Savićević za B92: “Nadam se pobedi Srbije”

Bivši reprezentativac i selektor Jugoslavije, a sada predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević u razgovoru za B92 istakao je šta očekuje od reprezentacije Srbije u meču protiv Australije na Svetskom prvenstvu, i ko su za njega favoriti za titulu u Južnoj Africi...

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2010.

16:51

Default images

Najteže je dobiti dobijenu utakmicu. U Srbiji vlada ta euforija, što je i normalno, s obzirom da je reprezentacija otišla na to takmičenje kao prva u grupi. Svi smo se nadali da će Srbija i pre ovog trećeg kola obezbediti plasman u dalje takmičenje na Svetskom prvenstvu. Nadam se da će Srbija uspeti da pobedi Australiju i da će se kvalifikovati za dalju rundu”.

Savićević je, takođe, realan u pogledu kakav meč je pred izabranicima Radomira Antića.

Sigurno je da treba očekivati težak i neizvestan meč. Srbija neće lako pobediti Australiju, koja ima dobar tim. Kada kažem dobar tim mislim taktički, jer možda nema kvalitetan tim i pojedince kao reprezentacija Srbije, ali ima dobro organizovan, koji dobro drži formaciju u kojoj igraju. Ipak, mislim da će na kraju preovladati kvalitet koji fudbaleri Srbije poseduju i da će pobediti”.
Bivši selektor reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore naglašava da ne može da izvoji nijednog igrača koji bi mogao da odluči meč protiv ‘kengura’.

Gol može da postigne Žigić, Pantelić, ako igra, Krasić, Stanković, Kačar, Lane Jovanović, to su sve igrači koji imaju te karakteristike, što ne znači da u nekim prekidima Ivanović, koji igra dobro glavom, ili Vidić, ne mogu da daju gol. Može i Kolarov iz slobodnog udarca, tako da Srbija ima jedan širok spektar igrača koji mogu da daju gol. Nije bitno ko će dati gol, bitno je da Srbija pobedi i da ode dalje”.

Po Savićevićevim rečima pobeda protiv Nemaca, kojima je sada protiv Gane potrebna pobeda za prolazak dalje, će pomoći srpskim reprezentativcima da lakše uđu u meč sa Australijancima.

Ta pobeda ne bi trebalo da donese kontra efekat, mislim da je igračima donela samopouzdanje i da će lakše da igraju. U principu, Srbiji je potreban i nerešen rezultat, u odnosu na drugi par koji igra u isto vreme. Srbija je pobedom protiv Nemačke napravila jedan veliki korak, a Nemci isto tako moraju da pobede da bi se kvalifikovali dalje. Samim tim mislim da je Srbija u velikoj prednosti posle velike i istorijske pobede nad njima. Treba samo da kroz jednu normalnu igru, bez zaletanja probaju da dođu do željenog rezultata. 90 minuta je mnogo i ukoliko ne bude nepredviđenih situacija nadam se da će Srbija pobediti”.
Beta
Savićević naglašava i da je teško prognozirati dokle bi Srbija mogla da stigne u Južnoj Africi.

Sve zavisi od ove utakmice, treba videti na koga će Srbija da ide, ko će im biti protivnik. Vidim da Srbija ima dosta žutih kartona, treba paziti da li će od tih igrača dobiti još neki karton, sve to utiče na sastav tima i na dalje takmičenje, kao i da li će biti povreda ili ne. I pre Svetskog prvenstva sam rekao da Srbija zaslužuje da prođe grupu, a posle sve zavisi od protivnika i spleta okolnosti o kojima sam pričao”.

Kao favorite za titulu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi Savićević ističe dve južnoameričke selekcije.

Po dosadašnjim igrama za mene su favoriti Brazil i Argentina jer su to su dve reprezentacije koje su odigrale onako kako se od njih očekuje. Dobro su odigrali Meksiko, koji je pobedio Francusku 2:0, Urugvaj, Paragvaj, Slovenija, tako da ima dosta reprezentacija koje su odigrale dobro, ali mislim da će Brazil i Afrgentina pretendovati na najviši plasman. Ne treba zaboraviti ni Italijane i Engleze, ako prežive grupu”, rekao je za B92 Dejan Savićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: