Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.06.2010.

14:06

Ivan Vicelić, "spasitelj" Novog Zelanda

Ivan Vicelić, defanzivac Novog Zelanda, biće najiskusniji fudbaler ’ol-vajtsa’ na predstojećem Svetskom prvenstvu. Iako sa 33 godine nije najstariji član selekcije, sa 66 nastupa je najiskusniji i sa kapitenom Rajanom Nelsenom biće stub odbrane Novog Zelanda na Mundijalu u Južnoj Africi.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Vicelić je rođen u Ouklendu, 3. septembra 1976. kao dete hrvatskih emigranata. Karijeru je započeo 1993. godine u Vaitakaere Sitiju, odakle je dve godine kasnije prečšao u Central Junajted. Posle još pet godina provedenih u novozelanskom fudbalu, uključujući i dve sezone u Fudbal Kingzima, 2001. godine prelazi u Evropu, u holandsku Rodu.

Za Rodu je tokom pet godina odigrao 129 mečeva uz 14 postignutih golova, da bi se posle dve godine u RKC-u iz Valvijka vratio u Ouklend Siti. Prošle godine nastupao je i na Svetskom klupskom prvenstvu gde je Ouklend zabeležio jednu pobedu, nad Al-Ahlijem, posle čega je poražen od meksičkog Atlantea.

Za reprezentaciju je debitovao još 1995. godine i za Novi Zeland je igrao do 2008. godine kada je objavio povlačenje iz nacionalnog tima. Ipak, godinu dana kasnije, na apel selektora Rikija Herberta, vratio se u tim za Kup Konfederacija, kao zamena za povređenog kapitena Rikija Nelsena. Sjajnim igrama, uključujući i u meču baraža sa Bahreinom, zaslužio je poziv da predstavlja Novi Zeland na njegovom drugom nastupu na Mundijalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve