Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.07.2010.

11:15

Hauard Veb: "Finale najteže u životu"

Engleski sudija Hauard Veb priznao je da mu je finalna utakmica Svetskog prvenstva bila najteže iskustvo u karijeri.

Izvor:

Autor:

Default images

"To su bila dva najteža sata u mojoj karijeri. Osećao sam se 'isceđeno' i psihički i fizički. FIFA mi je pružila podršku, ne samo u finalu već i tokom celog turnira", kazao je Veb jednom od svojih prijatelja čije reči je preneo londonski list Dejli Mejl.

Veb je u finalu, u kojem je Španija posle produžetaka pobedila Holandiju sa 1:0, podelio 14 žutih kartona i isključio Džonija Hejtingu, štopera "lala".

Prema nezvaničnim informacijama, Fifa je veoma zadovoljna suđenjem Veba i njegovih pomoćnika u finalu, Majka Mularkija i Darena Kana.

Za razliku od Fife, Holandjani nisu bili zadovoljni suđenjem Veba, dok Španci, očekivano, nisu želeli ni da se bave time.

"Nije fer što sada kritikuju Veba, jer, na kraju, odradio je odličan posao. Nažalost, u finalu je bilo dosta igrača koji su pokazali nepoštovanje prema sudiji i ponašali se nedolično", ocenio je bivši šef udruženja sudija engleske Premijer lige Kit Heket.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve