Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.06.2010.

21:27

Lipi: "Ja sam jedini krivac"

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Mačelo Lipi preuzeo je punu odgovornost za eliminaciju 'azura' sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Iskusni stručnjak, koji je Italiju vodio i pre četiri godine kada su trijumfovali na Mundijalu u Nemačkoj istakao je da je on jedini krivac za neuspeh nacionalnog tima.

"Preuzimam potpunu odgovornost za sve što se dogodilo, jer ako tim u tako važnu utakmicu uđe sa takvim pristupom igri to samo znači da selektor nije dobro uradio svoj posao", rekao je Lipi.

Poraz od Slovačke (3:2), u poslednjem kolu F grupe, eliminisao je Italiju sa turnira u Južnoj Africi, a 'azuri' u tri meča nisu uspeli da zabeleže nijednu pobedu, pa su takmičenje u grupi završili na poslednjem mestu.

‘Azuri’ su pre početka turnira bili veliki favoriti u grupi, ali u prvom kolu nisu uspeli da pobede Paragvaj (1:1), a potom je usledio i remi sa Novim Zelandom (1:1). Aktuelniu svetski prvaci su tako, prvi put od 1974. godine, takmičenje na Mundijalu završili bez trijumfa.

Selektor Lipi je još ranije najavio da će se nakon Svetskog prvenstva povući sa te funcije, a već je poznato i da će ga zameniti Ćezare Prandeli.

"Sve sam mogao da očekujem osim igre koju smo prikazali u prvom poluvremenu sa Slovačkom. Drugi deo igre neću ni da komentarišem. Ja sam odgovoran, jer je to bio moj izbor. Želim sve najbolje mom nasledniku, a vama se zahvaljujem na protekle četiri godine, tokom kojih smo imali i dobre i loše momente", dodao je Lipi.

On je istakao da se ne kaje što se ponovo vratio na kormilo nacionalnog tima posle trijumfa na SP 2006. godine.

"Vratio sam se sa velikim entuzijazmom i nijednog trenutka nisam zažalio zbog toga. Iskreno sam verovao da ćemo pružiti mnogo više i veoma mi je žao što se to nije dogodilo. Čvrsto sam verovao u igrače koje sam izabrao i mislio sam da će oni opravdati moje poverenje. Moja krivica je što nisam uspeo da ih motivišem da pruže svoj maksimum i naprave dobar rezultat. Omanuo sam na psihičkom, taktičkom i tehničkom planu", zaključio je Lipi.

Bufon: "Zaslužili smo eliminaciju"

Golman italijanske fudbalske reprezentacije Đanluiđi Bufon izjavio je da je Italija potpuno zasluženo eliminisana sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Bufon je ocenio da ‘azuri’ nakon katastrofalnog poraza od Slovačke (3:2) nemaju šta da traže u osmini finala Mundijala.

"Potpuno zasluženo smo eliminisani sa Svetskog prvenstva. Slovačka i Novi Zeland su dokazali da su ozbiljne ekipe, koje treba respektovati i to je to", rekao je Buffon.

"Ako ne možemo da pobedimo selekcije Slovačke i Novog Zelanda onda ne treba da čudi što se vraćamo kući", ocenio je golman Juventusa.

Bufon je duel sa Slovačkom gledao sa klupe zbog problema sa povredom leđa. Ta utakmica je ujedno bila i kraj za jednu generaciju fudbalera, među kojima su kapiten Fabio Kanavaro i Đenaro Gatuzo, koja je pre četiri godine trijumfovala na SP u Nemačkoj.

U selekciji Italije bilo je čak devet igrača starijih od 30 godina, a najstariji je bio kapiten Kanavaro sa 36 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve