Nedelja, 11.07.2010.

23:59

Dijegu Forlanu „Zlatna lopta“

Napadač Urugvaja Dijego Forlan osvojio je „Zlatnu loptu“, za najboljeg igrača Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izvor: JT

Dijegu Forlanu „Zlatna lopta“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Branimir

pre 13 godina

Od ispadanja naše reprezentacije navijao sam za Urugvaj i veoma mi je drago da je barem Forlan dobio ovu nagradu,a mislim da je mnogima bilo veoma žao što je ona lopta protiv Švaba završila na prečki.

wiener

pre 13 godina

ko zna engleski neka procita intervju sa njim na fifinoj stranici. kaze da je svastan da je tu nagradu dobio zahvaljujuci tome sto je njegov tim imao dobro svetsko prvenstvo. mnogi bi rekli da je njegov tim imao dobro svetsko prventsvo zahvaljujuci njemu. ali eto on kaze da je njegova nagrada u stvari nagrada za ceo tim.

i sigurno da ce se svi sloziti da je takav ingrac zasluzeno proglasen za najboljeg.

Veljko

pre 13 godina

SAF se prema njemu nije lepo poneo samo iz jednog razloga, uveo ga je u igru u 90.tom minutu treceg pretkola Lige Sampiona iako nikakve potrebe nije imao za to a zatim ga prodao Spancima i time mu onemogucio da te sezone sa Zutom podmornicom igra Ligu sampiona... On nije uspeo u Engleskoj zato sto mu je srce bilo u Spaniji gde je njegova familija (i paralizovana sestra zbog koje i igra fudbal)... Nije mogao da se snadje u Manchesteru, mada navijaci nikada nece zaboraviti dva gola Liverpool-u na njihovom stadionu... Svaka cast majstore, ceo pub u Londonu je slavio tvoj gol Nemcima i zalio onu precku u 92. minutu...

Ivan

pre 13 godina

Neverovatno...ali mislim da ovog decka svi prosto obozavaju. Ovde u Nemackoj je velika euforija zbog dobrog rezultata njihovog tima...i verovao sam da ce vecina Nemaca kritikovati izbor Forlana za najboljeg igraca jer su i 3 njihova bila u konkurenciji (Svajnstajger & Ozil & Miler), ali...gotovo svi od reda se slazu da je Forlan vise nego zasluzeno osvojio laskavu titulu. Mislim da do sada nikada nisam doziveo da se mi "komentatori" oko necega ovako bezrezervno slazemo. Bravo Diego Forlan!

Milos RU

pre 13 godina

Za mene ovo nije iznenedjenje, covek je prakticno sam vukao prosecnu ekipu Urugvaja do polufinala koje su nezasluzeno izgubili. Jos nisam prezalio njegov odlazak iz Junajteda.

Pavle

pre 13 godina

Sjajan igrac i veliki covek,ne hvali sam sebe kao neki,ne lakira nokte,ubojit i levom i desnom,gine po citavom terenu,kad izgubi krivicu preuzima na sebe bez obzira sto je bio najbolji na istoj,jednostavno decko igra fudbal i to radi savrseno,konacno i ova FIFA nesto da uradi kako treba,Diego Forlan-iza Ronalda(naravno jednog jedinog) najbolji napadac u zadnjih dvadesetak godina

Inijesta

pre 13 godina

Bolje je odigrao poslednje dve utakmice od Vilje tako da je zasluzio. Snajder bi bio najbolji da je Roben iskoristio njegovu asistenciju u finalu.

petar

pre 13 godina

Forlan je to apsolutno ZASLUZIO.Mene je oduševio još kada je sa Atletikom igrao Finale UEFE.Želim mu još više uspeha,a čuo sam da je izvanredan čivek i zato mi je još draže.

Alexandar

pre 13 godina

...Sneijder je bukvalno sam vukao reprezentaciju sa losim golmanom...
(Nikola Minic)

Stekelenburg LOS golman?!
Svasta ovde moze da se procita...

Baghdatis

pre 13 godina

Za sirenje duha anti-fudbala i nesportskih manira, ja bih uveo i anti-nagradu, nesto kao posr..a lopta.. Ovaj put bi neprikosnoveni osvajac morao biti, evo necu ga imenovati, ali dolazi iz Holandije :)

Gari

pre 13 godina

Ovo su zasluzili i Xavi, Vilja, Snajder, Inijesta i jos po koji igrac, ali najverovatnije je zbog J.Amerike, jer je Evropa sve ostalo pokupila (prva tri mesta i to)...
Mada da je Forlan genije, to jeste, zasluzio je svakako...
Sam je sve drzao...

Leandro

pre 13 godina

Svi golovi koje je dao na ovom prvenstvu, izuzetno su lepi. Voleji, slobodnjaci, sutevi iz daljine... Jedino mi je zao sto nije Nemcima uvalio onaj slobodnjak u 90" pa da gledamo produzetke na 3:3. Spektakularan igrac!

skoks

pre 13 godina

Nije da nije zasluzeno,ali ruku na srce i Miler iSnajder su je vise zasluzili... Svaka cast decku,jeste on covjek-tim,jest da za mladog Milera ima vremena,ali ipak...

djshilja

pre 13 godina

Ovo je samo overa fenomenalne sezone za njega...Liga Evope i finale Copa del Rey sa Atletikom i polufinale sa Urugvajom su uspesi u koje je uložio mnogo truda ,volje i želje...i postigao mnogo odlučujućih golova!!!

Kalimero

pre 13 godina

Svaka čast, šmekeru!!!
I jedno pitanje za sve. Zašto ovakva centarforčina nikada nije imala mesta u jednoj Barseloni, Realu, M.UTD, Milanu itd.
Da li vredi jedan Ibrahimovič 25 MILIONA + Eto???

RG

pre 13 godina

Ljudi pa budite realni covjek je sa Urugvajem osvojio 4 mjesto i dao 5 golova... Samo zbog te dve cinjenice je najbolji... Lako je Snajderu i Xavi-ju pored sebe imaju jos 10 vrhunskih fudbalera a koga Forlan ima pored sebe? Anonimuse koji se bore za svoju zemlju kao i on sam... Apsolutno zasluzeno...

BRZINA i ŠUT

pre 13 godina

Forlan je dobar, ali T.Miler je igrač 21 veka: brz, precizan šut i levom i desnom i glavom, trči preko 12 km, odlična tehnika prijema i dodavanja, dobar jedan na jedan, dobar u defanzivnim zadacima,...., Zaključak : po Srbiji tražiti mlade igrače što sličnije Mileru, a naše tzv zvezde, koje su fizički slabe i spore i koje ne mogu pogoditi prazan gol, odmah u penziju-!!!

Petrovic

pre 13 godina

Potpuno zasluzeno. Ako je neko bio pravi vodja svoje reprezentacije , ako je neko umeo svojim potezima da motivise saigrace - to je bio on. Sve cestitke Forlanu!

Red Star Nis

pre 13 godina

Bravo majstore !!! I bravo za komisiju koja ga je proglasila najboljim bez obzira na 4. mesto Urugvaja. Nijedan igrac nije bio toliko izrazit lider i organizator igre svoga tima kao on...plus najbolji strelac. Svaka cast majstore za prikazane igre.

Ajvan

pre 13 godina

Kao sto neko rece pre neki dan ostavljajuci poruku na tekst o utakmici Urugvaja - Dijego Forlan - Covek Tim....strasan igrac, fenomenalan, ma...nema tih reci koje mogu da opisu kvalitet i ponasanje ovog momka..fenomenalan...

Zoran - Johanezburg

pre 13 godina

Potpuno zasluzeno, bravo majstore.
Skroman, nenametljiv momak, briljantan fudbaler, koga je SAF bez razloga oterao iz MUFC. Svaka cast!

Bos il Hadzija

pre 13 godina

Ovo je smesno! Mesi bio u konkurenciji? A zbog cega? Samo zato sto je "Mesi" pa milioni balave kad to cuju ili zbog neceg drugog? Zbog prikazanih igraca sigurno nije...

aca?

pre 13 godina

Diego Forlan je pravi primer kako jedan fudbaler, reprezentativac, kapiten i napadač treba da se ponašaju na terenu.
Previše je glumaca, foliranata i zvezda sa tv reklama.

okrim

pre 13 godina

Realno, Iniesta je trebalo da dobije nagradu, sto zbog igre a sto zbog cinjenice da je Spanija prvak sveta i sto je on motor te ekipe... ali ajde nije mi krivo za Forlana samo mislim da je Iniesta za nijansu bolji...

Tuca

pre 13 godina

Od citavog Svetskog prvenstva ovo je jedina stvar koja me je obradovala. Odlican igrac i pre svega covek. Svaka mu cast, zasluzuje ovu nagradu!

PimPong

pre 13 godina

Svaka cast FIFA-i sto nije zabrljala i odlikovala ovog majstora sa nagradom koju on zasluzuje. I Iniesta i Sneijder i Villa su majstori, ali Forlan nije ima saigrace takvog kalibra, a zabio je nekoliko majstorskih golova.

Novi Sad

pre 13 godina

Ubedjen sam da je Urugvajac FORLAN zasluzio jos jednu Zlatnu Lotu...onu NAJVAZNIJU...kao najveci SPORTISTA/FUDBALER Svetskog Prvenstva 2010...pokazao je celom Svetu sta znaci FAIR-PLAY.Zaista velicanstven primer i TOTALNO ZASLUZENA NAGRADA...ovo je,po mom misljenju,jedina pravilna odluka od "Bogova" iz FIFA...najbolji primer mladjim generacijama sirom Sveta.

Paks

pre 13 godina

Najbolji igrac svih vremena i tacka. Ko onako deli lopte, probija, sutira levom i desnom i ko sve to pokaze na ovako velikom takmicnju onda je najbolji svih vremena.

Majk Pg

pre 13 godina

Neko rece da mu je i otac bio fudbaler,isto reprezentativac. Mora da je negdje tata strasno ponosan na svog sina i treba da bude.
Nagrada je stigla u prave ruke kako je samo gurao ovu reprezentaciju.
Kad su dobijali nije se gurao u prvi plan,ali kad su gubili tu je krivicu preuzimao na sebe.Pravi vodja nema sta .
Ps.
Kakva greota za onaj slobodnjak protiv Njemaca u 92ili 93,i jos jednom kakav majstor.

Sasha

pre 13 godina

Pa ne znam bas da li je zasluzeno... Po meni je bolji bio Sneijder recimo, dao je 5 golova i imao 4 asistencije i takodje je bio glavni igrac svoje reprezentacije.

VojaNS

pre 13 godina

Jako mi je drago zbog Forlana koji je stvarno ekstra lik. Bio sam odusevljen njegovim prikazanim fudbalskim umecem na ovom svetskom prvensvu i golovima koje je postizao, ali isto tako i njegovim ponasanjem koji je ulivao samopouzdanje svojim saigracima na ovom svetskom prvenstvu i bio pravi primer vodje na terenu i pokazao kako se brane boje svoje zemlje. Zato Forza Forlan :)))

Ivan M

pre 13 godina

Malo je reci da je ovo zasluzeno - svaka cast! I jos nesto: ovo pokazuje da vredi igrati utakmice za 3. mesto. Ne samo sto je bila utakmica prvenstva, vec i cinjenica da je Forlan pokazao svoje umece (sjajan gol, umalo sjajan slobodan udarac). Da se ova utakmica nije odigrala, ne znam da li bi bio dovoljno zapazen da dobije ovo priznanje.

cantona-7

pre 13 godina

Odavno sam prestao da imam idole, ali ovaj igrač bi trebalo da bude to današnjim klincima. Izuzetan fudbaler, izuzetan čovek, gospodin na terenu.
Nadam se da ćemo ga za 4 godine videti još jednom na SP-u.

Lanejovanovic

pre 13 godina

Ovaj Forlan je kralj i veliki majstor i potpuno zasluzeno je dobio ovo priznanje. Veliko postovanje imam prema njemu. Smatram da je steta sto posle Man Utd-a karijeru nije nastavio u nekom drugom evropskom gigantu... i sto nije napravio jos vecu karijeru, a definitivno je mogao. Ipak, covek je cak dva puta bio najbolji strelac Evrope, malo li je??? Covek je car... i rekao bih i da je veliki sportista i fer-plej igrac...

lessa

pre 13 godina

Trcao je ko da ima 20 godina, zalagao se najvise od svih na Mundijalu, dao 5 golova, bukvalno pogurao svoju reprezentaciju do polufinala, potpuno zasluzeno sto se mene tice!!! Svaka mu cast, skidam kapu!!!

nestor

pre 13 godina

Posle svih budalaština koje su došle iz FIFE,svih sramotnih odbrana očajnih sudija konačno nešto što će sigurno obradovati svakog pravog fana fudbala.Šta reći za ovog momka...potpuno,apsolutno i bez dileme zasluženo!!!Svaka čast Diego majtore fudbala!!!

Dragoljub

pre 13 godina

Vazno je zvati se DIJEGO!!Forlan je najbolji fudbaler mondijala i sam je vratio Urugvaj na mesto koje mu pripada,a na sledecem mondijalu redosled je:1.Argentina 2.Urugvaj 3.Brazil 4.Cile

o

pre 13 godina

Ultimativno najbolji igrac SP!!! Bez konkurencije! Golovi, asistencije, slob.udarci, napad, vezni i odbrana, fer plej i iskrena ljubav prema fudbalu!

Nikola Minic

pre 13 godina

Raduju me ovi komentari jer i sam postujem izuzetno Forlana kao coveka i fudbalera. Neverovatno je da tim sa jednom jedinom pravom zvezdom dodje ovako daleko na svetskom prvenstvu.

Ipak, smatram da su dvojica igraca vise zasluzila ovu titulu: Sneijder i Muller, pogotovo Holandjanin. Muller je imao sjajnu statistiku, ali Sneijder je bukvalno sam vukao reprezentaciju sa losim golmanom, nesretnom odbranom i felericnim napadom do finala. U finalu je dva puta posluzio kao na tacni napadaca koji to nije umeo da realizuje. Ako cemo generalno da gledamo, osvojio je sve sto je mogao ove sezone u Italiji i skupio snage da odigra ovakvo prvenstvo, u kojem je cak sa 5 golova konkurisao za mesto prvog strelca, iako je igrac sredine terena.

Drago mi je zbog Forlana, jos jednom, ali definitivno bih preziveo i da je Sneijder dobio pomenutu nagradu.

milos

pre 13 godina

Xavi bi dobio zlatnu loptu da nije mahao Catalan zastavu zajedno sa Puyolom na kraju meca... Ne znam sta je time mislio. Imao je srece sto ga FIFA nije kaznila novcano. Svejedno, drago mi je da je Forlan dobio nagradu, jer je postigao ubedljivo najlepse golove na SP, i sam odveo Urugvaj to polufinala.

jiggy

pre 13 godina

Ne znam kako, ne znam zasto - ali sam jaaaaako srecan zbog Forlana. Jako dobar kao covek, a kao fudbalera je bila privilegija gledati ga sve ove godine, a pogotovo na ovom SP. Zasluzio je!!

Nenad,Bgd.

pre 13 godina

Moram priznati da me je ova odluka nasmejala, i shvatam je kao nekakav kompromis.Svaka cast Diegu, odlican igrac, ali bar 3 fudbalera su ispred njega.Sto se mene tice, najbolji medju njima je Xavi Hernandez.Ovaj covek je genijalan, njegova igra i uticaj na igru njegovog tima su ogromni.Jedino je tuzno sto ga licna priznanja zaobilaze, ali uspeo je ono sto mu je najvaznije.Postao je svetski prvak.Bravo majstore!

Vanja

pre 13 godina

Da je holandija osvojila volio bih da je Vesli Snajder a ovako najbolje resenje je Dijego Forlan, rijetko je to igrac koji nije igrao finale a ovaj put,zasluzeno.

jiggy

pre 13 godina

Ne znam kako, ne znam zasto - ali sam jaaaaako srecan zbog Forlana. Jako dobar kao covek, a kao fudbalera je bila privilegija gledati ga sve ove godine, a pogotovo na ovom SP. Zasluzio je!!

Ajvan

pre 13 godina

Kao sto neko rece pre neki dan ostavljajuci poruku na tekst o utakmici Urugvaja - Dijego Forlan - Covek Tim....strasan igrac, fenomenalan, ma...nema tih reci koje mogu da opisu kvalitet i ponasanje ovog momka..fenomenalan...

aca?

pre 13 godina

Diego Forlan je pravi primer kako jedan fudbaler, reprezentativac, kapiten i napadač treba da se ponašaju na terenu.
Previše je glumaca, foliranata i zvezda sa tv reklama.

cantona-7

pre 13 godina

Odavno sam prestao da imam idole, ali ovaj igrač bi trebalo da bude to današnjim klincima. Izuzetan fudbaler, izuzetan čovek, gospodin na terenu.
Nadam se da ćemo ga za 4 godine videti još jednom na SP-u.

lessa

pre 13 godina

Trcao je ko da ima 20 godina, zalagao se najvise od svih na Mundijalu, dao 5 golova, bukvalno pogurao svoju reprezentaciju do polufinala, potpuno zasluzeno sto se mene tice!!! Svaka mu cast, skidam kapu!!!

nestor

pre 13 godina

Posle svih budalaština koje su došle iz FIFE,svih sramotnih odbrana očajnih sudija konačno nešto što će sigurno obradovati svakog pravog fana fudbala.Šta reći za ovog momka...potpuno,apsolutno i bez dileme zasluženo!!!Svaka čast Diego majtore fudbala!!!

Majk Pg

pre 13 godina

Neko rece da mu je i otac bio fudbaler,isto reprezentativac. Mora da je negdje tata strasno ponosan na svog sina i treba da bude.
Nagrada je stigla u prave ruke kako je samo gurao ovu reprezentaciju.
Kad su dobijali nije se gurao u prvi plan,ali kad su gubili tu je krivicu preuzimao na sebe.Pravi vodja nema sta .
Ps.
Kakva greota za onaj slobodnjak protiv Njemaca u 92ili 93,i jos jednom kakav majstor.

Tuca

pre 13 godina

Od citavog Svetskog prvenstva ovo je jedina stvar koja me je obradovala. Odlican igrac i pre svega covek. Svaka mu cast, zasluzuje ovu nagradu!

o

pre 13 godina

Ultimativno najbolji igrac SP!!! Bez konkurencije! Golovi, asistencije, slob.udarci, napad, vezni i odbrana, fer plej i iskrena ljubav prema fudbalu!

PimPong

pre 13 godina

Svaka cast FIFA-i sto nije zabrljala i odlikovala ovog majstora sa nagradom koju on zasluzuje. I Iniesta i Sneijder i Villa su majstori, ali Forlan nije ima saigrace takvog kalibra, a zabio je nekoliko majstorskih golova.

Novi Sad

pre 13 godina

Ubedjen sam da je Urugvajac FORLAN zasluzio jos jednu Zlatnu Lotu...onu NAJVAZNIJU...kao najveci SPORTISTA/FUDBALER Svetskog Prvenstva 2010...pokazao je celom Svetu sta znaci FAIR-PLAY.Zaista velicanstven primer i TOTALNO ZASLUZENA NAGRADA...ovo je,po mom misljenju,jedina pravilna odluka od "Bogova" iz FIFA...najbolji primer mladjim generacijama sirom Sveta.

Bos il Hadzija

pre 13 godina

Ovo je smesno! Mesi bio u konkurenciji? A zbog cega? Samo zato sto je "Mesi" pa milioni balave kad to cuju ili zbog neceg drugog? Zbog prikazanih igraca sigurno nije...

VojaNS

pre 13 godina

Jako mi je drago zbog Forlana koji je stvarno ekstra lik. Bio sam odusevljen njegovim prikazanim fudbalskim umecem na ovom svetskom prvensvu i golovima koje je postizao, ali isto tako i njegovim ponasanjem koji je ulivao samopouzdanje svojim saigracima na ovom svetskom prvenstvu i bio pravi primer vodje na terenu i pokazao kako se brane boje svoje zemlje. Zato Forza Forlan :)))

Lanejovanovic

pre 13 godina

Ovaj Forlan je kralj i veliki majstor i potpuno zasluzeno je dobio ovo priznanje. Veliko postovanje imam prema njemu. Smatram da je steta sto posle Man Utd-a karijeru nije nastavio u nekom drugom evropskom gigantu... i sto nije napravio jos vecu karijeru, a definitivno je mogao. Ipak, covek je cak dva puta bio najbolji strelac Evrope, malo li je??? Covek je car... i rekao bih i da je veliki sportista i fer-plej igrac...

Baghdatis

pre 13 godina

Za sirenje duha anti-fudbala i nesportskih manira, ja bih uveo i anti-nagradu, nesto kao posr..a lopta.. Ovaj put bi neprikosnoveni osvajac morao biti, evo necu ga imenovati, ali dolazi iz Holandije :)

Zoran - Johanezburg

pre 13 godina

Potpuno zasluzeno, bravo majstore.
Skroman, nenametljiv momak, briljantan fudbaler, koga je SAF bez razloga oterao iz MUFC. Svaka cast!

Ivan M

pre 13 godina

Malo je reci da je ovo zasluzeno - svaka cast! I jos nesto: ovo pokazuje da vredi igrati utakmice za 3. mesto. Ne samo sto je bila utakmica prvenstva, vec i cinjenica da je Forlan pokazao svoje umece (sjajan gol, umalo sjajan slobodan udarac). Da se ova utakmica nije odigrala, ne znam da li bi bio dovoljno zapazen da dobije ovo priznanje.

Leandro

pre 13 godina

Svi golovi koje je dao na ovom prvenstvu, izuzetno su lepi. Voleji, slobodnjaci, sutevi iz daljine... Jedino mi je zao sto nije Nemcima uvalio onaj slobodnjak u 90" pa da gledamo produzetke na 3:3. Spektakularan igrac!

Vanja

pre 13 godina

Da je holandija osvojila volio bih da je Vesli Snajder a ovako najbolje resenje je Dijego Forlan, rijetko je to igrac koji nije igrao finale a ovaj put,zasluzeno.

Alexandar

pre 13 godina

...Sneijder je bukvalno sam vukao reprezentaciju sa losim golmanom...
(Nikola Minic)

Stekelenburg LOS golman?!
Svasta ovde moze da se procita...

Pavle

pre 13 godina

Sjajan igrac i veliki covek,ne hvali sam sebe kao neki,ne lakira nokte,ubojit i levom i desnom,gine po citavom terenu,kad izgubi krivicu preuzima na sebe bez obzira sto je bio najbolji na istoj,jednostavno decko igra fudbal i to radi savrseno,konacno i ova FIFA nesto da uradi kako treba,Diego Forlan-iza Ronalda(naravno jednog jedinog) najbolji napadac u zadnjih dvadesetak godina

RG

pre 13 godina

Ljudi pa budite realni covjek je sa Urugvajem osvojio 4 mjesto i dao 5 golova... Samo zbog te dve cinjenice je najbolji... Lako je Snajderu i Xavi-ju pored sebe imaju jos 10 vrhunskih fudbalera a koga Forlan ima pored sebe? Anonimuse koji se bore za svoju zemlju kao i on sam... Apsolutno zasluzeno...

djshilja

pre 13 godina

Ovo je samo overa fenomenalne sezone za njega...Liga Evope i finale Copa del Rey sa Atletikom i polufinale sa Urugvajom su uspesi u koje je uložio mnogo truda ,volje i želje...i postigao mnogo odlučujućih golova!!!

Paks

pre 13 godina

Najbolji igrac svih vremena i tacka. Ko onako deli lopte, probija, sutira levom i desnom i ko sve to pokaze na ovako velikom takmicnju onda je najbolji svih vremena.

Nikola Minic

pre 13 godina

Raduju me ovi komentari jer i sam postujem izuzetno Forlana kao coveka i fudbalera. Neverovatno je da tim sa jednom jedinom pravom zvezdom dodje ovako daleko na svetskom prvenstvu.

Ipak, smatram da su dvojica igraca vise zasluzila ovu titulu: Sneijder i Muller, pogotovo Holandjanin. Muller je imao sjajnu statistiku, ali Sneijder je bukvalno sam vukao reprezentaciju sa losim golmanom, nesretnom odbranom i felericnim napadom do finala. U finalu je dva puta posluzio kao na tacni napadaca koji to nije umeo da realizuje. Ako cemo generalno da gledamo, osvojio je sve sto je mogao ove sezone u Italiji i skupio snage da odigra ovakvo prvenstvo, u kojem je cak sa 5 golova konkurisao za mesto prvog strelca, iako je igrac sredine terena.

Drago mi je zbog Forlana, jos jednom, ali definitivno bih preziveo i da je Sneijder dobio pomenutu nagradu.

Kalimero

pre 13 godina

Svaka čast, šmekeru!!!
I jedno pitanje za sve. Zašto ovakva centarforčina nikada nije imala mesta u jednoj Barseloni, Realu, M.UTD, Milanu itd.
Da li vredi jedan Ibrahimovič 25 MILIONA + Eto???

petar

pre 13 godina

Forlan je to apsolutno ZASLUZIO.Mene je oduševio još kada je sa Atletikom igrao Finale UEFE.Želim mu još više uspeha,a čuo sam da je izvanredan čivek i zato mi je još draže.

Milos RU

pre 13 godina

Za mene ovo nije iznenedjenje, covek je prakticno sam vukao prosecnu ekipu Urugvaja do polufinala koje su nezasluzeno izgubili. Jos nisam prezalio njegov odlazak iz Junajteda.

Dragoljub

pre 13 godina

Vazno je zvati se DIJEGO!!Forlan je najbolji fudbaler mondijala i sam je vratio Urugvaj na mesto koje mu pripada,a na sledecem mondijalu redosled je:1.Argentina 2.Urugvaj 3.Brazil 4.Cile

Gari

pre 13 godina

Ovo su zasluzili i Xavi, Vilja, Snajder, Inijesta i jos po koji igrac, ali najverovatnije je zbog J.Amerike, jer je Evropa sve ostalo pokupila (prva tri mesta i to)...
Mada da je Forlan genije, to jeste, zasluzio je svakako...
Sam je sve drzao...

okrim

pre 13 godina

Realno, Iniesta je trebalo da dobije nagradu, sto zbog igre a sto zbog cinjenice da je Spanija prvak sveta i sto je on motor te ekipe... ali ajde nije mi krivo za Forlana samo mislim da je Iniesta za nijansu bolji...

wiener

pre 13 godina

ko zna engleski neka procita intervju sa njim na fifinoj stranici. kaze da je svastan da je tu nagradu dobio zahvaljujuci tome sto je njegov tim imao dobro svetsko prvenstvo. mnogi bi rekli da je njegov tim imao dobro svetsko prventsvo zahvaljujuci njemu. ali eto on kaze da je njegova nagrada u stvari nagrada za ceo tim.

i sigurno da ce se svi sloziti da je takav ingrac zasluzeno proglasen za najboljeg.

Petrovic

pre 13 godina

Potpuno zasluzeno. Ako je neko bio pravi vodja svoje reprezentacije , ako je neko umeo svojim potezima da motivise saigrace - to je bio on. Sve cestitke Forlanu!

milos

pre 13 godina

Xavi bi dobio zlatnu loptu da nije mahao Catalan zastavu zajedno sa Puyolom na kraju meca... Ne znam sta je time mislio. Imao je srece sto ga FIFA nije kaznila novcano. Svejedno, drago mi je da je Forlan dobio nagradu, jer je postigao ubedljivo najlepse golove na SP, i sam odveo Urugvaj to polufinala.

BRZINA i ŠUT

pre 13 godina

Forlan je dobar, ali T.Miler je igrač 21 veka: brz, precizan šut i levom i desnom i glavom, trči preko 12 km, odlična tehnika prijema i dodavanja, dobar jedan na jedan, dobar u defanzivnim zadacima,...., Zaključak : po Srbiji tražiti mlade igrače što sličnije Mileru, a naše tzv zvezde, koje su fizički slabe i spore i koje ne mogu pogoditi prazan gol, odmah u penziju-!!!

Nenad,Bgd.

pre 13 godina

Moram priznati da me je ova odluka nasmejala, i shvatam je kao nekakav kompromis.Svaka cast Diegu, odlican igrac, ali bar 3 fudbalera su ispred njega.Sto se mene tice, najbolji medju njima je Xavi Hernandez.Ovaj covek je genijalan, njegova igra i uticaj na igru njegovog tima su ogromni.Jedino je tuzno sto ga licna priznanja zaobilaze, ali uspeo je ono sto mu je najvaznije.Postao je svetski prvak.Bravo majstore!

Branimir

pre 13 godina

Od ispadanja naše reprezentacije navijao sam za Urugvaj i veoma mi je drago da je barem Forlan dobio ovu nagradu,a mislim da je mnogima bilo veoma žao što je ona lopta protiv Švaba završila na prečki.

Ivan

pre 13 godina

Neverovatno...ali mislim da ovog decka svi prosto obozavaju. Ovde u Nemackoj je velika euforija zbog dobrog rezultata njihovog tima...i verovao sam da ce vecina Nemaca kritikovati izbor Forlana za najboljeg igraca jer su i 3 njihova bila u konkurenciji (Svajnstajger & Ozil & Miler), ali...gotovo svi od reda se slazu da je Forlan vise nego zasluzeno osvojio laskavu titulu. Mislim da do sada nikada nisam doziveo da se mi "komentatori" oko necega ovako bezrezervno slazemo. Bravo Diego Forlan!

Red Star Nis

pre 13 godina

Bravo majstore !!! I bravo za komisiju koja ga je proglasila najboljim bez obzira na 4. mesto Urugvaja. Nijedan igrac nije bio toliko izrazit lider i organizator igre svoga tima kao on...plus najbolji strelac. Svaka cast majstore za prikazane igre.

Sasha

pre 13 godina

Pa ne znam bas da li je zasluzeno... Po meni je bolji bio Sneijder recimo, dao je 5 golova i imao 4 asistencije i takodje je bio glavni igrac svoje reprezentacije.

Veljko

pre 13 godina

SAF se prema njemu nije lepo poneo samo iz jednog razloga, uveo ga je u igru u 90.tom minutu treceg pretkola Lige Sampiona iako nikakve potrebe nije imao za to a zatim ga prodao Spancima i time mu onemogucio da te sezone sa Zutom podmornicom igra Ligu sampiona... On nije uspeo u Engleskoj zato sto mu je srce bilo u Spaniji gde je njegova familija (i paralizovana sestra zbog koje i igra fudbal)... Nije mogao da se snadje u Manchesteru, mada navijaci nikada nece zaboraviti dva gola Liverpool-u na njihovom stadionu... Svaka cast majstore, ceo pub u Londonu je slavio tvoj gol Nemcima i zalio onu precku u 92. minutu...

Inijesta

pre 13 godina

Bolje je odigrao poslednje dve utakmice od Vilje tako da je zasluzio. Snajder bi bio najbolji da je Roben iskoristio njegovu asistenciju u finalu.

skoks

pre 13 godina

Nije da nije zasluzeno,ali ruku na srce i Miler iSnajder su je vise zasluzili... Svaka cast decku,jeste on covjek-tim,jest da za mladog Milera ima vremena,ali ipak...

jiggy

pre 13 godina

Ne znam kako, ne znam zasto - ali sam jaaaaako srecan zbog Forlana. Jako dobar kao covek, a kao fudbalera je bila privilegija gledati ga sve ove godine, a pogotovo na ovom SP. Zasluzio je!!

Nenad,Bgd.

pre 13 godina

Moram priznati da me je ova odluka nasmejala, i shvatam je kao nekakav kompromis.Svaka cast Diegu, odlican igrac, ali bar 3 fudbalera su ispred njega.Sto se mene tice, najbolji medju njima je Xavi Hernandez.Ovaj covek je genijalan, njegova igra i uticaj na igru njegovog tima su ogromni.Jedino je tuzno sto ga licna priznanja zaobilaze, ali uspeo je ono sto mu je najvaznije.Postao je svetski prvak.Bravo majstore!

okrim

pre 13 godina

Realno, Iniesta je trebalo da dobije nagradu, sto zbog igre a sto zbog cinjenice da je Spanija prvak sveta i sto je on motor te ekipe... ali ajde nije mi krivo za Forlana samo mislim da je Iniesta za nijansu bolji...

Sasha

pre 13 godina

Pa ne znam bas da li je zasluzeno... Po meni je bolji bio Sneijder recimo, dao je 5 golova i imao 4 asistencije i takodje je bio glavni igrac svoje reprezentacije.

skoks

pre 13 godina

Nije da nije zasluzeno,ali ruku na srce i Miler iSnajder su je vise zasluzili... Svaka cast decku,jeste on covjek-tim,jest da za mladog Milera ima vremena,ali ipak...

Ajvan

pre 13 godina

Kao sto neko rece pre neki dan ostavljajuci poruku na tekst o utakmici Urugvaja - Dijego Forlan - Covek Tim....strasan igrac, fenomenalan, ma...nema tih reci koje mogu da opisu kvalitet i ponasanje ovog momka..fenomenalan...

Nikola Minic

pre 13 godina

Raduju me ovi komentari jer i sam postujem izuzetno Forlana kao coveka i fudbalera. Neverovatno je da tim sa jednom jedinom pravom zvezdom dodje ovako daleko na svetskom prvenstvu.

Ipak, smatram da su dvojica igraca vise zasluzila ovu titulu: Sneijder i Muller, pogotovo Holandjanin. Muller je imao sjajnu statistiku, ali Sneijder je bukvalno sam vukao reprezentaciju sa losim golmanom, nesretnom odbranom i felericnim napadom do finala. U finalu je dva puta posluzio kao na tacni napadaca koji to nije umeo da realizuje. Ako cemo generalno da gledamo, osvojio je sve sto je mogao ove sezone u Italiji i skupio snage da odigra ovakvo prvenstvo, u kojem je cak sa 5 golova konkurisao za mesto prvog strelca, iako je igrac sredine terena.

Drago mi je zbog Forlana, jos jednom, ali definitivno bih preziveo i da je Sneijder dobio pomenutu nagradu.

Dragoljub

pre 13 godina

Vazno je zvati se DIJEGO!!Forlan je najbolji fudbaler mondijala i sam je vratio Urugvaj na mesto koje mu pripada,a na sledecem mondijalu redosled je:1.Argentina 2.Urugvaj 3.Brazil 4.Cile

aca?

pre 13 godina

Diego Forlan je pravi primer kako jedan fudbaler, reprezentativac, kapiten i napadač treba da se ponašaju na terenu.
Previše je glumaca, foliranata i zvezda sa tv reklama.

Paks

pre 13 godina

Najbolji igrac svih vremena i tacka. Ko onako deli lopte, probija, sutira levom i desnom i ko sve to pokaze na ovako velikom takmicnju onda je najbolji svih vremena.

BRZINA i ŠUT

pre 13 godina

Forlan je dobar, ali T.Miler je igrač 21 veka: brz, precizan šut i levom i desnom i glavom, trči preko 12 km, odlična tehnika prijema i dodavanja, dobar jedan na jedan, dobar u defanzivnim zadacima,...., Zaključak : po Srbiji tražiti mlade igrače što sličnije Mileru, a naše tzv zvezde, koje su fizički slabe i spore i koje ne mogu pogoditi prazan gol, odmah u penziju-!!!

milos

pre 13 godina

Xavi bi dobio zlatnu loptu da nije mahao Catalan zastavu zajedno sa Puyolom na kraju meca... Ne znam sta je time mislio. Imao je srece sto ga FIFA nije kaznila novcano. Svejedno, drago mi je da je Forlan dobio nagradu, jer je postigao ubedljivo najlepse golove na SP, i sam odveo Urugvaj to polufinala.

Bos il Hadzija

pre 13 godina

Ovo je smesno! Mesi bio u konkurenciji? A zbog cega? Samo zato sto je "Mesi" pa milioni balave kad to cuju ili zbog neceg drugog? Zbog prikazanih igraca sigurno nije...

Gari

pre 13 godina

Ovo su zasluzili i Xavi, Vilja, Snajder, Inijesta i jos po koji igrac, ali najverovatnije je zbog J.Amerike, jer je Evropa sve ostalo pokupila (prva tri mesta i to)...
Mada da je Forlan genije, to jeste, zasluzio je svakako...
Sam je sve drzao...

Novi Sad

pre 13 godina

Ubedjen sam da je Urugvajac FORLAN zasluzio jos jednu Zlatnu Lotu...onu NAJVAZNIJU...kao najveci SPORTISTA/FUDBALER Svetskog Prvenstva 2010...pokazao je celom Svetu sta znaci FAIR-PLAY.Zaista velicanstven primer i TOTALNO ZASLUZENA NAGRADA...ovo je,po mom misljenju,jedina pravilna odluka od "Bogova" iz FIFA...najbolji primer mladjim generacijama sirom Sveta.

Zoran - Johanezburg

pre 13 godina

Potpuno zasluzeno, bravo majstore.
Skroman, nenametljiv momak, briljantan fudbaler, koga je SAF bez razloga oterao iz MUFC. Svaka cast!

lessa

pre 13 godina

Trcao je ko da ima 20 godina, zalagao se najvise od svih na Mundijalu, dao 5 golova, bukvalno pogurao svoju reprezentaciju do polufinala, potpuno zasluzeno sto se mene tice!!! Svaka mu cast, skidam kapu!!!

o

pre 13 godina

Ultimativno najbolji igrac SP!!! Bez konkurencije! Golovi, asistencije, slob.udarci, napad, vezni i odbrana, fer plej i iskrena ljubav prema fudbalu!

Vanja

pre 13 godina

Da je holandija osvojila volio bih da je Vesli Snajder a ovako najbolje resenje je Dijego Forlan, rijetko je to igrac koji nije igrao finale a ovaj put,zasluzeno.

Tuca

pre 13 godina

Od citavog Svetskog prvenstva ovo je jedina stvar koja me je obradovala. Odlican igrac i pre svega covek. Svaka mu cast, zasluzuje ovu nagradu!

Kalimero

pre 13 godina

Svaka čast, šmekeru!!!
I jedno pitanje za sve. Zašto ovakva centarforčina nikada nije imala mesta u jednoj Barseloni, Realu, M.UTD, Milanu itd.
Da li vredi jedan Ibrahimovič 25 MILIONA + Eto???

cantona-7

pre 13 godina

Odavno sam prestao da imam idole, ali ovaj igrač bi trebalo da bude to današnjim klincima. Izuzetan fudbaler, izuzetan čovek, gospodin na terenu.
Nadam se da ćemo ga za 4 godine videti još jednom na SP-u.

nestor

pre 13 godina

Posle svih budalaština koje su došle iz FIFE,svih sramotnih odbrana očajnih sudija konačno nešto što će sigurno obradovati svakog pravog fana fudbala.Šta reći za ovog momka...potpuno,apsolutno i bez dileme zasluženo!!!Svaka čast Diego majtore fudbala!!!

Majk Pg

pre 13 godina

Neko rece da mu je i otac bio fudbaler,isto reprezentativac. Mora da je negdje tata strasno ponosan na svog sina i treba da bude.
Nagrada je stigla u prave ruke kako je samo gurao ovu reprezentaciju.
Kad su dobijali nije se gurao u prvi plan,ali kad su gubili tu je krivicu preuzimao na sebe.Pravi vodja nema sta .
Ps.
Kakva greota za onaj slobodnjak protiv Njemaca u 92ili 93,i jos jednom kakav majstor.

Leandro

pre 13 godina

Svi golovi koje je dao na ovom prvenstvu, izuzetno su lepi. Voleji, slobodnjaci, sutevi iz daljine... Jedino mi je zao sto nije Nemcima uvalio onaj slobodnjak u 90" pa da gledamo produzetke na 3:3. Spektakularan igrac!

Inijesta

pre 13 godina

Bolje je odigrao poslednje dve utakmice od Vilje tako da je zasluzio. Snajder bi bio najbolji da je Roben iskoristio njegovu asistenciju u finalu.

Lanejovanovic

pre 13 godina

Ovaj Forlan je kralj i veliki majstor i potpuno zasluzeno je dobio ovo priznanje. Veliko postovanje imam prema njemu. Smatram da je steta sto posle Man Utd-a karijeru nije nastavio u nekom drugom evropskom gigantu... i sto nije napravio jos vecu karijeru, a definitivno je mogao. Ipak, covek je cak dva puta bio najbolji strelac Evrope, malo li je??? Covek je car... i rekao bih i da je veliki sportista i fer-plej igrac...

PimPong

pre 13 godina

Svaka cast FIFA-i sto nije zabrljala i odlikovala ovog majstora sa nagradom koju on zasluzuje. I Iniesta i Sneijder i Villa su majstori, ali Forlan nije ima saigrace takvog kalibra, a zabio je nekoliko majstorskih golova.

VojaNS

pre 13 godina

Jako mi je drago zbog Forlana koji je stvarno ekstra lik. Bio sam odusevljen njegovim prikazanim fudbalskim umecem na ovom svetskom prvensvu i golovima koje je postizao, ali isto tako i njegovim ponasanjem koji je ulivao samopouzdanje svojim saigracima na ovom svetskom prvenstvu i bio pravi primer vodje na terenu i pokazao kako se brane boje svoje zemlje. Zato Forza Forlan :)))

Red Star Nis

pre 13 godina

Bravo majstore !!! I bravo za komisiju koja ga je proglasila najboljim bez obzira na 4. mesto Urugvaja. Nijedan igrac nije bio toliko izrazit lider i organizator igre svoga tima kao on...plus najbolji strelac. Svaka cast majstore za prikazane igre.

RG

pre 13 godina

Ljudi pa budite realni covjek je sa Urugvajem osvojio 4 mjesto i dao 5 golova... Samo zbog te dve cinjenice je najbolji... Lako je Snajderu i Xavi-ju pored sebe imaju jos 10 vrhunskih fudbalera a koga Forlan ima pored sebe? Anonimuse koji se bore za svoju zemlju kao i on sam... Apsolutno zasluzeno...

djshilja

pre 13 godina

Ovo je samo overa fenomenalne sezone za njega...Liga Evope i finale Copa del Rey sa Atletikom i polufinale sa Urugvajom su uspesi u koje je uložio mnogo truda ,volje i želje...i postigao mnogo odlučujućih golova!!!

Baghdatis

pre 13 godina

Za sirenje duha anti-fudbala i nesportskih manira, ja bih uveo i anti-nagradu, nesto kao posr..a lopta.. Ovaj put bi neprikosnoveni osvajac morao biti, evo necu ga imenovati, ali dolazi iz Holandije :)

Alexandar

pre 13 godina

...Sneijder je bukvalno sam vukao reprezentaciju sa losim golmanom...
(Nikola Minic)

Stekelenburg LOS golman?!
Svasta ovde moze da se procita...

petar

pre 13 godina

Forlan je to apsolutno ZASLUZIO.Mene je oduševio još kada je sa Atletikom igrao Finale UEFE.Želim mu još više uspeha,a čuo sam da je izvanredan čivek i zato mi je još draže.

Milos RU

pre 13 godina

Za mene ovo nije iznenedjenje, covek je prakticno sam vukao prosecnu ekipu Urugvaja do polufinala koje su nezasluzeno izgubili. Jos nisam prezalio njegov odlazak iz Junajteda.

Pavle

pre 13 godina

Sjajan igrac i veliki covek,ne hvali sam sebe kao neki,ne lakira nokte,ubojit i levom i desnom,gine po citavom terenu,kad izgubi krivicu preuzima na sebe bez obzira sto je bio najbolji na istoj,jednostavno decko igra fudbal i to radi savrseno,konacno i ova FIFA nesto da uradi kako treba,Diego Forlan-iza Ronalda(naravno jednog jedinog) najbolji napadac u zadnjih dvadesetak godina

Veljko

pre 13 godina

SAF se prema njemu nije lepo poneo samo iz jednog razloga, uveo ga je u igru u 90.tom minutu treceg pretkola Lige Sampiona iako nikakve potrebe nije imao za to a zatim ga prodao Spancima i time mu onemogucio da te sezone sa Zutom podmornicom igra Ligu sampiona... On nije uspeo u Engleskoj zato sto mu je srce bilo u Spaniji gde je njegova familija (i paralizovana sestra zbog koje i igra fudbal)... Nije mogao da se snadje u Manchesteru, mada navijaci nikada nece zaboraviti dva gola Liverpool-u na njihovom stadionu... Svaka cast majstore, ceo pub u Londonu je slavio tvoj gol Nemcima i zalio onu precku u 92. minutu...

Ivan M

pre 13 godina

Malo je reci da je ovo zasluzeno - svaka cast! I jos nesto: ovo pokazuje da vredi igrati utakmice za 3. mesto. Ne samo sto je bila utakmica prvenstva, vec i cinjenica da je Forlan pokazao svoje umece (sjajan gol, umalo sjajan slobodan udarac). Da se ova utakmica nije odigrala, ne znam da li bi bio dovoljno zapazen da dobije ovo priznanje.

Petrovic

pre 13 godina

Potpuno zasluzeno. Ako je neko bio pravi vodja svoje reprezentacije , ako je neko umeo svojim potezima da motivise saigrace - to je bio on. Sve cestitke Forlanu!

Branimir

pre 13 godina

Od ispadanja naše reprezentacije navijao sam za Urugvaj i veoma mi je drago da je barem Forlan dobio ovu nagradu,a mislim da je mnogima bilo veoma žao što je ona lopta protiv Švaba završila na prečki.

wiener

pre 13 godina

ko zna engleski neka procita intervju sa njim na fifinoj stranici. kaze da je svastan da je tu nagradu dobio zahvaljujuci tome sto je njegov tim imao dobro svetsko prvenstvo. mnogi bi rekli da je njegov tim imao dobro svetsko prventsvo zahvaljujuci njemu. ali eto on kaze da je njegova nagrada u stvari nagrada za ceo tim.

i sigurno da ce se svi sloziti da je takav ingrac zasluzeno proglasen za najboljeg.

Ivan

pre 13 godina

Neverovatno...ali mislim da ovog decka svi prosto obozavaju. Ovde u Nemackoj je velika euforija zbog dobrog rezultata njihovog tima...i verovao sam da ce vecina Nemaca kritikovati izbor Forlana za najboljeg igraca jer su i 3 njihova bila u konkurenciji (Svajnstajger & Ozil & Miler), ali...gotovo svi od reda se slazu da je Forlan vise nego zasluzeno osvojio laskavu titulu. Mislim da do sada nikada nisam doziveo da se mi "komentatori" oko necega ovako bezrezervno slazemo. Bravo Diego Forlan!