Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.06.2010.

23:09

Frej povređen, upitan nastup na SP

Kapiten Švajcarske Aleksander Frej povredio je desni članak na jednom od poslednjih treninga uoči polaska ekipe na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pojedini sportski sajtovi u Švajcarskoj preneli su da je tokom treninga na Freja startovao defanzivac Stiv fon Bergen, nakon čega je kapitenu ukazana lekarska pomoć.

Frej je ubrzo napustio trening. Mediji, međutim, ne navode koliko je ozbiljna povreda i da li će uticati na nastup kapitena Švajcarske na predstojećem Mundijalu.

"Nadam se da nije pokidao ligamente ili slomio nešto. Trenutno verujemo da će biti spreman da sa nama ide u Afriku. Uvek morate da mislite pozitivno. Iako je imao velike bolove, moramo se nadati da će moći da igra na takmičenju čak iako propusti prvu utakmicu", istakao je selektor Švajcarske Otmar Hicfeld.

Ukoliko 30-godišnji napadač ne bude dovoljno spreman da igra na Svetskom prvenstvu, to će biti njegova druga velika pobeda na velikim takmičenjuma. Na EP koje je 2008. održanu upravo u Švajcarskoj i Austriji, Frej se povredio na prvom meču protiv Češke zbog čega je morao da propusti ostatak takmičenja.

Frej je najbolji strelac Švajcarske svih vremena sa 40 golova, a protekle sezone je za Bazel postigao 15 golova na 19 mečeva. Hicfild ističe da za takvog igrača ne postoji zamena.

"Možda i imam nekoga na umu ali moramo razmišljati pozitivno. Nadam se da će brzo biti spreman, verujem u to".

Selektor Švajcarske ne krivi Fon Bergena zbog oštrog starta istakavši da je bitno da tim trening shvati ozbiljno.

"Spremamo se za SP i tada morate da imate takve startove. Igrači moramo snažno da vežbaju, na visokom nivou bez obzira na rizik od povreda. Pripremamo se za duele sa Španijom, Čileom i Hondurasom tako da nam je potreban visok intenzitet".

Bez obzira da li će igrati sa ili bez Freja, Hicfild veruje da njegov tim može do druge runde.

"Sanjam da ćemo daleko dogurati. Međutim, realnost je da će i plasman u drugu rundu biti veliki rezultat. Kada tamo stignemo san će biti četvrtfinale i tako dalje. Čile će biti naš najveći rival za drugo mesto".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve