Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.07.2010.

21:20

Madrid dočekao šampione sveta

Više od milion Španaca dočekalo je u centru Madrida fudbalere nacionalnog tima koji su u nedelju postali prvaci sveta, prvi put u istoriji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Igrači i stručni štab "crvene furije" nalazili su se u autobusu sa otvorenim krovom i tako upotpunili karnevalsku i slavljeničku atmosferu na ulicama španske prestonice.

Pesmom i burnim ovacijama proslavljen je najveći uspeh španskog reprezentativnog fudbala. Na avionu kojim su Španci došli iz Južne Afrike bio je ispisan slogan "Ponosni na naš nacionalni tim. Šampioni".

Desetine aerodromskih službenika gromoglasnim aplauzom pozdravili su šampione sveta, a u daljini su se čule sirene automobila.

Golman i kapiten tima Iker Kasiljas se prvi pojavio, a u rukama je nosio najprestižniji pehar u svetu fudbala. Posle jednočasovnog odmora, ekipa se uputila u kraljevsku palatu gde su ih dočekali kralj Huan Karlos i kraljica Sofija sa decom, princezom Elenom i princom Felipeom i njegovom ženom Leticijom.

„Hvala vam šampionu, u ime Španije i svih Španaca. Ovo je zaslužena pobeda izuzetnog tima koji je ispunio srca svih nas. Spojili ste sve Špance i ostvarili naše snove“, rekao je kralj Huan Karlos.

Potom im je prijem priredio i premijer Španije Hose Luis Zapatero koji se zahvalio strelcu Inijesti na njegov gest nakon postizanja gola. Igrač Barselone je na majici ispod dresa ispisao „Dani Harke, uvek sa nama“. Harke je preminuo avgusta 2009. u 26. godine na treningu Espanjola za koji je igrao.

„On (Inijesta) kao niko drugi je je iskazao fudbalske i ljudske kvalitete. Ne postoji bolji uzor za mlade koji će primiti njegove ljudske kvalitete. Hvata ti Inijesta što si se setio Danija na nezaboravan dan za Španiju“, istakao je Zapatero.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve