Nelson Mendela Bej, "suncokret" Port Elizabeta

Stadion koji nosi ime Nelson Mendela samo je jedna u nizu počasti koje je dobio bivši predsednik Južnoafričke republike. Nalazi se na obalama jezera Nort End u Port Elizabetu i prvi je stadion u regionu (Istočni Kejp) koji je napravljen isključivo zbog fudbala, buduči da se na ostalima uglavnom igra ragbi.

Izvor: AK

Četvrtak, 10.06.2010.

01:39

Default images

Prepoznatljiv je po karakterističnoj svetlećoj krovnoj konstrukciji koja podseća na cvet zbog čega je dobio nadimak "suncokret", a sa njega se pruža i odličan pogled na jezero i okolinu. Stadion je zvanično otvoren 2009. godine, kapacitet mu je 48 hiljada gledalaca, a biće domaćin nama najinteresantnijeg meča u grupnoj fazi između Nemačke i Srbije. Ovde će se igrati i jedan četvrtfinalni duel, te meč za treće mesto. Koštao je 200 miliona evra.

Mečevi na stadionu Nelson Mendela Bej;
12. jun, grupa B: Južna Koreja - Grčka
15. jun, grupa G: Obala Slonovače - Portugal
18. jun, grupa D: Nemačka - Srbija
21. jun, grupa H: Čile - Švajcarska
23. jun, grupa C: Slovenija - Engleska
26. jun, osmina finala: pobednik grupa A - drugoplasirani grupa B
2. jul, četvrtfinale: pobednik meč 53 - pobednik meč 54
10. jul, meč za treće mesto: poraženi meč 61 - poraženi meč 62

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: