Poraz Srbije na startu Svetskog Prvenstva!

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je sa 1:0 od Gane na startu Svetskog Prvenstva u Južnoafričkoj Republici golom Gijana iz penala u 84. minutu.

Izvor: MT

Nedelja, 13.06.2010.

15:56

Default images

Najstroža kazna dosuđena je pošto je Zdravo Kuzmanović u kaznenom prostoru rukom zakačio centaršut Ajeva.

U prvom poluvremenu nisu viđene ozbiljnije šanse, Srbija je igrala dugim loptama, dok je Gana pretila kontranapadima. Od 74. minuta Srbija je igrala sa igračem manje, pošto je Aleksandar Luković dobio drugi žuti karton.

Selektor Antić na teren je izveo sledeći sastav: Stojković, Kolarov, Vidić, Ivanović, Luković, Milijaš, Stanković, Jovanović, Krasić, Žigić, Pantelić, dok je Milovan Rajevac meč počeo u sastavu: Kingston, Sarpei, Gijan, Pantsil, Mensah, Anan, Tagoe, A. Ajev, Vorsah, Asamoa, K.P. Boateng.

Početni udarac izvela je Gana, ali su reprezentativci Srbije odmah oduzeli loptu, a Marko Pantelić je pokušao udarcem sa 30 metara već u desetoj sekundi. Odmah je uzvratio Anan udarcem sa ivice kaznenog prostora, koji je otišao pored gola.

U trećem minutu Tagoe je bio u prodoru, a Dejan Stanković ga je oborio na nekih 22 metra od gola. Slobodan udaraci izveo je Gijan ali je lopta odletela preko gola. Minut kasnije Milijaš je poslao for po levoj strani, ali je Mensah bio brži od Jovanovića.

Posle startnih uzbuđenja igra se malo smirila, Srbija je tada više imala loptu u svojim nogama, ali su se svi pokušaji svodili na slanje dugih lopti ka Nikoli Žigiću, bez rezultata.

U 14. minutu Gana je izvela korner, fudbaleri Srbije su bili loše postavljeni, dozvolivši Asamoi da šutira, ali je Nikola Žigić ponovo izbacio loptu u korner.

U 18. minutu viđen je prvi žuti karton na utakmici, Nikola Žigić je zaustavio kontranapad Gane po levoj strani, oborivši Ajeva. Posle centaršuta, Mensah je bio najviši u skoku, ali nije bio precizan.

Beta
Dva minuta kasnije viđen je opasan napad Gane po levoj strani, Kevin-Princ Boateng je šutirao, ali je Stojković bio siguran na gol-liniji.

U 25. minutu Isak Vorsah je oštro startovao nad Nikolom Žigićem, posle čega je sankcionisan žutim kartonom. Kolarov je izveo slobodan udarac sa oko 35 metara, sjajno poslavši loptu na desnu stranu ka Marku Panteliću kome je lopta prešla preko noge i otišla u gol-aut, pa je tako propala najbolja prilika ‘Orlova’

Već u narednom napadu Žigić se našao u ‘sendviču’ između dva igrača, samo dva metra bliže u odnosu na prethodni faul. Ovaj put Aleksandar Kolarov je šutirao direktno, udarac je bio oštar i proleteo je tik iznad gornjeg desnog ugla Kingstonovog gola. U 31. minutu Pantelić je bio sam po levoj strani što je iskoristio da uputi udarac sa ivice kaznenog prostora koji je prošao na metar od stative.

Sedam minuta pred kraj poluvremena, viđena je sjajna akcija Jovanovića po levoj strani koji je utrčao u kazeneni prostor gde se zaustavio, umesto da šutira. Dodao je loptu Panteliću, koji ju je prosledio do Stankovića, čiji je udarac Kingston zaustavio, posle manjih problema. U 42. minutu Princ Tagoe je tražio priliku za centaršut u kaznenom prostoru Srbije, po desnoj strani, ali se Luković sjajno postavio i sprečio potencijalno opasno dodavanje.

Do kraja poluvremena, Krasić je u poslednjem minutu dobio loptu na ivici kaznenog prostora, ali je njegov udarac izblokiran.
FoNet
U 47. minutu Krasić je poslao centaršut sa desne strane, lopta je preletela skroz levo do Jovanovića, koji nije uspeo da uposli Pantelića koji je bio u kaznenom prostoru.

Dva minuta kasnije Jovanović je se našao u prilici za šut na oko deset metara iskosa po levoj strani, ali je njegov udarac bio neprecizan.

U 53. minutu viđena je najbolja prilika za Ganu. Kvadvo Asamoa centrirao je sa desne strane u peterac, lopta je preletela Vidića, ali je Ajev bio neprecizan glavom sa samo šest metara od gola. U 57. minutu Pantelić je izbegao ofsajd-zamku i primio loptu u kaznenom prostoru, ali centafora Srbije niko nije ispratio. Samo minut kasnije Pantelić je centrirao ka Žigiću koji sa peterca nije uspeo dobro da primi loptu i da šutira na gol Kingston.

U sledećem napadu Gana je napravila šansu posle ubacivanja lopte iz auta, ali je Asamoa Gijan sa ivice peterca glavom šutirao pored stative Stojkovićevog gola.

U 62. minutu Radomir Antić pravi prvu izmenu i umesto Nenada Milijaša u igru ulazi Zdravko Kuzmanović.

Dvadeset minuta pre kraja meča i Nikola Žigić je izašao sa terena, a zamenio ga je Danko Lazović koji je u prvom napadu iznudio korner. Krasić je ubacio na prvu stativu ali su defanzivci Gane lako izbacili loptu.

Od 74. minuta Srbija igra sa igračem manje jer je Aleksandar Luković dobio drugi žuti karton. Antić je odmah iz igre povukao Jovanovića, a odbranu pojačao Nevenom Subotićem.

Posle Lukovićevog isključenja, Srbija je zaigrala znatno otvorenije i ofanzivnije.
FoNet
U 78. minutu Srbija je propustila najbolju priliku u dotadašnjem toku meča. Danko Lazović se na levoj strani u visini peterca izborio za loptu, poslao je sjajan pas ka Panteliću koji je sa deset metara promašio loptu. Natrčao je Krasić i šutirao direktno u golmana Kingstona. U korneru koji je usledio, Vidić je šutirao glavom metar iznad prečke.

Devet minuta pre kraja Ivanović je šutirao sa dvadeset metara, malo iznad gola.

83. minut – 1:0 za Ganu iz penala! Zdravko Kuzmanović je u kaznenom prostoru glavom promašio bezopasan centašut Ajeva i zakačio loptu rukom, posle čega je dosuđen jedanaesterac. Asamoa Gijan je bio siguran izvođač, šutiravši blago udesno, dok je Stojković pao na levu stranu.

U 92. minutu Gana je iskoristila manjak igrača Srbije u odbrani, ali je Gijan sa leve strane iskosa pogodio samo suprotnu stativu. Isti igrač je par sekundi kasnije izašao, a zamenio ga je Ovusu-Obeje.

Srbija naredni meč na Svetskom Prvenstvu igra 18. juna sa selekcijom Nemačke.

Stadion: Loftus Versfeld u Pretoriji. Gledalaca: 40.000 Sudije: Baldasi, Kasas, Maidana (Argentina).

Žuti kartoni: Žigić, Luković, Kuzmanović (Srbija), Tagoe, Vorsah (Gana). Crveni karton: Luković u 74. minutu.

Srbija: Stojković, Kolarov, Vidić, Ivanović, Lukovic, Milijaš (Kuzmanović od 62'), Stanković, Jovanović (Subotić od 75'), Krasić, Žigić (Lazović od 68'), Pantelić.

Gana: Kingston, Sarpei, Pantsil, Mensah, Anan, Tagoe, A. Ajev, Vorsah, Gijan (Ovusu-Abeje od 90'), Asamoa (Apija od 73'), K.P. Boateng (Adi od 90').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1300 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: