Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.05.2010.

00:50

Sotiris Ninis, njegovo vreme tek dolazi

Sotiris Ninis napunio je 3. apila 20 godina, a za reprezentaciju Grčke odigrao je tri meča. Supertalentovani vezni igrač Panatinaikosa sin je grčkog disidenta rođen u albanskoj Himari.

Ninis je karijeru počeo 2004. na fudbalskoj akademiji Panatinaikosa. Dve godine kasnije potpisao je petogodišnji ugovor sa atinskim klubom, a posle samo dve nedelje debitovao je protiv Egalea. Sa 16 godina bio je drugi najmlađi igrač Panatinaikosa koji je zaigrao u ligi. U julu je potpisao profesionalni ugovor, a u međuvremenu je odbio da igra za mladu reprezentaciju Albanije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Na derbiju protiv Olimpijakosa na početku nove sezone, Ninis je pretrpeo povrede tetive i stomačnog mišića zbog čega je pauzirao tri meseca. Pretpostavljalo se da su ove povrede rezultat prevelikog forsiranja Ninisa dok je bio tinejdžer. Kada se oporavio u decembru, trener Žose Peseiro ga nije vratio u tim do kraja sezone zbog čega je oštro kritikovan od navijača.

Sledeće sezone PAO je preuzeo Henk Ten Kate koji je odmah vratio Ninisa u prvi tim, a uskoro ga je imenovao za jednog od kapitena ekipe uz Dimitrisa Salpigidisa i Žilberta Silvu.

Ninis je u selekciju Grčke pozvan u maju 2008. za meč sa Kiprom. Tri dana kasnije Ninis je postigao gol već u petom minutu i tako postao najmađi strelac u istoriji reprezentacije sa 18 godina i 46 dana. Ipak, Oto Rehagel ga sutradan nije uvrstio u sastav ekipe koja je na EP u Austriji i Švajcarskoj branila tofej iz Portugala od pre četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve