Nova vest
Fudbal

Petak, 11.06.2010.

12:17

Čačanin posle 16.000 kilometara stigao u Kejptaun

Čačanin Saša Jović krenuo je 6. aprila na dvomesečno putovanje ka Južnoj Africi, a ove nedelje je stigao na svoju krajnju destinaciju - Kejptaun.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jović je na dvomesečno putovanje krenuo kako bi prisustvovao Svetskom prvenstvu u fudbalu, a tokom njega je prešao oko 16.000 kilometara. Čačanin će prvo 13. juna biti na utakmici između Srbije i Gane u Pretoriji, a na isti način kako je došao do Rta dobre nade namerava da pređe još oko 8.000 kilometara po Južnoafričkoj republici.



Tokom puta Jović je išao samo peške i javnim prevozom, autobusima, vozovima, brodom i kamionom.

Osam dana posle polaska iz Čačka Jović je stigao do jednog preostalog od sedam svetskih čuda antičkog sveta – Piramida u antičkoj Gizi.

Jović je u Vadi Halfi spavao pod vedrim nebom, uz neizbežne mušice.

18. dana puta Čačanin je sreo mlade fudbalere sa ostrva Tuti u Kartumu koji navijaju za Srbiju.

Jović je stigao i do etiopskog sela nadomak vodopada plavog Nila.

Odmah po dolasku u Kejptaun Jović je odlučio da stane u red za karte za utakmice Svetskog prvenstva. Sistem za podizanje karata, po njegovim rečima, je veoma jednostavan jer je dovoljno samo ubaciti Visa karticu kojom su kupljene.

Na Rtu dobre nade sa Urugvajcima koji navijaju i za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

8 h

U fokusu

Vidi sve