Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.07.2010.

20:53

Fernando Tores gubi mesto u startnih 11?

Selektor reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da napadač Fernando Tores možda neće biti među startnih 11 u predstojećem duelu sa Nemačkom.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

’Crvena furija’ će u polufinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi igrati protiv selekcije Nemačke. Taj meč se igra u sredu, od 20:30 časova, u Durbanu.

Del Boske je istakao da Fernando Tores dobro trenira i da je važan za napad njegove ekipe, ali da to nikako ne znači da je igrač Liverpula nezamenljiv.

Tores je bio u prvom timu na poslednje četiri utakmice na Mundijalu, ali nije postigao nijedan gol.

"Iako ne postiže golove, Tores naporno trenira i svojim ponašanjemzaslužuje da bude u timu. Imam apsolutno poverenje u njega, ali to nikako ne znači da je nezamenljiv u prvom timu", rekao je Del Boske.

Tores je stigao na Svetsko prvenstvo posle oporavka od operacije kolena u aprilu. Napadač Liverpula nije postigao gol za nacionalni tim još od Kupa konfederacija prošle godine. On je pre dve godine postigao pobedonosni gol za Španiju protiv Nemačke (1:0), u finalu Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.

Španija je u četvrtfinalu Mundijala eliminisala Paragvaj (1:0), golom Davida Vilje, a Del Boske je Toresa zamenio već u 56. minutu, kada je u igru ušao Sesk Fabregas.

Sa druge strane, Vilja će sigurno biti u timu protiv Nemačke. Napadač Barselone je na turniru do sada postigao pet golova. Za mesto u napadu ’furije’ konkuriše i Fernando Ljorente.

"Imamo mnogo opcija na toj poziciji, ali neke stvari su sigurne. Mislim da je zajedništvo u ekipi naša snaga", rekao je Del Boske, koji na poslednja tri meča nije menjao startnu postavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve