Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2010.

23:07

Argentina - Južna Koreja (13.30h)

U četvrtak od 13.30h na stadionu Soker siti u Johanesburgu sastaju se Argentina i Južna Koreja u utakmici drugog kola B grupe Svetskog prvenstva.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Obe ekipe zabeležile su pobede u prvim mečevima, a selektor ’gaučosa’ Dijego Armando Maradona zadovoljan je formom svoje ekipe.

„Na treningu smo igrali meč između prvog i drugog tima i jedva da je bilo razlike u kvalitetu. Igrali su na visokom nivou, bio sam zapanjen i zadivljen njihovom igrom“.

„Želim da kažem jednu stvar o Leu (Mesiju). Vidim da je opušten. Toliko je zreo, osećam se divno. Bio mu je potreban jedan meč kao onaj sa Nigerijom, pokazao je liderske kvaitete, igrao je dobro sa saigračima, naročito kada je postalo ’gusto’ u drugom poluvremenu. Tada smo videli najbolju verziju Mesija, on i Teves oduzeli su Nigeriji samopouzdanje u drugom delu igre“, kaže Maradona.

Selektor Argentine rekao je da se raduje utakmici sa Južnom Korejom jer je Nigerija fizički veoma spremna reprezentacija.

Selektor Argentine rekao je da se raduje utakmici sa Južnom Korejom jer je Nigerija fizički veoma spremna reprezentacija.

„Svaki put kada bismo se sudarili sa nekim Nigerijcem, bilo je kao da udaramo u zid. Protiv Južne Koreje to neće biti slučaj, bićemo jednaki sa njima po pitanju snage“.

Argentina i Južna Koreja do sada su se sastali dva puta – pre sedam godina u prijateljskom meču u Seulu bio je 1:0 za ’gaučose’, a na Svetskom prvenstvu 1986. godine Argentina je slavila sa 3:1.

Zanimljivo je da su na tom Mondijalu selektori Maradona i Hu Jong-Mu igrali jedan protiv drugog, a Maradona je na sledeći način prokomentarisao jedan grublji start Mua pre 24 godine.

„On nije igrao fudbal, to je više bio tekvondo“, rekao je Maradona, ali nije dozvolio da se stvori konflikt:

„Naravno da ću mu pružiti ruku, on je trener“.

Trener Južne Koreje nije našao smešnom Maradoninu opasku.

„Nisam ga šutnuo namerno. Da je to bio slučaj, sudija bi me isključio, ali nisam dobio ni žuti karton. Nije me briga šta Maradona kaže, nema svrhe govoriti o nečemu što se dogodilo pre više od 20 godina. Naš cilj je da ovde u Africi pokažemo potencijal Južne Koreje“.

Hu-Jong Mu umereni je optimista pred okršaj sa Argentinom.

“Daćemo sve od sebe, moji igrači mogu jedino mnogo da dobiju u meču sa rivalom takvog kalibra. Argentina je među favoritima za titulu, ali i mi imamo dobre igrače. U fudbalu su manji timovi uvek u stanju da pobede veće. Moram da priznam da smo1986. bili zastrašeni Argentinom, ali ovo je drugačije vreme, imamo mnogo iskusnih i dobrih igrača”.

Gonsalo Iguain, centarfor Argentine, zadovoljan je igrom ekipe.

“U poređenju sa drugim timovima, igra nam je među boljima na šampionatu i stvorili smo više šansi nego iko do sada. Sada je potrebno da idemo postepeno, jednu po jednu utakmicu, ovde smo da osvojimo SP”

Ukoliko Argentinci slave, biće to njihova 35. pobeda na svetskim prvenstvima, više imaju jedino Italija, Nemačka i Brazil.

Kim Nam-Il, fudbaler sredine terena Južne Koreje, rekao je da su saigrači i on malo nervozni pred meč sa Argentinom i dodao:

“Oni imaju neke od najboljih svetskih fudbalera. Ipka, ne plašimo se njihovog kvaliteta jer imamo ogromno samopouzdanje. Oni imaju Mesija, ali mi imamo kapiten Đi-Sunga Parka da nas povede do dobrog rezultata”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve