Nova vest
Fudbal

Petak, 11.06.2010.

22:29

Uspavanka Francuske i Urugvaja

Reprezentacije Francuske i Urugvaja odigrale su 0:0 u drugom meču A grupe Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Meč dva bivša svetska šampiona nije ponudio mnogo uzbuđenja niti gol šansi pa je tako i drugi meč u ovoj grupi završen bez pobednika.

Najbliži golu za Urugvaj bio je Forlan u 16. minutu kada je njegov udarac zaustavio Ljoris. Francuska je imala 20 šuteva ka golu rivala ali ni jedan nije bio dovoljno ozbiljan. Urugvaj je meč završio sa deset igrača jer je u 82. minutu isključen Lodeiro.

Za razliku od prvog meča dana, Urugvaj i Francuska su odigrali znatno monotoniji meč, skoro bez gol šanse.

U prvih 20 minuta ekipe su koliko-toliko pokušavale da dođu do gola. Najboliži je bio Forlan koji je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Igo Ljoris loptu boksovao daleko od gola. U nastavku su napadi na obe strane završavali ispred šesnaesteraca.

Urugvajci su se uglavnom oslanjali na individualni kvalitet Suaresa i posebno Forlana koji je nekoliko puta bezuspešno pokušavao sa distance. Prvi je imao šansu i u drugom poluvremenu, ali pošto je primio loptu na grudi nije imao dovoljno prostora za šut pa je lopta otišla daleko od gola.

Najbolju priliku u drugom delu napadač Atletiko Madrida imao je u 73. minutu kada je uhvatio volej na oko 12 metara, ali je ipak bio neprecizan.

Vicešampion je, pak, napade organizovao preko Joana Gurkufa koji nije uspevao da na najbolji način proigra najisturenijeg igrača Anelku, a najbolju šansu uprskao je upravo napadač Čelsija jer je u ofsajdu primio loptu koja je išla ka usamljenom Sidniju Govuu koji je imao otvoren put ka golu.

Najuzbudljiviji momenat meča bio je crveni karton rezerviste Lodeira koji je oštro startovao na Sanju u 82. minutu.

Poslednjih pet minuta Francuzi su maksimalno pritisli rivala pokušavši da u finišu dođu do pobede, ali brojni pokušani sa krilnih pozicija nisu doneli željeni gol.

Francuzi su na kraju imali tri puta više pokušaja da savladaju golmana rivala (20-7) ali i skoro duplo više prekršaja (20-13). Kontrolisali su loptu ali su napadači "trikolora" ipak bili predaleko od postizanja pogotka.

Urugvaj (4-4-2): Muslera – Viktorino, Lugano, Godin, A. Pereira – Peres (Eguren 88'), Arevalo, M. Pereira, Gonzales (Lodeiro 63') – Suares (Abreu 73'), Forlan

Francuska (4-3-3): Ljoris – Sanja, Galas, Abidal, Evra – Tulalan, Diabi, Gurkuf (Maluda 75') – Riberi, Govu (Žinjak 85'), Anelka (Anri 71')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve