Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2010.

22:47

Grupa B: Grčka – Nigerija (16h)

U prvoj utakmici drugog kola B grupe Mundijala u Južnoj Africi sastaju se selekcije Grčke i Nigerije.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Taj meč se igra od 16:00 časova, u Blumfontejnu, na stadionu "Fri stejt".

Duel Grčka – Nigerija bićće veoma ineteresantan pošto nijedan tim nema pravo na grešku, koliko želi da se plasirau narednu rundu takmičenja. Sa druge strane, eventualni remi bi najviše odgovarao selekcijama Argentina i Južna Koreja, koje bi tako došle na korak od osmine finala.

Grčki slektor Oto Rehagel je insistirao da njegovi izabranici veoma pažljivo analaziraju meč protiv Južne Koreje u kome su Heleni poraženi sa 2:0 i potpuno nadigrani.

"Mnoge stvari u igri našeg tima na premnijernoj utakmici nisu mi se svidele. Moramo sve to da popravimo do početka veoma značajnog meča sa Nigerijom", rekao je 71-godišnji Rehagel.

On je istakao da Grčka ne sme da igra u ritmu koji odgovara protivniku, kao što je to bio slučaj u duelu sa Južnom Korejom. Grčka reprezentacija je u istoriji SP do sada odigrala četiri utakmice, a frustrirajući podatak je da Heleni još uvek nisu postigli nijedan gol.

Napadač Dimitrios Salpingidis ocenio je da ekipa nema razloga da menja taktiku koja se prethodnih godina pokazala kao uspešna.

"Od kada je Rehagel preuzeo nacionalni tim, reprezentacija je odigrala mnogo značajnih utakmica. Glavna obeležja naše igre bili su veoma kompaktna odbrana i efikasni kontranapadi, a nema sumnje da taj recept treba primeniti i protiv Nigerije", uveren je Salpingidis.

Za Grke, ni protiv Nigerije, neće igrati pouzdani defanzivac Vangelis Moras, koji se još uvek nije oporavio od povrede. Nigerijci nisu pokazali zavidnu formu u minimalnom porazu od Argentine, a fantastični golman Vinsent Enjema je sprečio debakl "super orlova".

Uprkos porazu u taboru Nigerije nisu toliko razočarani, iako su gajili veliku nadu da mogu da iznenade dvostrukog svetskog prvaka.

"Izgubiti 1:0 od Argentine je za nas dobar rezultat. Preostaju nam još dve utakmice u grupi u kojima su naše šanse za trijumf daleko veće", rekao je napadač engleskog Evertona Jakubu Ajegbeni.

Dobra vest za selektora Nigerije Larsa Lagerbeka je brzi oporavak levog beka Tajea Taivoa.

Reprezentacije Grčke i Nigerije su se sastale i na Mundijalu u SAD 1994. godine, kada su oba tima debitovala na završnim turnirima SP. Nigerija je tada bila bolja i pobedila rezultatom 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve