Japan slavi uprkos eliminaciji

Navijači u Japanu pozdravili su rezultat reprezentacije na Svetskom prvenstvu, iako je ekipa propustila da se prvi put plasira u četvrtfinale turnira.

Izvor: AY

Sreda, 30.06.2010.

11:06

Default images

Hiljade navijača izašle su na ulice Tokija pri ranoj jutarnjoj kiši, obučeni u dresove tima i skandirali su i navijali, uprkos tome što su "plavi samuraji" na penale izgubili od Paragvaja.

Ekipe su 120 minuta igrale bez golova, a Japan je izgubio kada je Juići Komano pogodio prečku. Ovo je bilo prvi put da je ekipa prošla takmičenje po grupama van svoje zemlje. Niko nije ništa očekivao od tima, koji je loše igrao u pripremama.

Navijači su se, međutim, "zagrejali" posle pobeda nad Kamerunom i Danskom. Tokom utakmice u sredu, kafići i barovi bili su prepuni gostiju, iako je meč počeo u 23 sata po lokalnom vremenu. Svi su pažljivo gledali susret, a neki su i zaplakali posle njega.

"Ovo zaista boli, mislio sam da možemo da prodjemo. Ali, ovo je najzabavnija reprezentacija do sada", rekao je dvadesetjednogodišnji student Ase Jokojama.

Proslava je počela nekoliko sati pre utakmice, kada su navijači sa obeležjima tima i vuvuzelama došli u centar grada. Posle poraza, hiljade njih je pevalo na ulicama po kiši, uprkos porazu.

Na kraju je na ulice izašla policija da bi se saobraćaj normalno odvijao, a navijači su ostali gluvi na uzaludne molbe da se raziđu i odu kući.

Premijer Naoto Kan izdao je brzo zahvalnicu timu.

"Igrači i klupa su se ujedinili i pokazali svetu potencijal japanskog fudbala. Iskreno vam čestitam na vašim naporima", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: