Subota, 30.08.2014.

08:13

Dokle mogu ‘Orlovi’ u Španiji?

Srpski košarkaši utakmicom sa Egiptom od 15.30 u Granadi počinju takmičenje na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Izvor: JT

Dokle mogu ‘Orlovi’ u Španiji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

ivan pg

pre 9 godina

ogi buraz ma pusti sad cg ovo cg ono....fotelja pivce daljinac u ruke i uzivaj u basketu:))))))....pozzzzz....i naravno SRBIJAAA....

bird

pre 9 godina

Da su tu Micic i Nedovic, igrali bi mnogoo brze i bili opasniji u igri 1 na 1... Ovakvi kakvi smo i cetvrtfinale je uspeh... Neka nas pozitivno iznenade a mi cemo kao i uvek navijati svim srcem... :)

Milovan

pre 9 godina

Djordjevic ima pobednicki mentalitet i cela karijera mu je pobednicka i bas iz tog razloga mislim da je on u ovom momentu najbolje resenje za vodju. Stalozen je, ima neku svoju logiku koju gura i treba ga podrzati.
Nasi igraci nemaju ni mrvu vere u sebe, uostalom, cela zemlja nam je jedan veliki gubitnik zadnjih 20 godina. Igracima je samopouzdanje na staklenim nogama i dovoljan je mali neuspeh da ih totalno paralise.
Ako Sale uspe da ih drmne i ohrabri, da ponovo veruju u sebe i svoj kvalitet (koji imaju sigurno), mislim da imamo sanse za to polufinale. Na stranu fizicke karakteristike, sve polazi iz glave i stava prema zivotu.
Ae, nek je sa srecom!!!

marko

pre 9 godina

susjedi bojim da prolazite kroz ono što mi u hrvatskoj prošli prije 15 godina...a to znaci otisla je jedna velika generacija a nove nema..za razliku od nas osvojil ste jedno srebro na ep i 4 mjesto na sp i niste totalno pali, ali realo ulazak u četvrtfinale za vas bi bio vrhunac priče...medalja nije realan kao ni činjenica da se ne može svakih 5 godina stvaorti genracija koja će iznjedriti divca, bodirogu, danilovića, đorđevića.....pa i bivša juga s 22 milijuna stanovnika znala je imati rupa po 3,4 bez pravih rezultata

Max

pre 9 godina

Šta čovek može da očekuje od Štimca i sličnih?! Poštujem Đorđevića kao Boga i verujem u njega, ali realno čovek nema s kim da radi. Naša košarka je propala skroz.

Ako budemo 2. ili 3. u grupi...

pre 9 godina

Od Spanaca sigurno gubimo, a Brazilce, Francuze i kasnije Hrvate, Argentince i Grke mo's pobedimo. Dakle, s kviskom i sve tri pomoci iz "Milionera", do polufinala.

Banezi

pre 9 godina

Nijedan igrac sa Ep u Poljskoj 2009. godine nije napredovao osim Bjelice i Teodosića i eventualno Markovića. Paunić, Tepić, Kešelj, Tripković, Mačvan, Veličković, svi su oni obećavali ali su svi stagnirali ili čak nazadovali. Kada se na to dodaju povrede i otkazi dolazimo do zaključka da je naš realan domet na Sp 1/8-1/4 finala. Polufinale bi bilo ravno čudu.

baraba

pre 9 godina

Po prvi put u životu ne navijam za jednu srpsku reprezentaciju.
Sale mi ja ogadio košarku. Hvala Sale. Dabogda izgubio svaku utakmicu.

Milos

pre 9 godina

Sveske kladionice nas stavljaju medju prva 4 favorita. Zasto je to tako neka se zapitaju ovi pesimisti koji se javljaju. Idemo Srbija!

KOKOLO MOJ

pre 9 godina

danas nažalost gubimo, ne zato što ja ne volim srbiju već zato što su momci istripovani do jaja a selektor je igračka legenda a ne trenerska, u ovoj kombinaciji mi ni grupu nažalost nećemo proći...

Jel Boga ti

pre 9 godina

Da me ne shvate pogresno navijam za Partizan, ali mislim da je Djordjevic nula kao trener a jos je imao losih izbora za reprezentaciju. Da je Muta trener a on pomocnik mozda bi i bilo nesto ovako cisto sumnjam. Trebao nam je Marinovic kao plej. Sve u svemu ako daleko doguramo mislim da je to ipak zbog Nikolica. P.S. Da ne pricamo o tome koliko su nasi igraci puni sebe a mogli bi se ipak malo spustiti na zemlju pocevsi od Teodosica, Krstica i Bogdanovica.

okr

pre 9 godina

Selektor je osoba vrlo oganičene inteligencije, što pokušava da nadomesti arogancijom i kvazi autoritetom. Vučić-sindrom. Ova glupost sa Micovim je najbolji primer, a mislim da neće biti poslednja kada krene fijasko koji je izvestan. Biće mučno gledati kako nas gaze dok selektor histeriše u nemoći i neznanju.

Wesely

pre 9 godina

Prolazimo grupu sigurno,a ako u osmini naletimo na hrvate onda smo u cetvrtfinalu sigurno. Sve ostalo je neizvesno :D. Nedostajace nam pravi krilni zato je rasko trebao da ispadne a luka da ide. Al valjda sale zna bolje od mene uglavnom NAPRED SRBIJA

Rade Futog

pre 9 godina

Finalisti su sigurni, Spanija i SAD. Od Spanaca ekipa mora biti za dve klase jaca, da bi ih dobila u 1/2 finalu,(poslednje prvenstvo nekih velikana, domaca publika i posebno sudije), a toliko jaka nije nijedna ekipa, tako da su oni sigurni finalisti. Ako izvucemo Argentinu ili Portoriko od kojih smo kvalitetniji u 1/8 finala i izbegnemo Spance u 1/4 finala, blizu smo medalje, ali bice jako tesko. Sa druge strane kostura je mnogo lakse doci do 1/2 finala sa Amerima. Slovenija ima samo Dragica, Litvanija nije neka sila, kao ni Turska. Mislim da je Australija najozbiljniji kandidat za 1/2 finale. Ako se ovaj redosled ostvari, eto nama u duelu s kengurima, bronze.

Nebojsa - Delija

pre 9 godina

Nisam veliki optimista sto se tice nase reprezentacije moje misljenje da necemo imati problema da prodjemo grupu sto se tice nokaut sistema tu nevidim da cemo imati velike sanse i da je nas maksimum osmina finala .
Da je ekipa dosla u kompletniom sastavu i da je na mesto selektora nalazi trener sa iskustvom mozda bi se razmisljalo i o ulasku medju osam pa cak i sto da ne i o borbi za medalju ovako nas cilj prolazak grupu i nista vise od toga .

Кривокапић

pre 9 godina

Успех је четвртфинале. Што мислим да је реално. Полуфинале би била сензација.

da

pre 9 godina

"Sa spiska su zbog povreda otpali Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Nemanja Dangubić, Vladimir Lučić i Ognjen Kuzmić"
Ljudi,totalno preterujete sa opravdanjima i sa tim koliko nam je tim oslabljen.Za nas je najbitnija da su tu Teo,Krstic,Bjelica i Bogdanovic. Sta bi bilo ne daj Boze da neko od njih ne moze da igra? Imamo 4 vrhunska igraca,i nadam se da ce to biti dovoljno za cetvrfinale. Svim srcem uz nase,a Djordjevicu mozete da pljunete pod prozor. Ako neko ima kredita kod navijaca , onda je to definitivno on! Makar bili poslednji! Ostavite coveka na miru da radi. Neka izdominira Bogdanovic,i nema brige. Decko ce za par godina biti najbolji Evropski igrac.

Marko

pre 9 godina

Treba biti realan, mislim da ova ekipa po kvalitetu zauzima 7 ili 8 mesto u svetu. Mislim da je najrealniji plasman bio na zadnjem evropskom prvenstvu. Ovaj tim ima tri, četiri dobra igrača, sve ostalo je prosek, kada se to sagleda dolazimo do moje iznete konstatacije. Kako god hvala svim momcima što su se uopšte odazvali i želim im sve najbolje.

ogi-cg

pre 9 godina

Kad pocne prvenstvo pocne,sve prognoze padaju u vodu.Vi imate ekstra prvu petorku,al klupa tanka.A bitna je i sreca.Mislim da sa Spanijom i Amerikom ne mozete,sa svima ostalima da.Borite se,pa sto bog da.Naravno da cu navijati za vas i garantujem 90% CG.Iako bi vas 90% navijalo protiv CG.

1514AD

pre 9 godina

Da smo potpuno zdravi i kompletni, rekao bih da je polufinale i borba za medalje veoma realna. Ovako, nekompletni, uz to da su nam dva kljucna igraca (Krle i Teo) nedovoljno spremni, rekao bih da je i 1/4 finale odlican rezultat, dok bi medalja bila neverovatno dostignuce. Prednost moze da nam bude sto nas niko ne smatra favoritima za visok plasman, neke ekipe ce nas i potceniti, a ni pritisak javnosti nije kao nekada. Sve to moze da ide u korist nasim momcima.

Thomas Müller

pre 9 godina

Ostavice oni srce na teren u to ne sumnjam. Ali veliki nedostatak kvaliteta, igraca, trenera i sistema, ne moze da se izbrise borbenoscu! U najboljem slucaju 9. u najgorem 12..

lepi

pre 9 godina

Dokle mogu Bircevic, Jovic, Katic, Markovic, Simonovic i Kalinic pitam se... Objektivno gledano ovaj tim je dosta tanak. Slaba klupa koja nije na nivou takmicenja i neiskusan trener dobar je recept za propast. Cetvrtina finala nase je zlato. Ipak ne treba se mnogo uzbudjivati ovo je privatna reprezentacija. Jos bih dodao da mislim da bi Macvan, Erceg, Micov i Marjanovic trebali da budu u Spaniji, ali verovatno oni ne moraju da se prodaju i vec imaju jake ugovore.

cofi008

pre 9 godina

ljudi sta se tripujete. imamo jake igrace. teodosic,bogdanovic,raduljica,krstic,bjelica. sve su to odlicni igraci. imamo zelju,motiv,pobednicki mentalitet. simonovic mozda moze da iznenadi na nekoj utakmici..imamo saleta koji nikad nije bio tragicar i uvek je nosio nesto pozitivno u sebi sto mislim i da ce se odraziti i sad na reprezentaciju i rezultat. osim spanije,amerike,ostale reprezntacije nisu bog zna sta i sa svakim od njih mislim da mozemo da se nosimo. mi smo Srbija, kosarkaska nacija i idemo na pobedu!

Jo1e

pre 9 godina

Mogu do zlata ako prodju grupu i pobede sve do kraja. Nista nije nemoguce, treba verovati pa ce doci i rezultati! Samo borbeno i pametno i bice i uspeha, talenat je tu.

jocal

pre 9 godina

... pomera se prvenstvo zbog ljubitelja para.... sponzori potroše pare na fudbal, a za basket šta ostane... legitimno ali da se ne lažemo...

МЈ11

pre 9 godina

Шпанија и САД су две убедљиво најјаче екипе на првенству и њих не може нико други да победи.Трећи фаворит првенства је група репрезентација у коју спадају Бразил,Француска,Србија,Грчка,Хрватска,Словенија,Литванија,Турска ту свако сваког може да победи.Ми имамо квалитет као и горе поменутих 7 екипа да стигнемо до четвртфинала а ту ако се не сретнемо са Шпанцима уз мало спортске среће можемо и у полуфинале!

Milos

pre 9 godina

Prolazimo grupu. A posle nas ceka Argentina, Grcka ili Hrvatska. Mozemo da dobijemo sve tri ekipe ali isto tako mozemo i da izgubimo. Ako prodjemo u cetvrtfinale, samo da izbegnemo Spaniju. Najveci problem ce nam biti tanka klupa.

Република Српска

pre 9 godina

Подршка Ђорђевићу и репрезентацији. Дуг је пут до моралног и духовног опоравка нашег народа. Али, хајде да кренемо полако.

ex sns

pre 9 godina

Znamo da u najboljem slucaju mozemo do 3. mesta jer prva dva su rezervisana vec.Proci cemo grupu ali sta ce biti dalje sa toliko povredjenih i odsutnih,ko zna?

Stiven Džerard

pre 9 godina

Alo hrvat pali odavde i gledaj da ne stignete dalje od grupne faze da vas nebi oprali da vam se ameri smeju, i ovako oslabljeni(nikakvi) za 75% timova na prvenstvu smo nepobedivi a za vas posebno.

picijus

pre 9 godina

haha pa Hrvati nas nisu dobili 20 godina (ili tacnije nikad) , od kako su sisli sa postolja :) @hrvat iz vojvodine ,cemu se nadas? :D ja vise na mogu da slusam hrvatske komentatore kako placu :D

Tanasko Rajic

pre 9 godina

Sa ovakvim sastavom i filozofijom kosarke maksimum je cetvrtfinale,za dalje su potrebni ipak svestraniji kosarkasi ili neka luda sreca.Momci hrabro i srecno.Ucesce samo po sebi je uspeh a uz malo srece necete razocarati naciju.

1kch4

pre 9 godina

Dokle mogu? Pa mogu upoznati razne znamenitosti po celoj Spaniji, sve zavisi od toga koliko budu gubili vremena na treninge i utakmice...
Salu na stranu, Djordjevic me podseca na Moku Slavnica i debakl onomad. Tim mi uopste ne uliva poverenje, a mislim da je Djordjevic mnoge stvari van terena postavio potpuno pogresno.

dzoni

pre 9 godina

nas domet zavisi od nas samih ali posto je trener rekao da je poveo ekipu plrilagodjenu ostalim ekipama u grupi to me malo zabrinjava ,istorija je pokazala da su uvek trofeje osvajali ekipe koje nikad od svoje igre nisu odustajale......... kad udari sila na silu neka svaka pokaze svoju kosarku a ne da se prilagodjavamo spancima i ostalim ali ajde neka se desi cudo i zavrsimo u cetvrfinale gde nas spanci verovatno dobijaju oni imaju pravi drim tim kao mi 90-tih i 2002............

miki

pre 9 godina

dokle mogu zavisi od samo dve utakmice od spanije gubimo plus 20 .egipat dobiajmo lagano i iran malo teze nego egipat ali ubedljivo na kraju i onda dve utakmice od kojih sve znaci brazil i francuska ...... nba brazil tesko dobijamo jedino mozemo da dobijemo tesko uzdrmanu francusku koja be z 4 vrlo bitna igraca ne igra pa ajde neka budemo 3 u grupi onda u osmini finala grcaka ili hrvatska (argentina i portiko ne verujem da mogu vise )e u tu mozemo da dobijemo svakog tako da je domet cetvtrinafinala gde ce opet spanija da nas razbije .............

alejandro

pre 9 godina

Ne treba očekivati mnogo! Košarka je godinama u dubiozi! Pojedini bljesci ne znače i da je kriza prošlost! Nema kontinuiteta u dobrim rezultatima na velikim takmičenja a prisutna su i odsustva sa istih npr. Olimpijske igre! Kult reprezentacije je davno prošlo novi selektor pokušava da ga oživi! Očekujem prolaz iz grupne faze a za dalje ne zna se kakvi sve faktori mogu doprineti krajnjem rezultatu!

Novosadjanin.

pre 9 godina

Vrlo lako se moze desiti da igramo polufinale, a isto tako da ispadnemo u osmini. Takav je sistem da verovatno igramo sa Hrvatima, Argentinom ili Grckom za prolaz u cetvrt finale. Realno pokazali smo da mozemo sa njima i bez najbolje dvojice Tea i Krstica. U eventualnom cetvrtfinalu opet sa nekim iz ove dve grupe. Po meni jedino su Spanci nepobedivi i njih bi valjalo izbeci. Ako se poklope kockice tipa u osmini Argentina a u cetvrtfinalu Hrvatska ili Francuska mozemo daleko.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Nažalost, svi smo očekivali da će ekipa, koja je igrala finale EP u Sloveniji, biti stup i uz pojačanja igrača poput Nedovića, Bogdanovića, Raduljice itd. narasti do kandidata za zlato na najvećim takmičenjima. To
(Predo, 30. avgust 2014 09:24)
U Sloveniji na Eurobasketu 2013 u Finalu su igrali Francuska - Litvanija, a za trece mesto Hrvatska - Španija,,,Srbija je za sedmo mesto pobedila Italiju i na kraju poslednja zemlja koja je izborila nastup na ovom SP.

Luka Laban

pre 9 godina

Prvo grupu da prodjemo A Cetvrtfinale je plafon !!!
Pipremne utakmice bacite u vodu....A zanima me psiha kod igrača,verujem da su fizicki spremni....

Пишите Ћирлицом

pre 9 godina

Докле могу? Е па то стварно не знам, нисам видовит! Упркос свим проблемима које су снашли нашу репрезентацију, надам се да ћемо имати и мало среће! Момци дајте све од себе и бићете награђени! Србија и Срби широм света су уз вас!
Ми нисмо дошли овде да изгинемо, ми смо дошли да победимо!!!

Predo

pre 9 godina

Ja savetujem našim navijačima i ljubiteljima sporta uopšte da se ne uzbuđiju previše. Prvo, ovo je samo sport, drugo, finansijska i svaka druga kriza je srozala i sport i moral i odrazila se na nacionalne timove.
Ova ekipa bi po sastavu i uz malo sreće mogla napraviti solidan rezultat, tj. polufinale. Ivković je imao na raspolaganju daleko lošiji sastav u Sloveniji, pa je izborio ovo svetsko. Nažalost, svi smo očekivali da će ekipa, koja je igrala finale EP u Sloveniji, biti stup i uz pojačanja igrača poput Nedovića, Bogdanovića, Raduljice itd. narasti do kandidata za zlato na najvećim takmičenjima. To se nije dogodilo, jer igranje za reprezentaciju mnogima nije prioritet, nego novac. Zbog novca je i Đorđević postao selektor. Naše najbolje trenere ne možemo platiti, a Ivković je toliko zaradio u karijeri, da je mogao sebi da priušti da radi za sitne pare, maltene iz ljubavi.
Situacija je takva da imamo solidan tim, ne najbolji, i selektora početnika, koji se uči trenerskom poslu na reprezentaciji. Sličnu situaciju smo imali sa Pižonom i Mihom u fudbalu i znamo kako smo prošli. Koliki je autoritet Sale Đorđević kao trener Krstiću, Teodosiću, Bjelici itd., pogotovo kada stvari krenu loše?
Znači, ne nadam se mnogo, samo se nadam da se ne desi katastrofa, koja bi uticala da najbolji igrači potpuno okrenu leđa reprezentaciji.
Ako se slučajno desi da nešto napravimo, niko sretniji od mene.

Sone

pre 9 godina

Da su posli Micov, Lucic, Micic, Mitrovic, Savanovic... neko polufinale bi bilo dostizno... ovako sa Kalinicem, Simonovicem, Katicem i Jovicem nemamo neke sanse... jer oni nazalost
nisu adekvatne zamene u jacim utakmicama

danilod

pre 9 godina

Lepo je pre 15 godina Novosel, veliko ime evropske i naše košarke, rekao za Hrvate i nas Srbe.
"Bolelo je dok nismo konačno prihvatili činjenicu da nismo više svetska sila.I vi ćete u Srbiji, pre ili kasnije, da to naučite.Premale smo mi zemlje..."
Uprkos silnom talentu za sport koji ljudi sa ovih prostora imaju,naših 7 miliona stanovnika nije dovoljno za stalan priliv velikih igrača.
Lično, nadam se medaljama, i ponekoj tituli, samo u slučaju neke nove čudesne generacije koja će nam se opet desiti kroz 5 ili 15 godina.
Do tada neka naši pružaju svoj maksimum,što uz sreću može biti dovoljno za čevrtfinale a uz mnogo sreće i za polufinale.
Medalju ovaj put ne smatram mogućom, medjutim sport je to, a ako naši spoljni igrači pogode u najvažnijoj utakmici trojke 17/14 kao nekad protiv Litvanije dvojica Saša, e onda valja verovati u čuda...

iznogud

pre 9 godina

Na zost bicemo bolji od ponekog autsajdera, a bicemo i losiji od dosta njih, ukljucujuci.i sve iole jace ekipe. Da nije pola tima povredjeno bilo bi uoravo.suprotno, a ovako nema sta tamo da trazimo.

Hrvat iz Vojvodine

pre 9 godina

Možete biti sretni ako dogurate do osminefinala, a tamo vas mi čekamo pošto ćemo biti prvi u grupi.Dobro znate da smo mnogo jaki i znam da nas se plašite, jedva čekam, pozz!!

v.han

pre 9 godina

Ma nosite se hejteri..nije vam mesto ovde..a ako napravimo neki dobar rezultat onda ce ti svi dizati u nebesa i selektora i ekipu..nego ajde..klasicna SRPSKA POSLA !! Napred Srbija!!! Ima dosta nas koji su uz reprezentaciju do kraja..

laMole

pre 9 godina

Nek se momci bore srcem pa ako treba da izgube nek i izgube. Medalja ako dodje - super, ako ne - Boze moj, vrlo vazno. Vazno je da se bore srcem za boje svoje zastave i budu orlovi na terenu a ne vrapci. Nadamo se najboljem, ne ocekujemo nista :)) samo hrabro!!!

Pedja

pre 9 godina

Podmladjen sastav i novi selektor koji nema puno iskustva u vodjenju reprezentacije. Ne ocekujem medalju ali ocekujem veliku borbu i pozrtvovanje.

Jednostavno

pre 9 godina

Ako uspemo da pobedimo Francusku ili Brazil, dostižno je i polufinale. Ako budemo četvrti u grupi, teško ćemo. Mada, znajući prvenstva prethodnih godina, može biti dosta izneneđenja, a mi smo po pravilu nepredvidivi poslednjih godina.
Puna podrška i sve najbolje želim!

Predo

pre 9 godina

Ja savetujem našim navijačima i ljubiteljima sporta uopšte da se ne uzbuđiju previše. Prvo, ovo je samo sport, drugo, finansijska i svaka druga kriza je srozala i sport i moral i odrazila se na nacionalne timove.
Ova ekipa bi po sastavu i uz malo sreće mogla napraviti solidan rezultat, tj. polufinale. Ivković je imao na raspolaganju daleko lošiji sastav u Sloveniji, pa je izborio ovo svetsko. Nažalost, svi smo očekivali da će ekipa, koja je igrala finale EP u Sloveniji, biti stup i uz pojačanja igrača poput Nedovića, Bogdanovića, Raduljice itd. narasti do kandidata za zlato na najvećim takmičenjima. To se nije dogodilo, jer igranje za reprezentaciju mnogima nije prioritet, nego novac. Zbog novca je i Đorđević postao selektor. Naše najbolje trenere ne možemo platiti, a Ivković je toliko zaradio u karijeri, da je mogao sebi da priušti da radi za sitne pare, maltene iz ljubavi.
Situacija je takva da imamo solidan tim, ne najbolji, i selektora početnika, koji se uči trenerskom poslu na reprezentaciji. Sličnu situaciju smo imali sa Pižonom i Mihom u fudbalu i znamo kako smo prošli. Koliki je autoritet Sale Đorđević kao trener Krstiću, Teodosiću, Bjelici itd., pogotovo kada stvari krenu loše?
Znači, ne nadam se mnogo, samo se nadam da se ne desi katastrofa, koja bi uticala da najbolji igrači potpuno okrenu leđa reprezentaciji.
Ako se slučajno desi da nešto napravimo, niko sretniji od mene.

Pedja

pre 9 godina

Podmladjen sastav i novi selektor koji nema puno iskustva u vodjenju reprezentacije. Ne ocekujem medalju ali ocekujem veliku borbu i pozrtvovanje.

Jednostavno

pre 9 godina

Ako uspemo da pobedimo Francusku ili Brazil, dostižno je i polufinale. Ako budemo četvrti u grupi, teško ćemo. Mada, znajući prvenstva prethodnih godina, može biti dosta izneneđenja, a mi smo po pravilu nepredvidivi poslednjih godina.
Puna podrška i sve najbolje želim!

cofi008

pre 9 godina

ljudi sta se tripujete. imamo jake igrace. teodosic,bogdanovic,raduljica,krstic,bjelica. sve su to odlicni igraci. imamo zelju,motiv,pobednicki mentalitet. simonovic mozda moze da iznenadi na nekoj utakmici..imamo saleta koji nikad nije bio tragicar i uvek je nosio nesto pozitivno u sebi sto mislim i da ce se odraziti i sad na reprezentaciju i rezultat. osim spanije,amerike,ostale reprezntacije nisu bog zna sta i sa svakim od njih mislim da mozemo da se nosimo. mi smo Srbija, kosarkaska nacija i idemo na pobedu!

Пишите Ћирлицом

pre 9 godina

Докле могу? Е па то стварно не знам, нисам видовит! Упркос свим проблемима које су снашли нашу репрезентацију, надам се да ћемо имати и мало среће! Момци дајте све од себе и бићете награђени! Србија и Срби широм света су уз вас!
Ми нисмо дошли овде да изгинемо, ми смо дошли да победимо!!!

Milos

pre 9 godina

Prolazimo grupu. A posle nas ceka Argentina, Grcka ili Hrvatska. Mozemo da dobijemo sve tri ekipe ali isto tako mozemo i da izgubimo. Ako prodjemo u cetvrtfinale, samo da izbegnemo Spaniju. Najveci problem ce nam biti tanka klupa.

Република Српска

pre 9 godina

Подршка Ђорђевићу и репрезентацији. Дуг је пут до моралног и духовног опоравка нашег народа. Али, хајде да кренемо полако.

МЈ11

pre 9 godina

Шпанија и САД су две убедљиво најјаче екипе на првенству и њих не може нико други да победи.Трећи фаворит првенства је група репрезентација у коју спадају Бразил,Француска,Србија,Грчка,Хрватска,Словенија,Литванија,Турска ту свако сваког може да победи.Ми имамо квалитет као и горе поменутих 7 екипа да стигнемо до четвртфинала а ту ако се не сретнемо са Шпанцима уз мало спортске среће можемо и у полуфинале!

Sone

pre 9 godina

Da su posli Micov, Lucic, Micic, Mitrovic, Savanovic... neko polufinale bi bilo dostizno... ovako sa Kalinicem, Simonovicem, Katicem i Jovicem nemamo neke sanse... jer oni nazalost
nisu adekvatne zamene u jacim utakmicama

1514AD

pre 9 godina

Da smo potpuno zdravi i kompletni, rekao bih da je polufinale i borba za medalje veoma realna. Ovako, nekompletni, uz to da su nam dva kljucna igraca (Krle i Teo) nedovoljno spremni, rekao bih da je i 1/4 finale odlican rezultat, dok bi medalja bila neverovatno dostignuce. Prednost moze da nam bude sto nas niko ne smatra favoritima za visok plasman, neke ekipe ce nas i potceniti, a ni pritisak javnosti nije kao nekada. Sve to moze da ide u korist nasim momcima.

danilod

pre 9 godina

Lepo je pre 15 godina Novosel, veliko ime evropske i naše košarke, rekao za Hrvate i nas Srbe.
"Bolelo je dok nismo konačno prihvatili činjenicu da nismo više svetska sila.I vi ćete u Srbiji, pre ili kasnije, da to naučite.Premale smo mi zemlje..."
Uprkos silnom talentu za sport koji ljudi sa ovih prostora imaju,naših 7 miliona stanovnika nije dovoljno za stalan priliv velikih igrača.
Lično, nadam se medaljama, i ponekoj tituli, samo u slučaju neke nove čudesne generacije koja će nam se opet desiti kroz 5 ili 15 godina.
Do tada neka naši pružaju svoj maksimum,što uz sreću može biti dovoljno za čevrtfinale a uz mnogo sreće i za polufinale.
Medalju ovaj put ne smatram mogućom, medjutim sport je to, a ako naši spoljni igrači pogode u najvažnijoj utakmici trojke 17/14 kao nekad protiv Litvanije dvojica Saša, e onda valja verovati u čuda...

Novosadjanin.

pre 9 godina

Vrlo lako se moze desiti da igramo polufinale, a isto tako da ispadnemo u osmini. Takav je sistem da verovatno igramo sa Hrvatima, Argentinom ili Grckom za prolaz u cetvrt finale. Realno pokazali smo da mozemo sa njima i bez najbolje dvojice Tea i Krstica. U eventualnom cetvrtfinalu opet sa nekim iz ove dve grupe. Po meni jedino su Spanci nepobedivi i njih bi valjalo izbeci. Ako se poklope kockice tipa u osmini Argentina a u cetvrtfinalu Hrvatska ili Francuska mozemo daleko.

v.han

pre 9 godina

Ma nosite se hejteri..nije vam mesto ovde..a ako napravimo neki dobar rezultat onda ce ti svi dizati u nebesa i selektora i ekipu..nego ajde..klasicna SRPSKA POSLA !! Napred Srbija!!! Ima dosta nas koji su uz reprezentaciju do kraja..

picijus

pre 9 godina

haha pa Hrvati nas nisu dobili 20 godina (ili tacnije nikad) , od kako su sisli sa postolja :) @hrvat iz vojvodine ,cemu se nadas? :D ja vise na mogu da slusam hrvatske komentatore kako placu :D

Stiven Džerard

pre 9 godina

Alo hrvat pali odavde i gledaj da ne stignete dalje od grupne faze da vas nebi oprali da vam se ameri smeju, i ovako oslabljeni(nikakvi) za 75% timova na prvenstvu smo nepobedivi a za vas posebno.

Tanasko Rajic

pre 9 godina

Sa ovakvim sastavom i filozofijom kosarke maksimum je cetvrtfinale,za dalje su potrebni ipak svestraniji kosarkasi ili neka luda sreca.Momci hrabro i srecno.Ucesce samo po sebi je uspeh a uz malo srece necete razocarati naciju.

Hrvat iz Vojvodine

pre 9 godina

Možete biti sretni ako dogurate do osminefinala, a tamo vas mi čekamo pošto ćemo biti prvi u grupi.Dobro znate da smo mnogo jaki i znam da nas se plašite, jedva čekam, pozz!!

laMole

pre 9 godina

Nek se momci bore srcem pa ako treba da izgube nek i izgube. Medalja ako dodje - super, ako ne - Boze moj, vrlo vazno. Vazno je da se bore srcem za boje svoje zastave i budu orlovi na terenu a ne vrapci. Nadamo se najboljem, ne ocekujemo nista :)) samo hrabro!!!

Banezi

pre 9 godina

Nijedan igrac sa Ep u Poljskoj 2009. godine nije napredovao osim Bjelice i Teodosića i eventualno Markovića. Paunić, Tepić, Kešelj, Tripković, Mačvan, Veličković, svi su oni obećavali ali su svi stagnirali ili čak nazadovali. Kada se na to dodaju povrede i otkazi dolazimo do zaključka da je naš realan domet na Sp 1/8-1/4 finala. Polufinale bi bilo ravno čudu.

miki

pre 9 godina

dokle mogu zavisi od samo dve utakmice od spanije gubimo plus 20 .egipat dobiajmo lagano i iran malo teze nego egipat ali ubedljivo na kraju i onda dve utakmice od kojih sve znaci brazil i francuska ...... nba brazil tesko dobijamo jedino mozemo da dobijemo tesko uzdrmanu francusku koja be z 4 vrlo bitna igraca ne igra pa ajde neka budemo 3 u grupi onda u osmini finala grcaka ili hrvatska (argentina i portiko ne verujem da mogu vise )e u tu mozemo da dobijemo svakog tako da je domet cetvtrinafinala gde ce opet spanija da nas razbije .............

Milos

pre 9 godina

Sveske kladionice nas stavljaju medju prva 4 favorita. Zasto je to tako neka se zapitaju ovi pesimisti koji se javljaju. Idemo Srbija!

ex sns

pre 9 godina

Znamo da u najboljem slucaju mozemo do 3. mesta jer prva dva su rezervisana vec.Proci cemo grupu ali sta ce biti dalje sa toliko povredjenih i odsutnih,ko zna?

da

pre 9 godina

"Sa spiska su zbog povreda otpali Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Nemanja Dangubić, Vladimir Lučić i Ognjen Kuzmić"
Ljudi,totalno preterujete sa opravdanjima i sa tim koliko nam je tim oslabljen.Za nas je najbitnija da su tu Teo,Krstic,Bjelica i Bogdanovic. Sta bi bilo ne daj Boze da neko od njih ne moze da igra? Imamo 4 vrhunska igraca,i nadam se da ce to biti dovoljno za cetvrfinale. Svim srcem uz nase,a Djordjevicu mozete da pljunete pod prozor. Ako neko ima kredita kod navijaca , onda je to definitivno on! Makar bili poslednji! Ostavite coveka na miru da radi. Neka izdominira Bogdanovic,i nema brige. Decko ce za par godina biti najbolji Evropski igrac.

Ako budemo 2. ili 3. u grupi...

pre 9 godina

Od Spanaca sigurno gubimo, a Brazilce, Francuze i kasnije Hrvate, Argentince i Grke mo's pobedimo. Dakle, s kviskom i sve tri pomoci iz "Milionera", do polufinala.

alejandro

pre 9 godina

Ne treba očekivati mnogo! Košarka je godinama u dubiozi! Pojedini bljesci ne znače i da je kriza prošlost! Nema kontinuiteta u dobrim rezultatima na velikim takmičenja a prisutna su i odsustva sa istih npr. Olimpijske igre! Kult reprezentacije je davno prošlo novi selektor pokušava da ga oživi! Očekujem prolaz iz grupne faze a za dalje ne zna se kakvi sve faktori mogu doprineti krajnjem rezultatu!

dzoni

pre 9 godina

nas domet zavisi od nas samih ali posto je trener rekao da je poveo ekipu plrilagodjenu ostalim ekipama u grupi to me malo zabrinjava ,istorija je pokazala da su uvek trofeje osvajali ekipe koje nikad od svoje igre nisu odustajale......... kad udari sila na silu neka svaka pokaze svoju kosarku a ne da se prilagodjavamo spancima i ostalim ali ajde neka se desi cudo i zavrsimo u cetvrfinale gde nas spanci verovatno dobijaju oni imaju pravi drim tim kao mi 90-tih i 2002............

ogi-cg

pre 9 godina

Kad pocne prvenstvo pocne,sve prognoze padaju u vodu.Vi imate ekstra prvu petorku,al klupa tanka.A bitna je i sreca.Mislim da sa Spanijom i Amerikom ne mozete,sa svima ostalima da.Borite se,pa sto bog da.Naravno da cu navijati za vas i garantujem 90% CG.Iako bi vas 90% navijalo protiv CG.

marko

pre 9 godina

susjedi bojim da prolazite kroz ono što mi u hrvatskoj prošli prije 15 godina...a to znaci otisla je jedna velika generacija a nove nema..za razliku od nas osvojil ste jedno srebro na ep i 4 mjesto na sp i niste totalno pali, ali realo ulazak u četvrtfinale za vas bi bio vrhunac priče...medalja nije realan kao ni činjenica da se ne može svakih 5 godina stvaorti genracija koja će iznjedriti divca, bodirogu, danilovića, đorđevića.....pa i bivša juga s 22 milijuna stanovnika znala je imati rupa po 3,4 bez pravih rezultata

Milovan

pre 9 godina

Djordjevic ima pobednicki mentalitet i cela karijera mu je pobednicka i bas iz tog razloga mislim da je on u ovom momentu najbolje resenje za vodju. Stalozen je, ima neku svoju logiku koju gura i treba ga podrzati.
Nasi igraci nemaju ni mrvu vere u sebe, uostalom, cela zemlja nam je jedan veliki gubitnik zadnjih 20 godina. Igracima je samopouzdanje na staklenim nogama i dovoljan je mali neuspeh da ih totalno paralise.
Ako Sale uspe da ih drmne i ohrabri, da ponovo veruju u sebe i svoj kvalitet (koji imaju sigurno), mislim da imamo sanse za to polufinale. Na stranu fizicke karakteristike, sve polazi iz glave i stava prema zivotu.
Ae, nek je sa srecom!!!

Luka Laban

pre 9 godina

Prvo grupu da prodjemo A Cetvrtfinale je plafon !!!
Pipremne utakmice bacite u vodu....A zanima me psiha kod igrača,verujem da su fizicki spremni....

Komshija Hashim

pre 9 godina

Nažalost, svi smo očekivali da će ekipa, koja je igrala finale EP u Sloveniji, biti stup i uz pojačanja igrača poput Nedovića, Bogdanovića, Raduljice itd. narasti do kandidata za zlato na najvećim takmičenjima. To
(Predo, 30. avgust 2014 09:24)
U Sloveniji na Eurobasketu 2013 u Finalu su igrali Francuska - Litvanija, a za trece mesto Hrvatska - Španija,,,Srbija je za sedmo mesto pobedila Italiju i na kraju poslednja zemlja koja je izborila nastup na ovom SP.

1kch4

pre 9 godina

Dokle mogu? Pa mogu upoznati razne znamenitosti po celoj Spaniji, sve zavisi od toga koliko budu gubili vremena na treninge i utakmice...
Salu na stranu, Djordjevic me podseca na Moku Slavnica i debakl onomad. Tim mi uopste ne uliva poverenje, a mislim da je Djordjevic mnoge stvari van terena postavio potpuno pogresno.

Rade Futog

pre 9 godina

Finalisti su sigurni, Spanija i SAD. Od Spanaca ekipa mora biti za dve klase jaca, da bi ih dobila u 1/2 finalu,(poslednje prvenstvo nekih velikana, domaca publika i posebno sudije), a toliko jaka nije nijedna ekipa, tako da su oni sigurni finalisti. Ako izvucemo Argentinu ili Portoriko od kojih smo kvalitetniji u 1/8 finala i izbegnemo Spance u 1/4 finala, blizu smo medalje, ali bice jako tesko. Sa druge strane kostura je mnogo lakse doci do 1/2 finala sa Amerima. Slovenija ima samo Dragica, Litvanija nije neka sila, kao ni Turska. Mislim da je Australija najozbiljniji kandidat za 1/2 finale. Ako se ovaj redosled ostvari, eto nama u duelu s kengurima, bronze.

Jo1e

pre 9 godina

Mogu do zlata ako prodju grupu i pobede sve do kraja. Nista nije nemoguce, treba verovati pa ce doci i rezultati! Samo borbeno i pametno i bice i uspeha, talenat je tu.

Marko

pre 9 godina

Treba biti realan, mislim da ova ekipa po kvalitetu zauzima 7 ili 8 mesto u svetu. Mislim da je najrealniji plasman bio na zadnjem evropskom prvenstvu. Ovaj tim ima tri, četiri dobra igrača, sve ostalo je prosek, kada se to sagleda dolazimo do moje iznete konstatacije. Kako god hvala svim momcima što su se uopšte odazvali i želim im sve najbolje.

Кривокапић

pre 9 godina

Успех је четвртфинале. Што мислим да је реално. Полуфинале би била сензација.

lepi

pre 9 godina

Dokle mogu Bircevic, Jovic, Katic, Markovic, Simonovic i Kalinic pitam se... Objektivno gledano ovaj tim je dosta tanak. Slaba klupa koja nije na nivou takmicenja i neiskusan trener dobar je recept za propast. Cetvrtina finala nase je zlato. Ipak ne treba se mnogo uzbudjivati ovo je privatna reprezentacija. Jos bih dodao da mislim da bi Macvan, Erceg, Micov i Marjanovic trebali da budu u Spaniji, ali verovatno oni ne moraju da se prodaju i vec imaju jake ugovore.

jocal

pre 9 godina

... pomera se prvenstvo zbog ljubitelja para.... sponzori potroše pare na fudbal, a za basket šta ostane... legitimno ali da se ne lažemo...

Wesely

pre 9 godina

Prolazimo grupu sigurno,a ako u osmini naletimo na hrvate onda smo u cetvrtfinalu sigurno. Sve ostalo je neizvesno :D. Nedostajace nam pravi krilni zato je rasko trebao da ispadne a luka da ide. Al valjda sale zna bolje od mene uglavnom NAPRED SRBIJA

Max

pre 9 godina

Šta čovek može da očekuje od Štimca i sličnih?! Poštujem Đorđevića kao Boga i verujem u njega, ali realno čovek nema s kim da radi. Naša košarka je propala skroz.

okr

pre 9 godina

Selektor je osoba vrlo oganičene inteligencije, što pokušava da nadomesti arogancijom i kvazi autoritetom. Vučić-sindrom. Ova glupost sa Micovim je najbolji primer, a mislim da neće biti poslednja kada krene fijasko koji je izvestan. Biće mučno gledati kako nas gaze dok selektor histeriše u nemoći i neznanju.

KOKOLO MOJ

pre 9 godina

danas nažalost gubimo, ne zato što ja ne volim srbiju već zato što su momci istripovani do jaja a selektor je igračka legenda a ne trenerska, u ovoj kombinaciji mi ni grupu nažalost nećemo proći...

bird

pre 9 godina

Da su tu Micic i Nedovic, igrali bi mnogoo brze i bili opasniji u igri 1 na 1... Ovakvi kakvi smo i cetvrtfinale je uspeh... Neka nas pozitivno iznenade a mi cemo kao i uvek navijati svim srcem... :)

baraba

pre 9 godina

Po prvi put u životu ne navijam za jednu srpsku reprezentaciju.
Sale mi ja ogadio košarku. Hvala Sale. Dabogda izgubio svaku utakmicu.

ivan pg

pre 9 godina

ogi buraz ma pusti sad cg ovo cg ono....fotelja pivce daljinac u ruke i uzivaj u basketu:))))))....pozzzzz....i naravno SRBIJAAA....

Nebojsa - Delija

pre 9 godina

Nisam veliki optimista sto se tice nase reprezentacije moje misljenje da necemo imati problema da prodjemo grupu sto se tice nokaut sistema tu nevidim da cemo imati velike sanse i da je nas maksimum osmina finala .
Da je ekipa dosla u kompletniom sastavu i da je na mesto selektora nalazi trener sa iskustvom mozda bi se razmisljalo i o ulasku medju osam pa cak i sto da ne i o borbi za medalju ovako nas cilj prolazak grupu i nista vise od toga .

iznogud

pre 9 godina

Na zost bicemo bolji od ponekog autsajdera, a bicemo i losiji od dosta njih, ukljucujuci.i sve iole jace ekipe. Da nije pola tima povredjeno bilo bi uoravo.suprotno, a ovako nema sta tamo da trazimo.

Jel Boga ti

pre 9 godina

Da me ne shvate pogresno navijam za Partizan, ali mislim da je Djordjevic nula kao trener a jos je imao losih izbora za reprezentaciju. Da je Muta trener a on pomocnik mozda bi i bilo nesto ovako cisto sumnjam. Trebao nam je Marinovic kao plej. Sve u svemu ako daleko doguramo mislim da je to ipak zbog Nikolica. P.S. Da ne pricamo o tome koliko su nasi igraci puni sebe a mogli bi se ipak malo spustiti na zemlju pocevsi od Teodosica, Krstica i Bogdanovica.

Thomas Müller

pre 9 godina

Ostavice oni srce na teren u to ne sumnjam. Ali veliki nedostatak kvaliteta, igraca, trenera i sistema, ne moze da se izbrise borbenoscu! U najboljem slucaju 9. u najgorem 12..

Hrvat iz Vojvodine

pre 9 godina

Možete biti sretni ako dogurate do osminefinala, a tamo vas mi čekamo pošto ćemo biti prvi u grupi.Dobro znate da smo mnogo jaki i znam da nas se plašite, jedva čekam, pozz!!

Sone

pre 9 godina

Da su posli Micov, Lucic, Micic, Mitrovic, Savanovic... neko polufinale bi bilo dostizno... ovako sa Kalinicem, Simonovicem, Katicem i Jovicem nemamo neke sanse... jer oni nazalost
nisu adekvatne zamene u jacim utakmicama

Predo

pre 9 godina

Ja savetujem našim navijačima i ljubiteljima sporta uopšte da se ne uzbuđiju previše. Prvo, ovo je samo sport, drugo, finansijska i svaka druga kriza je srozala i sport i moral i odrazila se na nacionalne timove.
Ova ekipa bi po sastavu i uz malo sreće mogla napraviti solidan rezultat, tj. polufinale. Ivković je imao na raspolaganju daleko lošiji sastav u Sloveniji, pa je izborio ovo svetsko. Nažalost, svi smo očekivali da će ekipa, koja je igrala finale EP u Sloveniji, biti stup i uz pojačanja igrača poput Nedovića, Bogdanovića, Raduljice itd. narasti do kandidata za zlato na najvećim takmičenjima. To se nije dogodilo, jer igranje za reprezentaciju mnogima nije prioritet, nego novac. Zbog novca je i Đorđević postao selektor. Naše najbolje trenere ne možemo platiti, a Ivković je toliko zaradio u karijeri, da je mogao sebi da priušti da radi za sitne pare, maltene iz ljubavi.
Situacija je takva da imamo solidan tim, ne najbolji, i selektora početnika, koji se uči trenerskom poslu na reprezentaciji. Sličnu situaciju smo imali sa Pižonom i Mihom u fudbalu i znamo kako smo prošli. Koliki je autoritet Sale Đorđević kao trener Krstiću, Teodosiću, Bjelici itd., pogotovo kada stvari krenu loše?
Znači, ne nadam se mnogo, samo se nadam da se ne desi katastrofa, koja bi uticala da najbolji igrači potpuno okrenu leđa reprezentaciji.
Ako se slučajno desi da nešto napravimo, niko sretniji od mene.

1kch4

pre 9 godina

Dokle mogu? Pa mogu upoznati razne znamenitosti po celoj Spaniji, sve zavisi od toga koliko budu gubili vremena na treninge i utakmice...
Salu na stranu, Djordjevic me podseca na Moku Slavnica i debakl onomad. Tim mi uopste ne uliva poverenje, a mislim da je Djordjevic mnoge stvari van terena postavio potpuno pogresno.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Nažalost, svi smo očekivali da će ekipa, koja je igrala finale EP u Sloveniji, biti stup i uz pojačanja igrača poput Nedovića, Bogdanovića, Raduljice itd. narasti do kandidata za zlato na najvećim takmičenjima. To
(Predo, 30. avgust 2014 09:24)
U Sloveniji na Eurobasketu 2013 u Finalu su igrali Francuska - Litvanija, a za trece mesto Hrvatska - Španija,,,Srbija je za sedmo mesto pobedila Italiju i na kraju poslednja zemlja koja je izborila nastup na ovom SP.

KOKOLO MOJ

pre 9 godina

danas nažalost gubimo, ne zato što ja ne volim srbiju već zato što su momci istripovani do jaja a selektor je igračka legenda a ne trenerska, u ovoj kombinaciji mi ni grupu nažalost nećemo proći...

Jel Boga ti

pre 9 godina

Da me ne shvate pogresno navijam za Partizan, ali mislim da je Djordjevic nula kao trener a jos je imao losih izbora za reprezentaciju. Da je Muta trener a on pomocnik mozda bi i bilo nesto ovako cisto sumnjam. Trebao nam je Marinovic kao plej. Sve u svemu ako daleko doguramo mislim da je to ipak zbog Nikolica. P.S. Da ne pricamo o tome koliko su nasi igraci puni sebe a mogli bi se ipak malo spustiti na zemlju pocevsi od Teodosica, Krstica i Bogdanovica.

baraba

pre 9 godina

Po prvi put u životu ne navijam za jednu srpsku reprezentaciju.
Sale mi ja ogadio košarku. Hvala Sale. Dabogda izgubio svaku utakmicu.

Пишите Ћирлицом

pre 9 godina

Докле могу? Е па то стварно не знам, нисам видовит! Упркос свим проблемима које су снашли нашу репрезентацију, надам се да ћемо имати и мало среће! Момци дајте све од себе и бићете награђени! Србија и Срби широм света су уз вас!
Ми нисмо дошли овде да изгинемо, ми смо дошли да победимо!!!

okr

pre 9 godina

Selektor je osoba vrlo oganičene inteligencije, što pokušava da nadomesti arogancijom i kvazi autoritetom. Vučić-sindrom. Ova glupost sa Micovim je najbolji primer, a mislim da neće biti poslednja kada krene fijasko koji je izvestan. Biće mučno gledati kako nas gaze dok selektor histeriše u nemoći i neznanju.

dzoni

pre 9 godina

nas domet zavisi od nas samih ali posto je trener rekao da je poveo ekipu plrilagodjenu ostalim ekipama u grupi to me malo zabrinjava ,istorija je pokazala da su uvek trofeje osvajali ekipe koje nikad od svoje igre nisu odustajale......... kad udari sila na silu neka svaka pokaze svoju kosarku a ne da se prilagodjavamo spancima i ostalim ali ajde neka se desi cudo i zavrsimo u cetvrfinale gde nas spanci verovatno dobijaju oni imaju pravi drim tim kao mi 90-tih i 2002............

cofi008

pre 9 godina

ljudi sta se tripujete. imamo jake igrace. teodosic,bogdanovic,raduljica,krstic,bjelica. sve su to odlicni igraci. imamo zelju,motiv,pobednicki mentalitet. simonovic mozda moze da iznenadi na nekoj utakmici..imamo saleta koji nikad nije bio tragicar i uvek je nosio nesto pozitivno u sebi sto mislim i da ce se odraziti i sad na reprezentaciju i rezultat. osim spanije,amerike,ostale reprezntacije nisu bog zna sta i sa svakim od njih mislim da mozemo da se nosimo. mi smo Srbija, kosarkaska nacija i idemo na pobedu!

МЈ11

pre 9 godina

Шпанија и САД су две убедљиво најјаче екипе на првенству и њих не може нико други да победи.Трећи фаворит првенства је група репрезентација у коју спадају Бразил,Француска,Србија,Грчка,Хрватска,Словенија,Литванија,Турска ту свако сваког може да победи.Ми имамо квалитет као и горе поменутих 7 екипа да стигнемо до четвртфинала а ту ако се не сретнемо са Шпанцима уз мало спортске среће можемо и у полуфинале!

Max

pre 9 godina

Šta čovek može da očekuje od Štimca i sličnih?! Poštujem Đorđevića kao Boga i verujem u njega, ali realno čovek nema s kim da radi. Naša košarka je propala skroz.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Vrlo lako se moze desiti da igramo polufinale, a isto tako da ispadnemo u osmini. Takav je sistem da verovatno igramo sa Hrvatima, Argentinom ili Grckom za prolaz u cetvrt finale. Realno pokazali smo da mozemo sa njima i bez najbolje dvojice Tea i Krstica. U eventualnom cetvrtfinalu opet sa nekim iz ove dve grupe. Po meni jedino su Spanci nepobedivi i njih bi valjalo izbeci. Ako se poklope kockice tipa u osmini Argentina a u cetvrtfinalu Hrvatska ili Francuska mozemo daleko.

1514AD

pre 9 godina

Da smo potpuno zdravi i kompletni, rekao bih da je polufinale i borba za medalje veoma realna. Ovako, nekompletni, uz to da su nam dva kljucna igraca (Krle i Teo) nedovoljno spremni, rekao bih da je i 1/4 finale odlican rezultat, dok bi medalja bila neverovatno dostignuce. Prednost moze da nam bude sto nas niko ne smatra favoritima za visok plasman, neke ekipe ce nas i potceniti, a ni pritisak javnosti nije kao nekada. Sve to moze da ide u korist nasim momcima.

marko

pre 9 godina

susjedi bojim da prolazite kroz ono što mi u hrvatskoj prošli prije 15 godina...a to znaci otisla je jedna velika generacija a nove nema..za razliku od nas osvojil ste jedno srebro na ep i 4 mjesto na sp i niste totalno pali, ali realo ulazak u četvrtfinale za vas bi bio vrhunac priče...medalja nije realan kao ni činjenica da se ne može svakih 5 godina stvaorti genracija koja će iznjedriti divca, bodirogu, danilovića, đorđevića.....pa i bivša juga s 22 milijuna stanovnika znala je imati rupa po 3,4 bez pravih rezultata

iznogud

pre 9 godina

Na zost bicemo bolji od ponekog autsajdera, a bicemo i losiji od dosta njih, ukljucujuci.i sve iole jace ekipe. Da nije pola tima povredjeno bilo bi uoravo.suprotno, a ovako nema sta tamo da trazimo.

Stiven Džerard

pre 9 godina

Alo hrvat pali odavde i gledaj da ne stignete dalje od grupne faze da vas nebi oprali da vam se ameri smeju, i ovako oslabljeni(nikakvi) za 75% timova na prvenstvu smo nepobedivi a za vas posebno.

miki

pre 9 godina

dokle mogu zavisi od samo dve utakmice od spanije gubimo plus 20 .egipat dobiajmo lagano i iran malo teze nego egipat ali ubedljivo na kraju i onda dve utakmice od kojih sve znaci brazil i francuska ...... nba brazil tesko dobijamo jedino mozemo da dobijemo tesko uzdrmanu francusku koja be z 4 vrlo bitna igraca ne igra pa ajde neka budemo 3 u grupi onda u osmini finala grcaka ili hrvatska (argentina i portiko ne verujem da mogu vise )e u tu mozemo da dobijemo svakog tako da je domet cetvtrinafinala gde ce opet spanija da nas razbije .............

picijus

pre 9 godina

haha pa Hrvati nas nisu dobili 20 godina (ili tacnije nikad) , od kako su sisli sa postolja :) @hrvat iz vojvodine ,cemu se nadas? :D ja vise na mogu da slusam hrvatske komentatore kako placu :D

Tanasko Rajic

pre 9 godina

Sa ovakvim sastavom i filozofijom kosarke maksimum je cetvrtfinale,za dalje su potrebni ipak svestraniji kosarkasi ili neka luda sreca.Momci hrabro i srecno.Ucesce samo po sebi je uspeh a uz malo srece necete razocarati naciju.

Milos

pre 9 godina

Prolazimo grupu. A posle nas ceka Argentina, Grcka ili Hrvatska. Mozemo da dobijemo sve tri ekipe ali isto tako mozemo i da izgubimo. Ako prodjemo u cetvrtfinale, samo da izbegnemo Spaniju. Najveci problem ce nam biti tanka klupa.

bird

pre 9 godina

Da su tu Micic i Nedovic, igrali bi mnogoo brze i bili opasniji u igri 1 na 1... Ovakvi kakvi smo i cetvrtfinale je uspeh... Neka nas pozitivno iznenade a mi cemo kao i uvek navijati svim srcem... :)

Jednostavno

pre 9 godina

Ako uspemo da pobedimo Francusku ili Brazil, dostižno je i polufinale. Ako budemo četvrti u grupi, teško ćemo. Mada, znajući prvenstva prethodnih godina, može biti dosta izneneđenja, a mi smo po pravilu nepredvidivi poslednjih godina.
Puna podrška i sve najbolje želim!

Pedja

pre 9 godina

Podmladjen sastav i novi selektor koji nema puno iskustva u vodjenju reprezentacije. Ne ocekujem medalju ali ocekujem veliku borbu i pozrtvovanje.

Luka Laban

pre 9 godina

Prvo grupu da prodjemo A Cetvrtfinale je plafon !!!
Pipremne utakmice bacite u vodu....A zanima me psiha kod igrača,verujem da su fizicki spremni....

danilod

pre 9 godina

Lepo je pre 15 godina Novosel, veliko ime evropske i naše košarke, rekao za Hrvate i nas Srbe.
"Bolelo je dok nismo konačno prihvatili činjenicu da nismo više svetska sila.I vi ćete u Srbiji, pre ili kasnije, da to naučite.Premale smo mi zemlje..."
Uprkos silnom talentu za sport koji ljudi sa ovih prostora imaju,naših 7 miliona stanovnika nije dovoljno za stalan priliv velikih igrača.
Lično, nadam se medaljama, i ponekoj tituli, samo u slučaju neke nove čudesne generacije koja će nam se opet desiti kroz 5 ili 15 godina.
Do tada neka naši pružaju svoj maksimum,što uz sreću može biti dovoljno za čevrtfinale a uz mnogo sreće i za polufinale.
Medalju ovaj put ne smatram mogućom, medjutim sport je to, a ako naši spoljni igrači pogode u najvažnijoj utakmici trojke 17/14 kao nekad protiv Litvanije dvojica Saša, e onda valja verovati u čuda...

Thomas Müller

pre 9 godina

Ostavice oni srce na teren u to ne sumnjam. Ali veliki nedostatak kvaliteta, igraca, trenera i sistema, ne moze da se izbrise borbenoscu! U najboljem slucaju 9. u najgorem 12..

Marko

pre 9 godina

Treba biti realan, mislim da ova ekipa po kvalitetu zauzima 7 ili 8 mesto u svetu. Mislim da je najrealniji plasman bio na zadnjem evropskom prvenstvu. Ovaj tim ima tri, četiri dobra igrača, sve ostalo je prosek, kada se to sagleda dolazimo do moje iznete konstatacije. Kako god hvala svim momcima što su se uopšte odazvali i želim im sve najbolje.

Milos

pre 9 godina

Sveske kladionice nas stavljaju medju prva 4 favorita. Zasto je to tako neka se zapitaju ovi pesimisti koji se javljaju. Idemo Srbija!

v.han

pre 9 godina

Ma nosite se hejteri..nije vam mesto ovde..a ako napravimo neki dobar rezultat onda ce ti svi dizati u nebesa i selektora i ekipu..nego ajde..klasicna SRPSKA POSLA !! Napred Srbija!!! Ima dosta nas koji su uz reprezentaciju do kraja..

lepi

pre 9 godina

Dokle mogu Bircevic, Jovic, Katic, Markovic, Simonovic i Kalinic pitam se... Objektivno gledano ovaj tim je dosta tanak. Slaba klupa koja nije na nivou takmicenja i neiskusan trener dobar je recept za propast. Cetvrtina finala nase je zlato. Ipak ne treba se mnogo uzbudjivati ovo je privatna reprezentacija. Jos bih dodao da mislim da bi Macvan, Erceg, Micov i Marjanovic trebali da budu u Spaniji, ali verovatno oni ne moraju da se prodaju i vec imaju jake ugovore.

Banezi

pre 9 godina

Nijedan igrac sa Ep u Poljskoj 2009. godine nije napredovao osim Bjelice i Teodosića i eventualno Markovića. Paunić, Tepić, Kešelj, Tripković, Mačvan, Veličković, svi su oni obećavali ali su svi stagnirali ili čak nazadovali. Kada se na to dodaju povrede i otkazi dolazimo do zaključka da je naš realan domet na Sp 1/8-1/4 finala. Polufinale bi bilo ravno čudu.

ex sns

pre 9 godina

Znamo da u najboljem slucaju mozemo do 3. mesta jer prva dva su rezervisana vec.Proci cemo grupu ali sta ce biti dalje sa toliko povredjenih i odsutnih,ko zna?

Република Српска

pre 9 godina

Подршка Ђорђевићу и репрезентацији. Дуг је пут до моралног и духовног опоравка нашег народа. Али, хајде да кренемо полако.

Nebojsa - Delija

pre 9 godina

Nisam veliki optimista sto se tice nase reprezentacije moje misljenje da necemo imati problema da prodjemo grupu sto se tice nokaut sistema tu nevidim da cemo imati velike sanse i da je nas maksimum osmina finala .
Da je ekipa dosla u kompletniom sastavu i da je na mesto selektora nalazi trener sa iskustvom mozda bi se razmisljalo i o ulasku medju osam pa cak i sto da ne i o borbi za medalju ovako nas cilj prolazak grupu i nista vise od toga .

Кривокапић

pre 9 godina

Успех је четвртфинале. Што мислим да је реално. Полуфинале би била сензација.

Ako budemo 2. ili 3. u grupi...

pre 9 godina

Od Spanaca sigurno gubimo, a Brazilce, Francuze i kasnije Hrvate, Argentince i Grke mo's pobedimo. Dakle, s kviskom i sve tri pomoci iz "Milionera", do polufinala.

laMole

pre 9 godina

Nek se momci bore srcem pa ako treba da izgube nek i izgube. Medalja ako dodje - super, ako ne - Boze moj, vrlo vazno. Vazno je da se bore srcem za boje svoje zastave i budu orlovi na terenu a ne vrapci. Nadamo se najboljem, ne ocekujemo nista :)) samo hrabro!!!

alejandro

pre 9 godina

Ne treba očekivati mnogo! Košarka je godinama u dubiozi! Pojedini bljesci ne znače i da je kriza prošlost! Nema kontinuiteta u dobrim rezultatima na velikim takmičenja a prisutna su i odsustva sa istih npr. Olimpijske igre! Kult reprezentacije je davno prošlo novi selektor pokušava da ga oživi! Očekujem prolaz iz grupne faze a za dalje ne zna se kakvi sve faktori mogu doprineti krajnjem rezultatu!

ogi-cg

pre 9 godina

Kad pocne prvenstvo pocne,sve prognoze padaju u vodu.Vi imate ekstra prvu petorku,al klupa tanka.A bitna je i sreca.Mislim da sa Spanijom i Amerikom ne mozete,sa svima ostalima da.Borite se,pa sto bog da.Naravno da cu navijati za vas i garantujem 90% CG.Iako bi vas 90% navijalo protiv CG.

Rade Futog

pre 9 godina

Finalisti su sigurni, Spanija i SAD. Od Spanaca ekipa mora biti za dve klase jaca, da bi ih dobila u 1/2 finalu,(poslednje prvenstvo nekih velikana, domaca publika i posebno sudije), a toliko jaka nije nijedna ekipa, tako da su oni sigurni finalisti. Ako izvucemo Argentinu ili Portoriko od kojih smo kvalitetniji u 1/8 finala i izbegnemo Spance u 1/4 finala, blizu smo medalje, ali bice jako tesko. Sa druge strane kostura je mnogo lakse doci do 1/2 finala sa Amerima. Slovenija ima samo Dragica, Litvanija nije neka sila, kao ni Turska. Mislim da je Australija najozbiljniji kandidat za 1/2 finale. Ako se ovaj redosled ostvari, eto nama u duelu s kengurima, bronze.

da

pre 9 godina

"Sa spiska su zbog povreda otpali Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Nemanja Dangubić, Vladimir Lučić i Ognjen Kuzmić"
Ljudi,totalno preterujete sa opravdanjima i sa tim koliko nam je tim oslabljen.Za nas je najbitnija da su tu Teo,Krstic,Bjelica i Bogdanovic. Sta bi bilo ne daj Boze da neko od njih ne moze da igra? Imamo 4 vrhunska igraca,i nadam se da ce to biti dovoljno za cetvrfinale. Svim srcem uz nase,a Djordjevicu mozete da pljunete pod prozor. Ako neko ima kredita kod navijaca , onda je to definitivno on! Makar bili poslednji! Ostavite coveka na miru da radi. Neka izdominira Bogdanovic,i nema brige. Decko ce za par godina biti najbolji Evropski igrac.

Wesely

pre 9 godina

Prolazimo grupu sigurno,a ako u osmini naletimo na hrvate onda smo u cetvrtfinalu sigurno. Sve ostalo je neizvesno :D. Nedostajace nam pravi krilni zato je rasko trebao da ispadne a luka da ide. Al valjda sale zna bolje od mene uglavnom NAPRED SRBIJA

Jo1e

pre 9 godina

Mogu do zlata ako prodju grupu i pobede sve do kraja. Nista nije nemoguce, treba verovati pa ce doci i rezultati! Samo borbeno i pametno i bice i uspeha, talenat je tu.

jocal

pre 9 godina

... pomera se prvenstvo zbog ljubitelja para.... sponzori potroše pare na fudbal, a za basket šta ostane... legitimno ali da se ne lažemo...

Milovan

pre 9 godina

Djordjevic ima pobednicki mentalitet i cela karijera mu je pobednicka i bas iz tog razloga mislim da je on u ovom momentu najbolje resenje za vodju. Stalozen je, ima neku svoju logiku koju gura i treba ga podrzati.
Nasi igraci nemaju ni mrvu vere u sebe, uostalom, cela zemlja nam je jedan veliki gubitnik zadnjih 20 godina. Igracima je samopouzdanje na staklenim nogama i dovoljan je mali neuspeh da ih totalno paralise.
Ako Sale uspe da ih drmne i ohrabri, da ponovo veruju u sebe i svoj kvalitet (koji imaju sigurno), mislim da imamo sanse za to polufinale. Na stranu fizicke karakteristike, sve polazi iz glave i stava prema zivotu.
Ae, nek je sa srecom!!!

ivan pg

pre 9 godina

ogi buraz ma pusti sad cg ovo cg ono....fotelja pivce daljinac u ruke i uzivaj u basketu:))))))....pozzzzz....i naravno SRBIJAAA....