Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.06.2010.

22:27

Italija se izvukla protiv Paragvaja

Branilac titule, reprezentacije Italije igrala je nerešeno sa Paragvejem 1:1 (0:1) u prvom meču u grupi F na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U ne preterano kvalitetnom meču u Kejptaunu, Paragvaj je poveo golom Alkaraza u 40. minutu, a izjednačio je Danijele De Rosi u 63. posle greške golmana Vilara.

Ekipe tokom meča nisu uspele da stvore ni jedno gol šansu iz igre, a oba gola došla su posle prekida. Na poluvremenu meča Lipi je morao da zameni prvog golmana Đanluiđija Bufona koji se nije dobro osećao.

Veoma dobru predstavu prikazali su Paragvajci koji se nisu branili čak ni posle vodećeg gola, već je selektor Herardo Martino u nastavku meča u igru uveo dva najbolja napadača, Oskara Kardosa i Roke Santa Kruza koji su bili nedovoljno spremni.

Posle 40 minuta dosadne i bezidejne igre oba tima, igrač Vigana Antolin Alkaraz nadskočio je De Rosija i Kanavara u šesnaestercu Italije posle centaršuta Toresa sa desne strane i sa desetak metara glavom savladao nemoćnog Bufona.

Mučila se Italija u nastavku da stigne do izjednačenja, ali su „azuri“ ipak uspeli da iskoriste jedan prekid baš kao i rival u prvom poluvremenu. Pepe je ubacio loptu iz korenera, golman Paragvaja Husto Viljar je loše procenio let lopte koja je prošla pored njeove ruke i pala pravo na nogu Danijele De Rosija koji ju je ubacio u nebranjen gol.

U meču koji je odigran na stadionu Grin point u Kejptaunu, po jakoj kiši i pred oko 65.000 gledalaca, ekipa Italije je imala blagu inicijativu u prvom poluvremenu ali nijedan tim nije stvorio mnogo šansi za pogodak.

Najbolju priliku za gol imao je Italijan Rikardo Montolivo koji je na polovini terena oduzeo loptu Enrikeu Veri, uputio se prema golu Paragvaja, šutirao sa ivice šesnaesterca ali je protivnički golman lako odbranio.

Paragvaj je jedinu šansu, osim gola, stvorio u 23. minutu kada je Aurelijano Tores šutirao sa oko 20 metara, jako ali neprecizno, i van okvira gola.
U drugom poluvremenu, ekipa Italije je pokušavala da postigne gol preko Simona Pepe u 53. i 80. minutu, kao i šutom Rikarda Montoliva iz daljine u 83. minutu ali, osim izjednačenja, nije uspela da postigne više golova.

Jedinu šansu u drugom delu igre Paragvaj je stvorio preko Enrikea Vere koji je, nakon gužve u šesnaestercu Italije, stigao do lopte i sa desne strane jako šutirao preko gola, sa oko deset metara.

Obe ekipe dobile su po jedan žuti karton. U 62. minutu sudija je javno opomenuo Viktora Kaseresa, dok je osam minuta kasnije "požuteo" i Mauro Kamoranezi.

I selektor Italije i Paragvaja izvršili su po tri izmene u timu. U ekipi Italije golmana Đanluiđi Bufona na poluvremenu zamenio je Federiko Marketi iz Kaljarija, u 59. minutu Klaudia Markizia zamenio je Mauro Kamoranezi, dok je 18 minuta pre kraja umesto Alberta Đilardina na teren izašao Antonio Di Natale.

Selektor Paragvaja Herardo Martino je posle sat vremena igre na teren ubacio Honatana Santanu umesto Aurelijana Toresa, devet minuta kasnije Nelsona Valdesa zamenio je Roke Santa Kruz, dok je u 76. minutu Oskar Kardosa zamenio Lukasa Bariosa.

Ekipa Italije sastaje se u narednom kolu sa ekipom Novog Zelanda 20. juna, dok će reprezentacija Paragvaja igrati istog dana protiv Slovačke, u drugom kolu Grupe F.

Drugi meč u grupi igra se u utorak, a sastaju se Slovačka i Novi Zeland.

Italija: Bufon (Marketi 45’) – Kjelini, Kanavaro, Krišito, Zambrota – Montolivo, De Rosi, Markizio (Kamoranezi 59’), Pepe – Jakvinta, Điraldino (Di Natale 72’)

Paragvaj: Viljar – Alkaraz, Da Silva, Rodriges, Bonet – Riveros, Kaseres, Tores (Santana 60’), Vera – Valdes (Santa Kruz 79’), Barios (Kardoso 76’)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve