Nova vest
Fudbal

Petak, 11.06.2010.

17:58

Remi Južne Afrike i Meksika

Fudbaleri Južne Afrike i Meksika odigrali su nerešeno 1:1 (0:0) na otvaranju Svetskog prvenstva.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Domaćin je poveo sjajnim golom Sifivea Čabalale u 55. minutu, a izjednačio je Rafa Markes u 79.

Meksikanci su bili bolji u prvom poluvremenu, nisu iskoristili nekoliko dobrih prilika, a na kraju su vrlo lako mogli da izgube, ali je šut Mfele u 90. minutu završio na stativi. Tradicija tako nije izneverena jer domaćin ni osmi put nije izgubio na otvaranju turnira. Od 20.30h u drugom meču A grupe sastaju se Urugvaj i Francuska.

U prvom poluvremenu ekipa selektora Havijera Agirea bila je neuporedivo bolja – igrali su brže i tečnije, lakše dolazili do gola rivala, dok domaćini nisu uspevali da povežu ni nekoliko dodavanja.

Već u trećem minutu Đovani dos Santos imao je odličnu priliku, ali se u poslednjem trenutku isprečio kapiten Južne Afrike Aron Mokuna i izblokirao njegov udarac.

Po jednu polupriliku imali su Dos Santos i Gilje Franko, pre nego što je potonji propustio najbolju priliku u prvom delu meča. Igrao se 31. minut kada je Karlos Vela manirom Ćavija uposlio Giljea Franka, napadač Vest hema idealno je primo loptu grudima, ali je golman domaćih Itumeleng Kune izvanredno reagovao i sprečio gol.

U 38. minutu opravdano je poništen gol Meksiku, nakon što je Karlos Vela zatresao mrežu domaćih, ali je u tom trenutku bio iza golmana Kunea, a ispred njega se nalazio samo jedan igrač Južne Afrike.

Već krajem prvog poluvremena nazirao se pomak u igri Pereirinog tima, a na početku drugog, u 55. minutu, domaći dolaze u vođstvo – posle savršene kontre Sifive Čabalala izašao je pred golmana Peresa iskosa sa leve strane i iz nimalo lake pozicije pogodio je suprotne rašlje za prednost svog tima.

Samo pet minuta kasnije raspoložen Kune ponovo je spasao svoj tim nakon udarca Dos Santosa, a posle toga Modise je propustio šansu da obezbedi trijumf svom timu.

Kazna za propuštenu priliku došla je u 79. minutu – Mokuna je zakasnio da napravi ofsajd-zamku, a Rafa Markes je na 5m od gola neometan prihvatio loptu posle centaršuta Blanka i nije mu bilo teško da savlada Kunea.

Do kraja je najbolju priliku imao Katlego Mfela, koji je posle dubinske lopte izbio sam pred Peresa, ali je pogodio stativu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve