Nova vest
Fudbal

Subota, 19.06.2010.

17:56

Remi Gane i Australije

Reprezentacije Gane i Australije remizirale su u drugom meču grupe D na Svetskom šampionatu jer su igrale 1:1 (1:1).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Australija je povela protiv "crnih zvezda" u 11. minutu golom Breta Holmana posle loše reakcije golmana Kingsona, a Gana je izjednačila u 25. minutu novim pogotkom Asamoe Gijana iz penala.

Najstrožu kaznu skrivio je Hari Kjuel koji je rukom sprečio loptu da uđe u gol i za to dobio direktan crveni karton, pa će propustiti odlučujući duel sa Srbijom 23. juna koji se igra od 20.30 minuta.

Ovaj rezultat najviše odgovara Srbiji koju pobeda protiv Australije u trećem kolu vodi u nokaut fazu na Svetskom prvenstvu. U slučaju remija, Srbiji će trebati pobeda Gane protiv Nemačke.

Već u drugom minutu meča Australijanci su tražili penal. Kjuel je prošao iza Lija Adija koji ga je možda i oborio, ali je italijanski sudija Roberto Roseti odmahnuo rukom. Međutim, već u 11. minutu Asutralija je stigla do prednosti.

Mark Brešano je izveo slobodan udarac sa 30ak metara, golman Gane Ričard Kingson pokušao je da uhvati loptu ali mu se ona odbila od ruku pa je na nju natrčao Bret Holman i posao je u dalju ugao iako je Kingson uspeo da zakači loptu.

Gana je krenula u ofanzivu, ali su nervizni igrači "crnih zvezda" teško zadržavali loptu. Ipak, raspoloženi Princ Tagoe uspeo je nekoliko puta da prođe po desnoj strani i ubaci loptu u šesnaesterac, ali je Švarcer bio siguran u šesnaestercu.

Ipak, u 24. minutu Gana stiže do izjednačenja. Posle kornera sa desne strane, u gužvi ispred gola najbolje se snašao štoper Džonatana Mensa koji je šutirao glavom, a loptu koja bi sigruno išla u gol rukom zaustavio Heri Kjuel. Roseti je odmah pokazao na "kreč" i isključio fudbalera Galatasaraja. Kao i protiv Srbije, siguran izvođač jedanaesterca bio je Asamoa Gijan.

U nastavku meča Gana je koristila brojčanu prednost na terenu i kontrolisala loptu, ali nije uspevala da ozbiljije ugrozi Švarcera.

Najbolju priliku stvorila je tek u 50. minutu kada je Gijan šutirao, ali je Švarcer i Nil ospeli da odbrane gol. Iako sa igračem manje, Australija se nije samo branila već je pokušavala iz kontra napada da iznenadi rivala. U 66. minutu Čiperfild je ima sjajnu priliku neposredno pošto je ušao u igru, ali je šutirao glavom preko gola.

Sa druge strane Asamoa i Gijan su bili neuspšni, a onda je u 72. minutu Vilkšir i Kenedi su propustili najbolju šansu na meču. Vilkšir je sam izašao na Kingsona koji je uspeo da zaustavi njegov udarac, a onda je Kenedi slabo reagovao na odbijenu loptu.

U sudijskim vremenu Gana je ponovo bila dominantna, ali su Ovusu-Abeje i Asamoa bili neuspešni.

Stadion: Rojal Bafokeng u Rustenburgu, Gledalaca: 40.000, Sudije: Roseti, Kalkanjo, Airoldi (Italija).

Gana: Kingson, Pejntstil, Mensa, Adi, Sarpei, Anan, Boateng (Amoa 88'), Asamoa (Muntari 77'), Tagoe (Ovusu-Abeje 56'), Gijan, Ajev

Australija: Švarcer, Vilkšir (Rukavica 82'), Nil, Mur, Karni, Čulina, Valeri, Emerton, Holman (Kenedi 68'), Brešano (Čiperfild 66'), Kjuel

Grupa D:
1. Gana..................2 1 1 0 2 1 4
2. Nemačka..........2 1 0 1 4 1 3
3. Srbija.................2 1 0 1 1 1 3
4. Australija...........2 0 1 1 1 5 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

218 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve