Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.07.2010.

20:53

De Jong: "Imao sam sreće"

Holandski fudbaleri žalili su se posle poraza od Španije na suđenje Hauarda Veba iako je on propustio da isključi Najdžela De Jonga u prvom delu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Vezni igrač bio je jedan od grubljih igrača u najnedisciplinovanijem finalu u istoriji (14 žutih kartona), a polovinom prvog dela meča nogom u grudi udario je Čabija Alonsa.

De Jong je priznao da je imao sreće što mu tada Veb nije pokazao crveni karton. Holanđani su oštrim startovima pokušavali da unište špansku pas igru, a samo tri igrača "oranja“ nisu kažnjena kartonom.

U produžetku je Džoni Heitinga ipak napustio igru zbog dve opomene. De Jong je istakao da je mogao odavno da čeka saigrača u svlačionici.

„Svestan sam da samo mogao proći lošije od žutog kartona. Izgledalo je gore nego što se desilo. Iskrenu nisam video rivala da ide ka meni“, rekao je De Jong.

„Bio sam koncentrisan na loptu i udario sam ga u grudi. Dobio sam samo žuti karton i to je bila srećna okolnost za mene“.

Krojf kritikovao taktiku zemljaka

Legenda holandskog fudbala Johan Krojf kritikovao je agresivnu taktiku "lala“ protiv Španije istakavši da tim Berta van Marvajka nije želeo loptu i da je nažalost igrao veoma prljavo.

Bivši igrač Ajaksa i Barselone koji je igrao na prvom finalu Holandije na Mundijalima 1974, dodao je da su Holanđani zaslužili da ranije tokom meča ostanu sa devet igrača jer su napravili dva starta "tako ružna i gruba da su i njega povredila“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve