Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.06.2010.

12:19

Milijaš i Lane: "Samopouzdanje je palo, ali možemo bolje"

Fudbaleri Srbije Milan Jovanović i Nenad Milijaš složili su se da je poraz od Gane smanjio samopouzdanje u nacionalnom timu.

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Ipak, srpski reprezentativci veruju kako ekipa ima dovoljno snage i samopouzdanja da u susretu sa Nemačkom popravi slab utisak iz prvog meča.

Jovanović i Milijaš su se složili kako Srbija ipak može da savlada Nemačku, koja je do sada bila najubedljivija od svih reprezentacija učesnica Mundijala.

Milan Jovanović istakao je da neuspeh u meču sa Ganom loše uticao na reprezentativce, koji će u meču sa Nemačkom morati da „prevaziđu sebe“.

Naravno da je poraz uticao na raspoloženje. Objektivno, očekivali smo da dobijemo utakmicu i oo je bilo veoma neprijatno. Naravno da smo emotivno doživeli ovaj poraz, izgubili smo od objektivno lošijeg, a treba da se „vadimo“ protiv boljeg. Ovo što je Nemačka demonstrirala u prvoj utakmici, to je bilo impresivno, oni su ostavili najbolji utisak od svih reprezentacija do sada. Deluju kao mašina, imaju po sedam igrača u završnici, učestvuje ceo vezni red i oba beka. Biće jako teško, ali ako želimo da ih dobijemo, moramo da prevaziđemo sebe“, rekao je Jovanović.

Nenad Milijaš nije se složio sa konstatancijom novinara kako će Srbija biti rasterećena na susretu sa Nemačkom.

Milijaš: „Ne bih se složio da smo rasterećeni. Kada smo došli, cilj nam je bio da prođemo grupu i to nam je i dalje cilj. I dalje verujemo u sebe, izgubili smo bodove gde se nismo nadali da ćemo da ih izgubimo. Ne nadamo se ni da ćemo izgubiti od Nemačke, niti ulazimo u taj meč kao da smo već poraženi. Sigurno da je Nemačka odigrala dobro, možda i najbolje od svih reprezentacija, ali mislim da ako mi budemo pružili maksimum i ako budemo pružili dobru igru, možemo doći do pobede i bodova koji su nam potrebni, pa da u poslednjem meču odlučujemo o svojoj sudbini“, smatra Milijaš.

Jovanović se nadovezao kako je poraz upravio bio dodatno opterećenje pred meč sa Nemcima.

Prvi poraz je dodatno opterećenje za nas, ne bih želeo da sve ono što smo radili u kvalifikacijama i tokom prijateljskih mečeva, imidž ozbiljne reprezentacije koji smo stvorili, da srušimo posle samo de utakmice. Verujem u uspeh, ali moramo da preavaziđemo sebe. Nemačka je impresivna reprezentacija, prejaka je, ako dobijemo njih, cilj nam ostaje isti. Probaćemo da uradimo ono što se možda od nas u ovom momentu i ne očekuje. Kada izgubite od Gane, „vađenje“ protiv Nemačke ne može da se gleda sa optimizmom. Imamo potencijal ali moramo da promenimo neke stvari“, rekao je budući fudbaler Liverpula.

Jovanović je rekao da se je najvažnije da se tim što pre okrene susretu sa Nemačkom.

Moramo što pre da zaboravimo meč sa Ganom. Moramo naravno da napravimo i analizu onoga što nije valjalo, moramo svakako da napravimo i detaljnu analizu svih potencijala Nemačke reprezentacije. Taj pritisak početka Svetskog Prvenstva je verovatno uticao na nas i naše slabije izdanje, iako to nije opravdanje. Mi smo ipak profesionalci i moramo da budemo svesni situacije. Veoma brzo smo želeli da idemo u završnicu, ali smo bili veoma daleko od gola. Zadnja linija i napad su nam bili jako razvučeni. Mislim da u tom aspektu nismo bili pravi i posle toga su se greške samo nizale jedna za drugom“.

Milijaš je istakao bitnost psihološke pripreme za meč u petak.

Najbitnija je psihološka priprema, što se tiče tehnike i taktike to smo smo radili poslednjih 20 meseci i to ne može da se promeni u tri dana. Imamo malo vremena da zaboraivmo utakmicu protiv Gane, i mi i javnost. Sreća je što se druga igra tako brzo, jer za svaki meč imamo novu pripremu i ciljeve. Zna se šta je cilj, svi mi što smo došli ovde mislimo da vredimo i mislim da znamo kako sve to da prebrodimo i da izađemo jači“, smatra Milijaš.

Vezni igrač Vulverhemptona je podsetio na to kako je Srbija igrala tokom kvalifikacija.

Na svim utakmicama u kvalifikacijama gde smo pobeđivali na jedan impresivan način, upravo smo bili dominantni u polju i iz takve igre smo stvarali šanse. Tretirali smo loptu veoma dobro, ne znam što nam je to sada izostalo. Mi moramo da budemo ti koji će da umaraju protivnike. Ako smo na našoj polovini, to povlači niz drugih stvari. Fizički se trošimo, postajemo nesigurni. Ne smemo da izgubimo ono što nas je krasilo“, rekao je Milijaš.

Milijaš veruje da će na susretu sa Nemačkom biti viđena bolja igra.

Bili smo stegnuti, to jeste prva utakmica na Svetskom Prvenstvu. Iskreno, niko od nas ne zna odgovor zašto smo bili stegnuti. Ne bih se mnog o vraćao na tu utakmicu, igra jeste bila loša, stvorili smo puno grešaka i nismo iskorišćavali šanse. Ako neko ne iskoristi šanse, nema čemu da se nada. Ako stvorimo i protiv Nemačke toliko šansi, ne može da se desi dva puta za redom da promašimo toliko prilika. Moramo da se usredsredimo na Nemačku“.

Milijaš je svestan da Srbija ima potencijal da bude uspešna protiv Nemaca.

Nemačka je blagi favorit, nadam se da će naš inat proraditi u toj utakmici. Naišli smo na brojne kritike posle Gane, bilo nam je teško. Mnogi od nas više ništa ne očekuju, ali mi znamo da možemo i nadamo se da ćemo ih razuveriti. Mislim da je na nama da svojom igrom napravimo te šanse, jer mislim da imamo i pojedinačni i grupni kvalitet. Da li ćemo imati toliko šansi kao protiv Gane , ne znam, ali verujem da će nam jedna prava biti dovoljna, da drugačije uđemo u meč i da krenemo kako treba i postignemo taj gol

Vezni igrač reprezentacije Srbije svestan je da lepota igre tu neće imati značaja, već samo rezultat.

Ova reprezentacija sigurno zna da igra na rezultat. Rezultat je svakako bio bitniji od igre, samo on je bitan. Prvo tri boda u grupi, kasnije da se pobedi da bi se išlo dalje. Samo nam odgovara pobeda kako bi kasnije sami krojili svoju sudbinu“.

Jovanović je dodao da veruje da će tim Srbije biti kompaktniji na meču sa Nemcima u petak.

Uvek smo se trudili da budemo kompaktni i u odbrani i u napadu i očekujem da će i naši bekovi imati navike kao nemački i da će nam to biti ustaljena praksa. Ne smemo biti u šablonu“, rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

217 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve