Ponedeljak, 08.09.2014.

08:45

Skener: Timski savršeno – u pravi čas

Tokom celog pripremnog perioda selektor Aleksandar Đorđević govorio je da je odbrana segment igre oko kojeg se vrti igra srpskog tima.

Izvor: Saša Ozmo

Skener: Timski savršeno – u pravi èas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Jelena

pre 9 godina

Ljudi su sve rekli umetso mene, ja mogu samo da dodam jos malo : Prvo, tim je tim i tu nema dileme, Sale je to znao sve vreme, ali je gospodski sve kritike podnosio i sportski se ponasao sve vreme, kao sto je i u igracko vreme radio!Drugo: Zaista je istina da pljuvaca nekako nigde nema, sta li su sad pomislili, volela bih da znam.Trece, smislila sam novi slogan, svi ga u dubini duse nekako zelimo, bilo to realno ili ne:SALE-FINALE!!!

mdj

pre 9 godina

Mozda cu ispasti neki kriticar ozbiljan sad, ali iskreno pa kako bilo.., nije dobar skener nekih stvari, Bogdan koliko god da je pogadjao juce imao je par vrlo brzopletih i losih odluka, izgubljenih lopti, Teo takodje, Raduljica je u odbrani i dalje rupa i to velika! Izlazi na 7m od kosa i preuzima igraca u piku bez ikakve potrebe! Te stvari moraju ozbiljno da se poprave ako mislimo da imamo bilo kakvu sansu protiv Brazila. I ne zavaravajte se previse, Grci su odigrali daleko ispod svog nivoa i mogucnosti, iako svakako veliki deo toga ide na dusu nase dobre igre. Sto se pozitivnih stvari tice, mnogo mi je drago da vidim boljeg Krstica, vise zustrine i odlucnosti u nekim duelima, skokovi i skidanje lopti sa obruca posle promasenih njihovih bacanja i suteva kada se lopta necka po oburcu. To u grupi nismo radili vec nemo posmatrali, sto govori da je voljni momenat znacajno podignut, bacanja konacno na visokom procentu. Ovo su sve nazovi sitne stvari, ali na tim stvarima se dobijaju utakmice, na tim stvarima se pravi 10ak - 15 razlike..., u svakom slucaju podrska timu, svim srcem navijam za momke! Znam da timski mogu jos mnogo bolje, ako poprave ove neke detalje i udju fajterski sa Brazilom, onako u meso do kraja jel s njima ne moze drugacije, imamo realne sanse za polufinale!

Nis

pre 9 godina

Jedna sitnica,pored svih pomenutih. Teodosiceva odbrana celo prvenstvo. Nije bas kao Markovic ili Jovic, ali nije ni toliko nezainteresovan kao sto deluje u klubu. Mozda preterujem, ali mislim da igra savrsen turnir do sada u oba pravca.

Goran

pre 9 godina

Lepa analiza, samo se ne bih slozio da je ono juce bilo budjenje. Jednostavno, nama je stvarno bilo potpuno svejedno sa kim cemo se ukrstiti iz druge grupe. Zato nije bilo potrebe stvarati sebi pritisak vec u grupi. Bitno je bilo dobiti autsajdere bez nekog prevelikog trosenja sto smo i ostvarili. A ostale utakmice su meni bile vise razigravanje i priprema za eliminacionu fazu, uz polako vracanje Krstica, pa i Teodosica, koji nije prosao komplet pripreme.
Uostalom, u Indijanopolisu nam je do zadnjeg kola visio plasman u prva 4, a onda gazenje Turske i znate vec.
A i kad se setim Saletove trojke '92 i cinjenice da je Partizan bio 4. u grupi...:-)

konfučije

pre 9 godina

Danas sam pročitao sjajan košarkaški tekst u Hrvatskim sportskim novostima. Novinar se zove Tvrtko prezime sam zaboravio. Bavi se analizom Repeše. Neverovatno dobar i objektivan članak. Na jednom mestu piminje kako su nas Turci pokrali inače bi igrali tad finale.

Jova

pre 9 godina

Divna igra juce, podsjeca na stara vremena. Kad se stvarno igra kosarka, to izgleda tako tecno i jednostavno. A juce je sve funkcionisalo. Ne treba letjeti pred rudu i od momaka ocekivati previse, kako je juce islo, može i da se zaustavi ( mada se nadam da nece ) jer kosarka je igra momenta, nadahnuca. Ali ako tim ima kvalitetne igrace koji na svakoj utakmici daju priblizno ono sto se od njih ocekuje i par »oskarjevski« raspolozenih »klupasa« ne bi trebao da brine. A mi smo dokazali da to imamo.

Detalji, koji su mene odusevili.

Prvi: Bjelica ( ej, Bjelica ) staje bez straha na crtu Burusisu. Djordjevic je iz mirnog, vaspitanog, povucenog, previse odgovornog Nemanje izvukao vatru, razbuktao nacionalni ponos ( a to je itekako vazno, a falilo je ) i pretvorio ga u derana koji ne da na sebe. Isplatila se, visestruko, ona tehnicka na kraju meca sa Spanijom. I zbog igraca a i sudija.

Drugi: Djordjevic, cijelo vrijeme u toku meca miran, na kraju strasno grli sve igrace, sta grli, gnjavi, cuska, udara od milja. To je meni napunilo srce. Kao što ga je punilo i ranijih godina, dok je igrao.

Puno srece našima u sledecim utakmicama (!!! ) i pozdrav svima

Bobi

pre 9 godina

Susjedi, čestitam na pobjedi i sjajnoj igri protiv Grka. Vaša reprezentacija je pokazala da ima srca (a i muda, kako se kaže), jer unatoč onim blijedim partijama u skupini, dobra momčad se poznaje kad je najteže. Žao mi je samo što, eto, ovi moji nisu uspjeli ući u četvrtfinale, ali jednostavno Repeša nije znao ni podići igrače ni stvoriti neku sinergiju i pozitivan duh (a i o selekciji igrača bi se dalo raspravljati). U svakom slučaju, vama sretno protiv Brazila i iskreno vam želim da im se revanširate za poraz u skupini, pa da uđete i u borbu za broncu (jer, teško da će lopovska FIBA dozvoliti bilo koje drugo finale osim ŠPA-USA. Lijep pozdrav iz Hrvatske!!

zlija

pre 9 godina

Lep dan, pije se 2 popodnevna kafica, citaju se komentari izvinjenja. Divnu sliku mi upotpunjuje saznjanje da verovati je lepa stvar. Drago mi je sto danas zivim u saznanju da je covek koga su proglasavali za kosarkaskog antitalenta pa postao vrhunski plej danas diplomirao za visegodisnje resenje na mestu selektora. Pripremu utakmice zapoceo je na prosloj kada je dao podrsku svojim izabraicima na maestralan nacin, a kako drugacije nego smekerski kakav nam je selektor oduvek i bio. We will back kazao je i najavio desavanja u narednom periodu. Stvrano sledeca utakmica nije bitna, koliko je bitno da imamo coveka koji ce zavrsiti zapoceto od gospodina DUde Ivkovica, zaoran novi odnos prema drzavnom grbu. Da li sad neko razume zasto BIrca, Jovic i novi heroj Kalinic. Evo umesto vas HVALA NIKOLICU sto si stvorio ova tri momka koji odradise svoje role na vrhunskom nivou i prate nase udarne igle bez pogovora i sumnji. Dresovi mokri, odgovorna igra, TEO konacno ne mora da izmislja toplu vodu jer ima sve, ima tim koji ga prati, ako hoce da resava dole, ako hoce da kreira sut drugima, ima ko ce poginuti za svaku gresku, ko ce potrcati, ko ce odvaliti po rukama. Samo tako nastavite sad imate celu naciju da disemo ko jedan kako je uvek i trebalo, hvala i izvinite za period kada je imali niste. Jos vece hvala za svako dete koje ce uzeti loptu u ruke umesto da dangubi po ulicama, kaficima. Svakom ponaosob od selektora do ekonoma ekipe. BRAVO MAJSTORI TAKO SE IGRA.

zlija

pre 9 godina

Samo jos nesto da dodam posle ovoga slucaji menadzer ce biti dosta poljuljani. Recimo Micic vise nema mesta u reprezentaciji, na 1 Teo, Markovic, Jovic na 2 Bogdan, Nemanja.Dok ovi zavrse docice neki novi klinci. Tako da vise nema podizanja cene preko reprezentacije pa koleno sto je veliki plus.

mladen

pre 9 godina

Trece mjesto na ovom prvenstvu bi bilo ravno savrsenstvu, jer sa svima mozemo da igramo ravnopravno, i uz malo srece da pobijedimo, osim sa SAD i Spanijom, domacinom. Budimo realni

Običan

pre 9 godina

Polako.Sad moramo da pokažemo sa Brazilom da je ovo tim za velika dela!Realno ova ekipa na okupu sa par igrača ce čuda praviti narednih godina!Brazil je mnogo bitan,a posle...sve je moguce...nemaju svi oni u košarci ono što inamo mi...SRCE!Mehanički se košarka ne igra

vlada

pre 9 godina

Meni su najveci utisak skok u odbrani i slobodna bacanja. Na svaki promasaj Grka po 4 nasa igraca na skoku. Milina za gledati!!! I da su izgubili sa takvim odnosom prema igri ne bi bilo strasno. Mozemo protiv Brazila...

Neverica

pre 9 godina

Zanimljivo je to da su pojedinci sada promenili forum ime kako bi hvalili nase kosarkase i dizali ih u nebesa, a do juce su pljuvali i igrace i selektora i sve redom...Ukoliko se desi da u sredu izgubimo od Brazila isti ti pljuvaci ce vratiti svoja stara imena i poceti opet sa pljuvanjem...Ja licno mislim da smo ostvarili dobat uspeh i u slucaju da ispadnemo, naravno nadam se najboljem.

zoran

pre 9 godina

Juce Kalinic,u sredu Bircevic,pa protiv spanije Bogdan sa jedno 27 poena...svaka cast svima od onih koji su igrali 40 sek do ovih sa 20ak poena,ovo je tim i to TIM DOBRIH MOMAKA.Da ne bude zabune,ovo ne kazem zbog jucerasnje pobede,tako mislim od pocetka i tako cu misliti i u cetvrtak i ako izgubimo sa 30 razlike od Brazila,sjajnog Brazila,ali necemo!Iz prostog razloga,zna se ko je zemlja fudbala a ko kosarke!Sta bih dao za 6 titulu...jeste nerealno ali dok god smo tamo ja verujem o ovaj tim!

Jole

pre 9 godina

Čestitke "komšije",,iznenadjenje s obzirom na dosadasnje igre Grcke ali apsolutno zasluženo i mislim da možete i protiv Brazila.
Imali ste ih i u prvoj utakmici.

v

pre 9 godina

Krstić se vratio. Znao je Sale šta radi kad ga je poveo povređenog. Njegovih desetak poena znače mnogo. Pod košem, bacanja i šutevi sa 5-6 metara. Igra nekako školski, pravilno. Ta sigurnost se prenosi na tim. Batalite onaj zicer, čovek igra s povredom.. Kada bude stani-pani, valja ga imati na parketu.

Dejan.M...

pre 9 godina

Francuska dobija Spaniju ...
(Bodibond, 08. septembar 2014 11:32)

nedaj boze!! pa da nam francusi pokvare plan, da Teo u sred madrida unisti spaniju! ;-)

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Siguran sam da nam je na ruku išlo i što su Grci izašli iz grupe sa svim pobedama a preveliko samopouzdanje dovodi do opuštanja i sindroma "lako ćemo". A mi smo im od početka pokazali zube. U prvom poluvremenu su se još držali, ali kad su shvatili da mogu da izgube, nisu mogli da se nose sa tim saznanjem.
Protiv Brazila se uzdam i onu da je teško na istom turniru pobediti jednu ekipu dva puta. Možda se i Brazilci opuste, a mi to sa pravom energijom iskoristimo.

OGI-cg

pre 9 godina

Brazil je jak,pogotovo pod kosem,al oni nemaju Teodosica,nemaju Bogdanovica.Po meni ste posle ove pobjede apsolutni favoriti protiv Brazila,nemaju ni promil sanse.

stefan

pre 9 godina

Sve 4 ekipe iz grupe su u cetvrtfinalu.
A ove dve grupe samo neka su zdravo. Dominikana, Senegal, Filipini, Novi Zeland...
Jos 3 pobede i zlato je nase.

konj

pre 9 godina

Mene stalno kopka da smo se cuvali u grupi. Odigrali koliko je bilo potrebno da dobijemo laksi zrijeb za drugu fazu. Jednostavno do Grcke krili smo glavne adute, rotirali 12 igraca sa podjednakom minutazom, bez pravog takmicarskog ritma. Egipat i Iran odradili rutinski. Nije lako dobiti dva puta istu ekipu na jednom turniru tako da tesko je Brazilu s nama. Jos sad nakon ove utakmice sa Grckom imaju puno razloga da se boje. Ne znaju hoce li im Bogdan zveknuti trojku, Kalinic otkinuti obruc, Raduljica fintirat pola ekipe, Krstic pogoditi sa distance, Jovic presjeci napad. I kad nikom ne ide Teo pogoditi neki lucidan sut.

seljo

pre 9 godina

mislim da je prevaga bio detalj sa utakmice sa spanijom, kada je sale dobio tehnicku i kada je cestitao igracima na borbi i dao im do znanja da nikad ne odustaju!

Mare,NS

pre 9 godina

Sad znaci imamo skor 6:0,u dosadasnjem toku takmicenja!
Ovo moze samo Srbija,a Grci su naucili lekciju,da visestrukog svetskog,olimpijskog,evropskog,mediteranskog,pa i balkanskog sampiona,nikad ne treba otpisati!
Ni u ludilu!!!

VOJKAN

pre 9 godina

Ako je krajnji cilj ucesca na prvenstvu sveta bio da se pobedi Grcka,onda je ispunjen i opravdana je ovolika euforija.
Ali sta sa Brazilom,Brazil nije Grcka

cc

pre 9 godina

Pored navedenih timskih prepucavanja jos jedna stvar ostavlja utisak ovde u komentarima. To je da niko ne pominje Bjelicu koji je dve jake utakmice najbolji pojedinac. Kad covek uhvati 10 lopti to se i ne vidi. Kad odlicno udvaja i pomaze centrima. Sa Spancima jedini resavao 1 na 1. Protiv Grka ulazi u frku i kad je slabiji :) .Mislim da decko zasluzuje najvece postovanje.

Divos

pre 9 godina

Када оцењујемо екипу и учинак појединих играча ваља имати на уму и квалитет противничке екипе и играча. А овде је важно да је побеђена једна одлична и супер-јака екипа (мало пре сам мало упоредио грчки састав са оним са ЕП 2005 и СП 2006, и ово по мени није лошија грчка екипа, па можда чак и боља), са сјајним појединцима, који на овом СП играју одлично, и јучер су по мени пружили јако добру партију, али имали су и злу срећу, налетили су на бољег противника. Ово је била једна апсолутно одлична партија свих наших играча, није то била лака утакмица, беше тврдо, константно висок ритам, али наши су истрајавали, када је било густо, још би појачали, и статистички учинак целе екипа је импресиван, одлични у шуту и за један, и за два и за три, у скоку, играли су наши колективно, концентрисани, за овакав меч јако много асистенција (17), и невероватно мало изг.лопти (10, од тога 2 уи задњим сек. када је већ било готово), и сви, баш сви су дали велики допринос у овој важној и великој победи, укључујићи Штимца и Катића који су страствено бодрили саиграче и позитивну енергију са клупе преносили на паркет.
Још нешто важно, наши су показали велику борбеносат, изгарали су на паркету, са много емоција су ушли у овај меч (и то је било највише видљиво на крају меча) и очигледно постоји добра хемија у екипи.
Следе 3 дана да се играчи физички и ментално поврате, следи нова супер-тешка препрека, Бразил, верујем (и надам се) да ова прича "Орлова" у Шпанији не завршава у среду.

wlado

pre 9 godina

ali jedno je sigurno,grcka igra sporu kosarku, spanci trce i zavrsavaju napade barem duplo brze, u takvoj igri mi nemamo sta da trazimo, postajemo kao muva bez glave. Svaka cast na pobedi, nema zamerke, tim je skladan ali mislim da je top 8 domet nas.

dragutin

pre 9 godina

Ova pobeda je izuzetno bitna zato sto kaze da imamo selektora i imamo neko jezgro igraca i neki identitet kao tim.Sa tim stvarima mozemo da igramo sa najboljima i da se ne osramotimo.Brazil je apsolutni favorit i po meni treca ekipa na ovom prvenstvu po kvalitetu,pobediti njih bi bila senzacija.Ali ako ovaj tim zeli da bude bolji od dobrog i da bude odlican,mora da napravi tu senzaciju.

Ema

pre 9 godina

Odlican tekst, a Jo's bolja igra naseg tima juce! Sale, momci svaka cast! Izmamili ste ponosne osmehe na nasa lica. Pljuvaci, na zaboravite juce i podrzavajte ove ljude i kad gube i kad pobedjuju! Nadam se da je tim pokupio neophodno samopouzdanje i da necemo poleteti... Sva sreca u mecu protiv Brazila!

deki

pre 9 godina

Bez ulazenja u kvalitet samih analiza, mislim da je izuzetno ruzno analizirati na ovakav nacin ucinke nasih kosarkasa ponaosob, narocito kada svi govore o timu, timskoj igri i musketarskoj ideologiji. Kako treba da se osecaju Stefan Markovic i Bircevic, usput nasi starteri, kad procitaju ovo u hotelskoj sobi. Veliki moralni podsticaj, jel da? Moze to i mnogo suptilnije.

exo

pre 9 godina

Toliko sam se dobro osjećao poslije tekme, da mi ni fudbal nije uspio pokvariti dobro raspoloženje. Danas moram na miru pogledati reprizu i uživati.

vojo

pre 9 godina

Sve je savrseno funkcionisalo jer je grcka dosta sporija , protiv brazila mora mnogo brze da se trci i tecnije igra, ko ce da zaustavi Nenea i onog celavog levorukog sutera?
Bjelica mora i moze mnogo bolje u napadu i da se rastereti malo odbrambenih zadataka jer ga to gusi!

Dia

pre 9 godina

Ključna reč- Teodosić. Taj i takav, koliko prostora, barem na ovom prvenstvu, ostavlja drugima, koliko vezuje za sebe protivničke igrače, neprestano sokoli saigrače. I, što je najvažnije- uvek tu. Baš me zanima da ove godine on nije došao da igra, umesto neke od vedeta koje se non- stop vuku po komentarima? Da li bi sve bilo ovako? Ja mislim da ne.

Nebojsa

pre 9 godina

Meni je jedan detalj ostao u pamcenju, koji sada mozda izgleda kao nebitan, ali je u toj fazi utakmice je bio jako bitan. Drugo poluvreme, 6-7 razlike za nase, Grk izvodi dva slobodna bacanja, pogadja prvo, a kod drugog lopta se seta po obrucu i polako ulazi u kos, i onda je sa unutrasnje strane obruca skida Bircevic. Grci na klupi se hvataku za glavu, nasi su u bitnom trenutku "ustedeli" jedan poen. Pa eto, doprinos zaista svakog naseg igraca je bio za pohvalu.

drvobradi

pre 9 godina

Svi odigrase odlicno u najbitnijoj utakmici na SP. Centarska linija sa Krsticem postala jos bolja, sto je jako bitno pred mec sa Brazilom. Uz malo srece i ovakvu igru idemo u polufinale, mozda cak i na medalju.
Sto se tice komentara na igre naseg tima, primetio bih 2 grupe ljudi koji mi uzasno idu na zivce:
1. Oni koji cekaju svaki kiks Bogdanovica da krenu u pljuvacinu po momku
2. Oni koji odgovaraju grupi 1 i glume Bogdanovicevog advokata
Obe grupe nikada ne komentarisu kosarku, vec gledaju samo svoje klupske interese.

Nolan

pre 9 godina

Rotacija je bila sjajna, samo da Kalinić i Jović igraju kao juče i protiv Brazila.
Takodje, sad se moraju spremiti svi centri jer to je njima glavna snaga. Obavezno flaster na njihovoj 14, Viera čini mi se, čovek ne maši za 3.

Gajetano

pre 9 godina

Momci su izvojevali veliku pobedu i sigurno nece ovde stati. Podgrejali su nam nade, sve se nekako otvorilo i dileme vise nema: Sale Djordjevic je bio pravi izbor i vec je uradio veliku stvar - VRATIO JE DOSTOJANSTVO I PONOS IGRANJA ZA NACIONALNI DRES! A odatle do medalje mali je korak, talenta nam nikad nije falilo. Sada je glavni zadatak da se ukloni pritisak sa nasih igraca. Dobili smo veliku utakmicu, apetiti su porasli, sigurno osecaju veci pritisak moranja nego ranije.

Dobitak je i razigravanje nekoliko igraca koji su do sada imali problema ili malu minutazu na ovom SP. Mislim da su u grupnoj fazi samo Teo, Bjelica, Radulja i Markovic donekle ispunili ocekivanja. Juce su se razigrali i Bogdan, Kalina, Krle, Jovic. To je vec ozbiljna osnova sa visoka dostignuca, jer samo par razigranih pojedinaca ne moze nista. Tipican primer juce: Tea su udvajali, krljali, konstantno vrsili pritisak na njemu, i donekle uspeli da ga zaustave. Ali ostavljeni prostor briljantno je iskoristio ostatak tima.

Ako dobijemo Brazilce medalja je nadohvat ruke, protiv Turaka ili Litvanaca sigurno imamo velike sanse. A mozda i protiv Spanaca u 1/2f? Ako je tacna vest da je stariji Gasol povredjen, onda sa Spancima moze da se igra. Sa zdravim Pau Gasolom u timu tesko, gotovo nemoguce.

Pozdrav,

Djole

pre 9 godina

Samo da se ne opuste posle ovoliko pohvala, mada ja sam zadovoljan i sa ovoliko. Mada kako su sa Brazilom odigrali trecu, verujem da se moze i jos dalje, ali kazem zadovoljan, samo jos jednom srce na teren za majku Srbiju!

Nebojsa

pre 9 godina

Meni je jedan detalj ostao u pamcenju, koji sada mozda izgleda kao nebitan, ali je u toj fazi utakmice je bio jako bitan. Drugo poluvreme, 6-7 razlike za nase, Grk izvodi dva slobodna bacanja, pogadja prvo, a kod drugog lopta se seta po obrucu i polako ulazi u kos, i onda je sa unutrasnje strane obruca skida Bircevic. Grci na klupi se hvataku za glavu, nasi su u bitnom trenutku "ustedeli" jedan poen. Pa eto, doprinos zaista svakog naseg igraca je bio za pohvalu.

drvobradi

pre 9 godina

Svi odigrase odlicno u najbitnijoj utakmici na SP. Centarska linija sa Krsticem postala jos bolja, sto je jako bitno pred mec sa Brazilom. Uz malo srece i ovakvu igru idemo u polufinale, mozda cak i na medalju.
Sto se tice komentara na igre naseg tima, primetio bih 2 grupe ljudi koji mi uzasno idu na zivce:
1. Oni koji cekaju svaki kiks Bogdanovica da krenu u pljuvacinu po momku
2. Oni koji odgovaraju grupi 1 i glume Bogdanovicevog advokata
Obe grupe nikada ne komentarisu kosarku, vec gledaju samo svoje klupske interese.

Dia

pre 9 godina

Ključna reč- Teodosić. Taj i takav, koliko prostora, barem na ovom prvenstvu, ostavlja drugima, koliko vezuje za sebe protivničke igrače, neprestano sokoli saigrače. I, što je najvažnije- uvek tu. Baš me zanima da ove godine on nije došao da igra, umesto neke od vedeta koje se non- stop vuku po komentarima? Da li bi sve bilo ovako? Ja mislim da ne.

exo

pre 9 godina

Toliko sam se dobro osjećao poslije tekme, da mi ni fudbal nije uspio pokvariti dobro raspoloženje. Danas moram na miru pogledati reprizu i uživati.

cc

pre 9 godina

Pored navedenih timskih prepucavanja jos jedna stvar ostavlja utisak ovde u komentarima. To je da niko ne pominje Bjelicu koji je dve jake utakmice najbolji pojedinac. Kad covek uhvati 10 lopti to se i ne vidi. Kad odlicno udvaja i pomaze centrima. Sa Spancima jedini resavao 1 na 1. Protiv Grka ulazi u frku i kad je slabiji :) .Mislim da decko zasluzuje najvece postovanje.

Nolan

pre 9 godina

Rotacija je bila sjajna, samo da Kalinić i Jović igraju kao juče i protiv Brazila.
Takodje, sad se moraju spremiti svi centri jer to je njima glavna snaga. Obavezno flaster na njihovoj 14, Viera čini mi se, čovek ne maši za 3.

deki

pre 9 godina

Bez ulazenja u kvalitet samih analiza, mislim da je izuzetno ruzno analizirati na ovakav nacin ucinke nasih kosarkasa ponaosob, narocito kada svi govore o timu, timskoj igri i musketarskoj ideologiji. Kako treba da se osecaju Stefan Markovic i Bircevic, usput nasi starteri, kad procitaju ovo u hotelskoj sobi. Veliki moralni podsticaj, jel da? Moze to i mnogo suptilnije.

Gajetano

pre 9 godina

Momci su izvojevali veliku pobedu i sigurno nece ovde stati. Podgrejali su nam nade, sve se nekako otvorilo i dileme vise nema: Sale Djordjevic je bio pravi izbor i vec je uradio veliku stvar - VRATIO JE DOSTOJANSTVO I PONOS IGRANJA ZA NACIONALNI DRES! A odatle do medalje mali je korak, talenta nam nikad nije falilo. Sada je glavni zadatak da se ukloni pritisak sa nasih igraca. Dobili smo veliku utakmicu, apetiti su porasli, sigurno osecaju veci pritisak moranja nego ranije.

Dobitak je i razigravanje nekoliko igraca koji su do sada imali problema ili malu minutazu na ovom SP. Mislim da su u grupnoj fazi samo Teo, Bjelica, Radulja i Markovic donekle ispunili ocekivanja. Juce su se razigrali i Bogdan, Kalina, Krle, Jovic. To je vec ozbiljna osnova sa visoka dostignuca, jer samo par razigranih pojedinaca ne moze nista. Tipican primer juce: Tea su udvajali, krljali, konstantno vrsili pritisak na njemu, i donekle uspeli da ga zaustave. Ali ostavljeni prostor briljantno je iskoristio ostatak tima.

Ako dobijemo Brazilce medalja je nadohvat ruke, protiv Turaka ili Litvanaca sigurno imamo velike sanse. A mozda i protiv Spanaca u 1/2f? Ako je tacna vest da je stariji Gasol povredjen, onda sa Spancima moze da se igra. Sa zdravim Pau Gasolom u timu tesko, gotovo nemoguce.

Pozdrav,

Ema

pre 9 godina

Odlican tekst, a Jo's bolja igra naseg tima juce! Sale, momci svaka cast! Izmamili ste ponosne osmehe na nasa lica. Pljuvaci, na zaboravite juce i podrzavajte ove ljude i kad gube i kad pobedjuju! Nadam se da je tim pokupio neophodno samopouzdanje i da necemo poleteti... Sva sreca u mecu protiv Brazila!

Djole

pre 9 godina

Samo da se ne opuste posle ovoliko pohvala, mada ja sam zadovoljan i sa ovoliko. Mada kako su sa Brazilom odigrali trecu, verujem da se moze i jos dalje, ali kazem zadovoljan, samo jos jednom srce na teren za majku Srbiju!

Jole

pre 9 godina

Čestitke "komšije",,iznenadjenje s obzirom na dosadasnje igre Grcke ali apsolutno zasluženo i mislim da možete i protiv Brazila.
Imali ste ih i u prvoj utakmici.

Dejan.M...

pre 9 godina

Francuska dobija Spaniju ...
(Bodibond, 08. septembar 2014 11:32)

nedaj boze!! pa da nam francusi pokvare plan, da Teo u sred madrida unisti spaniju! ;-)

v

pre 9 godina

Krstić se vratio. Znao je Sale šta radi kad ga je poveo povređenog. Njegovih desetak poena znače mnogo. Pod košem, bacanja i šutevi sa 5-6 metara. Igra nekako školski, pravilno. Ta sigurnost se prenosi na tim. Batalite onaj zicer, čovek igra s povredom.. Kada bude stani-pani, valja ga imati na parketu.

seljo

pre 9 godina

mislim da je prevaga bio detalj sa utakmice sa spanijom, kada je sale dobio tehnicku i kada je cestitao igracima na borbi i dao im do znanja da nikad ne odustaju!

zoran

pre 9 godina

Juce Kalinic,u sredu Bircevic,pa protiv spanije Bogdan sa jedno 27 poena...svaka cast svima od onih koji su igrali 40 sek do ovih sa 20ak poena,ovo je tim i to TIM DOBRIH MOMAKA.Da ne bude zabune,ovo ne kazem zbog jucerasnje pobede,tako mislim od pocetka i tako cu misliti i u cetvrtak i ako izgubimo sa 30 razlike od Brazila,sjajnog Brazila,ali necemo!Iz prostog razloga,zna se ko je zemlja fudbala a ko kosarke!Sta bih dao za 6 titulu...jeste nerealno ali dok god smo tamo ja verujem o ovaj tim!

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Siguran sam da nam je na ruku išlo i što su Grci izašli iz grupe sa svim pobedama a preveliko samopouzdanje dovodi do opuštanja i sindroma "lako ćemo". A mi smo im od početka pokazali zube. U prvom poluvremenu su se još držali, ali kad su shvatili da mogu da izgube, nisu mogli da se nose sa tim saznanjem.
Protiv Brazila se uzdam i onu da je teško na istom turniru pobediti jednu ekipu dva puta. Možda se i Brazilci opuste, a mi to sa pravom energijom iskoristimo.

konj

pre 9 godina

Mene stalno kopka da smo se cuvali u grupi. Odigrali koliko je bilo potrebno da dobijemo laksi zrijeb za drugu fazu. Jednostavno do Grcke krili smo glavne adute, rotirali 12 igraca sa podjednakom minutazom, bez pravog takmicarskog ritma. Egipat i Iran odradili rutinski. Nije lako dobiti dva puta istu ekipu na jednom turniru tako da tesko je Brazilu s nama. Jos sad nakon ove utakmice sa Grckom imaju puno razloga da se boje. Ne znaju hoce li im Bogdan zveknuti trojku, Kalinic otkinuti obruc, Raduljica fintirat pola ekipe, Krstic pogoditi sa distance, Jovic presjeci napad. I kad nikom ne ide Teo pogoditi neki lucidan sut.

vojo

pre 9 godina

Sve je savrseno funkcionisalo jer je grcka dosta sporija , protiv brazila mora mnogo brze da se trci i tecnije igra, ko ce da zaustavi Nenea i onog celavog levorukog sutera?
Bjelica mora i moze mnogo bolje u napadu i da se rastereti malo odbrambenih zadataka jer ga to gusi!

Bobi

pre 9 godina

Susjedi, čestitam na pobjedi i sjajnoj igri protiv Grka. Vaša reprezentacija je pokazala da ima srca (a i muda, kako se kaže), jer unatoč onim blijedim partijama u skupini, dobra momčad se poznaje kad je najteže. Žao mi je samo što, eto, ovi moji nisu uspjeli ući u četvrtfinale, ali jednostavno Repeša nije znao ni podići igrače ni stvoriti neku sinergiju i pozitivan duh (a i o selekciji igrača bi se dalo raspravljati). U svakom slučaju, vama sretno protiv Brazila i iskreno vam želim da im se revanširate za poraz u skupini, pa da uđete i u borbu za broncu (jer, teško da će lopovska FIBA dozvoliti bilo koje drugo finale osim ŠPA-USA. Lijep pozdrav iz Hrvatske!!

dragutin

pre 9 godina

Ova pobeda je izuzetno bitna zato sto kaze da imamo selektora i imamo neko jezgro igraca i neki identitet kao tim.Sa tim stvarima mozemo da igramo sa najboljima i da se ne osramotimo.Brazil je apsolutni favorit i po meni treca ekipa na ovom prvenstvu po kvalitetu,pobediti njih bi bila senzacija.Ali ako ovaj tim zeli da bude bolji od dobrog i da bude odlican,mora da napravi tu senzaciju.

Divos

pre 9 godina

Када оцењујемо екипу и учинак појединих играча ваља имати на уму и квалитет противничке екипе и играча. А овде је важно да је побеђена једна одлична и супер-јака екипа (мало пре сам мало упоредио грчки састав са оним са ЕП 2005 и СП 2006, и ово по мени није лошија грчка екипа, па можда чак и боља), са сјајним појединцима, који на овом СП играју одлично, и јучер су по мени пружили јако добру партију, али имали су и злу срећу, налетили су на бољег противника. Ово је била једна апсолутно одлична партија свих наших играча, није то била лака утакмица, беше тврдо, константно висок ритам, али наши су истрајавали, када је било густо, још би појачали, и статистички учинак целе екипа је импресиван, одлични у шуту и за један, и за два и за три, у скоку, играли су наши колективно, концентрисани, за овакав меч јако много асистенција (17), и невероватно мало изг.лопти (10, од тога 2 уи задњим сек. када је већ било готово), и сви, баш сви су дали велики допринос у овој важној и великој победи, укључујићи Штимца и Катића који су страствено бодрили саиграче и позитивну енергију са клупе преносили на паркет.
Још нешто важно, наши су показали велику борбеносат, изгарали су на паркету, са много емоција су ушли у овај меч (и то је било највише видљиво на крају меча) и очигледно постоји добра хемија у екипи.
Следе 3 дана да се играчи физички и ментално поврате, следи нова супер-тешка препрека, Бразил, верујем (и надам се) да ова прича "Орлова" у Шпанији не завршава у среду.

stefan

pre 9 godina

Sve 4 ekipe iz grupe su u cetvrtfinalu.
A ove dve grupe samo neka su zdravo. Dominikana, Senegal, Filipini, Novi Zeland...
Jos 3 pobede i zlato je nase.

Mare,NS

pre 9 godina

Sad znaci imamo skor 6:0,u dosadasnjem toku takmicenja!
Ovo moze samo Srbija,a Grci su naucili lekciju,da visestrukog svetskog,olimpijskog,evropskog,mediteranskog,pa i balkanskog sampiona,nikad ne treba otpisati!
Ni u ludilu!!!

OGI-cg

pre 9 godina

Brazil je jak,pogotovo pod kosem,al oni nemaju Teodosica,nemaju Bogdanovica.Po meni ste posle ove pobjede apsolutni favoriti protiv Brazila,nemaju ni promil sanse.

Jova

pre 9 godina

Divna igra juce, podsjeca na stara vremena. Kad se stvarno igra kosarka, to izgleda tako tecno i jednostavno. A juce je sve funkcionisalo. Ne treba letjeti pred rudu i od momaka ocekivati previse, kako je juce islo, može i da se zaustavi ( mada se nadam da nece ) jer kosarka je igra momenta, nadahnuca. Ali ako tim ima kvalitetne igrace koji na svakoj utakmici daju priblizno ono sto se od njih ocekuje i par »oskarjevski« raspolozenih »klupasa« ne bi trebao da brine. A mi smo dokazali da to imamo.

Detalji, koji su mene odusevili.

Prvi: Bjelica ( ej, Bjelica ) staje bez straha na crtu Burusisu. Djordjevic je iz mirnog, vaspitanog, povucenog, previse odgovornog Nemanje izvukao vatru, razbuktao nacionalni ponos ( a to je itekako vazno, a falilo je ) i pretvorio ga u derana koji ne da na sebe. Isplatila se, visestruko, ona tehnicka na kraju meca sa Spanijom. I zbog igraca a i sudija.

Drugi: Djordjevic, cijelo vrijeme u toku meca miran, na kraju strasno grli sve igrace, sta grli, gnjavi, cuska, udara od milja. To je meni napunilo srce. Kao što ga je punilo i ranijih godina, dok je igrao.

Puno srece našima u sledecim utakmicama (!!! ) i pozdrav svima

zlija

pre 9 godina

Lep dan, pije se 2 popodnevna kafica, citaju se komentari izvinjenja. Divnu sliku mi upotpunjuje saznjanje da verovati je lepa stvar. Drago mi je sto danas zivim u saznanju da je covek koga su proglasavali za kosarkaskog antitalenta pa postao vrhunski plej danas diplomirao za visegodisnje resenje na mestu selektora. Pripremu utakmice zapoceo je na prosloj kada je dao podrsku svojim izabraicima na maestralan nacin, a kako drugacije nego smekerski kakav nam je selektor oduvek i bio. We will back kazao je i najavio desavanja u narednom periodu. Stvrano sledeca utakmica nije bitna, koliko je bitno da imamo coveka koji ce zavrsiti zapoceto od gospodina DUde Ivkovica, zaoran novi odnos prema drzavnom grbu. Da li sad neko razume zasto BIrca, Jovic i novi heroj Kalinic. Evo umesto vas HVALA NIKOLICU sto si stvorio ova tri momka koji odradise svoje role na vrhunskom nivou i prate nase udarne igle bez pogovora i sumnji. Dresovi mokri, odgovorna igra, TEO konacno ne mora da izmislja toplu vodu jer ima sve, ima tim koji ga prati, ako hoce da resava dole, ako hoce da kreira sut drugima, ima ko ce poginuti za svaku gresku, ko ce potrcati, ko ce odvaliti po rukama. Samo tako nastavite sad imate celu naciju da disemo ko jedan kako je uvek i trebalo, hvala i izvinite za period kada je imali niste. Jos vece hvala za svako dete koje ce uzeti loptu u ruke umesto da dangubi po ulicama, kaficima. Svakom ponaosob od selektora do ekonoma ekipe. BRAVO MAJSTORI TAKO SE IGRA.

mladen

pre 9 godina

Trece mjesto na ovom prvenstvu bi bilo ravno savrsenstvu, jer sa svima mozemo da igramo ravnopravno, i uz malo srece da pobijedimo, osim sa SAD i Spanijom, domacinom. Budimo realni

vlada

pre 9 godina

Meni su najveci utisak skok u odbrani i slobodna bacanja. Na svaki promasaj Grka po 4 nasa igraca na skoku. Milina za gledati!!! I da su izgubili sa takvim odnosom prema igri ne bi bilo strasno. Mozemo protiv Brazila...

Nis

pre 9 godina

Jedna sitnica,pored svih pomenutih. Teodosiceva odbrana celo prvenstvo. Nije bas kao Markovic ili Jovic, ali nije ni toliko nezainteresovan kao sto deluje u klubu. Mozda preterujem, ali mislim da igra savrsen turnir do sada u oba pravca.

Neverica

pre 9 godina

Zanimljivo je to da su pojedinci sada promenili forum ime kako bi hvalili nase kosarkase i dizali ih u nebesa, a do juce su pljuvali i igrace i selektora i sve redom...Ukoliko se desi da u sredu izgubimo od Brazila isti ti pljuvaci ce vratiti svoja stara imena i poceti opet sa pljuvanjem...Ja licno mislim da smo ostvarili dobat uspeh i u slucaju da ispadnemo, naravno nadam se najboljem.

Običan

pre 9 godina

Polako.Sad moramo da pokažemo sa Brazilom da je ovo tim za velika dela!Realno ova ekipa na okupu sa par igrača ce čuda praviti narednih godina!Brazil je mnogo bitan,a posle...sve je moguce...nemaju svi oni u košarci ono što inamo mi...SRCE!Mehanički se košarka ne igra

wlado

pre 9 godina

ali jedno je sigurno,grcka igra sporu kosarku, spanci trce i zavrsavaju napade barem duplo brze, u takvoj igri mi nemamo sta da trazimo, postajemo kao muva bez glave. Svaka cast na pobedi, nema zamerke, tim je skladan ali mislim da je top 8 domet nas.

zlija

pre 9 godina

Samo jos nesto da dodam posle ovoga slucaji menadzer ce biti dosta poljuljani. Recimo Micic vise nema mesta u reprezentaciji, na 1 Teo, Markovic, Jovic na 2 Bogdan, Nemanja.Dok ovi zavrse docice neki novi klinci. Tako da vise nema podizanja cene preko reprezentacije pa koleno sto je veliki plus.

Goran

pre 9 godina

Lepa analiza, samo se ne bih slozio da je ono juce bilo budjenje. Jednostavno, nama je stvarno bilo potpuno svejedno sa kim cemo se ukrstiti iz druge grupe. Zato nije bilo potrebe stvarati sebi pritisak vec u grupi. Bitno je bilo dobiti autsajdere bez nekog prevelikog trosenja sto smo i ostvarili. A ostale utakmice su meni bile vise razigravanje i priprema za eliminacionu fazu, uz polako vracanje Krstica, pa i Teodosica, koji nije prosao komplet pripreme.
Uostalom, u Indijanopolisu nam je do zadnjeg kola visio plasman u prva 4, a onda gazenje Turske i znate vec.
A i kad se setim Saletove trojke '92 i cinjenice da je Partizan bio 4. u grupi...:-)

konfučije

pre 9 godina

Danas sam pročitao sjajan košarkaški tekst u Hrvatskim sportskim novostima. Novinar se zove Tvrtko prezime sam zaboravio. Bavi se analizom Repeše. Neverovatno dobar i objektivan članak. Na jednom mestu piminje kako su nas Turci pokrali inače bi igrali tad finale.

mdj

pre 9 godina

Mozda cu ispasti neki kriticar ozbiljan sad, ali iskreno pa kako bilo.., nije dobar skener nekih stvari, Bogdan koliko god da je pogadjao juce imao je par vrlo brzopletih i losih odluka, izgubljenih lopti, Teo takodje, Raduljica je u odbrani i dalje rupa i to velika! Izlazi na 7m od kosa i preuzima igraca u piku bez ikakve potrebe! Te stvari moraju ozbiljno da se poprave ako mislimo da imamo bilo kakvu sansu protiv Brazila. I ne zavaravajte se previse, Grci su odigrali daleko ispod svog nivoa i mogucnosti, iako svakako veliki deo toga ide na dusu nase dobre igre. Sto se pozitivnih stvari tice, mnogo mi je drago da vidim boljeg Krstica, vise zustrine i odlucnosti u nekim duelima, skokovi i skidanje lopti sa obruca posle promasenih njihovih bacanja i suteva kada se lopta necka po oburcu. To u grupi nismo radili vec nemo posmatrali, sto govori da je voljni momenat znacajno podignut, bacanja konacno na visokom procentu. Ovo su sve nazovi sitne stvari, ali na tim stvarima se dobijaju utakmice, na tim stvarima se pravi 10ak - 15 razlike..., u svakom slucaju podrska timu, svim srcem navijam za momke! Znam da timski mogu jos mnogo bolje, ako poprave ove neke detalje i udju fajterski sa Brazilom, onako u meso do kraja jel s njima ne moze drugacije, imamo realne sanse za polufinale!

Jelena

pre 9 godina

Ljudi su sve rekli umetso mene, ja mogu samo da dodam jos malo : Prvo, tim je tim i tu nema dileme, Sale je to znao sve vreme, ali je gospodski sve kritike podnosio i sportski se ponasao sve vreme, kao sto je i u igracko vreme radio!Drugo: Zaista je istina da pljuvaca nekako nigde nema, sta li su sad pomislili, volela bih da znam.Trece, smislila sam novi slogan, svi ga u dubini duse nekako zelimo, bilo to realno ili ne:SALE-FINALE!!!

VOJKAN

pre 9 godina

Ako je krajnji cilj ucesca na prvenstvu sveta bio da se pobedi Grcka,onda je ispunjen i opravdana je ovolika euforija.
Ali sta sa Brazilom,Brazil nije Grcka

VOJKAN

pre 9 godina

Ako je krajnji cilj ucesca na prvenstvu sveta bio da se pobedi Grcka,onda je ispunjen i opravdana je ovolika euforija.
Ali sta sa Brazilom,Brazil nije Grcka

wlado

pre 9 godina

ali jedno je sigurno,grcka igra sporu kosarku, spanci trce i zavrsavaju napade barem duplo brze, u takvoj igri mi nemamo sta da trazimo, postajemo kao muva bez glave. Svaka cast na pobedi, nema zamerke, tim je skladan ali mislim da je top 8 domet nas.

deki

pre 9 godina

Bez ulazenja u kvalitet samih analiza, mislim da je izuzetno ruzno analizirati na ovakav nacin ucinke nasih kosarkasa ponaosob, narocito kada svi govore o timu, timskoj igri i musketarskoj ideologiji. Kako treba da se osecaju Stefan Markovic i Bircevic, usput nasi starteri, kad procitaju ovo u hotelskoj sobi. Veliki moralni podsticaj, jel da? Moze to i mnogo suptilnije.

vojo

pre 9 godina

Sve je savrseno funkcionisalo jer je grcka dosta sporija , protiv brazila mora mnogo brze da se trci i tecnije igra, ko ce da zaustavi Nenea i onog celavog levorukog sutera?
Bjelica mora i moze mnogo bolje u napadu i da se rastereti malo odbrambenih zadataka jer ga to gusi!

mdj

pre 9 godina

Mozda cu ispasti neki kriticar ozbiljan sad, ali iskreno pa kako bilo.., nije dobar skener nekih stvari, Bogdan koliko god da je pogadjao juce imao je par vrlo brzopletih i losih odluka, izgubljenih lopti, Teo takodje, Raduljica je u odbrani i dalje rupa i to velika! Izlazi na 7m od kosa i preuzima igraca u piku bez ikakve potrebe! Te stvari moraju ozbiljno da se poprave ako mislimo da imamo bilo kakvu sansu protiv Brazila. I ne zavaravajte se previse, Grci su odigrali daleko ispod svog nivoa i mogucnosti, iako svakako veliki deo toga ide na dusu nase dobre igre. Sto se pozitivnih stvari tice, mnogo mi je drago da vidim boljeg Krstica, vise zustrine i odlucnosti u nekim duelima, skokovi i skidanje lopti sa obruca posle promasenih njihovih bacanja i suteva kada se lopta necka po oburcu. To u grupi nismo radili vec nemo posmatrali, sto govori da je voljni momenat znacajno podignut, bacanja konacno na visokom procentu. Ovo su sve nazovi sitne stvari, ali na tim stvarima se dobijaju utakmice, na tim stvarima se pravi 10ak - 15 razlike..., u svakom slucaju podrska timu, svim srcem navijam za momke! Znam da timski mogu jos mnogo bolje, ako poprave ove neke detalje i udju fajterski sa Brazilom, onako u meso do kraja jel s njima ne moze drugacije, imamo realne sanse za polufinale!

OGI-cg

pre 9 godina

Brazil je jak,pogotovo pod kosem,al oni nemaju Teodosica,nemaju Bogdanovica.Po meni ste posle ove pobjede apsolutni favoriti protiv Brazila,nemaju ni promil sanse.

Nebojsa

pre 9 godina

Meni je jedan detalj ostao u pamcenju, koji sada mozda izgleda kao nebitan, ali je u toj fazi utakmice je bio jako bitan. Drugo poluvreme, 6-7 razlike za nase, Grk izvodi dva slobodna bacanja, pogadja prvo, a kod drugog lopta se seta po obrucu i polako ulazi u kos, i onda je sa unutrasnje strane obruca skida Bircevic. Grci na klupi se hvataku za glavu, nasi su u bitnom trenutku "ustedeli" jedan poen. Pa eto, doprinos zaista svakog naseg igraca je bio za pohvalu.

Dia

pre 9 godina

Ključna reč- Teodosić. Taj i takav, koliko prostora, barem na ovom prvenstvu, ostavlja drugima, koliko vezuje za sebe protivničke igrače, neprestano sokoli saigrače. I, što je najvažnije- uvek tu. Baš me zanima da ove godine on nije došao da igra, umesto neke od vedeta koje se non- stop vuku po komentarima? Da li bi sve bilo ovako? Ja mislim da ne.

drvobradi

pre 9 godina

Svi odigrase odlicno u najbitnijoj utakmici na SP. Centarska linija sa Krsticem postala jos bolja, sto je jako bitno pred mec sa Brazilom. Uz malo srece i ovakvu igru idemo u polufinale, mozda cak i na medalju.
Sto se tice komentara na igre naseg tima, primetio bih 2 grupe ljudi koji mi uzasno idu na zivce:
1. Oni koji cekaju svaki kiks Bogdanovica da krenu u pljuvacinu po momku
2. Oni koji odgovaraju grupi 1 i glume Bogdanovicevog advokata
Obe grupe nikada ne komentarisu kosarku, vec gledaju samo svoje klupske interese.

Gajetano

pre 9 godina

Momci su izvojevali veliku pobedu i sigurno nece ovde stati. Podgrejali su nam nade, sve se nekako otvorilo i dileme vise nema: Sale Djordjevic je bio pravi izbor i vec je uradio veliku stvar - VRATIO JE DOSTOJANSTVO I PONOS IGRANJA ZA NACIONALNI DRES! A odatle do medalje mali je korak, talenta nam nikad nije falilo. Sada je glavni zadatak da se ukloni pritisak sa nasih igraca. Dobili smo veliku utakmicu, apetiti su porasli, sigurno osecaju veci pritisak moranja nego ranije.

Dobitak je i razigravanje nekoliko igraca koji su do sada imali problema ili malu minutazu na ovom SP. Mislim da su u grupnoj fazi samo Teo, Bjelica, Radulja i Markovic donekle ispunili ocekivanja. Juce su se razigrali i Bogdan, Kalina, Krle, Jovic. To je vec ozbiljna osnova sa visoka dostignuca, jer samo par razigranih pojedinaca ne moze nista. Tipican primer juce: Tea su udvajali, krljali, konstantno vrsili pritisak na njemu, i donekle uspeli da ga zaustave. Ali ostavljeni prostor briljantno je iskoristio ostatak tima.

Ako dobijemo Brazilce medalja je nadohvat ruke, protiv Turaka ili Litvanaca sigurno imamo velike sanse. A mozda i protiv Spanaca u 1/2f? Ako je tacna vest da je stariji Gasol povredjen, onda sa Spancima moze da se igra. Sa zdravim Pau Gasolom u timu tesko, gotovo nemoguce.

Pozdrav,

mladen

pre 9 godina

Trece mjesto na ovom prvenstvu bi bilo ravno savrsenstvu, jer sa svima mozemo da igramo ravnopravno, i uz malo srece da pobijedimo, osim sa SAD i Spanijom, domacinom. Budimo realni

Mare,NS

pre 9 godina

Sad znaci imamo skor 6:0,u dosadasnjem toku takmicenja!
Ovo moze samo Srbija,a Grci su naucili lekciju,da visestrukog svetskog,olimpijskog,evropskog,mediteranskog,pa i balkanskog sampiona,nikad ne treba otpisati!
Ni u ludilu!!!

dragutin

pre 9 godina

Ova pobeda je izuzetno bitna zato sto kaze da imamo selektora i imamo neko jezgro igraca i neki identitet kao tim.Sa tim stvarima mozemo da igramo sa najboljima i da se ne osramotimo.Brazil je apsolutni favorit i po meni treca ekipa na ovom prvenstvu po kvalitetu,pobediti njih bi bila senzacija.Ali ako ovaj tim zeli da bude bolji od dobrog i da bude odlican,mora da napravi tu senzaciju.

cc

pre 9 godina

Pored navedenih timskih prepucavanja jos jedna stvar ostavlja utisak ovde u komentarima. To je da niko ne pominje Bjelicu koji je dve jake utakmice najbolji pojedinac. Kad covek uhvati 10 lopti to se i ne vidi. Kad odlicno udvaja i pomaze centrima. Sa Spancima jedini resavao 1 na 1. Protiv Grka ulazi u frku i kad je slabiji :) .Mislim da decko zasluzuje najvece postovanje.

stefan

pre 9 godina

Sve 4 ekipe iz grupe su u cetvrtfinalu.
A ove dve grupe samo neka su zdravo. Dominikana, Senegal, Filipini, Novi Zeland...
Jos 3 pobede i zlato je nase.

exo

pre 9 godina

Toliko sam se dobro osjećao poslije tekme, da mi ni fudbal nije uspio pokvariti dobro raspoloženje. Danas moram na miru pogledati reprizu i uživati.

seljo

pre 9 godina

mislim da je prevaga bio detalj sa utakmice sa spanijom, kada je sale dobio tehnicku i kada je cestitao igracima na borbi i dao im do znanja da nikad ne odustaju!

Divos

pre 9 godina

Када оцењујемо екипу и учинак појединих играча ваља имати на уму и квалитет противничке екипе и играча. А овде је важно да је побеђена једна одлична и супер-јака екипа (мало пре сам мало упоредио грчки састав са оним са ЕП 2005 и СП 2006, и ово по мени није лошија грчка екипа, па можда чак и боља), са сјајним појединцима, који на овом СП играју одлично, и јучер су по мени пружили јако добру партију, али имали су и злу срећу, налетили су на бољег противника. Ово је била једна апсолутно одлична партија свих наших играча, није то била лака утакмица, беше тврдо, константно висок ритам, али наши су истрајавали, када је било густо, још би појачали, и статистички учинак целе екипа је импресиван, одлични у шуту и за један, и за два и за три, у скоку, играли су наши колективно, концентрисани, за овакав меч јако много асистенција (17), и невероватно мало изг.лопти (10, од тога 2 уи задњим сек. када је већ било готово), и сви, баш сви су дали велики допринос у овој важној и великој победи, укључујићи Штимца и Катића који су страствено бодрили саиграче и позитивну енергију са клупе преносили на паркет.
Још нешто важно, наши су показали велику борбеносат, изгарали су на паркету, са много емоција су ушли у овај меч (и то је било највише видљиво на крају меча) и очигледно постоји добра хемија у екипи.
Следе 3 дана да се играчи физички и ментално поврате, следи нова супер-тешка препрека, Бразил, верујем (и надам се) да ова прича "Орлова" у Шпанији не завршава у среду.

Dejan.M...

pre 9 godina

Francuska dobija Spaniju ...
(Bodibond, 08. septembar 2014 11:32)

nedaj boze!! pa da nam francusi pokvare plan, da Teo u sred madrida unisti spaniju! ;-)

zoran

pre 9 godina

Juce Kalinic,u sredu Bircevic,pa protiv spanije Bogdan sa jedno 27 poena...svaka cast svima od onih koji su igrali 40 sek do ovih sa 20ak poena,ovo je tim i to TIM DOBRIH MOMAKA.Da ne bude zabune,ovo ne kazem zbog jucerasnje pobede,tako mislim od pocetka i tako cu misliti i u cetvrtak i ako izgubimo sa 30 razlike od Brazila,sjajnog Brazila,ali necemo!Iz prostog razloga,zna se ko je zemlja fudbala a ko kosarke!Sta bih dao za 6 titulu...jeste nerealno ali dok god smo tamo ja verujem o ovaj tim!

Djole

pre 9 godina

Samo da se ne opuste posle ovoliko pohvala, mada ja sam zadovoljan i sa ovoliko. Mada kako su sa Brazilom odigrali trecu, verujem da se moze i jos dalje, ali kazem zadovoljan, samo jos jednom srce na teren za majku Srbiju!

konj

pre 9 godina

Mene stalno kopka da smo se cuvali u grupi. Odigrali koliko je bilo potrebno da dobijemo laksi zrijeb za drugu fazu. Jednostavno do Grcke krili smo glavne adute, rotirali 12 igraca sa podjednakom minutazom, bez pravog takmicarskog ritma. Egipat i Iran odradili rutinski. Nije lako dobiti dva puta istu ekipu na jednom turniru tako da tesko je Brazilu s nama. Jos sad nakon ove utakmice sa Grckom imaju puno razloga da se boje. Ne znaju hoce li im Bogdan zveknuti trojku, Kalinic otkinuti obruc, Raduljica fintirat pola ekipe, Krstic pogoditi sa distance, Jovic presjeci napad. I kad nikom ne ide Teo pogoditi neki lucidan sut.

v

pre 9 godina

Krstić se vratio. Znao je Sale šta radi kad ga je poveo povređenog. Njegovih desetak poena znače mnogo. Pod košem, bacanja i šutevi sa 5-6 metara. Igra nekako školski, pravilno. Ta sigurnost se prenosi na tim. Batalite onaj zicer, čovek igra s povredom.. Kada bude stani-pani, valja ga imati na parketu.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Siguran sam da nam je na ruku išlo i što su Grci izašli iz grupe sa svim pobedama a preveliko samopouzdanje dovodi do opuštanja i sindroma "lako ćemo". A mi smo im od početka pokazali zube. U prvom poluvremenu su se još držali, ali kad su shvatili da mogu da izgube, nisu mogli da se nose sa tim saznanjem.
Protiv Brazila se uzdam i onu da je teško na istom turniru pobediti jednu ekipu dva puta. Možda se i Brazilci opuste, a mi to sa pravom energijom iskoristimo.

zlija

pre 9 godina

Samo jos nesto da dodam posle ovoga slucaji menadzer ce biti dosta poljuljani. Recimo Micic vise nema mesta u reprezentaciji, na 1 Teo, Markovic, Jovic na 2 Bogdan, Nemanja.Dok ovi zavrse docice neki novi klinci. Tako da vise nema podizanja cene preko reprezentacije pa koleno sto je veliki plus.

Bobi

pre 9 godina

Susjedi, čestitam na pobjedi i sjajnoj igri protiv Grka. Vaša reprezentacija je pokazala da ima srca (a i muda, kako se kaže), jer unatoč onim blijedim partijama u skupini, dobra momčad se poznaje kad je najteže. Žao mi je samo što, eto, ovi moji nisu uspjeli ući u četvrtfinale, ali jednostavno Repeša nije znao ni podići igrače ni stvoriti neku sinergiju i pozitivan duh (a i o selekciji igrača bi se dalo raspravljati). U svakom slučaju, vama sretno protiv Brazila i iskreno vam želim da im se revanširate za poraz u skupini, pa da uđete i u borbu za broncu (jer, teško da će lopovska FIBA dozvoliti bilo koje drugo finale osim ŠPA-USA. Lijep pozdrav iz Hrvatske!!

Ema

pre 9 godina

Odlican tekst, a Jo's bolja igra naseg tima juce! Sale, momci svaka cast! Izmamili ste ponosne osmehe na nasa lica. Pljuvaci, na zaboravite juce i podrzavajte ove ljude i kad gube i kad pobedjuju! Nadam se da je tim pokupio neophodno samopouzdanje i da necemo poleteti... Sva sreca u mecu protiv Brazila!

Nolan

pre 9 godina

Rotacija je bila sjajna, samo da Kalinić i Jović igraju kao juče i protiv Brazila.
Takodje, sad se moraju spremiti svi centri jer to je njima glavna snaga. Obavezno flaster na njihovoj 14, Viera čini mi se, čovek ne maši za 3.

zlija

pre 9 godina

Lep dan, pije se 2 popodnevna kafica, citaju se komentari izvinjenja. Divnu sliku mi upotpunjuje saznjanje da verovati je lepa stvar. Drago mi je sto danas zivim u saznanju da je covek koga su proglasavali za kosarkaskog antitalenta pa postao vrhunski plej danas diplomirao za visegodisnje resenje na mestu selektora. Pripremu utakmice zapoceo je na prosloj kada je dao podrsku svojim izabraicima na maestralan nacin, a kako drugacije nego smekerski kakav nam je selektor oduvek i bio. We will back kazao je i najavio desavanja u narednom periodu. Stvrano sledeca utakmica nije bitna, koliko je bitno da imamo coveka koji ce zavrsiti zapoceto od gospodina DUde Ivkovica, zaoran novi odnos prema drzavnom grbu. Da li sad neko razume zasto BIrca, Jovic i novi heroj Kalinic. Evo umesto vas HVALA NIKOLICU sto si stvorio ova tri momka koji odradise svoje role na vrhunskom nivou i prate nase udarne igle bez pogovora i sumnji. Dresovi mokri, odgovorna igra, TEO konacno ne mora da izmislja toplu vodu jer ima sve, ima tim koji ga prati, ako hoce da resava dole, ako hoce da kreira sut drugima, ima ko ce poginuti za svaku gresku, ko ce potrcati, ko ce odvaliti po rukama. Samo tako nastavite sad imate celu naciju da disemo ko jedan kako je uvek i trebalo, hvala i izvinite za period kada je imali niste. Jos vece hvala za svako dete koje ce uzeti loptu u ruke umesto da dangubi po ulicama, kaficima. Svakom ponaosob od selektora do ekonoma ekipe. BRAVO MAJSTORI TAKO SE IGRA.

Jova

pre 9 godina

Divna igra juce, podsjeca na stara vremena. Kad se stvarno igra kosarka, to izgleda tako tecno i jednostavno. A juce je sve funkcionisalo. Ne treba letjeti pred rudu i od momaka ocekivati previse, kako je juce islo, može i da se zaustavi ( mada se nadam da nece ) jer kosarka je igra momenta, nadahnuca. Ali ako tim ima kvalitetne igrace koji na svakoj utakmici daju priblizno ono sto se od njih ocekuje i par »oskarjevski« raspolozenih »klupasa« ne bi trebao da brine. A mi smo dokazali da to imamo.

Detalji, koji su mene odusevili.

Prvi: Bjelica ( ej, Bjelica ) staje bez straha na crtu Burusisu. Djordjevic je iz mirnog, vaspitanog, povucenog, previse odgovornog Nemanje izvukao vatru, razbuktao nacionalni ponos ( a to je itekako vazno, a falilo je ) i pretvorio ga u derana koji ne da na sebe. Isplatila se, visestruko, ona tehnicka na kraju meca sa Spanijom. I zbog igraca a i sudija.

Drugi: Djordjevic, cijelo vrijeme u toku meca miran, na kraju strasno grli sve igrace, sta grli, gnjavi, cuska, udara od milja. To je meni napunilo srce. Kao što ga je punilo i ranijih godina, dok je igrao.

Puno srece našima u sledecim utakmicama (!!! ) i pozdrav svima

vlada

pre 9 godina

Meni su najveci utisak skok u odbrani i slobodna bacanja. Na svaki promasaj Grka po 4 nasa igraca na skoku. Milina za gledati!!! I da su izgubili sa takvim odnosom prema igri ne bi bilo strasno. Mozemo protiv Brazila...

Nis

pre 9 godina

Jedna sitnica,pored svih pomenutih. Teodosiceva odbrana celo prvenstvo. Nije bas kao Markovic ili Jovic, ali nije ni toliko nezainteresovan kao sto deluje u klubu. Mozda preterujem, ali mislim da igra savrsen turnir do sada u oba pravca.

Jole

pre 9 godina

Čestitke "komšije",,iznenadjenje s obzirom na dosadasnje igre Grcke ali apsolutno zasluženo i mislim da možete i protiv Brazila.
Imali ste ih i u prvoj utakmici.

Neverica

pre 9 godina

Zanimljivo je to da su pojedinci sada promenili forum ime kako bi hvalili nase kosarkase i dizali ih u nebesa, a do juce su pljuvali i igrace i selektora i sve redom...Ukoliko se desi da u sredu izgubimo od Brazila isti ti pljuvaci ce vratiti svoja stara imena i poceti opet sa pljuvanjem...Ja licno mislim da smo ostvarili dobat uspeh i u slucaju da ispadnemo, naravno nadam se najboljem.

Običan

pre 9 godina

Polako.Sad moramo da pokažemo sa Brazilom da je ovo tim za velika dela!Realno ova ekipa na okupu sa par igrača ce čuda praviti narednih godina!Brazil je mnogo bitan,a posle...sve je moguce...nemaju svi oni u košarci ono što inamo mi...SRCE!Mehanički se košarka ne igra

konfučije

pre 9 godina

Danas sam pročitao sjajan košarkaški tekst u Hrvatskim sportskim novostima. Novinar se zove Tvrtko prezime sam zaboravio. Bavi se analizom Repeše. Neverovatno dobar i objektivan članak. Na jednom mestu piminje kako su nas Turci pokrali inače bi igrali tad finale.

Goran

pre 9 godina

Lepa analiza, samo se ne bih slozio da je ono juce bilo budjenje. Jednostavno, nama je stvarno bilo potpuno svejedno sa kim cemo se ukrstiti iz druge grupe. Zato nije bilo potrebe stvarati sebi pritisak vec u grupi. Bitno je bilo dobiti autsajdere bez nekog prevelikog trosenja sto smo i ostvarili. A ostale utakmice su meni bile vise razigravanje i priprema za eliminacionu fazu, uz polako vracanje Krstica, pa i Teodosica, koji nije prosao komplet pripreme.
Uostalom, u Indijanopolisu nam je do zadnjeg kola visio plasman u prva 4, a onda gazenje Turske i znate vec.
A i kad se setim Saletove trojke '92 i cinjenice da je Partizan bio 4. u grupi...:-)

Jelena

pre 9 godina

Ljudi su sve rekli umetso mene, ja mogu samo da dodam jos malo : Prvo, tim je tim i tu nema dileme, Sale je to znao sve vreme, ali je gospodski sve kritike podnosio i sportski se ponasao sve vreme, kao sto je i u igracko vreme radio!Drugo: Zaista je istina da pljuvaca nekako nigde nema, sta li su sad pomislili, volela bih da znam.Trece, smislila sam novi slogan, svi ga u dubini duse nekako zelimo, bilo to realno ili ne:SALE-FINALE!!!