je na NEKI nacin dao MALI doprinos? Ti si bre covece legenda!

Inace ja sam tattoo umjetnik iz Banjaluke, i autor tetovaze Miroslava Raduljice. Za par dana cu poslati redakciji tetovazu Saleta koju cu da radim na sebi, pa ako budete htjeli objavite, bice premocna!

Dobri

pre 9 godina

Svaka njima čast,oni su najači na svetu,ali mi sa 4 igrača bez kluba,mi im zakucavamo koš 15 puta,izvodimo akrobacije u trenutku kada se oni nešto iživljavaju...Što bi reko naš Radule,ne znam ko ima veću bradu,ali znam da je moja lepša.

Svi na doček!

pre 9 godina

Čovek-živa legenda! Svaka mu je na mestu. Ne znam koliko ste ispratili, ali Sale je jedini prepoznao kralja Španije,kad su prilazili da prime medalju. Čak se i naklonio pri pozdravu s njim. Ali, najžešći je bio Simonović. Samo ga je potapšao po ramenu, u fazonu 'šta ima, brate'.. Crkoh od smeha, kad sam to video...

Zeljko

pre 9 godina

Bravo, istorijski uspeh za mladu reprezentaciju Srbije. E sad pamet u glavu. Dajmo sve da se napravi jedno 3 nove dvorane van Beograda sa kapacitetom od 5,000 do 7,000 gledalaca u strateskim centrima gde se igra kosarka, odbojka, rukomet...nema zime za Srpski sport i Srbiju. Mala smo zemlja ali imamo vanserijski potencijal, iskoristimo ga. Pozdrav iz Toronta. I da ne zaboravim, docekajmo sampione kako dolikuje. Posteno su igrali, nema zamerke, pobedili su nas bolji, idemo dalje.

Nikola C.

pre 9 godina

Dozvolite mi braco administratori rec-dve. :)

Ovo je megalomanski uspeh! Zvucace paradoksalno, ali nase drugo mesto je veci uspeh od njihovog prvog ako povlacimo paralelu. Zasto to kazem? Zato sto smo dve suste krajnosti --- USA su najmocnija drzava Sveta, ima ih 300 miliona, njihova KOSARKASKA baza je brojnija od nase celokupne populacije! Ako bih spomenuo ekonomiju i BDP, pozlice nam svima kolektivno. :)
A mi, na rubu svih mogucih egzistencijalnih puteva, mi sa cca 8 miliona stanovnika i bazom od mozda 500 000-800 000 svih sportista smo DRUGI, ljudi moji! (mozda i preterujem)

Kada bismo objedinili sve drustvene sfere i ubacili ih u jedan kos, mi ne bismo bili ni medju 100 drzava na svetu! Mozda ni u 150. Samo je nase zdravstvo van drustva 100 najboljih na svetu.
Pomenuo bih da medalju nisu osvojile BOGATIJE i MOCNIJE drzave sa laboratorijskim uslovima za rad --- Spanija, Brazil, Rusije, Nemacke i Poljske nema, Francuska iza nas, Italijana nema, Litvanci bez medalje (kosarkaska nacija), Turci mrsavi.

I zato ponavljam, a mogu pisati i jos mnogo toga --- ovo je neverovatan uspeh! S obzirom na ulozeno i na sve moguce uslove, za Amerikance i Spance je sve osim zlata bilo DEBAKL. A s' obzirom na nase uslove koje imamo, bazu igraca i kolektivno tezak i mucan zivot, uspeh je bio SAMO plasman na SP. Nista vise! A mi srebrni! Hvala gospodo momci junaci i carevi, vidimo se dogodine.

Doktor

pre 9 godina

SVAKA CAST,Sasa!!!!Ubili su nas onom brutalnom serijom trojki na nas sjajan start,slicno sam video samo San Antonio kad je Lebrona i Majami razvalio!!! Jednostavno za to nema odbrane da su promasili koju bilo bi 10 poena na poluvremenu za njih,ali bi svejedno dobili... DJORDJEVICU sad moras napraviti jos kojeg igraca,posto Krle odlazi,a potreban nam je sirina za medalju na EP i vizu za OI!!! SRECNO i HVALA!!!

rumenko

pre 9 godina

Uspeh jeste za svako poštovanje, ali koliko je zaista ovo srebro relevantan pokazatelj? Koji bi završili da se igrao pravedan sistem prenosa bodova i formiranja novih grupa? Koji bi završili da su išli dalje samo 2 ili 3 tima? Koji bi završili da domaćin nije napravio ovaj nakaradan sistem gde su se ponavljale utakmice koje su nam sele ko budali šamar? Koliko zaista sija srebro kad se izgubi ovako sramotno u finalu? pa ovako pregaženi nisu bili ni mexico , ni novi zeland..

I duda je uzeo srebro, sa 3 puta slabijim timom od ovog, i tada su bile najave kako osvajamo London i slične gluposti.. a desilo se to da smo London gledali preko malih ekrana.. a desila se i bruka u litvaniji.. a desilo se i to da smo samo zahvaljujući fiba proširenju eurobasketa otišli u sloveniju.. a desiće se isto to ako naš selektor ne smanji sujetu i ne počne da poziva najbolje.. Nama pored 3 zdrave četvorke (mačvan, savan, luka), ide birčević.. pa jel može neko logično racionalno objašnjenje... osim onog saletovog vreme je za mladje.. a raško u cvetu mladosti?! pa ako je savan mator, mitrović sigurno nije..

opet ponavljam, ovaj tim kad ode krle u zasluzenu penziju, ce igrati kvalifikacije preko leta za eurobasket 2017 ako selektor nastavi da urucuje nacionalne penzije bircevicu, katicu, simonovicu i slicnima

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Sta je Srbija postigla na ovom SP-u...

1.Prva smo reprezentacija u istoriji koja je zabelezila u grupi 3. poraza a plasirali se u finalu.
2.Kult reprezentacije je ponovo uzdignut.
3.Dobili smo maestralnog trenera na duze staze.
4.Momci su konacno videli da mogu da igraju protiv svih,izuzev SAD,oni su vanzemaljci.
5.Razbili smo Brazil,ekipu sa pregrst NBA igraca.
6.Razbili smo Grcku,ekipu koja nam tradicionalno 'ne lezi'.
7.Spanci su upravo od Srbije primili najjvise koseva.(73 koseva)
8.SAD su upravo od Srbije uspeli da prime najjvise koseva.(92 koseva)
9.Pobedili smo ekipu koja je postigla 15.trojki.(Francuska)
10.Navijaci su ponovo poceli da veruju u tim.
11.Stvorili smo kostur tima,za toliko dugo ocekivane OI.
12.Jedna smo od retkih reprezentacija koja je uspela da dobije cetvrtinu protiv SAD-a.
13.Videli smo pun sjaj Milosa Teodosica.
14.Pred celim svetom smo ponovo pokazali da Srbi nisu preko noci zaboravili da igraju kosarku.
15.Na ovom SP-u,Srbija je prema plasmanu,najbolja Evropska reprezentacija.
16.Pozrtvovanom igrom,smo privoleli ceo Balkan da navija za nas.
17.Pokazali smo svima,da samo verom u sebe,predanim radom i odredjenom dozom poniznosti,
moze se doci do cilja.
18.Videli smo da ne pobedjuje uvek favorit.
19.Dobili smo Jovica,Bogdanovica,Simonovica,Kalinica...
20.Srbija je primer poslovice 'koga nema bez njega se moze'.

nacionale

pre 9 godina

Kakve covjek ima izjave, nisam nikada nista slicno citao. Kakav lik, najbrze penjanje u trenerske divove.

"Opet moram da ponovim da sam presrećan i ponosan jer sam bio deo života ovih momaka u ova dva meseca. Što sam na neki način dao mali doprinos ovom rezultatu".

Njemu koji je simbol kosarke u Srbiji, i kojeg znaju i deca i babe, svi zivi, njemu je drago da je bio DEO zivota, i sto je na NEKI nacin dao MALI doprinos? Ti si bre covece legenda!

Inace ja sam tattoo umjetnik iz Banjaluke, i autor tetovaze Miroslava Raduljice. Za par dana cu poslati redakciji tetovazu Saleta koju cu da radim na sebi, pa ako budete htjeli objavite, bice premocna!

Svi na doček!

pre 9 godina

Čovek-živa legenda! Svaka mu je na mestu. Ne znam koliko ste ispratili, ali Sale je jedini prepoznao kralja Španije,kad su prilazili da prime medalju. Čak se i naklonio pri pozdravu s njim. Ali, najžešći je bio Simonović. Samo ga je potapšao po ramenu, u fazonu 'šta ima, brate'.. Crkoh od smeha, kad sam to video...

Dobri

pre 9 godina

Svaka njima čast,oni su najači na svetu,ali mi sa 4 igrača bez kluba,mi im zakucavamo koš 15 puta,izvodimo akrobacije u trenutku kada se oni nešto iživljavaju...Što bi reko naš Radule,ne znam ko ima veću bradu,ali znam da je moja lepša.

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

"Moj cilj je da se sastanemo što više puta sa njima i jedini. Tako možemo da dignemo nivo naše košarke.Samo dueli sa ovakvim majstorima mogu da dižu naš kvalitet".

Nema price dalje,suva istina.Nema tezeg zadatka,ali ni lepseg.Zbog toga se zivi i trazi istina.Svoj put cemo naci sigurno samo protiv najvecih protivnika i u najvecim iskusenjima.
Da spoznamo sebe.Sve dobro,ali i lose.To je najvaznije.Vise vredi dobronamerna rec prekora,ukaz na gresku,nego sto hvalospeva.
Tako se gradi istina i nalazi pravi put.Ne tudji,nego svoj.
Srecno nam bilo,Srbijo.

Doktor

pre 9 godina

SVAKA CAST,Sasa!!!!Ubili su nas onom brutalnom serijom trojki na nas sjajan start,slicno sam video samo San Antonio kad je Lebrona i Majami razvalio!!! Jednostavno za to nema odbrane da su promasili koju bilo bi 10 poena na poluvremenu za njih,ali bi svejedno dobili... DJORDJEVICU sad moras napraviti jos kojeg igraca,posto Krle odlazi,a potreban nam je sirina za medalju na EP i vizu za OI!!! SRECNO i HVALA!!!

GM

pre 9 godina

Sale samo napred.
Forsiras brzu kosarku i mlade igrace.

Sledece godine u Francuskoj cemo biti najveci favoriti sa ovakovom filozofijom. Samo nadji mesta za Nedovica, Micica, Dangubica, Lucica, Mitrovica, Jokica i Kuzmica.

Mozda nece biti mesta za sve, ali ko bude 100 posto spreman treba da igra. Penzioneri Spanci nece moci nista ovakvoj navali.

djolefrankfurt

pre 9 godina

geldao sam finale na nemackoj tv i samo bi ponovio reci nemackog komentatora koji je rekao da smo zasluzili sve ovo (finale i medalju) i da je srpska kosarka temlj evropske kosaarke ! toliko sta drugi govore o nama a vi pricajte vase price!

Dejan

pre 9 godina

Živim od rođenja u Ljubljani,imam 32 godine.Saša Đorđević je bio moj sportski idol,uzor otkad sam imao 10 godina.Sećam se dok je igrao za Barcelonu i igrali su u grupi Evrolige ili kupa šampiona tada sa Olimpijom negne 1997-98 čini mi se.Čekao sam satima ispred dvorane Tivoli da igrači Barcelone dođu dan pre utakmice da odrade trening,samo da bi ga video uživo,i da mu dam ruku i kažem mu da mu se divim.I uspeo sam,bio je tako ljubazan i nimalo uzdignut a bio je tada velika igračka zvezda.Dao mi je ruku,popričao minutu-dve samnom,bio mi je to tada najsrećniji dan u životu.Treso sam se još satima od radosti i ushićenja.I sada ću reći samo HVALA SALE ŠTO SI VRATIO SRPSKU KOŠARKU ZAJEDNO SA POMOĆNICIMA I IGRAČIMA TAMO GDE JOJ JE I MESTO.Pozdrav svima iz Ljubljane,cela Slovenija je navijala za Srbiju kao da igra Slovenija,ne samo u finalu,nego i na drugim utakmicama.

Ivan

pre 9 godina

Hvala ti Sale do neba za ovo PREDIVNO Svetsko prvenstvo!!! Učinili ste nas srećnim i ponosnim, igrali ste veliko finale SP-a sa moćnim USA NBA timom, a na ovo prvenstvo si poveo Sale jedan podmlađeni tim sa pregršt debitanata, jedan tim na koji su svi gledali kao na epizodni tim koji neće ostaviti nikakvog traga, jedan tim koji su svi podcenjivali...A te momke si doveo do FINALA SP-a!!! Veliko poštovanje našem Saletu i momcima, budimo ponosni na njih, DRUGI SU NA SVETU!Košarka se vratila kući, dočekajmo Saleta i njegove momke u velikom broju, zaslužili su!!!!!

Zeljko

pre 9 godina

Bravo, istorijski uspeh za mladu reprezentaciju Srbije. E sad pamet u glavu. Dajmo sve da se napravi jedno 3 nove dvorane van Beograda sa kapacitetom od 5,000 do 7,000 gledalaca u strateskim centrima gde se igra kosarka, odbojka, rukomet...nema zime za Srpski sport i Srbiju. Mala smo zemlja ali imamo vanserijski potencijal, iskoristimo ga. Pozdrav iz Toronta. I da ne zaboravim, docekajmo sampione kako dolikuje. Posteno su igrali, nema zamerke, pobedili su nas bolji, idemo dalje.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

(rumenko, 15. septembar 2014 00:53)
Druze,nemoj da se ljutis,ja tebe ne poznajem kao ni ti mene,ja recimo nikada ne rasudjujem ko je kakav covek na prvu loptu,ali verujes li mi da mi svako slovo ovog tvog romana sto si napisao meni je dovoljan pokazatalj da zakljucim kakav si kao osoba,a ti sad rasdui kakav si...

dragutin

pre 9 godina

Amerikanci nisu poveli najbolje igrace ali su poveli najbolje sutere koje imaju u celom NBA samo fale Rey Alen i Deni Grin.Protiv takve ekipe nema nikakvih sansi kada ma krene a bas im je krenulo.Kajri Irving i Stef Kari su monstruozni suteri koje svet do sada nije video tehnika suta im je besprekorna.Sumnjam da bi nam Lebron zadao vece probleme nego ovi.Amerikanci bi i Spaniju sravnili sa zemljom onakvom igrom bez ikakve sumnje.

Цепидлакина длака

pre 9 godina

rumenku и свима из d.o.o. "hejtujem sve" желим да испред куће сваки дан израсте најлепше цвеће на свету, а они да га изнова и изнова сваки дан газе и нервирају се што им нешто лепо расте исред куће/у кући. Ви, и сви такви, сте себи највећа казна.

Nikola C.

pre 9 godina

Dozvolite mi braco administratori rec-dve. :)

Ovo je megalomanski uspeh! Zvucace paradoksalno, ali nase drugo mesto je veci uspeh od njihovog prvog ako povlacimo paralelu. Zasto to kazem? Zato sto smo dve suste krajnosti --- USA su najmocnija drzava Sveta, ima ih 300 miliona, njihova KOSARKASKA baza je brojnija od nase celokupne populacije! Ako bih spomenuo ekonomiju i BDP, pozlice nam svima kolektivno. :)
A mi, na rubu svih mogucih egzistencijalnih puteva, mi sa cca 8 miliona stanovnika i bazom od mozda 500 000-800 000 svih sportista smo DRUGI, ljudi moji! (mozda i preterujem)

Kada bismo objedinili sve drustvene sfere i ubacili ih u jedan kos, mi ne bismo bili ni medju 100 drzava na svetu! Mozda ni u 150. Samo je nase zdravstvo van drustva 100 najboljih na svetu.
Pomenuo bih da medalju nisu osvojile BOGATIJE i MOCNIJE drzave sa laboratorijskim uslovima za rad --- Spanija, Brazil, Rusije, Nemacke i Poljske nema, Francuska iza nas, Italijana nema, Litvanci bez medalje (kosarkaska nacija), Turci mrsavi.

I zato ponavljam, a mogu pisati i jos mnogo toga --- ovo je neverovatan uspeh! S obzirom na ulozeno i na sve moguce uslove, za Amerikance i Spance je sve osim zlata bilo DEBAKL. A s' obzirom na nase uslove koje imamo, bazu igraca i kolektivno tezak i mucan zivot, uspeh je bio SAMO plasman na SP. Nista vise! A mi srebrni! Hvala gospodo momci junaci i carevi, vidimo se dogodine.

hypatija

pre 9 godina

Господине Александре Ђорђевићу. Одавно знам за тебе, увек сам поштовао твоју игру и твоје одмерене коментаре. Чак ми се допала и твоја улога у реклами за Кинг сладолед, иако никако не волим рекламе, а ни сладолед. Сада када си ти и твоја генерација прекинули са игром, могу да констатујем да си један од ретких из те екипе који је био и остао господин човек. Ниси јурио за новцем, ниси се одао алкохолу и другим пороцима, никакве афере се не вуку за тобом... Доказао си и да си највећа тренерска нада наше земље, да можеш млађе од себе да исправно научиш и усмериш како би наставили тамо где сте ти и твоји вршњаци стали у време када сте харали планетом.Апсолутни и неопозиви респект и мој наклон до земље, а такође и велико хвала што си многим Србима учинио задовољство да им поново буде мило што су Срби.То важи и за све друге спортисте наше земље који су постигли фантастичне резултате у време трајања кошаркашког турнира, али су они нажалост помало остали у сенци истог. Хвала Вам свима још једном.

Milan

pre 9 godina

opet ponavljam, ovaj tim kad ode krle u zasluzenu penziju, ce igrati kvalifikacije preko leta za eurobasket 2017 ako selektor nastavi da urucuje nacionalne penzije bircevicu, katicu, simonovicu i slicnima
(rumenko, 15. septembar 2014 00:53)
Ma kiliko se trudio,ne mozes mi pokvariti dan.Nego ,koga treniras,gde si igrao,sta imas u CV da stavis,koje uspehe...Ne mozes mi pokvariti srecu....

Ex sns

pre 9 godina

Ja sam zadovoljan,i igraci su bili fenomenalni,problem je bio kad Krstic nije polozio 2 napada i od tada krece haos.Pogadjali su sve i sa svih pozicija,nisu igrali napad nego su za 3 secunde zavrsavali 3- kama. Protiv igre 'trci i sutiraj' ne mozes kad ih krene sut,a da su poceli da promasuju,druga bi prica bila.Ali ok,cestitke Usa, najbolji su realno,ali mi smo 2. prema tome,sve cestitke nasima i ajmo svi u Arenu na docek!

anbeast

pre 9 godina

@(rumenko, 15. septembar 2014 00:53): Da je sve bilo kako ti kazes - drugacije bi se igralo u grupi.Utakmice sa Brazilom i Spanijom se ne bi koristile za uigravanje linija,za opustanje i psiholosku pripremu. Ako se bar malo razumes u kosarku, videces da su pristup, rotacija i ostalo bili sasvim drugaciji od utakmice sa Grckom. Ne nauci neko da igra preko noci. Ne dobijaju se slucajno Grcka, Brazil i Francuska zaredom. Ova nasa ekipa je BOLJA od: Brazila, Grcke, Litvanije, Australije, Hrvatske (dok god ne nadju timski duh)... USA i Spanija su bolji (jos uvek), Francuzi tu negde. U igri na tri dobijene (cak i sa kompletnom Francuskom.) vrlo, vrlo blagu prednost dajem Francuzima.medju 4 najbolja smo na svetu - malo li je?!Slazem se da treba biti realan. Da su nam dosli Spanci,vrlo verovatno ne bismo prosli u finale i pitanje je da li bismo se digli za utakmicu sa Litvancima. Medjutim, kada nisi ''Team USA, potrebno je i malo srece. Kod Dude nismo imali pasiju, nismo imali to zajednistvo, tecnost igre u napadu. Nekako sticem utisak da je Duda trener za kvalitetne, starije igrace, rutinere. Kada imas ovakvu relativno mladu, relativno talentovanu ekipu, sa igracima bez prevelikog samopouzdanja i rutine - psihologija vise pomaze nego hladna (iako izvrsna) taktika. Neki od ovih igraca su posli kao autsajderi, na prvenstvu su naucili da itekako imaju sta da pruze i stekli samopouzdanje. To su stvari koje se ne mogu podceniti.

Judge

pre 9 godina

Ovo što si pozdravio komšijske zemlje i njihovu publiku, to je izjava za istoriju, naježio sam se uprkos tome što i deca znaju koliko si veliki majstor i čovek, oduvek.

Duci0167

pre 9 godina

Na stranu sto me ne interesuju ove vrste sporta i sto ih ne dozivljavam kao osvetu celom svetu al pre Amera kad smo pobedili pune novine neslova "Torpedovali smo". Kad pobedjujemo onda torpedujemo,deklasiramo,unistavamo a kad izgubimo onda "poraz" ili "nismo uspeli" malim slovima? Nije lepo ni korektno jer ces u zivotu kad tad biti torpedovan. Sorry sto sa nacijom ne delim ovaj hajp,bio pod utidkom voznje Rosija.

zeka

pre 9 godina

Jos kad bi FIBA uzimala antidoping test posle utakmica...gde bi nam bio kraj.Ovako mislim da niko nema sanse jos dugi niz godina.Elem...bravo momci,bravo Srbija!

zlatiborac

pre 9 godina

Sale Nacionale.
Covek nesebicno zaduzuje Srbiju. Stoicki podnosi pljuvanje kojekakvih baraba, i oprasta im, iako je davno receno "ne prosipaj bisere pred svinje".
Drago mi je da u finalu nije igrao kukavicku kosarku samo da bi izgubio sa sto manje razlike. Poveo si Srbe spartanski i zato se vracaju sa stitom u rukama.
Americki komentatori na ESPN (najvecoj sportskoj kuci na svetu) imali su samo reci hvale za srbsku reprezentaciju. Citiram: "Srbija je ono najbolje sto Evropa ima. Najbolji treneri i najbolji igraci. Inteligentni igraci".
Nebudimo arogantni, budimo ponizni. Danas je bio fantastican cas kosarke za sve koji hoce da uce. Dzordan jednom rece da su ga porazi naucili da pobedjuje.
Smeker je vec na kraju utakmice shvatio sve. Znajuci Saleta, pouke su vec izvucene. On je prava elita u Srba, a samo su takvi istinski znali da povedu a ne da zavedu Srbiju. S'verom u boga, za Saleta i otadzbinu.

Blek - Chicago

pre 9 godina

Sale, hvala tebi, tvojim momcima i stučnom štabu ( pogotovo Muti hehehe) na vašim igrama i viteškom ponašanju. Dali ste više od 100% vaših mogućnosti I osvojili srebro. Hej SREBRO! Drugi ste na svetu! Pa stvarno ste super. Znam da čitate naše poruke i verujte mi, da smo svi (moja porodica) ponosni na sve vas. Hehehe deca pricaju kako su u Beogradu u Avgustu gledali drugi tim na svetu uživo u Areni. Pa malo li je to??? I sve vas znaju po imenima... Šta ćete više... Neki od klinaca će krenuti da pika basket i biti novi Bogdan.
Svaka čast, još jednom.

Antraxxx

pre 9 godina

Evo samo da malo vidite koliko objektivno i afirmativno o Srpskoj repki pišu hrvatske novine... Da se malo zatvore usta onima koji stalno pišu o mržnji, srboždrestvo i slične gluposti...
Još jednom sve čestitke...
http://www.jutarnji.hr/srebro-zlatnog-sjaja--otpisana-reprezentacija-srbije-ispricala-najljepsu-pricu-sp-a/1219925/

AlCapone

pre 9 godina

Meni je ova izjava dobra. Mislim da bi trebalisto vise insistirati na tome da igramo sto vise prijateljskih utakmica sa Amerikancima, jer jednostavno treba upoznati taj ritam, intenzivnost, sistem igre i prilagoditi se i traziti svoja resenja.

Sve me to podseca na Djokovica koji je preko Federera i Nadala podigao svoju igru da bi postao pravi sampion. Mi imamo dobar tim, da se prikljuci jos koji igrac, ali ovo prvenstvo je nadmasilo sva ocekivanja i dobro je da smo dobili priliku da upoznamo i americku kosarku.

Svaka cast momci, uzivao sam ovo prvenstvo, na kraju ce ostati da smo vice-prvaci sveta i to je to. Jedva cekam europsko prvenstvo.

Пиши Ћирилицом

pre 9 godina

Реално мислим да ћемо на европском имате сасвим добру екипу. Симону,Катићу и Бирчи се треба захвалити за све што су урадили за репку и пожелети им срећу за даље! А ту су:
1. Теодосић,Марковић
2. Недовић,Богдановић,Јовић, Гаги Милосављевић( надам се да ће имати добру сезону,одличан атлета,добар у одбрани исто тако у нападу)
3. Бјелица(магија од играча), Калинић(играч који највише напредује,надам се доброј сезону у ЦЗВ)
Лучић( прави Лучић,добро дође)
4. Митровић(доста ми је сличан Томашевићу),неверујем да ће рачунати на мачван,савана и ерцега... Мали Јокић би могао да буде нови репрезентативац
5. Радуљица, Кузмић, Марјановић и не знам можде још ту неки играчи можда сам заборавио... Надам се неком младом играчу да ће искочити па да га имамо у репки... Крле ће много фалити,али добро идемо даље

bers0003

pre 9 godina

Cestitke na odlicnoj igri i rezultatu. Kosarka je nesto kao vaterpolo, gdje sa izuzetkom USA postoji negdje oko 6-7 reprezentacija gdje u zavisnosti od okolnosti: trenutna inspiracija, zrijeb, motivacija NBA igraca, mozes lako da budes ili drugi ili da se ne kvalifikujes uopste za takmicenje ( vidi Crnogorce). E ako sad spojite OI u Brazilu sa ovim srebrom (Evropsko prvenstvo je postalo drugorazredno takmicenje), onda se moze reci o povratku kosarke u Srbiji. Mene kao Bosanca bi to jako obradovalo jer mozda povuce i druge na Balkanu. 70 i 80-tih kosarka je uvijek bila simbol neceg urbanog i civilizovanog u moru papanluka i primitivizma na ovim prostorima...

Komshija Hashim

pre 9 godina

Finale je bio najveci blam u historiji košarke. Što je najgore ceo svet je gledao. Da Amerikanci nisu stali u poslednjoj cetvrtini moglo je na kraju da bude i preko 60 razlike al ameri su se pokazali kao džentlmeni i nisu hteli da ponize protivnika kojem su dopustili cak 92 koša jer odbranu nisu ni igrali. Budimo realni!

Drugar

pre 9 godina

@rumenko pa majku mu, 90% nacije je smatralo kako nam je ovo najgorih 12 ikada, A ONDA IZJAVIS KAKO JE DUDA IMAO DVA PUTA GORI TIM??? Pa bre decko, ti kosarku ocigledno pratis onako djene djene... jos jedna stvar, da, na papiru nam je ovo najgori tim ikada, ali harizma i srce i m*da (administratori progledajte mi kroz prste) koja je usadjena u ovaj tim od Saleta smekercine je dovela ove momke do veceg uspeha nego ona nerealno dobra ekipa koju smo imali 2005

LOL

pre 9 godina

Zna Sale u kom pravcu treba da se ide neverovatna legenda naseg sporta, drzave i veza sa nasom starom skolom i istorijom.Jednog dana treba mu spomenik napraviti.Niko nema ovo sto imamo mi.

milan010

pre 9 godina

@rumenko, ti ako si zavrsio osnovnu - bilo je preko veze. IQ u minusu, izbija negativnost iz svake tvoje reci... Sta reci - duboko frustrirana individua koja u zivotu nije imala ni jedno zadovoljstvo osim pljuvanja po boljima od sebe. Treba da te zalimo i ne obaziremo na tvoje izlive gluposti.

SNS BOT BR.458

pre 9 godina

Sad nekako razmišljam kako je i ABA liga donekle doprinela ovom srebru. Ima tu igača iz ABA lige. Birča, Kalina, Jović, Katić, Simonović :) Da posle ne bude kako ta liga ubija srpsku košarku, da ne budemo licemeri.

Neznalica

pre 9 godina

Raduje što je selektor potpuno svestan gde se mi u ovom trenutku nalazimo u svetskoj košarci. Toliko smo mala zemlja da se naš uspeh ne može ni opisati rečima. Pošteno govoreći i na sledećim takmičenjima mi nećemo spadati u prvi krug favorita. Ova generacija je prevazišla samu sebe.

Jesmo mi pobedili Francuze ali je svakom poznavaocu košarke jasno da kompletni Francuzi (samo da pomenem Parkera i Nou koji su nedostajali) objektivno u ovom trenutku predstavljaju jači tim od našeg. Znači, na sledećem EP jednako skroman pristup kao i na ovom SP. Održati tim u kome svi ginu jedan za drugog i napraviti atmosferu u kojoj neće biti otkazivanja učešća naših najboljih igrača. Sa takvim pristupom rezultati će svakako doći. Sa tim, naravno i konačno učešće na Olimpijadi.

Kada se malo bolje pogleda, nakon 2002.godine i odlaska naših velikih zvezda, mu u narednih 12 godina ipak osvajamo dve medalje na velikim takmičenjima a da je bilo pravde i u Turskoj smo trebali da igramo finale protiv Duranta, Vestbruka & kompanije (pokrade nas onaj sudija koji namerno nije sudio gaženje linije terena od strane turskog igrača). Za zemlju koja ima 5-6 miliona ljudi to je nenormalan uspeh. Lično bih želeo da ove uspehe sa SP prenesemo sada na Olimpijadu koja je ipak najveće takmičenje na svetu. Već samo učestvovanje na sledećoj Olimpijadi bi bilo veliki korak unapred.

Stevan

pre 9 godina

Hteo sam sacekati da se malo strasti smire kako bi napisao svoje misljenje u vezi ovog SP. Nisam ocekivao ovakav rezultat, u najboljem slucaju gledao sam u osminu finala, i onda uz malo srece cetvrfinale. Ovo srebro moze imati pozitivan uticaj na kult reprezentacije i na odnos prema dres, pogotovo kad pricamo o onim igracima koji iz godine u godinu odbijaju da igraju za nacionalni tim. Mora se uzeti u obzir da nama fali gomila igraca (neki stalno uzimaju Francuse - kako su oslabljeni) ali mora se priznati da bi nama zdravi Lucic i Velickovic veoma pomogli. Nedovic isto, ne poznajem Kuzmica, ali dok je u NBA znaci da ima kvalitet. Ja se samo nadam da ovo nije jedan bljesak kao onaj sa EP2009, uzimajuci u obzir da ce sledece EP biti izuzetno jako. Domacin Francuska sa fantasticnim timom. Spanci ce imati i dalje odlican tim (sigurno bez Gasola)tu smo mi, Grci, Hrvati, Litvanci, Turci...gledajuci da samo 4 mesta idu na OI, bice to krvava borba i nadam se da cemo nastaviti u istom stilu.

rumenko

pre 9 godina

Uspeh jeste za svako poštovanje, ali koliko je zaista ovo srebro relevantan pokazatelj? Koji bi završili da se igrao pravedan sistem prenosa bodova i formiranja novih grupa? Koji bi završili da su išli dalje samo 2 ili 3 tima? Koji bi završili da domaćin nije napravio ovaj nakaradan sistem gde su se ponavljale utakmice koje su nam sele ko budali šamar? Koliko zaista sija srebro kad se izgubi ovako sramotno u finalu? pa ovako pregaženi nisu bili ni mexico , ni novi zeland..

I duda je uzeo srebro, sa 3 puta slabijim timom od ovog, i tada su bile najave kako osvajamo London i slične gluposti.. a desilo se to da smo London gledali preko malih ekrana.. a desila se i bruka u litvaniji.. a desilo se i to da smo samo zahvaljujući fiba proširenju eurobasketa otišli u sloveniju.. a desiće se isto to ako naš selektor ne smanji sujetu i ne počne da poziva najbolje.. Nama pored 3 zdrave četvorke (mačvan, savan, luka), ide birčević.. pa jel može neko logično racionalno objašnjenje... osim onog saletovog vreme je za mladje.. a raško u cvetu mladosti?! pa ako je savan mator, mitrović sigurno nije..

opet ponavljam, ovaj tim kad ode krle u zasluzenu penziju, ce igrati kvalifikacije preko leta za eurobasket 2017 ako selektor nastavi da urucuje nacionalne penzije bircevicu, katicu, simonovicu i slicnima

Milan

pre 9 godina

Nema sta tu da se kaze osim da su nasi kosarkasi srebrni ali za nas su zlatni!

Sale cestitam na svemu,pokazao si da si pre svega veliki covek!Igracima od srca zelim uspesne karijere,napravili ste mnogo vise nego sto se od vas ocekivalo i ja sam vam zahvalan na tome!

Samo napred i bez obaziranja na komentare tipa:"Moglo je..."

"Mnogo je..."
itd.Odradili ste strasnu stvar zasluzujete sve pohvale.

PoeticGenius

pre 9 godina

Od velicanstvene ekipe, preko bitangi koje se makljaju na terenu, ponovo do velicanstvene ekipe. Zasto se skoro sve ovde jos vrti oko bitangi, kad ne mora?

Milan

pre 9 godina

E moj Dordjevicu slavis poraz od 40 razlike,da imas i malo obraza izvinio bi se naciji zbog vecerasnje bruke.Imao si do veceras vise srece nego pameti,da nije bilo Teodosica koji je bio i trener i igrac nebi ni grupu prosli.
(Vojnik, 15. septembar 2014 02:24)

Tipicno svetsko a nase:zloba, zavist I pakost. Gde si igrao,koga si trenirao,koje uspehe imas,sta stavljas u CV???dOKLE BRATE, DOKLE SA PRIMITIVIZMOM???

drogirani garant

pre 9 godina

Ameri su jedina reprezentacija koja nije obavezna da uradi doping test! Od svih se to zahteva i obavezno je samo oni mogu da kazu ne i da prodju bez posledica! Zar to nije malo sumnjivo?
DA tako lete, skacu, trce...ma daaaj...ok, crnci su atlete ali nisu vanzemaljci...

zzz

pre 9 godina

@ ex sns

Spanija? Ali to me i plasi, sad kad smo opet favoriti za medalje da se ne dogodi da pritisak negativno utice na ekipu. Kao 2011.

Nikola C.

pre 9 godina

(Duci0167, 15. septembar 2014 10:36)

Da ti odgovorim i nadovezem se na moj prethodni post.

Drugar, jedina stavka u kojoj smo mi medju 100 prvih na svetu je -- broj stanovnika. I tu smo oko 95.mesta. Uzimajuci u obzir sve drustvene pore (privredu, zdravstvo, skolstvo, sudstvo, itd.), mi nismo ni medju 100 drzava na Svetu. Verovatno.
Sve to se reflektuje i kao pod indigom preslikava na sport. Medjutim, na opste iznenadjenje citavog Sveta, mi smo u tom sportu MAJSTORI! Prvi, drugi, treci ili osmi, ali uvek u vrhu u mnogim sportovima. Cesto ispred nacija poput Amerike, Nemacke ili Rusije koje imaju laboratorijske uslove za stancovanje igraca kao na traci.
Evo, svi su osuli kamenje po odbojkasima jer su deveti. A iza nas npr. USA sa 300 mil stanovnika i uslovima da pozavide svi. Ili "najodbojkaskija" nacija --- Italija.

Zato se i kaze TORPEDOVALI jer po svim parametrima mi bismo i u sportu (kao i u svemu drugom) morali biti medju poslednjima. A mi SREBRNI! Mi smo sa 7 mil stanovnika srusili Brazil sa 30 razlike koji ima samo toliko kosarkasa. Francuze, prvake Evrope, veliku silu.
A da imamo iste uslove kao USA, prvaci dozivotni. Dok bi oni sa nasim uslovima ispadali vec u grupnoj fazi.
Hocu reci, iznenadjenje je kada tako mala drzava rusi mocnije i bogatije i to sa +30. Zato se kaze torpedovali. A objektivno i logicno je da smo poslednji i da gubimo (kao juce) jer su USA u svemu prve na Svetu, a mi ni medju 100. Zato je ovo uspeh.

john galt

pre 9 godina

(Proud To Be Croat, 15. septembar 2014 11:40)
"Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде." Јован Дучић

uvek Zvezda

pre 9 godina

(rumenko, 15. septembar 2014 00:53)

E sad, odakle početi? Šta bi bilo kad bi bilo.Sistem je takav kakav je i naše je da se prilagodimo. Ako je ponavljanje leglo nama, leglo je i drugima.Duda jeste osvojio srebro i jesmo gledali London na tv-u ali zar si zaboravio Istambul i to čuveno 1/2 finale? Bruka u Litvaniji?Zbog čega?
Dalje, vrlo dobro znaš i da su Katić, Birčević, Simonović prinudna rešenja zbog otkaza/povreda Kuzmića, Dangubića, Nedovića. Veliko je pitanje šta je bilo sa Mačvanom i Savanom. Vrlo dobro znaš da se Micić povredio.Motor ove ekipe , barem što se poena tiče moraju da budu Teo, Bogdan i Nedović. Bjelica je tu da "ubije" u odbrani i skoku i da da 10ak (a po potrebi kada neko od ove trojice "zakaže" da da i 20), Raduljica se odlično pokazao i da imaćemo problem da na centru zamenimo Krleta ali Bože moj.Dangubić, Kalinić i Mitrović će ove godine igrati EL a oni bi trebalo da budu na spisku za sledeće EP.Pa kakve veze ima ko je sa koliko gubio od Amerike? Španija je izgubila na SP u fudbalu 5-1 od Holandije. Gde su oni u fudbalu u odnosu na nas u košarci? Druga bitna stvar, ne pratite dovoljno NBA i ne kapirate da je ovo odlična ekipa, u kojoj nisu svi zvezde ali su odlični igrači. Ok nismo igrali protiv Španije ali šta sad da radimo kad su ispali. Jel to onda znači i da ona titula koju su Španci osvojili 2006. ne vredi jer je nisu osvojili protiv Amerike? U svakom slučaju, ocene su ti krajnje paušalne i nisu zasnovane na činjenicama.

zoran

pre 9 godina

Srebrna medalja , sa jedne strane je uspeh, ali sa druge strane je varka. Umislicemo da imamo tim, no to nije ni blizu istini. Ovo je vise plod srecnih okolnosti, no kvaliteta tima, koji je izgubio sa najvecom razlikom od svih protivnika, sa kojima se Amerika sastala. Ameri ne ubacuju slucajno trojke, vec se vidi izvanredna tehnika i talenat. Kod nas je trojka na nivou statisticke greske. Mi ni slobodna bacanja ne mozemo da izvodimo sa sigurnoscu. Sta reci o nemogucnosti da se gradimo ispod naseg kosa..? Sta reci,na chinjenicu, da nasi igraci se jedva odlepe od zemlje..? Gde je kvalitetan skok-sut.? Jos od legendarnog Praje ne videh coveka koji zna da skoci i ima preciznu ruku.
Ne treba se zavaravti vec otici u USA i skinuti pelcer rada po klubovima. Bukvalno sve. Od razgovora u svlacionici do rada kolektivnog na terenu, pa rada individulanog; takticki skinuti svako slovo. Jedino takvim radom, jos od pionira imacemo eksplozivne kosarkase, skocne, precizne. Kosarka se igra za koseve, a ne da se samo bilduju misici.
Takodje Djordjevic je napravio veliku gresku sto umesto Katica nije bio Bobi Marjanovic. Ne bi se Ameri bas tako kocoperili ispod koseva.

kapetan mikula

pre 9 godina

Imam 50 godina, a do prošle godine sam aktivno igrao košarku, kao jedan od najstarijih aktivnih igrača u Srbiji. Ljudi! Ovo je odličan uspeh! Ima dana kada te neće šut, ali i obrnuto. U NBA ligi, gde su ekipe sličnih kvaliteta, desi se da bude 40-50 razlike...Mi čitavu evropu učimo već 50 godina da igraju košarku. I mi smo kuburili sa povredama igrača, nismo poveli najbolje, tako da je uspeh tim pre još značajniji i veći. Bio sam skeptik, po pitanju Djordjevića, ali me je čovek totalno razuverio.Kako god, mi smo vicešampioni sveta! Samo da ne lebdimo previše u budućim takmičenjima. Jednu po jednu utakmicu...Korak po korak ... Košarka se vraća na velika vrata, ponovo u Srbiju.Važno je da klinci ponovo pune košarkaške terene i biće svetle budućnosti za srpsku košarku!Nismo mi štelovali raspored utakmica i termine, nego španci. Mi smo se samo lepo uklopili u priču. Tj. Sale, Muta i ekipa su odlično odradili domaći zadatak.A što se tiče amera...Trenutno je takav odnos snaga. Dali smo im skoro 100 poena. Sve je to dobro. Bili su, ko posrani na 15:7! Nokautirani! Nisu znali šta ih je snašlo. Da je nekim slučajem nas krenula trojka, kao njih, a da njima nije, kao u prvom poluvremenu protiv Litvanije i kod njih bi bio raspad sistema!Dobro je.

anbeast

pre 9 godina

Od devedesetih naovamo, kako je padao kvalitet nase kosarke, izgleda je pao i kvalitet gledalaca(ili to samo internet dozvoljava da svako izrazi svoje ''misljenje'')?! Zanimljivo je da su najnegativniji u komentarima upravo oni koji vrlo malo znaju o samoj igri. Oni koji kosarku igraju na soniju i gledaju NBA na tv-u... Jesu nas Ameri razbili, ali ko je realan ocekivao da ih dobijemo ili da bude bas gusto?!?! Ja sam ocekivao (a to je realno i izvodljivo) da ce nasi porbati sto skuplje da prodaju kozu, medjutim, vec su u prvoj odustali od toga. Mnogi od americkih suteva su bili preko ruke - od TOGA NEMA odbrane. Tu pomaze samo atletic freak koji je dovoljno dugacak, agilan i skocan da isparira skroz. Nije da su nam pravili akcije od kojih su ostajali sami na sutu. Prosto individualno su ultra kvalitetni i tu nema pomoci. Pa ti ljudi to isto rade i u NBA gde ih cuvaju gore pomenuti atletic freak-ovi. Moze sa njima da se igra, ali za to je potrebna iskusnija ekipa sa vecim atletskim potencijalom. Jedino na sta realno mogu imati zamerku jeste ZAGRADJIVANJE kosa. Sa Faridom, Dejvisom, Kaznsom se ne mozes nadskakavati (bar ova nasa ekipa). Centri moraju da gradem, a bekovi i krila da skupljaju lopte. Meni se ovo prvenstvo dopalo i ocekujem lepe stvari u buducnosti (Ne, ne mislim da cemo od sada drati sve redom.)

gale

pre 9 godina

Komsija Hashime,hvala pre svega sto pratis nasu reprezentaciju na SP,mada nije potrebno,nego da ja tebe nesto pitam: Koji tebe zivotni jadi more pa saljes ovakve nebulozne komentare??? Cisto pitam,brinem za komsu....

mishur

pre 9 godina

"Ne treba se zavaravti vec otici u USA i skinuti pelcer rada po klubovima. Bukvalno sve. Od razgovora u svlacionici do rada kolektivnog na terenu, pa rada individulanog; takticki skinuti svako slovo. Jedino takvim radom, jos od pionira imacemo eksplozivne kosarkase, skocne, precizne. Kosarka se igra za koseve, a ne da se samo bilduju misici."

g.Zorane, DZABA PELCER - Ovi USA reprezentativci zaradjuju izmedju 7 (najmanje)-19 miliona $ po sezoni, dok kod nasih jedino Teodosic i Krstic mogu da prismrde. O fizickoj - genetskoj razlici izmedju belaca i afroamerikanaca da ni ne govorimo, takodje i o dopingu. Kada pogledate malo bolje, nista oni od timske igre narocito nemaju, to je gomila pojedinaca koji skacu i lete po terenu kao nenormalni.
Od neceg takvog, moze se boriti malo bolje i mogao je da bude malo bolji rezultat....ali budite realni!!

SVAKA CAST NASIM MOMCIMA - lepa kosarka praznik za oci!

777

pre 9 godina

Koja je to povratak u realnost?? Biti drugi na svetu?? Mi gledamo samo Amerima u ledja a nama?? Ko sve nama gleda u ledja?? A ko se jos nije ni kvalifikovao za SP? Ovo je ciscenje sa parketa SVIH koji su nam se nasli na parketu osim Amera. Da je bilo ko drugi bio na nasem mestu a nije, jer nije zasluzio, prosao bi isto od Amera. Mi smo im dali 92 kosa, najvise od SVIH koji su igrali protiv njih. Ali jednostavno ne mozes protiv nekoga koji je bolji. A o tome da bi SVI voleli da su na nasem mestu i da ne pricam. Ko ne bi voleo da osvoji srebro i da je drugi na svetu u kosarci?? Ko?? Kazite mi ime te reprezentacije. NEMA.... Izgubili smo od kontinenta Amerike a najbolja smo reprezentacija na ovom svetu od evropskih timova . Evropa..opet kontinent i to cu uvek da potenciram. Mala Srbija...divite se...

tosiba

pre 9 godina

Citam neke komentare kako amerikanci nisu imali odbranu, djordjevic nije dobar trener i ne mogu da verujem kako se neko usudjuje da pise komentare kojima pokazuje da nema pojma o ovom sportu i da ima samo ne zdravu pohlepu.
Uglavnom, sve cestitke velikom djordjevicu koji je bio pravi trener reprezentaciji, dokazao im je da mogu stici do vrha i cestitke igracima (svim) koji su se borili svim srcem i timski
Amerima svaka cast za citavu predstavu na ovom svetskom prvenstvu.

Realnost

pre 9 godina

Ameri su nas razbili! Kaznili su promašene zicere kod 15:7 za nas. Mi smo loše šutirali za 3, a njima je ulazila svaka. Gorka pilula za kraj i povratak u realnost! Srebro je veliki uspeh! Takođe, dobili smo kostur nove reprezentacije i uz još par novih, mladih igrača realne šanse da u naredniim godinama budemo u svetskom i evropskom vrhu! OD sinoć su naši momci dobili i dodatni motiv - da jednom dobiju Amere, jer ih niko tako nije razbucao u njihovoj košarkaškoj karijeri do sada! Idem da dočekam srebrne!

Kila

pre 9 godina

Plejmejkeri: Teodosic,Markovic,Micic

Bekovi: Bogdanovic,Nedovic,Milosavljevic

Krila: Kalinic,Lucic,Dangubic

Krilni centri: Bjelica,Mitrovic,Jokic

Centri: Braduljica,Kuzmic,Macvan


ja mislm da je ovo buducnost srpske kosarke, jel se slazete? :)

lerma

pre 9 godina

@zoran
ne znam odakle da krenem da bi ti dokazao koliko si se nalupao. kazes srecne okolnosti. nalupali smo grke, brazilce i francuze za redom. to nije sreca. ako je nas sut za tri poena bio sreca sta reci za sut francuske u 4/4 ili amera tokom finala. ako bi na taj nacin gledali stvari onda nas je sra..o od kada kosarka postoji. ( ameri su nas tek sada stigli po broju zlatnih na SP ) kazes nismo imali skok sut igraca od praje. auuuuu sine ne znam odakle da krenem pa ni necu, ostani neobrazovan.


momci cestitam jos jednom na sjajnoj timskoj igri.

Magnus

pre 9 godina

Pazi ove hejtere... "imali smo srece".

Jer kad Vrancuz ubaci 8 trojki za cetvrtinu, to je jer je nesretan. Kad Amer ubaci 11 za poluvrijeme, to je isto "sportska nesreca".

Jes, Krle je u finalu omasio 2 za redom, al to su 4 kosa. Dao je treci kasnije.

Gledao sam Brazil, Francusku i USA. Niti protiv USA nismo lose odigrali, i tim je tim, cak i kad su gubili 30 razlike.

Pogledajte govor tela onomad u Beogradu, kad umalo da su se potukli medjusobno, a pogledajte danas.

Ovo je tim koji moze opet do srebra, moze do zlata u Evropi, ma sta hejteri pricali, ali ne s lakocom kao Juga nekad.

Sto bi se reklo "danas svi igraju kosarku"...

Marko

pre 9 godina

Pa Sale to prica sve vreme kako su Spanci za klasu bolji od Amerikanaca, ja sam ocekivao da cemo makar nesto napraviti, a ono, kao da igraju sa juniorima.

Vojnik

pre 9 godina

E moj Dordjevicu slavis poraz od 40 razlike,da imas i malo obraza izvinio bi se naciji zbog vecerasnje bruke.Imao si do veceras vise srece nego pameti,da nije bilo Teodosica koji je bio i trener i igrac nebi ni grupu prosli.

atak na batak

pre 9 godina

razbiti grcku,brazil i francusku nije sluchsjnost.Novak Djokovic,vaterpolisti,kosharkashi,plivachi,atletichari,veslachi me chine ponosnim Srbinom.Hvala vam svima!

miki

pre 9 godina

Bravo Sale! Sve ste uradili savrseno, jedino je trebalo da budete agresivni, nadmeni i bezobrazni od samog pocetka, to Amere najvise izvodi iz takta. Seti se nasih basketa krajem osamdesetih, cvrsti, grubi, eksploz
ivni. Ja verujem da sa ovim kvalitetima nasi kosarkasi na celu sa Saletom mogu da odvale Amere.

Mare

pre 9 godina

A gde su sad oni bezdusnici sto su ostavljali komentare da ce da prodje kao Mihajlovic,da je nadmen i td...
Sta je,sakrili se ispod stola a??
Ziveo Djordjevic Sasa

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Komshija Hashim(hvala Bogu pa si se odlučio za ime, beše i Kashim), a gde ono tvoji igrali juče, a i koji su tvoji? De malo objasni nam! Mi smo izgubili od njih, to stoji, ali treba uopšte i doći u toj poziciji da bi mogao da igraš u finalu, pa makar i izgubili! Samo javi koji su tvoji baš bi voleo da ih pratim tj gledam, znaš obožavam košarku pa zato:-)

Ivan

pre 9 godina

Vidim da neki spominju da smo se ovim kvalifikovali za OI, a to su potvrdili cak i komentatori. Odavno sam naucio da je za neke stvari bolje pitati internet, nego slusati rekla-kazala, a internet kaze sledece: na OI 2016 su se do sada kvalifikovali SAD kao sampioni sveta i Brazil kao domacin (mada ni to nije potvrdjeno, mozda ce i domacini cak morati u kvalifikacije). Cekaju se jos: finalisti Eurobasketa 2015 i PanAmerickih igara, prvaci Afrike, Azije i Okeanije, kao i prve 3 ekipe sa svetskog kvalifikacionog turnira koji ce se odrzati 4 - 11 jula 2016. Dakle samo 12 ekipa.

Worms Armageddon

pre 9 godina

Jedino ako ih izvučemo negde u grupi, ovako nešto nam se više neće otvoriti. Da sa ovim polutimom odemo do finala, to je za pamćenje. Čestitke svima.

Nolan

pre 9 godina

(Komshija Hashim, 15. septembar 2014 10:32)

Najveći blam je kad pripadnik nacije koja je poslednji put stala na tron kad se koristila Pentium 3 i nije postojao Gugl, nešto priča naciji koja ima 9 medalja za to vreme.

Zevs

pre 9 godina

Ko je gledao utakmicu mogao je da primeti da su USA samo dobili zbog fantasticnog suta za tri poena u prvom poluvremenu. Srbija 2/9 USA 10/12, razlika 8 trojki ili 24 poena to je odlucilo. Posle tolikog vodjstva su USA igrali opustenije i mogli da nastave sa sigurnim sutevima na kos.Nas bas nije hteo sut za tri poena. Ipak je veliki uspeh osvojiti srebrnu medalju na svetskom prvenstvu, uz malo srece i umeca moglo je biti i bolje

Kanda

pre 9 godina

Svaka čast na uspjehu, ali odvali su Ameri. Nema tu šta da se sreće dok se pristup košarci ovdje ne promjeni. Em manje treniraju, em se manje trude, em ne maltretiraju djecu po treninzima od sedme godine a opet razbijaju.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Велики поздрав и подршка из Републике Српске. Синоћ смо меч гледали на централном бањалучком тргу. Упркос поразу, славило се... Славила се сребрна медаља, славио се Ђорђевић, славило се херојство наших кошаркаша. Хвала за све. Живјела Србија!

@RUMENKO

pre 9 godina

Rumenko, brate rodjeni, tvoja pitanja su u domenu ŠBBDBB - dosta davno je ovde neko komentarisao utakmicu u stilu "da vam nije ovoga, ovoga i ovoga, glatko bi ste izgubili" na šta je neko drugi dao najbolji odgovor na komentar koji sam ja video: "da ti nije gravitacije, ti bi brate ladno leteo" :) :) :) Ko razume, shvatiće :)

Nolan

pre 9 godina

(zoran, 15. septembar 2014 10:14)

Jel si ti svestan šta pričaš? Ne mogu da verujem da je svaki drugi komentar delo nekoga ko je očekivao rasturanje Amera.
Alo, nismo igrali sa Senegalom ili Angolom već sa SAD.
Kaže lik, treba kopirati njihov sistem. Treba Srbija i na Mesec da ode...

Banja Luka

pre 9 godina

Ne razumijem ja ni ovde prezadovoljne, ni nezadovoljne. U svemu, pa i u komentarima treba biti umjeren i realan i postovati pravo da svako ima pravo na misljenje.
Izuzetno sam ponosan na kosarkase, ali isto tako znam da je uspjeh izvojevan inatom koji na kraju protiv Amera nije pilo vode.
Klupa nikada kraca, cim nema Tea sve krene naopako.
Grke i Brazilce smo dobili na suvi kvalitet Tea, Bogdana i Bjelice, ali prije svega jer su usli u mec neprezno.
Utakmica protiv Francuza dobijena zaista na znoj i treba odati priznanje.
Drugo mjesto ne govori da smo odmah iza Amera na svijetu, ali jbg, drugi su sanjali i vjerovali, mi radili i znojili se i tu smo gdje jesmo.

Brute

pre 9 godina

Realno zatrpali su nam kos. Ko hoce da prizna, reci ce da su nas propisno obrukali u finalu. A razlog za takvo trpanje su verovatno i izjave nasih igraca pa i samog selektora da smo dosli po zlato. Nazalost drugo poluvreme protiv Francuza im je dalo recept kako se igra protiv nas, i bukvalno su to prekopirali. Cestitke nasim, na odlicnim igrama do polufinalu uz zal sto se nisu malo vise potrudili u finalu.

Kako dalje

pre 9 godina

Finale je dobio tim sastavljen od tkz. "tenk" igrača koji kad krenu ka košu svi okolo padaju ko snoplje a uz to su pravi "udarači asova" što bi rekli teniseri. Predlažem FIFI da USA izbaci sa sv. prvenstrva jer se u Evropi igra zemaljska košarka a ovi "vanzemaljci" kako neko reče, nek igraju u svojoj zemlji svoju igru.

wwwww

pre 9 godina

djolefrankfurt@ - gledao si najavu utakmice na sport1 koja je isla ceo dan? ne znam da li nas je ikada iko ovako lepo najavljivao i ovako lepo pricao o nama. moram dodati da je u studiu pored nemackog komentatora trebao biti i neki nas lik iz bajerna, medjutim, spanci su i tu nesto zeznuli pa do toga nije doslo. uglavnom, nasima svaka cast na srebru, sija bre ko suvo zlato. lepse i jace od americkog. pozdrav iz konstanze.

Šavija Alonso

pre 9 godina

rumenko, svaka ti je na mestu, ali se bojim da će neki to skontati prekasno jer euforija ometa zdravorazumsko rasuđivanje. Šta bi tek bilo da smo pristojno izgubili...

Komshija Hashim

pre 9 godina

Dovoljno je samo reci da USA ima preko milion registrovanih kosarkasa.! Zato svaka cast momci, cela Srbija je uz vas, svi pricaju samo o vama !

Ti si nešto pomešao decko, USA ima 25 miliona košarkaša a 350 miliona stanovnika. Pa milion Košarkaša ima Grčka koja nema ni 10 miliona stanovnika.

Nikola C.

pre 9 godina

(Duci0167, 15. septembar 2014 10:36)

Da ti odgovorim i nadovezem se na moj prethodni post.

Drugar, jedina stavka u kojoj smo mi medju 100 prvih na svetu je -- broj stanovnika. I tu smo oko 95.mesta. Uzimajuci u obzir sve drustvene pore (privredu, zdravstvo, skolstvo, sudstvo, itd.), mi nismo ni medju 100 drzava na Svetu. Verovatno.
Sve to se reflektuje i kao pod indigom preslikava na sport. Medjutim, na opste iznenadjenje citavog Sveta, mi smo u tom sportu MAJSTORI! Prvi, drugi, treci ili osmi, ali uvek u vrhu u mnogim sportovima. Cesto ispred nacija poput Amerike, Nemacke ili Rusije koje imaju laboratorijske uslove za stancovanje igraca kao na traci.
Evo, svi su osuli kamenje po odbojkasima jer su deveti. A iza nas npr. USA sa 300 mil stanovnika i uslovima da pozavide svi. Ili "najodbojkaskija" nacija --- Italija.

Zato se i kaze TORPEDOVALI jer po svim parametrima mi bismo i u sportu (kao i u svemu drugom) morali biti medju poslednjima. A mi SREBRNI! Mi smo sa 7 mil stanovnika srusili Brazil sa 30 razlike koji ima samo toliko kosarkasa. Francuze, prvake Evrope, veliku silu.
A da imamo iste uslove kao USA, prvaci dozivotni. Dok bi oni sa nasim uslovima ispadali vec u grupnoj fazi.
Hocu reci, iznenadjenje je kada tako mala drzava rusi mocnije i bogatije i to sa +30. Zato se kaze torpedovali. A objektivno i logicno je da smo poslednji i da gubimo (kao juce) jer su USA u svemu prve na Svetu, a mi ni medju 100. Zato je ovo uspeh.

brasa

pre 9 godina

da se mi lepo batalimo gluposti neki imaju vise kosarkasa nego mi stanovnika sa sve kosovom prema tome ovo je za istoriju jesmo koji put dobili amere ali sa 6 puta vecom drzavom dakle cestitke momcima i saletu

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Ovako dobru igru Amerikanci teško da mogu da ponove, a mi, pojačani Micovim i Bobanom Marjanovićem, možemo mnogo, mnogo bolje ...

Proud To Be Croat

pre 9 godina

Ma dajte? Pa ni Francuze nikad lošije ne bi dobili da je utakmica trajala jos 1 minut samo ! Realno Španci bi zgazili Srbiju 15 razlike... Ma dajte, kockice su se posložile i to je to !

gaster

pre 9 godina

1. Bilo je, realno, i dosta sreće
2. Nisu, na žalost, samo Ameri bolji. Padaju mi rukometaši na pamet
3. Ne bih se, na Saletovom mestu, previše žurio oko revanša. Još je veeelika razlika
4. Ako Sale ostane, a hoće po svemu sudeći, učiniće veliko delo za zemlju, ali i loše za sebe, slutim. Ovo je bio maksimum ove generacije.

Euforija je lepa. Vreme će pokazati.

Ernest

pre 9 godina

(volim zuto, 15. septembar 2014 10:14) Ameri igraju za svoju zemlju svim srcem i njih uopste ne mora niko da docekuje da bi oni pristali da igraju. Kod nas se svi zivi docekuju samo da se sportisti ne bi ljutili i da bi pristali da igraju. Razmisli o tome!

mik

pre 9 godina

Poraz u finalu je veoma neugodan ali to ne umanjuje ono sto je pre toga uradjeno.Igrali smo jako lose u prvoj fazi ali kada je bilo najvaznije dobili smo tj.razbili izuzetno jake ekipe i to ne moze biti slucajno a vidim da nekima i takve besmislice padaju na pamet..Sale je postavio igru i kriterijume ponasanja tako da cemo cini mi se za najveci broj ekipa biti dugo vremena nocna mora ali tacno je da se neke stvari mogu popraviti.Izuzetno smo branili reket ali smo sut za tri ostavljali gotovo nebranjen i to je tako bilo jos od pripremnog perioda.Na kraju je neko morao da nas kazni.Sinoc je mozda mogao da pokusa sa promenom odbrane ili bar da trazi da se faulom prekine nihova zastrasujuca serija.Ne bi to bilo dovoljno ali bi bilo bolje da je bar pokusao.Isto tako mislim da nije bas dobro iskoristio potencijal Bogdanovica koji je morao da dobije istu slobodu od prvog minuta kao i Teodosic.Ovako je ispalo da dajemo svima fore i ukljucujemo ga u igru samo u zavrsnoj fazi.Pa i pored ovakvih,po mom misljenju nedostataka,ukupno smo ostavili sjajan utisak i siguran sam da ni Sale ni igraci nece dozvoliti da se ispod ovako postavljenih standarda sidje.Naprotiv,ocekujem da ce biti jos bolji.

Mikii

pre 9 godina

Sto da se srecete, Djordjevicu, da vas opet popisaju? Cuti i pokrij se usima, ono sinoc je bila jedna od najvecih bruka u istoriji srpske kosarke.

Loonie

pre 9 godina

[link]

:D :D :D :D
(USAfil, 15. septembar 2014 10:00)

U odnosu na film bili smo slabiji samo za MJ-a. To je ta razlika na kraju.

Bananamen

pre 9 godina

"Da se sto pre sretnemo" ..... TAKO JE BRE!!! mada pre toga neka idu na doping test,pa onda ... Hehe ,ne znam kije je to godine bilo ,ali se dobro secam odbojkaske utakmice protiv italije,gde su italijani pobedom protiv nas uzeli taj sampionat,da bi posle doping testa ustanovljeno da je pola it tima nadrogirano,a ceo mec je bio kao onaj sinoc ,svaki njihov blok je bio poen za njih,serva ubitacna,svaku loptu su uhvatili,isto kao ameri juce,one trojke,brzina u napadu u odbrani,ma dajjjjj kakvi vanzemaljci,obicno drogeranti sto bi moja baba rekla

s t v

pre 9 godina

(zoran, 15. septembar 2014 10:14)

Toliko gluposti u nečijem komentaru odavno nisam pročitao.
Ipak, ono sa Marjanovićem ti je najžešće.

devilhimself

pre 9 godina

istorijski uspeh srpske kosarke, kapa dole momcima i sva svetla ovog sveta su uperena u njih.ipak nije napravljen tim za buducnost, iz ove ekipe bar sest igraca-rasko, bircevic, simon, stimac, krstic i mali jovic nece biti vec sledece godine u timu na ep.na stranu povrede, tesko mi je da prihvatim da je bircevic buducnost srpske kosarke i da je otisao na sp pre mitrovica.ili rasko , stimac koji nicemu nisu sluzili da su otisli pre malog jokica koji nije ni pozivan, a nije bilo pritiska rezultata pred odlaska obzirom na sastav. sa lukom i jokicem bi imali daleko atletski jaci tim nego sa stimcem, bircom i raskom koji ama bas nicemu nisu sluzili.imamo bas talentovane dece ali im treba dati sanse, na ep cemo juriti rez za plasman na olimpijadu i plasim se da ce tesko i sledece godine igrati mladi.

rumenko

pre 9 godina

Uspeh jeste za svako poštovanje, ali koliko je zaista ovo srebro relevantan pokazatelj? Koji bi završili da se igrao pravedan sistem prenosa bodova i formiranja novih grupa? Koji bi završili da su išli dalje samo 2 ili 3 tima? Koji bi završili da domaćin nije napravio ovaj nakaradan sistem gde su se ponavljale utakmice koje su nam sele ko budali šamar? Koliko zaista sija srebro kad se izgubi ovako sramotno u finalu? pa ovako pregaženi nisu bili ni mexico , ni novi zeland..

I duda je uzeo srebro, sa 3 puta slabijim timom od ovog, i tada su bile najave kako osvajamo London i slične gluposti.. a desilo se to da smo London gledali preko malih ekrana.. a desila se i bruka u litvaniji.. a desilo se i to da smo samo zahvaljujući fiba proširenju eurobasketa otišli u sloveniju.. a desiće se isto to ako naš selektor ne smanji sujetu i ne počne da poziva najbolje.. Nama pored 3 zdrave četvorke (mačvan, savan, luka), ide birčević.. pa jel može neko logično racionalno objašnjenje... osim onog saletovog vreme je za mladje.. a raško u cvetu mladosti?! pa ako je savan mator, mitrović sigurno nije..

opet ponavljam, ovaj tim kad ode krle u zasluzenu penziju, ce igrati kvalifikacije preko leta za eurobasket 2017 ako selektor nastavi da urucuje nacionalne penzije bircevicu, katicu, simonovicu i slicnima

Vojnik

pre 9 godina

E moj Dordjevicu slavis poraz od 40 razlike,da imas i malo obraza izvinio bi se naciji zbog vecerasnje bruke.Imao si do veceras vise srece nego pameti,da nije bilo Teodosica koji je bio i trener i igrac nebi ni grupu prosli.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Finale je bio najveci blam u historiji košarke. Što je najgore ceo svet je gledao. Da Amerikanci nisu stali u poslednjoj cetvrtini moglo je na kraju da bude i preko 60 razlike al ameri su se pokazali kao džentlmeni i nisu hteli da ponize protivnika kojem su dopustili cak 92 koša jer odbranu nisu ni igrali. Budimo realni!

Marko

pre 9 godina

Pa Sale to prica sve vreme kako su Spanci za klasu bolji od Amerikanaca, ja sam ocekivao da cemo makar nesto napraviti, a ono, kao da igraju sa juniorima.

Duci0167

pre 9 godina

Na stranu sto me ne interesuju ove vrste sporta i sto ih ne dozivljavam kao osvetu celom svetu al pre Amera kad smo pobedili pune novine neslova "Torpedovali smo". Kad pobedjujemo onda torpedujemo,deklasiramo,unistavamo a kad izgubimo onda "poraz" ili "nismo uspeli" malim slovima? Nije lepo ni korektno jer ces u zivotu kad tad biti torpedovan. Sorry sto sa nacijom ne delim ovaj hajp,bio pod utidkom voznje Rosija.

zoran

pre 9 godina

Srebrna medalja , sa jedne strane je uspeh, ali sa druge strane je varka. Umislicemo da imamo tim, no to nije ni blizu istini. Ovo je vise plod srecnih okolnosti, no kvaliteta tima, koji je izgubio sa najvecom razlikom od svih protivnika, sa kojima se Amerika sastala. Ameri ne ubacuju slucajno trojke, vec se vidi izvanredna tehnika i talenat. Kod nas je trojka na nivou statisticke greske. Mi ni slobodna bacanja ne mozemo da izvodimo sa sigurnoscu. Sta reci o nemogucnosti da se gradimo ispod naseg kosa..? Sta reci,na chinjenicu, da nasi igraci se jedva odlepe od zemlje..? Gde je kvalitetan skok-sut.? Jos od legendarnog Praje ne videh coveka koji zna da skoci i ima preciznu ruku.
Ne treba se zavaravti vec otici u USA i skinuti pelcer rada po klubovima. Bukvalno sve. Od razgovora u svlacionici do rada kolektivnog na terenu, pa rada individulanog; takticki skinuti svako slovo. Jedino takvim radom, jos od pionira imacemo eksplozivne kosarkase, skocne, precizne. Kosarka se igra za koseve, a ne da se samo bilduju misici.
Takodje Djordjevic je napravio veliku gresku sto umesto Katica nije bio Bobi Marjanovic. Ne bi se Ameri bas tako kocoperili ispod koseva.

Proud To Be Croat

pre 9 godina

Ma dajte? Pa ni Francuze nikad lošije ne bi dobili da je utakmica trajala jos 1 minut samo ! Realno Španci bi zgazili Srbiju 15 razlike... Ma dajte, kockice su se posložile i to je to !

Šavija Alonso

pre 9 godina

rumenko, svaka ti je na mestu, ali se bojim da će neki to skontati prekasno jer euforija ometa zdravorazumsko rasuđivanje. Šta bi tek bilo da smo pristojno izgubili...

Worms Armageddon

pre 9 godina

Jedino ako ih izvučemo negde u grupi, ovako nešto nam se više neće otvoriti. Da sa ovim polutimom odemo do finala, to je za pamćenje. Čestitke svima.

Mikii

pre 9 godina

Sto da se srecete, Djordjevicu, da vas opet popisaju? Cuti i pokrij se usima, ono sinoc je bila jedna od najvecih bruka u istoriji srpske kosarke.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Sta je Srbija postigla na ovom SP-u...

1.Prva smo reprezentacija u istoriji koja je zabelezila u grupi 3. poraza a plasirali se u finalu.
2.Kult reprezentacije je ponovo uzdignut.
3.Dobili smo maestralnog trenera na duze staze.
4.Momci su konacno videli da mogu da igraju protiv svih,izuzev SAD,oni su vanzemaljci.
5.Razbili smo Brazil,ekipu sa pregrst NBA igraca.
6.Razbili smo Grcku,ekipu koja nam tradicionalno 'ne lezi'.
7.Spanci su upravo od Srbije primili najjvise koseva.(73 koseva)
8.SAD su upravo od Srbije uspeli da prime najjvise koseva.(92 koseva)
9.Pobedili smo ekipu koja je postigla 15.trojki.(Francuska)
10.Navijaci su ponovo poceli da veruju u tim.
11.Stvorili smo kostur tima,za toliko dugo ocekivane OI.
12.Jedna smo od retkih reprezentacija koja je uspela da dobije cetvrtinu protiv SAD-a.
13.Videli smo pun sjaj Milosa Teodosica.
14.Pred celim svetom smo ponovo pokazali da Srbi nisu preko noci zaboravili da igraju kosarku.
15.Na ovom SP-u,Srbija je prema plasmanu,najbolja Evropska reprezentacija.
16.Pozrtvovanom igrom,smo privoleli ceo Balkan da navija za nas.
17.Pokazali smo svima,da samo verom u sebe,predanim radom i odredjenom dozom poniznosti,
moze se doci do cilja.
18.Videli smo da ne pobedjuje uvek favorit.
19.Dobili smo Jovica,Bogdanovica,Simonovica,Kalinica...
20.Srbija je primer poslovice 'koga nema bez njega se moze'.

Kanda

pre 9 godina

Svaka čast na uspjehu, ali odvali su Ameri. Nema tu šta da se sreće dok se pristup košarci ovdje ne promjeni. Em manje treniraju, em se manje trude, em ne maltretiraju djecu po treninzima od sedme godine a opet razbijaju.

SNS BOT BR.458

pre 9 godina

Sad nekako razmišljam kako je i ABA liga donekle doprinela ovom srebru. Ima tu igača iz ABA lige. Birča, Kalina, Jović, Katić, Simonović :) Da posle ne bude kako ta liga ubija srpsku košarku, da ne budemo licemeri.

Ernest

pre 9 godina

(volim zuto, 15. septembar 2014 10:14) Ameri igraju za svoju zemlju svim srcem i njih uopste ne mora niko da docekuje da bi oni pristali da igraju. Kod nas se svi zivi docekuju samo da se sportisti ne bi ljutili i da bi pristali da igraju. Razmisli o tome!

zeka

pre 9 godina

Jos kad bi FIBA uzimala antidoping test posle utakmica...gde bi nam bio kraj.Ovako mislim da niko nema sanse jos dugi niz godina.Elem...bravo momci,bravo Srbija!

nacionale

pre 9 godina

Kakve covjek ima izjave, nisam nikada nista slicno citao. Kakav lik, najbrze penjanje u trenerske divove.

"Opet moram da ponovim da sam presrećan i ponosan jer sam bio deo života ovih momaka u ova dva meseca. Što sam na neki način dao mali doprinos ovom rezultatu".

Njemu koji je simbol kosarke u Srbiji, i kojeg znaju i deca i babe, svi zivi, njemu je drago da je bio DEO zivota, i sto je na NEKI nacin dao MALI doprinos? Ti si bre covece legenda!

Inace ja sam tattoo umjetnik iz Banjaluke, i autor tetovaze Miroslava Raduljice. Za par dana cu poslati redakciji tetovazu Saleta koju cu da radim na sebi, pa ako budete htjeli objavite, bice premocna!

Kila

pre 9 godina

Plejmejkeri: Teodosic,Markovic,Micic

Bekovi: Bogdanovic,Nedovic,Milosavljevic

Krila: Kalinic,Lucic,Dangubic

Krilni centri: Bjelica,Mitrovic,Jokic

Centri: Braduljica,Kuzmic,Macvan


ja mislm da je ovo buducnost srpske kosarke, jel se slazete? :)

Dobri

pre 9 godina

Svaka njima čast,oni su najači na svetu,ali mi sa 4 igrača bez kluba,mi im zakucavamo koš 15 puta,izvodimo akrobacije u trenutku kada se oni nešto iživljavaju...Što bi reko naš Radule,ne znam ko ima veću bradu,ali znam da je moja lepša.

gaster

pre 9 godina

1. Bilo je, realno, i dosta sreće
2. Nisu, na žalost, samo Ameri bolji. Padaju mi rukometaši na pamet
3. Ne bih se, na Saletovom mestu, previše žurio oko revanša. Još je veeelika razlika
4. Ako Sale ostane, a hoće po svemu sudeći, učiniće veliko delo za zemlju, ali i loše za sebe, slutim. Ovo je bio maksimum ove generacije.

Euforija je lepa. Vreme će pokazati.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

(rumenko, 15. septembar 2014 00:53)
Druze,nemoj da se ljutis,ja tebe ne poznajem kao ni ti mene,ja recimo nikada ne rasudjujem ko je kakav covek na prvu loptu,ali verujes li mi da mi svako slovo ovog tvog romana sto si napisao meni je dovoljan pokazatalj da zakljucim kakav si kao osoba,a ti sad rasdui kakav si...

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Ovako dobru igru Amerikanci teško da mogu da ponove, a mi, pojačani Micovim i Bobanom Marjanovićem, možemo mnogo, mnogo bolje ...

Zeljko

pre 9 godina

Bravo, istorijski uspeh za mladu reprezentaciju Srbije. E sad pamet u glavu. Dajmo sve da se napravi jedno 3 nove dvorane van Beograda sa kapacitetom od 5,000 do 7,000 gledalaca u strateskim centrima gde se igra kosarka, odbojka, rukomet...nema zime za Srpski sport i Srbiju. Mala smo zemlja ali imamo vanserijski potencijal, iskoristimo ga. Pozdrav iz Toronta. I da ne zaboravim, docekajmo sampione kako dolikuje. Posteno su igrali, nema zamerke, pobedili su nas bolji, idemo dalje.

Neznalica

pre 9 godina

Raduje što je selektor potpuno svestan gde se mi u ovom trenutku nalazimo u svetskoj košarci. Toliko smo mala zemlja da se naš uspeh ne može ni opisati rečima. Pošteno govoreći i na sledećim takmičenjima mi nećemo spadati u prvi krug favorita. Ova generacija je prevazišla samu sebe.

Jesmo mi pobedili Francuze ali je svakom poznavaocu košarke jasno da kompletni Francuzi (samo da pomenem Parkera i Nou koji su nedostajali) objektivno u ovom trenutku predstavljaju jači tim od našeg. Znači, na sledećem EP jednako skroman pristup kao i na ovom SP. Održati tim u kome svi ginu jedan za drugog i napraviti atmosferu u kojoj neće biti otkazivanja učešća naših najboljih igrača. Sa takvim pristupom rezultati će svakako doći. Sa tim, naravno i konačno učešće na Olimpijadi.

Kada se malo bolje pogleda, nakon 2002.godine i odlaska naših velikih zvezda, mu u narednih 12 godina ipak osvajamo dve medalje na velikim takmičenjima a da je bilo pravde i u Turskoj smo trebali da igramo finale protiv Duranta, Vestbruka & kompanije (pokrade nas onaj sudija koji namerno nije sudio gaženje linije terena od strane turskog igrača). Za zemlju koja ima 5-6 miliona ljudi to je nenormalan uspeh. Lično bih želeo da ove uspehe sa SP prenesemo sada na Olimpijadu koja je ipak najveće takmičenje na svetu. Već samo učestvovanje na sledećoj Olimpijadi bi bilo veliki korak unapred.

bers0003

pre 9 godina

Cestitke na odlicnoj igri i rezultatu. Kosarka je nesto kao vaterpolo, gdje sa izuzetkom USA postoji negdje oko 6-7 reprezentacija gdje u zavisnosti od okolnosti: trenutna inspiracija, zrijeb, motivacija NBA igraca, mozes lako da budes ili drugi ili da se ne kvalifikujes uopste za takmicenje ( vidi Crnogorce). E ako sad spojite OI u Brazilu sa ovim srebrom (Evropsko prvenstvo je postalo drugorazredno takmicenje), onda se moze reci o povratku kosarke u Srbiji. Mene kao Bosanca bi to jako obradovalo jer mozda povuce i druge na Balkanu. 70 i 80-tih kosarka je uvijek bila simbol neceg urbanog i civilizovanog u moru papanluka i primitivizma na ovim prostorima...

djolefrankfurt

pre 9 godina

geldao sam finale na nemackoj tv i samo bi ponovio reci nemackog komentatora koji je rekao da smo zasluzili sve ovo (finale i medalju) i da je srpska kosarka temlj evropske kosaarke ! toliko sta drugi govore o nama a vi pricajte vase price!

drogirani garant

pre 9 godina

Ameri su jedina reprezentacija koja nije obavezna da uradi doping test! Od svih se to zahteva i obavezno je samo oni mogu da kazu ne i da prodju bez posledica! Zar to nije malo sumnjivo?
DA tako lete, skacu, trce...ma daaaj...ok, crnci su atlete ali nisu vanzemaljci...

Doktor

pre 9 godina

SVAKA CAST,Sasa!!!!Ubili su nas onom brutalnom serijom trojki na nas sjajan start,slicno sam video samo San Antonio kad je Lebrona i Majami razvalio!!! Jednostavno za to nema odbrane da su promasili koju bilo bi 10 poena na poluvremenu za njih,ali bi svejedno dobili... DJORDJEVICU sad moras napraviti jos kojeg igraca,posto Krle odlazi,a potreban nam je sirina za medalju na EP i vizu za OI!!! SRECNO i HVALA!!!

Пиши Ћирилицом

pre 9 godina

Реално мислим да ћемо на европском имате сасвим добру екипу. Симону,Катићу и Бирчи се треба захвалити за све што су урадили за репку и пожелети им срећу за даље! А ту су:
1. Теодосић,Марковић
2. Недовић,Богдановић,Јовић, Гаги Милосављевић( надам се да ће имати добру сезону,одличан атлета,добар у одбрани исто тако у нападу)
3. Бјелица(магија од играча), Калинић(играч који највише напредује,надам се доброј сезону у ЦЗВ)
Лучић( прави Лучић,добро дође)
4. Митровић(доста ми је сличан Томашевићу),неверујем да ће рачунати на мачван,савана и ерцега... Мали Јокић би могао да буде нови репрезентативац
5. Радуљица, Кузмић, Марјановић и не знам можде још ту неки играчи можда сам заборавио... Надам се неком младом играчу да ће искочити па да га имамо у репки... Крле ће много фалити,али добро идемо даље

Ex sns

pre 9 godina

Ja sam zadovoljan,i igraci su bili fenomenalni,problem je bio kad Krstic nije polozio 2 napada i od tada krece haos.Pogadjali su sve i sa svih pozicija,nisu igrali napad nego su za 3 secunde zavrsavali 3- kama. Protiv igre 'trci i sutiraj' ne mozes kad ih krene sut,a da su poceli da promasuju,druga bi prica bila.Ali ok,cestitke Usa, najbolji su realno,ali mi smo 2. prema tome,sve cestitke nasima i ajmo svi u Arenu na docek!

Antraxxx

pre 9 godina

Evo samo da malo vidite koliko objektivno i afirmativno o Srpskoj repki pišu hrvatske novine... Da se malo zatvore usta onima koji stalno pišu o mržnji, srboždrestvo i slične gluposti...
Još jednom sve čestitke...
http://www.jutarnji.hr/srebro-zlatnog-sjaja--otpisana-reprezentacija-srbije-ispricala-najljepsu-pricu-sp-a/1219925/

Komshija Hashim

pre 9 godina

Dovoljno je samo reci da USA ima preko milion registrovanih kosarkasa.! Zato svaka cast momci, cela Srbija je uz vas, svi pricaju samo o vama !

Ti si nešto pomešao decko, USA ima 25 miliona košarkaša a 350 miliona stanovnika. Pa milion Košarkaša ima Grčka koja nema ni 10 miliona stanovnika.

Milan

pre 9 godina

E moj Dordjevicu slavis poraz od 40 razlike,da imas i malo obraza izvinio bi se naciji zbog vecerasnje bruke.Imao si do veceras vise srece nego pameti,da nije bilo Teodosica koji je bio i trener i igrac nebi ni grupu prosli.
(Vojnik, 15. septembar 2014 02:24)

Tipicno svetsko a nase:zloba, zavist I pakost. Gde si igrao,koga si trenirao,koje uspehe imas,sta stavljas u CV???dOKLE BRATE, DOKLE SA PRIMITIVIZMOM???

GM

pre 9 godina

Sale samo napred.
Forsiras brzu kosarku i mlade igrace.

Sledece godine u Francuskoj cemo biti najveci favoriti sa ovakovom filozofijom. Samo nadji mesta za Nedovica, Micica, Dangubica, Lucica, Mitrovica, Jokica i Kuzmica.

Mozda nece biti mesta za sve, ali ko bude 100 posto spreman treba da igra. Penzioneri Spanci nece moci nista ovakvoj navali.

Ivan

pre 9 godina

Hvala ti Sale do neba za ovo PREDIVNO Svetsko prvenstvo!!! Učinili ste nas srećnim i ponosnim, igrali ste veliko finale SP-a sa moćnim USA NBA timom, a na ovo prvenstvo si poveo Sale jedan podmlađeni tim sa pregršt debitanata, jedan tim na koji su svi gledali kao na epizodni tim koji neće ostaviti nikakvog traga, jedan tim koji su svi podcenjivali...A te momke si doveo do FINALA SP-a!!! Veliko poštovanje našem Saletu i momcima, budimo ponosni na njih, DRUGI SU NA SVETU!Košarka se vratila kući, dočekajmo Saleta i njegove momke u velikom broju, zaslužili su!!!!!

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

"Moj cilj je da se sastanemo što više puta sa njima i jedini. Tako možemo da dignemo nivo naše košarke.Samo dueli sa ovakvim majstorima mogu da dižu naš kvalitet".

Nema price dalje,suva istina.Nema tezeg zadatka,ali ni lepseg.Zbog toga se zivi i trazi istina.Svoj put cemo naci sigurno samo protiv najvecih protivnika i u najvecim iskusenjima.
Da spoznamo sebe.Sve dobro,ali i lose.To je najvaznije.Vise vredi dobronamerna rec prekora,ukaz na gresku,nego sto hvalospeva.
Tako se gradi istina i nalazi pravi put.Ne tudji,nego svoj.
Srecno nam bilo,Srbijo.

Dejan

pre 9 godina

Živim od rođenja u Ljubljani,imam 32 godine.Saša Đorđević je bio moj sportski idol,uzor otkad sam imao 10 godina.Sećam se dok je igrao za Barcelonu i igrali su u grupi Evrolige ili kupa šampiona tada sa Olimpijom negne 1997-98 čini mi se.Čekao sam satima ispred dvorane Tivoli da igrači Barcelone dođu dan pre utakmice da odrade trening,samo da bi ga video uživo,i da mu dam ruku i kažem mu da mu se divim.I uspeo sam,bio je tako ljubazan i nimalo uzdignut a bio je tada velika igračka zvezda.Dao mi je ruku,popričao minutu-dve samnom,bio mi je to tada najsrećniji dan u životu.Treso sam se još satima od radosti i ushićenja.I sada ću reći samo HVALA SALE ŠTO SI VRATIO SRPSKU KOŠARKU ZAJEDNO SA POMOĆNICIMA I IGRAČIMA TAMO GDE JOJ JE I MESTO.Pozdrav svima iz Ljubljane,cela Slovenija je navijala za Srbiju kao da igra Slovenija,ne samo u finalu,nego i na drugim utakmicama.

Цепидлакина длака

pre 9 godina

rumenku и свима из d.o.o. "hejtujem sve" желим да испред куће сваки дан израсте најлепше цвеће на свету, а они да га изнова и изнова сваки дан газе и нервирају се што им нешто лепо расте исред куће/у кући. Ви, и сви такви, сте себи највећа казна.

zzz

pre 9 godina

@ ex sns

Spanija? Ali to me i plasi, sad kad smo opet favoriti za medalje da se ne dogodi da pritisak negativno utice na ekipu. Kao 2011.

Stevan

pre 9 godina

Hteo sam sacekati da se malo strasti smire kako bi napisao svoje misljenje u vezi ovog SP. Nisam ocekivao ovakav rezultat, u najboljem slucaju gledao sam u osminu finala, i onda uz malo srece cetvrfinale. Ovo srebro moze imati pozitivan uticaj na kult reprezentacije i na odnos prema dres, pogotovo kad pricamo o onim igracima koji iz godine u godinu odbijaju da igraju za nacionalni tim. Mora se uzeti u obzir da nama fali gomila igraca (neki stalno uzimaju Francuse - kako su oslabljeni) ali mora se priznati da bi nama zdravi Lucic i Velickovic veoma pomogli. Nedovic isto, ne poznajem Kuzmica, ali dok je u NBA znaci da ima kvalitet. Ja se samo nadam da ovo nije jedan bljesak kao onaj sa EP2009, uzimajuci u obzir da ce sledece EP biti izuzetno jako. Domacin Francuska sa fantasticnim timom. Spanci ce imati i dalje odlican tim (sigurno bez Gasola)tu smo mi, Grci, Hrvati, Litvanci, Turci...gledajuci da samo 4 mesta idu na OI, bice to krvava borba i nadam se da cemo nastaviti u istom stilu.

PoeticGenius

pre 9 godina

Od velicanstvene ekipe, preko bitangi koje se makljaju na terenu, ponovo do velicanstvene ekipe. Zasto se skoro sve ovde jos vrti oko bitangi, kad ne mora?

dragutin

pre 9 godina

Amerikanci nisu poveli najbolje igrace ali su poveli najbolje sutere koje imaju u celom NBA samo fale Rey Alen i Deni Grin.Protiv takve ekipe nema nikakvih sansi kada ma krene a bas im je krenulo.Kajri Irving i Stef Kari su monstruozni suteri koje svet do sada nije video tehnika suta im je besprekorna.Sumnjam da bi nam Lebron zadao vece probleme nego ovi.Amerikanci bi i Spaniju sravnili sa zemljom onakvom igrom bez ikakve sumnje.

devilhimself

pre 9 godina

istorijski uspeh srpske kosarke, kapa dole momcima i sva svetla ovog sveta su uperena u njih.ipak nije napravljen tim za buducnost, iz ove ekipe bar sest igraca-rasko, bircevic, simon, stimac, krstic i mali jovic nece biti vec sledece godine u timu na ep.na stranu povrede, tesko mi je da prihvatim da je bircevic buducnost srpske kosarke i da je otisao na sp pre mitrovica.ili rasko , stimac koji nicemu nisu sluzili da su otisli pre malog jokica koji nije ni pozivan, a nije bilo pritiska rezultata pred odlaska obzirom na sastav. sa lukom i jokicem bi imali daleko atletski jaci tim nego sa stimcem, bircom i raskom koji ama bas nicemu nisu sluzili.imamo bas talentovane dece ali im treba dati sanse, na ep cemo juriti rez za plasman na olimpijadu i plasim se da ce tesko i sledece godine igrati mladi.

Svi na doček!

pre 9 godina

Čovek-živa legenda! Svaka mu je na mestu. Ne znam koliko ste ispratili, ali Sale je jedini prepoznao kralja Španije,kad su prilazili da prime medalju. Čak se i naklonio pri pozdravu s njim. Ali, najžešći je bio Simonović. Samo ga je potapšao po ramenu, u fazonu 'šta ima, brate'.. Crkoh od smeha, kad sam to video...

Blek - Chicago

pre 9 godina

Sale, hvala tebi, tvojim momcima i stučnom štabu ( pogotovo Muti hehehe) na vašim igrama i viteškom ponašanju. Dali ste više od 100% vaših mogućnosti I osvojili srebro. Hej SREBRO! Drugi ste na svetu! Pa stvarno ste super. Znam da čitate naše poruke i verujte mi, da smo svi (moja porodica) ponosni na sve vas. Hehehe deca pricaju kako su u Beogradu u Avgustu gledali drugi tim na svetu uživo u Areni. Pa malo li je to??? I sve vas znaju po imenima... Šta ćete više... Neki od klinaca će krenuti da pika basket i biti novi Bogdan.
Svaka čast, još jednom.

Judge

pre 9 godina

Ovo što si pozdravio komšijske zemlje i njihovu publiku, to je izjava za istoriju, naježio sam se uprkos tome što i deca znaju koliko si veliki majstor i čovek, oduvek.

Drugar

pre 9 godina

@rumenko pa majku mu, 90% nacije je smatralo kako nam je ovo najgorih 12 ikada, A ONDA IZJAVIS KAKO JE DUDA IMAO DVA PUTA GORI TIM??? Pa bre decko, ti kosarku ocigledno pratis onako djene djene... jos jedna stvar, da, na papiru nam je ovo najgori tim ikada, ali harizma i srce i m*da (administratori progledajte mi kroz prste) koja je usadjena u ovaj tim od Saleta smekercine je dovela ove momke do veceg uspeha nego ona nerealno dobra ekipa koju smo imali 2005

hypatija

pre 9 godina

Господине Александре Ђорђевићу. Одавно знам за тебе, увек сам поштовао твоју игру и твоје одмерене коментаре. Чак ми се допала и твоја улога у реклами за Кинг сладолед, иако никако не волим рекламе, а ни сладолед. Сада када си ти и твоја генерација прекинули са игром, могу да констатујем да си један од ретких из те екипе који је био и остао господин човек. Ниси јурио за новцем, ниси се одао алкохолу и другим пороцима, никакве афере се не вуку за тобом... Доказао си и да си највећа тренерска нада наше земље, да можеш млађе од себе да исправно научиш и усмериш како би наставили тамо где сте ти и твоји вршњаци стали у време када сте харали планетом.Апсолутни и неопозиви респект и мој наклон до земље, а такође и велико хвала што си многим Србима учинио задовољство да им поново буде мило што су Срби.То важи и за све друге спортисте наше земље који су постигли фантастичне резултате у време трајања кошаркашког турнира, али су они нажалост помало остали у сенци истог. Хвала Вам свима још једном.

mishur

pre 9 godina

"Ne treba se zavaravti vec otici u USA i skinuti pelcer rada po klubovima. Bukvalno sve. Od razgovora u svlacionici do rada kolektivnog na terenu, pa rada individulanog; takticki skinuti svako slovo. Jedino takvim radom, jos od pionira imacemo eksplozivne kosarkase, skocne, precizne. Kosarka se igra za koseve, a ne da se samo bilduju misici."

g.Zorane, DZABA PELCER - Ovi USA reprezentativci zaradjuju izmedju 7 (najmanje)-19 miliona $ po sezoni, dok kod nasih jedino Teodosic i Krstic mogu da prismrde. O fizickoj - genetskoj razlici izmedju belaca i afroamerikanaca da ni ne govorimo, takodje i o dopingu. Kada pogledate malo bolje, nista oni od timske igre narocito nemaju, to je gomila pojedinaca koji skacu i lete po terenu kao nenormalni.
Od neceg takvog, moze se boriti malo bolje i mogao je da bude malo bolji rezultat....ali budite realni!!

SVAKA CAST NASIM MOMCIMA - lepa kosarka praznik za oci!

milan010

pre 9 godina

@rumenko, ti ako si zavrsio osnovnu - bilo je preko veze. IQ u minusu, izbija negativnost iz svake tvoje reci... Sta reci - duboko frustrirana individua koja u zivotu nije imala ni jedno zadovoljstvo osim pljuvanja po boljima od sebe. Treba da te zalimo i ne obaziremo na tvoje izlive gluposti.

Milan

pre 9 godina

Nema sta tu da se kaze osim da su nasi kosarkasi srebrni ali za nas su zlatni!

Sale cestitam na svemu,pokazao si da si pre svega veliki covek!Igracima od srca zelim uspesne karijere,napravili ste mnogo vise nego sto se od vas ocekivalo i ja sam vam zahvalan na tome!

Samo napred i bez obaziranja na komentare tipa:"Moglo je..."

"Mnogo je..."
itd.Odradili ste strasnu stvar zasluzujete sve pohvale.

Brute

pre 9 godina

Realno zatrpali su nam kos. Ko hoce da prizna, reci ce da su nas propisno obrukali u finalu. A razlog za takvo trpanje su verovatno i izjave nasih igraca pa i samog selektora da smo dosli po zlato. Nazalost drugo poluvreme protiv Francuza im je dalo recept kako se igra protiv nas, i bukvalno su to prekopirali. Cestitke nasim, na odlicnim igrama do polufinalu uz zal sto se nisu malo vise potrudili u finalu.

Realnost

pre 9 godina

Ameri su nas razbili! Kaznili su promašene zicere kod 15:7 za nas. Mi smo loše šutirali za 3, a njima je ulazila svaka. Gorka pilula za kraj i povratak u realnost! Srebro je veliki uspeh! Takođe, dobili smo kostur nove reprezentacije i uz još par novih, mladih igrača realne šanse da u naredniim godinama budemo u svetskom i evropskom vrhu! OD sinoć su naši momci dobili i dodatni motiv - da jednom dobiju Amere, jer ih niko tako nije razbucao u njihovoj košarkaškoj karijeri do sada! Idem da dočekam srebrne!

john galt

pre 9 godina

(Proud To Be Croat, 15. septembar 2014 11:40)
"Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде." Јован Дучић

Milan

pre 9 godina

opet ponavljam, ovaj tim kad ode krle u zasluzenu penziju, ce igrati kvalifikacije preko leta za eurobasket 2017 ako selektor nastavi da urucuje nacionalne penzije bircevicu, katicu, simonovicu i slicnima
(rumenko, 15. septembar 2014 00:53)
Ma kiliko se trudio,ne mozes mi pokvariti dan.Nego ,koga treniras,gde si igrao,sta imas u CV da stavis,koje uspehe...Ne mozes mi pokvariti srecu....

zlatiborac

pre 9 godina

Sale Nacionale.
Covek nesebicno zaduzuje Srbiju. Stoicki podnosi pljuvanje kojekakvih baraba, i oprasta im, iako je davno receno "ne prosipaj bisere pred svinje".
Drago mi je da u finalu nije igrao kukavicku kosarku samo da bi izgubio sa sto manje razlike. Poveo si Srbe spartanski i zato se vracaju sa stitom u rukama.
Americki komentatori na ESPN (najvecoj sportskoj kuci na svetu) imali su samo reci hvale za srbsku reprezentaciju. Citiram: "Srbija je ono najbolje sto Evropa ima. Najbolji treneri i najbolji igraci. Inteligentni igraci".
Nebudimo arogantni, budimo ponizni. Danas je bio fantastican cas kosarke za sve koji hoce da uce. Dzordan jednom rece da su ga porazi naucili da pobedjuje.
Smeker je vec na kraju utakmice shvatio sve. Znajuci Saleta, pouke su vec izvucene. On je prava elita u Srba, a samo su takvi istinski znali da povedu a ne da zavedu Srbiju. S'verom u boga, za Saleta i otadzbinu.

AlCapone

pre 9 godina

Meni je ova izjava dobra. Mislim da bi trebalisto vise insistirati na tome da igramo sto vise prijateljskih utakmica sa Amerikancima, jer jednostavno treba upoznati taj ritam, intenzivnost, sistem igre i prilagoditi se i traziti svoja resenja.

Sve me to podseca na Djokovica koji je preko Federera i Nadala podigao svoju igru da bi postao pravi sampion. Mi imamo dobar tim, da se prikljuci jos koji igrac, ali ovo prvenstvo je nadmasilo sva ocekivanja i dobro je da smo dobili priliku da upoznamo i americku kosarku.

Svaka cast momci, uzivao sam ovo prvenstvo, na kraju ce ostati da smo vice-prvaci sveta i to je to. Jedva cekam europsko prvenstvo.

anbeast

pre 9 godina

@(rumenko, 15. septembar 2014 00:53): Da je sve bilo kako ti kazes - drugacije bi se igralo u grupi.Utakmice sa Brazilom i Spanijom se ne bi koristile za uigravanje linija,za opustanje i psiholosku pripremu. Ako se bar malo razumes u kosarku, videces da su pristup, rotacija i ostalo bili sasvim drugaciji od utakmice sa Grckom. Ne nauci neko da igra preko noci. Ne dobijaju se slucajno Grcka, Brazil i Francuska zaredom. Ova nasa ekipa je BOLJA od: Brazila, Grcke, Litvanije, Australije, Hrvatske (dok god ne nadju timski duh)... USA i Spanija su bolji (jos uvek), Francuzi tu negde. U igri na tri dobijene (cak i sa kompletnom Francuskom.) vrlo, vrlo blagu prednost dajem Francuzima.medju 4 najbolja smo na svetu - malo li je?!Slazem se da treba biti realan. Da su nam dosli Spanci,vrlo verovatno ne bismo prosli u finale i pitanje je da li bismo se digli za utakmicu sa Litvancima. Medjutim, kada nisi ''Team USA, potrebno je i malo srece. Kod Dude nismo imali pasiju, nismo imali to zajednistvo, tecnost igre u napadu. Nekako sticem utisak da je Duda trener za kvalitetne, starije igrace, rutinere. Kada imas ovakvu relativno mladu, relativno talentovanu ekipu, sa igracima bez prevelikog samopouzdanja i rutine - psihologija vise pomaze nego hladna (iako izvrsna) taktika. Neki od ovih igraca su posli kao autsajderi, na prvenstvu su naucili da itekako imaju sta da pruze i stekli samopouzdanje. To su stvari koje se ne mogu podceniti.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Велики поздрав и подршка из Републике Српске. Синоћ смо меч гледали на централном бањалучком тргу. Упркос поразу, славило се... Славила се сребрна медаља, славио се Ђорђевић, славило се херојство наших кошаркаша. Хвала за све. Живјела Србија!

atak na batak

pre 9 godina

razbiti grcku,brazil i francusku nije sluchsjnost.Novak Djokovic,vaterpolisti,kosharkashi,plivachi,atletichari,veslachi me chine ponosnim Srbinom.Hvala vam svima!

miki

pre 9 godina

Bravo Sale! Sve ste uradili savrseno, jedino je trebalo da budete agresivni, nadmeni i bezobrazni od samog pocetka, to Amere najvise izvodi iz takta. Seti se nasih basketa krajem osamdesetih, cvrsti, grubi, eksploz
ivni. Ja verujem da sa ovim kvalitetima nasi kosarkasi na celu sa Saletom mogu da odvale Amere.

Kako dalje

pre 9 godina

Finale je dobio tim sastavljen od tkz. "tenk" igrača koji kad krenu ka košu svi okolo padaju ko snoplje a uz to su pravi "udarači asova" što bi rekli teniseri. Predlažem FIFI da USA izbaci sa sv. prvenstrva jer se u Evropi igra zemaljska košarka a ovi "vanzemaljci" kako neko reče, nek igraju u svojoj zemlji svoju igru.

Nikola C.

pre 9 godina

(Duci0167, 15. septembar 2014 10:36)

Da ti odgovorim i nadovezem se na moj prethodni post.

Drugar, jedina stavka u kojoj smo mi medju 100 prvih na svetu je -- broj stanovnika. I tu smo oko 95.mesta. Uzimajuci u obzir sve drustvene pore (privredu, zdravstvo, skolstvo, sudstvo, itd.), mi nismo ni medju 100 drzava na Svetu. Verovatno.
Sve to se reflektuje i kao pod indigom preslikava na sport. Medjutim, na opste iznenadjenje citavog Sveta, mi smo u tom sportu MAJSTORI! Prvi, drugi, treci ili osmi, ali uvek u vrhu u mnogim sportovima. Cesto ispred nacija poput Amerike, Nemacke ili Rusije koje imaju laboratorijske uslove za stancovanje igraca kao na traci.
Evo, svi su osuli kamenje po odbojkasima jer su deveti. A iza nas npr. USA sa 300 mil stanovnika i uslovima da pozavide svi. Ili "najodbojkaskija" nacija --- Italija.

Zato se i kaze TORPEDOVALI jer po svim parametrima mi bismo i u sportu (kao i u svemu drugom) morali biti medju poslednjima. A mi SREBRNI! Mi smo sa 7 mil stanovnika srusili Brazil sa 30 razlike koji ima samo toliko kosarkasa. Francuze, prvake Evrope, veliku silu.
A da imamo iste uslove kao USA, prvaci dozivotni. Dok bi oni sa nasim uslovima ispadali vec u grupnoj fazi.
Hocu reci, iznenadjenje je kada tako mala drzava rusi mocnije i bogatije i to sa +30. Zato se kaze torpedovali. A objektivno i logicno je da smo poslednji i da gubimo (kao juce) jer su USA u svemu prve na Svetu, a mi ni medju 100. Zato je ovo uspeh.

kapetan mikula

pre 9 godina

Imam 50 godina, a do prošle godine sam aktivno igrao košarku, kao jedan od najstarijih aktivnih igrača u Srbiji. Ljudi! Ovo je odličan uspeh! Ima dana kada te neće šut, ali i obrnuto. U NBA ligi, gde su ekipe sličnih kvaliteta, desi se da bude 40-50 razlike...Mi čitavu evropu učimo već 50 godina da igraju košarku. I mi smo kuburili sa povredama igrača, nismo poveli najbolje, tako da je uspeh tim pre još značajniji i veći. Bio sam skeptik, po pitanju Djordjevića, ali me je čovek totalno razuverio.Kako god, mi smo vicešampioni sveta! Samo da ne lebdimo previše u budućim takmičenjima. Jednu po jednu utakmicu...Korak po korak ... Košarka se vraća na velika vrata, ponovo u Srbiju.Važno je da klinci ponovo pune košarkaške terene i biće svetle budućnosti za srpsku košarku!Nismo mi štelovali raspored utakmica i termine, nego španci. Mi smo se samo lepo uklopili u priču. Tj. Sale, Muta i ekipa su odlično odradili domaći zadatak.A što se tiče amera...Trenutno je takav odnos snaga. Dali smo im skoro 100 poena. Sve je to dobro. Bili su, ko posrani na 15:7! Nokautirani! Nisu znali šta ih je snašlo. Da je nekim slučajem nas krenula trojka, kao njih, a da njima nije, kao u prvom poluvremenu protiv Litvanije i kod njih bi bio raspad sistema!Dobro je.

Nikola C.

pre 9 godina

Dozvolite mi braco administratori rec-dve. :)

Ovo je megalomanski uspeh! Zvucace paradoksalno, ali nase drugo mesto je veci uspeh od njihovog prvog ako povlacimo paralelu. Zasto to kazem? Zato sto smo dve suste krajnosti --- USA su najmocnija drzava Sveta, ima ih 300 miliona, njihova KOSARKASKA baza je brojnija od nase celokupne populacije! Ako bih spomenuo ekonomiju i BDP, pozlice nam svima kolektivno. :)
A mi, na rubu svih mogucih egzistencijalnih puteva, mi sa cca 8 miliona stanovnika i bazom od mozda 500 000-800 000 svih sportista smo DRUGI, ljudi moji! (mozda i preterujem)

Kada bismo objedinili sve drustvene sfere i ubacili ih u jedan kos, mi ne bismo bili ni medju 100 drzava na svetu! Mozda ni u 150. Samo je nase zdravstvo van drustva 100 najboljih na svetu.
Pomenuo bih da medalju nisu osvojile BOGATIJE i MOCNIJE drzave sa laboratorijskim uslovima za rad --- Spanija, Brazil, Rusije, Nemacke i Poljske nema, Francuska iza nas, Italijana nema, Litvanci bez medalje (kosarkaska nacija), Turci mrsavi.

I zato ponavljam, a mogu pisati i jos mnogo toga --- ovo je neverovatan uspeh! S obzirom na ulozeno i na sve moguce uslove, za Amerikance i Spance je sve osim zlata bilo DEBAKL. A s' obzirom na nase uslove koje imamo, bazu igraca i kolektivno tezak i mucan zivot, uspeh je bio SAMO plasman na SP. Nista vise! A mi srebrni! Hvala gospodo momci junaci i carevi, vidimo se dogodine.

LOL

pre 9 godina

Zna Sale u kom pravcu treba da se ide neverovatna legenda naseg sporta, drzave i veza sa nasom starom skolom i istorijom.Jednog dana treba mu spomenik napraviti.Niko nema ovo sto imamo mi.

Zevs

pre 9 godina

Ko je gledao utakmicu mogao je da primeti da su USA samo dobili zbog fantasticnog suta za tri poena u prvom poluvremenu. Srbija 2/9 USA 10/12, razlika 8 trojki ili 24 poena to je odlucilo. Posle tolikog vodjstva su USA igrali opustenije i mogli da nastave sa sigurnim sutevima na kos.Nas bas nije hteo sut za tri poena. Ipak je veliki uspeh osvojiti srebrnu medalju na svetskom prvenstvu, uz malo srece i umeca moglo je biti i bolje

uvek Zvezda

pre 9 godina

(rumenko, 15. septembar 2014 00:53)

E sad, odakle početi? Šta bi bilo kad bi bilo.Sistem je takav kakav je i naše je da se prilagodimo. Ako je ponavljanje leglo nama, leglo je i drugima.Duda jeste osvojio srebro i jesmo gledali London na tv-u ali zar si zaboravio Istambul i to čuveno 1/2 finale? Bruka u Litvaniji?Zbog čega?
Dalje, vrlo dobro znaš i da su Katić, Birčević, Simonović prinudna rešenja zbog otkaza/povreda Kuzmića, Dangubića, Nedovića. Veliko je pitanje šta je bilo sa Mačvanom i Savanom. Vrlo dobro znaš da se Micić povredio.Motor ove ekipe , barem što se poena tiče moraju da budu Teo, Bogdan i Nedović. Bjelica je tu da "ubije" u odbrani i skoku i da da 10ak (a po potrebi kada neko od ove trojice "zakaže" da da i 20), Raduljica se odlično pokazao i da imaćemo problem da na centru zamenimo Krleta ali Bože moj.Dangubić, Kalinić i Mitrović će ove godine igrati EL a oni bi trebalo da budu na spisku za sledeće EP.Pa kakve veze ima ko je sa koliko gubio od Amerike? Španija je izgubila na SP u fudbalu 5-1 od Holandije. Gde su oni u fudbalu u odnosu na nas u košarci? Druga bitna stvar, ne pratite dovoljno NBA i ne kapirate da je ovo odlična ekipa, u kojoj nisu svi zvezde ali su odlični igrači. Ok nismo igrali protiv Španije ali šta sad da radimo kad su ispali. Jel to onda znači i da ona titula koju su Španci osvojili 2006. ne vredi jer je nisu osvojili protiv Amerike? U svakom slučaju, ocene su ti krajnje paušalne i nisu zasnovane na činjenicama.

Bananamen

pre 9 godina

"Da se sto pre sretnemo" ..... TAKO JE BRE!!! mada pre toga neka idu na doping test,pa onda ... Hehe ,ne znam kije je to godine bilo ,ali se dobro secam odbojkaske utakmice protiv italije,gde su italijani pobedom protiv nas uzeli taj sampionat,da bi posle doping testa ustanovljeno da je pola it tima nadrogirano,a ceo mec je bio kao onaj sinoc ,svaki njihov blok je bio poen za njih,serva ubitacna,svaku loptu su uhvatili,isto kao ameri juce,one trojke,brzina u napadu u odbrani,ma dajjjjj kakvi vanzemaljci,obicno drogeranti sto bi moja baba rekla

Nolan

pre 9 godina

(Komshija Hashim, 15. septembar 2014 10:32)

Najveći blam je kad pripadnik nacije koja je poslednji put stala na tron kad se koristila Pentium 3 i nije postojao Gugl, nešto priča naciji koja ima 9 medalja za to vreme.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Komshija Hashim(hvala Bogu pa si se odlučio za ime, beše i Kashim), a gde ono tvoji igrali juče, a i koji su tvoji? De malo objasni nam! Mi smo izgubili od njih, to stoji, ali treba uopšte i doći u toj poziciji da bi mogao da igraš u finalu, pa makar i izgubili! Samo javi koji su tvoji baš bi voleo da ih pratim tj gledam, znaš obožavam košarku pa zato:-)

gale

pre 9 godina

Komsija Hashime,hvala pre svega sto pratis nasu reprezentaciju na SP,mada nije potrebno,nego da ja tebe nesto pitam: Koji tebe zivotni jadi more pa saljes ovakve nebulozne komentare??? Cisto pitam,brinem za komsu....

lerma

pre 9 godina

@zoran
ne znam odakle da krenem da bi ti dokazao koliko si se nalupao. kazes srecne okolnosti. nalupali smo grke, brazilce i francuze za redom. to nije sreca. ako je nas sut za tri poena bio sreca sta reci za sut francuske u 4/4 ili amera tokom finala. ako bi na taj nacin gledali stvari onda nas je sra..o od kada kosarka postoji. ( ameri su nas tek sada stigli po broju zlatnih na SP ) kazes nismo imali skok sut igraca od praje. auuuuu sine ne znam odakle da krenem pa ni necu, ostani neobrazovan.


momci cestitam jos jednom na sjajnoj timskoj igri.

Nikola C.

pre 9 godina

(Duci0167, 15. septembar 2014 10:36)

Da ti odgovorim i nadovezem se na moj prethodni post.

Drugar, jedina stavka u kojoj smo mi medju 100 prvih na svetu je -- broj stanovnika. I tu smo oko 95.mesta. Uzimajuci u obzir sve drustvene pore (privredu, zdravstvo, skolstvo, sudstvo, itd.), mi nismo ni medju 100 drzava na Svetu. Verovatno.
Sve to se reflektuje i kao pod indigom preslikava na sport. Medjutim, na opste iznenadjenje citavog Sveta, mi smo u tom sportu MAJSTORI! Prvi, drugi, treci ili osmi, ali uvek u vrhu u mnogim sportovima. Cesto ispred nacija poput Amerike, Nemacke ili Rusije koje imaju laboratorijske uslove za stancovanje igraca kao na traci.
Evo, svi su osuli kamenje po odbojkasima jer su deveti. A iza nas npr. USA sa 300 mil stanovnika i uslovima da pozavide svi. Ili "najodbojkaskija" nacija --- Italija.

Zato se i kaze TORPEDOVALI jer po svim parametrima mi bismo i u sportu (kao i u svemu drugom) morali biti medju poslednjima. A mi SREBRNI! Mi smo sa 7 mil stanovnika srusili Brazil sa 30 razlike koji ima samo toliko kosarkasa. Francuze, prvake Evrope, veliku silu.
A da imamo iste uslove kao USA, prvaci dozivotni. Dok bi oni sa nasim uslovima ispadali vec u grupnoj fazi.
Hocu reci, iznenadjenje je kada tako mala drzava rusi mocnije i bogatije i to sa +30. Zato se kaze torpedovali. A objektivno i logicno je da smo poslednji i da gubimo (kao juce) jer su USA u svemu prve na Svetu, a mi ni medju 100. Zato je ovo uspeh.

777

pre 9 godina

Koja je to povratak u realnost?? Biti drugi na svetu?? Mi gledamo samo Amerima u ledja a nama?? Ko sve nama gleda u ledja?? A ko se jos nije ni kvalifikovao za SP? Ovo je ciscenje sa parketa SVIH koji su nam se nasli na parketu osim Amera. Da je bilo ko drugi bio na nasem mestu a nije, jer nije zasluzio, prosao bi isto od Amera. Mi smo im dali 92 kosa, najvise od SVIH koji su igrali protiv njih. Ali jednostavno ne mozes protiv nekoga koji je bolji. A o tome da bi SVI voleli da su na nasem mestu i da ne pricam. Ko ne bi voleo da osvoji srebro i da je drugi na svetu u kosarci?? Ko?? Kazite mi ime te reprezentacije. NEMA.... Izgubili smo od kontinenta Amerike a najbolja smo reprezentacija na ovom svetu od evropskih timova . Evropa..opet kontinent i to cu uvek da potenciram. Mala Srbija...divite se...

Magnus

pre 9 godina

Pazi ove hejtere... "imali smo srece".

Jer kad Vrancuz ubaci 8 trojki za cetvrtinu, to je jer je nesretan. Kad Amer ubaci 11 za poluvrijeme, to je isto "sportska nesreca".

Jes, Krle je u finalu omasio 2 za redom, al to su 4 kosa. Dao je treci kasnije.

Gledao sam Brazil, Francusku i USA. Niti protiv USA nismo lose odigrali, i tim je tim, cak i kad su gubili 30 razlike.

Pogledajte govor tela onomad u Beogradu, kad umalo da su se potukli medjusobno, a pogledajte danas.

Ovo je tim koji moze opet do srebra, moze do zlata u Evropi, ma sta hejteri pricali, ali ne s lakocom kao Juga nekad.

Sto bi se reklo "danas svi igraju kosarku"...

anbeast

pre 9 godina

Od devedesetih naovamo, kako je padao kvalitet nase kosarke, izgleda je pao i kvalitet gledalaca(ili to samo internet dozvoljava da svako izrazi svoje ''misljenje'')?! Zanimljivo je da su najnegativniji u komentarima upravo oni koji vrlo malo znaju o samoj igri. Oni koji kosarku igraju na soniju i gledaju NBA na tv-u... Jesu nas Ameri razbili, ali ko je realan ocekivao da ih dobijemo ili da bude bas gusto?!?! Ja sam ocekivao (a to je realno i izvodljivo) da ce nasi porbati sto skuplje da prodaju kozu, medjutim, vec su u prvoj odustali od toga. Mnogi od americkih suteva su bili preko ruke - od TOGA NEMA odbrane. Tu pomaze samo atletic freak koji je dovoljno dugacak, agilan i skocan da isparira skroz. Nije da su nam pravili akcije od kojih su ostajali sami na sutu. Prosto individualno su ultra kvalitetni i tu nema pomoci. Pa ti ljudi to isto rade i u NBA gde ih cuvaju gore pomenuti atletic freak-ovi. Moze sa njima da se igra, ali za to je potrebna iskusnija ekipa sa vecim atletskim potencijalom. Jedino na sta realno mogu imati zamerku jeste ZAGRADJIVANJE kosa. Sa Faridom, Dejvisom, Kaznsom se ne mozes nadskakavati (bar ova nasa ekipa). Centri moraju da gradem, a bekovi i krila da skupljaju lopte. Meni se ovo prvenstvo dopalo i ocekujem lepe stvari u buducnosti (Ne, ne mislim da cemo od sada drati sve redom.)

brasa

pre 9 godina

da se mi lepo batalimo gluposti neki imaju vise kosarkasa nego mi stanovnika sa sve kosovom prema tome ovo je za istoriju jesmo koji put dobili amere ali sa 6 puta vecom drzavom dakle cestitke momcima i saletu

mik

pre 9 godina

Poraz u finalu je veoma neugodan ali to ne umanjuje ono sto je pre toga uradjeno.Igrali smo jako lose u prvoj fazi ali kada je bilo najvaznije dobili smo tj.razbili izuzetno jake ekipe i to ne moze biti slucajno a vidim da nekima i takve besmislice padaju na pamet..Sale je postavio igru i kriterijume ponasanja tako da cemo cini mi se za najveci broj ekipa biti dugo vremena nocna mora ali tacno je da se neke stvari mogu popraviti.Izuzetno smo branili reket ali smo sut za tri ostavljali gotovo nebranjen i to je tako bilo jos od pripremnog perioda.Na kraju je neko morao da nas kazni.Sinoc je mozda mogao da pokusa sa promenom odbrane ili bar da trazi da se faulom prekine nihova zastrasujuca serija.Ne bi to bilo dovoljno ali bi bilo bolje da je bar pokusao.Isto tako mislim da nije bas dobro iskoristio potencijal Bogdanovica koji je morao da dobije istu slobodu od prvog minuta kao i Teodosic.Ovako je ispalo da dajemo svima fore i ukljucujemo ga u igru samo u zavrsnoj fazi.Pa i pored ovakvih,po mom misljenju nedostataka,ukupno smo ostavili sjajan utisak i siguran sam da ni Sale ni igraci nece dozvoliti da se ispod ovako postavljenih standarda sidje.Naprotiv,ocekujem da ce biti jos bolji.

Banja Luka

pre 9 godina

Ne razumijem ja ni ovde prezadovoljne, ni nezadovoljne. U svemu, pa i u komentarima treba biti umjeren i realan i postovati pravo da svako ima pravo na misljenje.
Izuzetno sam ponosan na kosarkase, ali isto tako znam da je uspjeh izvojevan inatom koji na kraju protiv Amera nije pilo vode.
Klupa nikada kraca, cim nema Tea sve krene naopako.
Grke i Brazilce smo dobili na suvi kvalitet Tea, Bogdana i Bjelice, ali prije svega jer su usli u mec neprezno.
Utakmica protiv Francuza dobijena zaista na znoj i treba odati priznanje.
Drugo mjesto ne govori da smo odmah iza Amera na svijetu, ali jbg, drugi su sanjali i vjerovali, mi radili i znojili se i tu smo gdje jesmo.

s t v

pre 9 godina

(zoran, 15. septembar 2014 10:14)

Toliko gluposti u nečijem komentaru odavno nisam pročitao.
Ipak, ono sa Marjanovićem ti je najžešće.

wwwww

pre 9 godina

djolefrankfurt@ - gledao si najavu utakmice na sport1 koja je isla ceo dan? ne znam da li nas je ikada iko ovako lepo najavljivao i ovako lepo pricao o nama. moram dodati da je u studiu pored nemackog komentatora trebao biti i neki nas lik iz bajerna, medjutim, spanci su i tu nesto zeznuli pa do toga nije doslo. uglavnom, nasima svaka cast na srebru, sija bre ko suvo zlato. lepse i jace od americkog. pozdrav iz konstanze.

Nolan

pre 9 godina

(zoran, 15. septembar 2014 10:14)

Jel si ti svestan šta pričaš? Ne mogu da verujem da je svaki drugi komentar delo nekoga ko je očekivao rasturanje Amera.
Alo, nismo igrali sa Senegalom ili Angolom već sa SAD.
Kaže lik, treba kopirati njihov sistem. Treba Srbija i na Mesec da ode...

Mare

pre 9 godina

A gde su sad oni bezdusnici sto su ostavljali komentare da ce da prodje kao Mihajlovic,da je nadmen i td...
Sta je,sakrili se ispod stola a??
Ziveo Djordjevic Sasa

Loonie

pre 9 godina

[link]

:D :D :D :D
(USAfil, 15. septembar 2014 10:00)

U odnosu na film bili smo slabiji samo za MJ-a. To je ta razlika na kraju.

@RUMENKO

pre 9 godina

Rumenko, brate rodjeni, tvoja pitanja su u domenu ŠBBDBB - dosta davno je ovde neko komentarisao utakmicu u stilu "da vam nije ovoga, ovoga i ovoga, glatko bi ste izgubili" na šta je neko drugi dao najbolji odgovor na komentar koji sam ja video: "da ti nije gravitacije, ti bi brate ladno leteo" :) :) :) Ko razume, shvatiće :)

tosiba

pre 9 godina

Citam neke komentare kako amerikanci nisu imali odbranu, djordjevic nije dobar trener i ne mogu da verujem kako se neko usudjuje da pise komentare kojima pokazuje da nema pojma o ovom sportu i da ima samo ne zdravu pohlepu.
Uglavnom, sve cestitke velikom djordjevicu koji je bio pravi trener reprezentaciji, dokazao im je da mogu stici do vrha i cestitke igracima (svim) koji su se borili svim srcem i timski
Amerima svaka cast za citavu predstavu na ovom svetskom prvenstvu.

Ivan

pre 9 godina

Vidim da neki spominju da smo se ovim kvalifikovali za OI, a to su potvrdili cak i komentatori. Odavno sam naucio da je za neke stvari bolje pitati internet, nego slusati rekla-kazala, a internet kaze sledece: na OI 2016 su se do sada kvalifikovali SAD kao sampioni sveta i Brazil kao domacin (mada ni to nije potvrdjeno, mozda ce i domacini cak morati u kvalifikacije). Cekaju se jos: finalisti Eurobasketa 2015 i PanAmerickih igara, prvaci Afrike, Azije i Okeanije, kao i prve 3 ekipe sa svetskog kvalifikacionog turnira koji ce se odrzati 4 - 11 jula 2016. Dakle samo 12 ekipa.