Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.06.2010.

22:19

Meksiko srušio vicešampiona sveta!

Fudbaleri Meksika pobedili su Francusku sa 2:0 (0:0) u drugom kolu A grupe Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Vodeći gol postigao je Havijer ‘Čikarito’ Ernandes u 64. minutu koji je bio na granici ofsajda u trenutku prijema lopte, a konačni rezultat postavio je Kuatemok Blanko iz penala u 79. minutu.

Meksiko sada ima četiri boda, a ‘trikolori’ imaju samo jedan posle dva kola. U sredu je Urugvaj dobio domaćina Južnu Afriku sa 3:0.

Na stadionu “Piter Mokaba” u Polokvaneu vicešampioni sveta u potpunosti su razočarali igrom, pošto nisu stvorili nijednu ozbiljnu priliku za ceo meč. Sve se svodilo na individualne pokušaje driblinzima, premalo je bilo timskih kombinacija, a Francuzi ni šutevima iz daljine nisu uspeli da ugroze gol Oskara Peresa.

Sa druge strane, Meksikanci su bili neuporedivo agilniji i činilo se da im je voljni momenat izraženiji nego što je to bio slučaj sa izabranicima Rajmona Domeneka.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Vela u sedmom minutu, kada je šutirao iznad prečke, a čini se da je u toj situaciji bio pomalo sebičan jer je imao dva ‘otvorena’ saigrača.

Do kraja prvih 45 minuta pokušavali su Markes, Salsido, inspirisan je bio i Dos Santos, ali golova nije bilo. U 52. minutu Peres je odbranio sjajni udarac Malude sa 20-ak metara, a posl toga je čuvar mreže ‘sombrerosa’ osujetio i pokušaj Riberija.

To je bio jedini period meča kada su Francuzi bili za nijansu bolji, ali ekipa Havijera Agirea dolazi u vođstvo u 64. minutu – Abidal je za koji milimetar zakasnio da napravi ofsajd-zamku, a Havijer Ernandes, novo pojačanje Mančester Junajteda, predriblao je Lorisa i plasirao loptu u praznu mrežu.

Meksikanci se nisu povukli posle vođstva, što im se isplatilo u 79. minutu kada je tragičar meča Abidal oborio Bareru u kaznenom prostoru i skrivio penal. Lopti je prišao Kuatemok Blanko, Loris je pogodio stranu, ali je veteran savršeno precizno šutirao i golman ‘trikolora’ nije nikako mogao da odbrani.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja i Meksikanci su došli do velike pobede nad Francuskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve