Petak, 25.06.2010.

19:02

Karadžić: "Doživeli smo veliki neuspeh"

Izvor: LB

Karadžiæ: "Doživeli smo veliki neuspeh" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

209 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 13 godina

Neuspeh je svakako, ali veliki nikako. Zar smo zaboravili da je isti Karadzic posle pobede nad Rumunima izjavio da je ogroman uspeh srpskog fudbala plasman na SP???

olja

pre 13 godina

pa da je neuspeh - jeste.dobro je sto on kao predsednik FSS kaze to javno.a Antic mi se nesto bas i ne svidja previse.na onoj konferenciji za stampu je pricao u trecem licu(Radomir ovo,Radomir ono) i bilo je malo glupo

ucitelj fudbala

pre 13 godina

Ako Tole kaze neuspeh, onda je neuspeh ? Zato Karadjicu daj ostavku na sve funkcije i spasi se "bede".To isto treba da urade i "veliki profesori" djora i kosan ,jer se i njima nesto ne svidja.Anticu,sa igracima iz produkcije djore,kosana ,zive,karasija i njima sl. ovo je VELIKI uspeh. Za veci domet potrebni su daleko bolji igraci , a njih prave skolovani treneri a ne priuceni bivsi fudbaleri sa zlatiborskog kursa.

čekam...

pre 13 godina

Mislim da nema potrebe čitati izjave ovog čoveka! Antića je doveo da bi njemu rejting skočio, bole uvo njega i za tim i za igrače i za Antića i za Savez i na kraju i za narod! Šta će sad biti? Oteraće Antića, jer tobož' treba da redukuju troškove... Pa ko je platio boravak polovine Saveza i ministara/ki u JAR? Čekam...

hahah

pre 13 godina

Evo jednog pozitivnog poteza Karadzicevog ovima koji hvale Mister Antica a pljuju Karadzica (po meni su ocajni i jedan i drugi) dakle to je sledeci potez verovali ili ne :

Karadzic je doveo Antica...da budem precizniji izukao ga iz naftalina...

kakadu

pre 13 godina

da li je Antic kriv sto kuzmanovic i vidic igraju rukom u sesnestercu,da li je covek kriv sto krasic,ivanovic i kuzma mase situacije iz kojih mora pasti gol,moramo biti realni i reci da nismo imali srece,a za karadzica nemam reci,o njemu dovoljno govore komentari na ovom forumu,jos nisam procitao nijedan koji je rekao nesto pozitivno...

Pantelinho

pre 13 godina

Jujuju, ovaj članak sam tek danas pročitao..

sve je to lepo kada gos'in Tole objasni šta je bilo, moglo i trebalo da bude i kada odradi analizu nastupa na SP u tri i po rečenice(i iskritikuje taktiku čoveka koji je za razliku od njega, ne samo gledao vrhunski fudbal nego i vodio 2 najveća španska kluba i jednu "nebitnu" Barselonu)!
Najgore od svega je što će svi sada gledati u Antića umesto u njega, pa će moći lepo i na miru da "radi". Te nismo igrali sa dovoljno srčanosti, te igrali smo sa jednim špicom(mada 4-5-1 vrlo lako postane 4-3-3,al ajde), te igrači igraju rukama, te bolji smo od SAD, Urugvaja, Koreje, Meksika, Australije, itd.

Sad mi krivo što smo otišli u Afriku uopšte, Karadžić i ekipa su si time kupili još nekoliko godina u FSS!

sive celije moc

pre 13 godina

Prazna kasa!? Pa zaradili ste 9 miliona bre, kakva redukcija troskova, plati coveku sta treba da se plati, ne bi ni otisli u afriku bez Antica. I ko si ti da se mesas u taktiku, idi tamo lupaj neke pecate i potpisi sta treba da se potpise pa onda zalivaj ikebanu ili tako nesto.

crno/beli delija

pre 13 godina

Pre neki dan citam ove komentare o tome kako je Italija izgubila od Slovacke,o tome kako je selektor Italije preuzeo svu krivicu za taj neslavni poraz,gde su mnogi rekli da Antic treba da uradi isto.Da vam ja nesto kazem/sta ste se vise okomili na tog Antica,jel ocete da ga isterate,pa da dodje neko ko nema pojma sa fudbalom,pa da na EP budemo poslednji u kvalifikacionoj grupi,jel to ocete.

Bankar

pre 13 godina

REALNO JE NEUSPEH...ALI DA SU ZA PROLAZ DOBIJALI PO POHVALNICU A NE MILIONE I ZA KARADŽIĆA BI OVO BIO USPEH!
ALIBI FILOZOFIJA U NAŠEM FUDBALU NIGDE NAS NEĆE ODVESTI!MI SMO ŠUTNULI 10 PUTA NA GOL I DALI JEDAN A ONI 5 PUTA I DALI DVA GOLA I PO NAŠIM STRUČNJACIMA SMO MI BILI BOLJI...MOŽDA PRVO POLUVREME...A I TAD JE BILO 0:0!
ČUDO TREBA DA SE DESI DA U NAŠ FUDBAL UĐE DRUGI MENTALITET I NAČIN RADA!

Marko R.

pre 13 godina

Politicari da politicare a strucni ljudi da se bave fudbalom. Ovaj kao da je komentator ne Eurosport-u a ne fudbalski radnik u Srbiji. Probudi se covece, sjasi sa tog mest i ostavi nekome kome je fudbal bitan da se bavi fudbalskim pitanjima!

Ti se lepo uclani u neku stranku. Sa tim populistickim stavovima u Srbiji ima da cvetas ko i do sada. Ne se sekiraj!

rajko

pre 13 godina

sad ce tole da uvali nekog klovna za selektora i onda ce da ga voza k'o bicikl. vidim, pominje se vec tumbakovic, a ne bih se iznenadio da bude i zivadinovic. secam se samo izjave posle poraza od partizana u derbiju-pobedio je fudbal. nisam se toliko ismejao godinama. kao da na pitanje 1+1 odgovori - cetvrtak. e takvog cemo strucnjaka dobiti umesto antica. laku noc srpski fudbale i javno kazem da vise ni tv necu paliti kad reprezentacija igra ako bude ovako.

Miki

pre 13 godina

Sta prica ovaj, "Trebalo je da remiziramo sa Nemackom, pa onda da imamo vise motiva za Australiju" ili zamera coveku za taktiku protiv Australije, a razvalili smo ih u prvom poluvremenu nisu imali ni jednu sansu a mi 5. I kao Antic kriv zbog njegove defanzivne taktike, kako je to defanzivno ako celo poluvreme napadas i stvoris 5 sansi, a protivnik ni jednu. Ako je gospodin Karadzic gledao utakmicu onda ne bi tako pricao.

Cini mi se da Antic pali posle ovoga i da se vrsi pritisak na njega iz odredjenih razloga.

Sto kaze koleginica Antic i tim napred, a funkcioneri DOLE!

Pele

pre 13 godina

Fudbal se ne igra rukama!

Ni jedan trener ne moze odvesti igrace daleko na svetskom prvenstvu a da mu igraci igraju rukama. Pa jos na dve utakmice jedna za drugom. Nesto u glavi igraca zaista nije u redu. Los plasman nije bio rezultat loseg trenera nego naprotiv, trener je odradio svoj posao a igraci popustili igrajuci rukama, znaci neprofesionalno.
Kuzmanoviceva igra rukom nas je kostala najmanje 5 000 000 dolara. Kriviti trenera koji je napravio homogen tim i omogucio da se uopste i pojavimo na sampionatu je neodgovorno. Igranje rukom omogucilo je Gani da pobedi u vrlo vaznoj utakmici koja je i verovatno odlucila pobednika. Nema tu nikakve filozofije. Sve je jasno i cisto kao suza.

Nemacka je samo izgubila jedan mec do sada i to protiv Srbije sto govori da imamo odlican tim u globalu. Nasalost igranje rukom nije dozvoljeno u fudbalu i to se kaznjava penalom i u nasem slucaju pobedom Gane koja se dalje plasirala.

Smilica

pre 13 godina

Evo ja kao dama da napisem, Da nam nije bilo Antica ne bismo ni otislina SP. A Toleta treba najuriti.jedva smo se resili Miljanica sad i on hoce da bude dozivotni predsednik FSS.Ako imas morala podnesi ostavku.Antic je super trener .neko kaze nemamo para za boljeg,pa jesu li Englezii platili Capelu 15 miljki i sta pukli od Nemaca.Tole napolje Antic i podmladjen tim NAPRED!!!!!!

гробар до гроба

pre 13 godina

Није Караџић мешетар већ неко ко је нешто и покренуо у нашем фудбалу за разлику од (Миљанића, Пиксија (као председник ФСС, као играчу свака му част и даље се осећа што немамо играча његовог профила) и Терзића) гради се и завршава кућа фудбала, доведен је селектро којег предходници нису успели да убеде, потписан је нови уговор са Антићем са инзваредном платом, премије су договорене унапред да нам се не дешава као до сад да на самом СП разговарамо о премијама али тај селектор мора да одговара за ту плату који прима. Нико не тражи његову смену већ признање да је ово фијаско с'обзиром какве играче имамо, мора да објасни неке ствари а не да продаје маглу и да филозофира како нас Закуми неће ујести а Џабулани је округла, на свакој раскрсници фудбалска лопта има првенство пролаза, како је фудбал био суров према нама итд. већ јасно и гласно: ОБРУКАЛИ СМО СЕ ЈЕР НИСМО УСПЕЛИ ДА ПОБЕДИМО АУСТРАЛИЈИ И ИСКОРИСТИМО ШАНСУ КОЈА НАМ СЕ УКАЗАЛА И ДОГУРАМО ДО 1/2 ФИНАЛА. По чему то Уругвеј и Гана имају бољу екипу од нас па да једна од те 2 екипу игра полуфинале? То нам одговотите селекторе и наставите свој рад. Објасните нам селекторе зашто смо народ који зна да игра квалификације али не и сам турнир. Немамо срце за велике ствари?

bora

pre 13 godina

Vasovica ste u grob oterali, al Antica necete ,cuj, da mu karadzic smanji platu,ko da ovaj od toga zavisi Anticu jaci si, smeni ti njega pa da igramo fudbal

tuj

pre 13 godina

posle velikog neuspeha karadzic bi trebao prvi da da ostavku
a ovo su price za malu decu,posto zele da smene antica
po meni je antic uradio mnogo vise nego karadzic.

kakva liga takva i reprezentacija.

ROKO

pre 13 godina

Kako Vi, Tole mozete da govorite o velikom neuspehu kada ste Vi i ''vasi'', izgleda kumovali svemu.Bio sam duboko razocaran nacinom vodjenja ekipe od strane Antica i iskreno sumnjao u njegove kvalitete i znanje.Sta ste uradili tom coveku da vuce onako nelogicne i anti fudbalske poteze koje smo svi videli a i on je.Kada sam video sliku Antica kako je pao posle utakmice jasno mi je da je bilo zavere u nasem taboru.Sada pocinjem da mislim da je Vidicev penal nameran, da Podolski nije hteo dati gol, da smo dali Klokanima utakmicu i inkasirali mnogo vise nego 5 miliona.Anticu ne idi, ostani ako ti srce moze izdrzati, ako ti je zdravlje u pitanju, ostavi olos i povuci se.Ono je nacionalna sramota, a svi u svetu su nas videli visoko i tvrdili da smo Blek hors WC.A oni od kojih su mediji i forumi napravili vanzemaljske igrace neka se stide, a voleo sam ih gledati, sada za mene vise ne postoje.Trebali ste ovom narodu bar vi pruziti malo srece i radosti i da ste mislili na njega orali bi terenom, a bili ste u stanju,sram vas bilo a i tebe g. Tole.A tebe Anticu sam osporavao kao strucnjaka i kajem se, evo nakon par dana mi je jasno, analizirajuci sve, da se nesto dogodilo i ti znas sta.Kako ces izaci na kraj s olosom, ne znam, nek ti je bog na pomoci, saberi se i nastavi dalje do ES,a vas g. Tole treba us...im motkama van iz Saveza.Setimo se saveta Petkovica Anticu i sada je jasno da su obojica zrtvovani.Nadam se da ce te objaviti ovo sem ukoliko i vi niste dio svega!!! NAPRED RAZUMNA SRBIJA!!!

Zoran

pre 13 godina

Svi su mi krivi!
od ovog sto se frlja sa parama,
preko antica,do fudbalera.
Cak i sportski novinari,koji su ovo sve zamesili.
Orlovi? pa to nisu ni vrapci.

Od svega,najvise me vredja,same izjave trenera,
igraca itd.

Ovo je nacionalna sramota,
i svi su odgovorni za to.

Fudbal nije sreca,zuti kartoni,ruke,penali...
Za mene je fudbal,igra,borba i dati sto vise golova.
Nasi nisu nista od toga imali.

Uspeh-plasiranje na SP?
Ko sve tamo igra,to uopste nije uspeh.

Izgubili od Gane i Aus!?
Istorijska pobeda nad Nemackom?
Kako? Iglene usi!
Da smo ih pobedili sa 2:0,ili 3:1,
onda da,ali sa jednim jedvitim golom,
to je samo pobeda na papiru.

Antic nista nije vise uradio od ostalih trenera.
Fudbaleri,isto.
Dzaba sto igraju u inostranim klubovima.
Antic da ima malo obraza,nikad ne bi ni bio trener za nas,dok ovakvi vode nas fudbal.
Novac sve okrece.

Ako smo dobri u drugim sportovima,
mozemo i u fudbalu,ali ne ovako.

Dok je korupcije,interesa,novca,kumstva i ostalog,
od naseg fudbala,nema nista.

Jedini oprost od ove sramote,
svi da daju ostavke.
Mislim i na igrace.

Mozda dodju novi,koji nesto hoce da urade.

Do tad,najveci krivac,
ovaj narod koji ne moze mnoge stvari da shvati.

uzdamo se u bolju buducnost,
sta nam drugo ostaje...

tole l*p*ve

pre 13 godina

haha, ne boli tole tebe to sto srbija nije prosla dalje, tebe boli onih 5 milki sto ti ispadose iz dzepa :)
smenite li antica ili nekim slucajem on da ostavku zbog nemogucnosti da se dogovori ili saradjuje sa vama, bager ce da radi!

Nemo

pre 13 godina

Da li je moguce da opet taj covek kroji sudbinu naseg fudbala. Osim na fudbalsko umece i zalaganje nekih fudbalera ne bi trebalo da bude zamerki.
Antica za selektora!!!

goran

pre 13 godina

Tole, tebi ce ici na dusu ukoli oteras Antica. Neuspeh jeste, ali, realno to nam je bio maximum. Uz malo srece sada bi svi slavili i Antaru i igrace!

Box

pre 13 godina

Tole, treba ti i tvoje kolege iz "jagnjece brigade" FSS da utrcite na teren, razbili biste sve ostale reprezentacije, ali u licemerju, mafijastvu, korupciji... Ovo nije uspeh, ali je nasa realnost.

razbojnik

pre 13 godina

Lopovi mogli ste da planirate prihode od finala. Antica ostavite na miru od kakve ekipe i atmosvere koju je ostavio vas Klemente (koj je zaradjivao vise nego Antic) je napravio tim da mozemo uopste da se nedano polu finalu, nismo imali srece i hrabrosti ali smo na dobrom putu.

kosta

pre 13 godina

Ne bih voleo da kritikujem Antica, mislim da on covek ima dovoljno iskustva u ovakvim situacijama.
Fudbal ako nije napadacki onda nema uspeha, kao sto smo i videli...

Petar

pre 13 godina

"Nadali smo se da ćemo stići do četvrtfinala, a tada bi nam kasa bila punija za pet miliona dolara."

Mislim da je ovo kljucna recenica, Tole je tuzan sto ne moze sebi da sagradi novu ogromnu kucu negde na Bahamima.

Ko bi rekao da je ovaj u pravu...

pre 13 godina

Nažalost,ovo najveće zlo našeg fudbala je u pravu.Napravili smo neuspeh na SP i to ne može niko da ospori,kao i to da nam se otvorio žreb kao nikada,mogli smo ladno do polufinala jer smo imali tim za tako nešto.Ali,ako bih mogao da biram između Toleta i Antića,uvek sam za Radomira,dok bi Tole mogao da sjaše sa funkcije,konačno.

Milan

pre 13 godina

Meni se cini Tole da si izjavljivao da je i sam odlazak na SP uspeh a sad si okrenuo plocu. Iako sam bio besan i razocaran nasim ispadanjem, sad dajem podrsku nasem selektoru, posle svih vajnih kriticara sto se javljaju iz casa u cas i blate selektora. Anticu uz tebe smo!!!

realan

pre 13 godina

aj da se više ne zavaravamo! ovo što je antić uradio od reprezentacije je i više od maksimuma. mi jedino dobro što imamo je odbrana, a ostali igrači su običan prosek...

Vladimir Sojanovic

pre 13 godina

Dzabulani je kriv za sve.Mislim da smo pokazali karakter i da smo neozbiljna reprezentacija,jer je australija rekla da ce da nas pobedi i da ako se ukaze prilika,a zasluzeno je bilo da bude 3 nula za njih.SRAMOTA!!!

lili

pre 13 godina

problem je u mentalnom sklopu,a ne u kvaliteti igrača i sve dok oni sami ne raščiste neke stvari u svojoj glavi neće biti rezultata.

WladanS

pre 13 godina

nastavak naslova glasi:,,... i onda je g-din Karadzic,iz moralnih razloga,revoltiran ovim neuspehom,podneo neopozivu OSTAVKU''i kupio pribor za pecanje...

dule

pre 13 godina

prilika je da se ovaj karadzic najuri iz saveza kada vec kaze da smo doziveli veliki neuspeh.
Toma direktno optuzuje antica da bi skrenuo paznju sa sebe.
Mislim da je odavno jasno da je najlosiji deo naseg fudbala upravo savez i njegov predsednik. A nasa liga realno oslikava stanje u tom istom savezu...

Mudrac

pre 13 godina

Meni i 5 dana posle meca nije dobro, tuzan sam, katastrofa... Ispustili smo istorijsku sansu da se plasiramo makar do polufinala... Odlicna ekipa, sjajan raspored i nista... O tugo nasa :(((

Marko

pre 13 godina

A možda je baš ovo realan rezultat? Hajde da se više ne zavaravamo i pravimo zvezde i majstore tamo gde ih realno nema. Plasirali smo se na prvenstvo, svaka čast, možda smo mogli da budemo drugi, ali postoje reprezentacije koje su bolje od nas. Gana je bolja od nas, da tako nije ne bi oni imali 4 boda, nego mi.

Lopta je kriva

pre 13 godina

Bla Bla BLa, nikad Srbija nece doci do uspeha u fudbalu jer ljudi koji drze celne pozicije su ljudi bez vizije, zeljom za uspehom...

Nikola Nikic

pre 13 godina

Sramota je sto mnogi od vas misle da je srbija iz nekog razloga imala 'slobodan put' do polufinala. Srbija / Jugoslavija je 90-ih imala igrace koji su mogli uz drugaciji mentalitet i organizaciju da osvoje titule, ali sada nema. Ko god misli da Urugvaj ili Juzna Koreja nisu teski protivnici ne zna mnogo. Kad to kaze predsednik FSS jedino sto moze covek da radi je da zaplace. Treba postovati protivnike i postovati nasu ekipu koja je bila jako blizu prolaza i uopste se nije obrukala, bas naprotiv. Citajte malo novine koje nisu srpske i videcete da stranci mnogo vise postuju srbijansku reprezentaciju. Sto vecina Srbijanaca zbog kompleksa misli da ova ekipa Srbije ima nekih sansi da osvoji svetsko prvenstvo - to je tuzno.

lucanac

pre 13 godina

Prvi put posle prilicno vremena, a to znaci godina, srecan sam bio sto sam Srbin, imaqli smo dva-tri peha, nismo prosli, jebiga... pred ovim timom( cini mi se bez Zigica) svetla je perspektiva na evropskom prvenstvu, predstojecem... Ovakve face su dokaz da nas drma kriza, e4konomska, kao ameriku 1923-28-33... I ovoga ce osuditi zbog neplacenog poreza... ZIVELA SRBIJA

Francuski-strajk

pre 13 godina

Sledeći protivnik bi nam bile SAD, pa Urugvaj ili Južna Koreja. Ekipe koje nisu bolje od nas"
nemogu vjerovat da nakon poraza od gane i australije neko moze rec da ove 3 ekipe nisu bolje od vas, te 3 ekipe su daleko bolje od aus i gane,a neznam kako ste planirali njih proc kad ste bili zadnji u skupini, a jedino ste njemce sa igracem vise pobijedili u utakmici u kojoj su vas njemci stiskali sa igracem manje
(CroZg, 26. jun 2010 13:31)
Po tvojoj logici to znaci da su Novi Zeland, Honduras, i Severna Koreja daleko bolje ekipe od Hrvatske ?

branko

pre 13 godina

Kao u drzavi tako i u fudbalu,treba sve podmladiti?
Curcic je pobedio Japan eto nam buducnosti,sa provinc.timom dobija zvezdu i partizana,jos jednom treba mu dati sansu.
Neverujem da bi pustio Ivanovica da dve utakmice spava.
Pozdrav,inace su nam naj.fudbaleri iz provincije.

pivljanin

pre 13 godina

Ljudi meni nije jasno o čemu vi pričate? Stalno se napadači (Pantelić, Žigić...) apostrofiraju kao glavni krivci a zaboravljate(ili niste u stanju) da vidite da je odbrana koja je sastavljena od zaista vrhunskih igrača (za razliku od napada) odigrala veoma loše. Dva penala, pacerski golovi protiv kengura, učinak u napadu nula. Šta reći o čoveku koji na nepune dve utakmice dobije TRI žuta kartona(a neko ovde reče da je on nadprosečni igrač?!!). O onome što je zamenio Kolarova bolje da ne govorim....

Sale

pre 13 godina

Molim nekoga da mi objasni sta je Curkovic trazio na ovom Svetskom prvenstvu?! Kardzicev kum, komsija ili nesto slicno?
Ko je platio njegov boravak u Juznoj Africi?

Uvek uz Srbiju

pre 13 godina

Pa, ako... Normalno da je veliki neuspeh, kada ste ocekivali 4finale, pa i 1/2finale!!!! Da niste malo preambiciozni...
Ljudi, tako je kako je! Oni su uradili kako su uradili, mi bolje nemamo!! Sada bi najgluplje bilo raterati sve, a pre svega mislim na Antica!!! Ovu generaciju treba ostaviti, oni mogu...

slobodan ili ne

pre 13 godina

najverovatnije da je u pitanju je bilo podela "plena", odnosno prihoda!!! sa stotinak hiljada po osobi nisu hteli da budu zadovoljni, u tom grmu lezi zec! po uzoru na francusku,a i italiju, to je bio strajk!! ps / da je nesto bilo, bilo je, jer se sasvim druga reprezentacija predstavila, i sa tim moraju da izadju pred javnost!

Beka

pre 13 godina

Antiću,osvojio si poslednje mesto u grupi,a imali smo sve uslove da idemo dalje.Pokaži odgovornost,kao Lipi i odlazi!!!Antari se svidela uloga velikog patroite sa podignuta 3 prsta i 100000 evra mesecne plate.Bio si heroj kad smo se plasirali na SP,a sad snosi odgovornost za neuspeh.Ti si bio selektor,igraci su igrali i ponašali se kako si im ti govorio.

rema

pre 13 godina

boljeg od Antica, tesko da cemo naci!
al je isto tako i istina da je cini mi se bio ispod nivoa svetskog prvenstva... previse kalkulacija previse straha!
ja sam ocekivao vise! al ne mogu da krivim nikoga, siguran sam da su imali ispravne namere!

CroZg

pre 13 godina

Sledeći protivnik bi nam bile SAD, pa Urugvaj ili Južna Koreja. Ekipe koje nisu bolje od nas"
nemogu vjerovat da nakon poraza od gane i australije neko moze rec da ove 3 ekipe nisu bolje od vas, te 3 ekipe su daleko bolje od aus i gane,a neznam kako ste planirali njih proc kad ste bili zadnji u skupini, a jedino ste njemce sa igracem vise pobijedili u utakmici u kojoj su vas njemci stiskali sa igracem manje

prlex

pre 13 godina

poslije poraza od gane karadzic je vec poceo sa ovakvim izjavama, taman da skine odgovornost sa sebe. ispadne da on nije imao nikakve obaveze, da je on vjerovao ljudima, a da su ti ljudi pogrijesili. ma ko si ti da komentarises da li trebaju 1 ili 2 spica? ako ti smeta, to fino u 4 oka sa anticem, a ne da cijela javnost sad shvata da nemas povjerenja u selektora. prvi put poslije mnogo godina ova reprezentacija igra fudbal a da nije "za skociti sa zgrade". ima puno gresaka, pada koncentracije, izostaje rezultat, ali svako ko je nesto postigao zna da put od hiljadu milja pocinje korakom. jedan od iducih koraka bi mogla biti tvoja ostavka. zasto? zato sto si ti na celu FSS koji je "dozivio veliki neuspeh!", a razlog je vise nego ocigledan - nedovoljno dobre pripreme za mundijal. da sad ne nabrajam sve od novog zelanda, setkanje po gradilistu, preko loseg terena na prvom treningu, pa sve do tvojih izjava poslije poraza od gane - nema sta, bas su bile dobre pripreme, a distanciranje od tima kad mu je najteze govori samo koliko si zino na fotelju - nisam ja kriv, krivi su svi drugi!

Vladan R

pre 13 godina

Jedino sto je tacno da je ispadanje u grupnom delu takmicenja neuspeh. Sve ostalo je gomila gluposti. Prvo to da bi nam remi sa Nemcima odgovarao. Ne bih se bas slozio, jer bi u tom slucaju Nemacka i Gana odigrala lagani X pa bi nam bilo dzabe i 10:0 protiv Australije. Dalje bas me intresuje da li je, kada je planirao prolazak u cetvrtfinale, ocekivao da budemo ili prvi u grupi ili je ocekivao ovakav rasplet tj da Englezi budu iza Amera, ili je ocekivao da dobijemo Engleze. Bilo sta od toga da je ostvarivo zasto se samo zadovoljiti cetvrtfinalom. Zatim o taktici da se igra sa samo jednim spicem. Pa protiv Gane smi imali dva spica pa smo igrali daleoko defanzivnije. Za ekipu koja napravi u 60 minuta pet stopostotnih sansi ne moze se reci da nije ofanzivna. A sto se analize tice ne treba mu nikakva, i slepac vidi da mi od kada su omatorili Kovacevic i Milosevic, nemamo kvalitetnog centarfora, osim donekle Zigica. Da su se potrudili da Vucinic igra za Srbiju, posto je pomenuti uzgred budi receno izrazio neformalnu zelju za to, oni su se dogovorili sa CG da se ne vrbuju igraci rodjeni u drugoj republici.

veli

pre 13 godina

za mene je ipak ovo uspjeh jel samo protiv gane smo loše igrali i nesretno izgubili i puno većih ekipa i saveza nisu ni učestvovali a mnogi su se osramotili na mundijalu napokon smo stvorili ekipu i savez dostojan velikih događaja da nas je brazil čeko ili espana u osmini možda ni nebi toliko tužni bili

todor

pre 13 godina

Predlazem Karadzicu da podnese ostavku na Funkciju SEFA
jer mu je posao propao njegovom krivicom!to treba da ucini kao za primer kako da se odgovornost moze potvrditi samo ostavkom boljima od njega!!!!

Deki

pre 13 godina

Ovaj treba je srećan koliko je težak. Da se kojim slučajem naša reprezentacija nije plasirala na SP, u FSS bi bilo nešto slično, ako ne i gore kao u FSBiH koji je posle ne plasmana na SP, potpuno pukao i tada se otkrilo i da je fudbalski savez Afganistana bolje organizovan. Koliko si para Tole sebi prigrabio to samo vrapci znaju. Zato budi zahvalan Antiću i momcima koji otišli u JAR i ako ništa tamo su ostavili srce na terenu, to isto srce tebi ne kuca za što boljim fudbalom u našoj zemlji, već kuca samo da bi tebi bilo bolje. Nažalost takvo je stanje kod nas u ovoj našoj državi. Ti bi trebao fino, ako imaš i trunke srama dati ostavku na tu poziciju koju sada držiš, a umjesto tebe bi trebalo dovesti čovjeka iz fudbala, kome je fudbal bio život, koji zna kako đta treba raditi. Nešto kao što je VLADE DIVAC preuzeo OKS od takođe čovjeka koji je mislio da zna da rukovodi tim,a ustvari nije znao ni sa FK Partizan, pa su ga navijači toga kluba tjerali.
Ovo nisam napisao zato što sam navijač Crvene zvezde, već zato što želim bolje sutra našem fudbalu i da i mi jednom dočekamo jedan veliki uspjeh naše Fudbalske reprezentacije.......

P.S. Molio bi samo prave Grobare i one kojima je stvarni stalo do našeg fudbala da kažu da li sam u pravu ili nisam.....

dragan

pre 13 godina

Mislim da je najveci greh MIstera, po Kradžiću, to što mlađani Petrović nije igrao, pa sad ne mogu da ga prodaju.

Ali, pre nego što se razgovara o selektoru, treba videti da li je, ko je i koliko kažnjen odgovorni za bakljadu u finalu Kupa Srbije na stadionu Partizana.

JocaBG

pre 13 godina

Neuspeh nas prati vec XX..godina.
Vreme je da gledamo kako da nas domaci fudbal i ligu sredimo da moze da se meri sa nekim evropskim vrhunskim klubovima.
Posle raspada ( 1991 ) nismo nista posebno uspeli.
Kako ce onda tek reprezentacija.
Pored svega ipak volim nasu zemlju ,nadam se za bolja vremena i navijam za nasu reprezentaciju .
Ziveli svi mi i nasi orlovi....

replay

pre 13 godina

@a,,, secam se!

Pogledao je on istini u oci a ostaje pitanje da li mi umemo uraditi isto.
Uslovi su bili pristojni a teren o kom govoris je imao losu drenazu sto je tesko primetiti ako nema padavina. Nisu jedini koji su menjali teren, bilo ih je jos. To je propust organizatora pa tek onda ljudi iz saveza.
Poslednja pripremna utakmica se igra kod kuce kao oprostajna od navijaca koji nisu u mogucnosti da otputuju. Potrazi malo po netu koliki je broj reprezentacija koje su poslednju pripremnu utakmicu odigrali kod kuce.
Protv Francuza u Beogradu nam je bio potreban bod i ostvarili smo ga. Je l bila igra na nivou nije al ko zna da li bi uopste otisli u Afriku da smo tu utakmicu izgubili.

Infrastuktura? E je.... mi volimo pomalo da kraduckamo. (tu se slazem)


Igraci svetske klase? Vidic i Ivanovic najslabije karike u timu?

Mi druge nemamo a kad vec kritikujes zasto ne napisa alternativu? To nam je sta nam je.

Da smo prosli dalje imali bi sansu protiv Amera. Ne tvrdim da bi ih pobedili ali bi imali sansu za razliku od Brazila, Argentine ili Spanaca koji su isto tako mogli biti neka od sledecih prepreka u slucaju prolaza. O tome je rec, dakle prolaz moguc a samim tim i premije koje bi pripunile kasu.

Da Anticu treba asistent stoji ali stoji i cinjenica da je on jedan klasicni defanzivac koji moze pomoci srpskom fudbalu kad se vec bolje resenje ne moze platiti.


Dakle, nije problem u Tomislavu nego u tome sto nemamo sredstava da platimo kvalitetne svetske strucnjake tipa Hidink, van Gal itd.

Marija

pre 13 godina

Ma da li je moguce da se ovakav covek javio ??????
U drugoj recenici su mu PARE PARE PARE i koliko bi stavio u "kasu" FSS ????!!!!! Prvi trener koga su narod i igraci postovali i ovaj covk je dozvolio sebi da prica ovakve stvari!!!!!!!

Prava sramota! Nadam se da ce neko imati sluha za to i oterati ovog ...uh.... da mu ne smisljam sad ime, koje nece biti cenzurisano!

Melbourne

pre 13 godina

Australski selektor leti ,a osvojili su vise poena od nas......
Mi po obicaju ista stara prica ,igra i seljacki mentalitet. NAcin na koji mi igramo fudbal je los. Nasi pojedini igraci ostvaruju zapazene uloge u velikim stranim klubovima jer se tamo igra drugacija vrsta fudbala.....
Pogledaj Stankovica trci prema svom igracu i lopti da je uzme umesto da trci od nje da se otvori i ubrza akciju

Ja

pre 13 godina

Karadzic je potpuno u pravu!! To je za same igrace velika steta, uvek se toliko zrtvuju u kvalifikacijama i igraju vrhunski ali kad pocne turnir nista od svega toga.

Zlatko Milošević

pre 13 godina

Kada se sve uzme u obzir (država, savez, liga, klubovi, igrači, menadžeri, način kako neko moze da zaigra za Crvenu Zvezdu ili Partizan, mentalitet itd.) TU SMO GDE NAM JE I MESTO.

TO JE TO I TO JE SVE!

Sasvim realan plasman.

BrankoKV

pre 13 godina

Predsednik fudbalskog saveza kaze da je ovo veliki neuspeh. U tom slucaju predsednice podnesi ostavku! Ionako si nam domace prvenstvo upropastio. Jedino ti je svetsko prvenstvo moglo popraviti ugled, ali...
Tole ODLAZI!!!

kristian

pre 13 godina

Sastav naseg tima.Preuzeto sa FIFA sajta.
Stojkovic - ne brani u Viganu
Rukavina - Minhen 860 - druga nemacka liga
Kacar - Herta ' ispala iz prve lige
Tosic - keln - inace celu sezonu nije igrao
Lazovic - Zenit , isteran iz Fejenorda
Stankovic - vec odavno samo ulazi zadnjih 20 minuta u Interu
Milijas - Ne igra u Vulvsima uopste
Isailovic - Zaglebje , 11 mesto u Poljskoj
Zigic - uopste nije igrao u Valensiji , bio na pozajmici
Djuricic - Leirija - 10 u portugalskom prvenstvu

Ovo je 10 od 23 igraca , 10 potpuno neupotrebljivih igraca

Ako tome dodamo
Radosav Petrovic - Partizan
Mrdja - Vojvodina
Pantelic - Ajax

Ostatk ekipe je ono sto u stvari imamo i sto trenutno vredi a to je nazalost samo 10 igraca.
Sa tim se ne moze vise od ovoga.
A Anticu pitanje .
Je li on svestan ovoga ?

kicOne

pre 13 godina

treba smeniti Karadzica,jer je ocigledno da place ne zbog rezultata koji smo postigli vec zbog toga sto nece videti ni prebijene pare,a nadao se... A ako se nekim slucajem desi da zbog ovoga smene Antica,cao Srbijo,ne zanimas me vise... ANTICU LEGENDO

Marija

pre 13 godina

Dok ovaj čovek ne bude smenjen, ja neću više gledati našu reprezentaciju.

Nije on rekao ništa ni tačno ni mudro. On je samo jako promišljen i igra vrlo prljavo.

Skoro da čujem kako se naslađuje i likuje i usuđujem se da kažem da mislim da je presrećan zbog ovog rezultata, zato što njemu nije stalo ni do fudbala ni do reprezentacije već samo do svog bolesnog ega.

DoMiNiK

pre 13 godina

•Pa čovek je jednostavno rekao istinu.
Svaka kvalitetna reprezentacija koja ispadne u prvom krugu mora da podnese neku vrstu odgovornosti. Svi smo svedoci dešavanja u Francuskoj, Italiji, Grčkoj.
Ovde se stvara atmosfera sjajne igre i nedostatka sreće. To je izgovor za gubitnike a ne za dobre reprezentacije.

Treba pokušati nastavak saradnje sa Radomirom Antićem uz korigovanje same pripreme tima. Videlo se da smo fizički nadigrani od svih reprezentacija.
(čovek, 26. jun 2010 07:24)

covek je covek, a fudbal je fudbal...

Goran

pre 13 godina

Neuspeh . Da, to je neuspeh prema našim očekivanjima. Očekivali smo mnogo. Previše. Ekipa u fudbalu a pogotovo ekipa koja želi mnogo mora imati minimum 15 odličnih igrača. Da li mi to imamo. Moj nedvosmislen odgovor je da nemamo. Šta imamo . Imamo Vidića,Ivanovića kao svetski priznate igrače. Imamo Jovanovića,Krasića,Kolarova,Lukovića kao iznadprosečne igrače. Imamo Stankovića,Kuzmanovića,Ninkovića,Stojkovića kao prosečne igrače. Imamo neke za koje i ne znamo koliko sada vrede jer ne igraju u klubovima gde se vode kao igrači. I imamo ispodprosečne napadače. To je po meni a čitajući razne komentare i stručne i nestručne i po većini drugih , stanje stvari.E kada stvari pogledamo iz toga ugla onda ovo i ne možemo smatrati neuspehom , već našom realnošću. Da li smo bolji od Australije .Jesmo , na papiru. Ali papir cesto vara , zato sto meri nemerljivo. Meri svakog igraca prema klubu u kojem igra ili preciznije u kome se vodi da igra. Ja postavljam pitanje , gde igraju Milijas,Stojkovic,Zigic,Lazovic,Tosic,Kacar. Uglavnom ne igraju ili igraju u ekipama koje su poispadali iz svojih liga. Sta je sa Stankovicem. Videlo se to proletos. On ulazi u igru kada Murinjo ima vec rezultat , negde u 70 minutu.On je kod nas trebao da gradi igru. Iz svega ovoga jasno proistice zakljucak da je Antic morao da da sansu nekim igracima koji igraju , pa makar i u losijim klubovima, ili kod nas ali da igraju. Skoro sam uveren da bi u toj varijanti danas ipak bili u osmini finala.

MM

pre 13 godina

@Ironman
Ti si smesan, ne Karadzic. Covek je u pravu, trebali smo da igramo sa dva spica. To sto smo izgubili protiv Gane je sto je Rajevac nadmudrio Antica i imao kontrolu sredine terena. Protiv Nemaca, Brazila, Argentine, Spanije, moras da pojacas sredinu jer su mnoogo jaki. Ali Australija? Ja sam kao ameter gledajuci prvo poluvreme protiv Australije video da nam je potpuno nepotreban dodatan igrac u sredini terena, jer su nam oni dopustili kontrolu centra. Ali nije imao ko da da gol!!! Pazi kad je najbolju sansu imao Bane Ivanovic. Ja mislim da je Antic kriv sto je igrao sah a nije forsirao napadacku igru od samog pocetka kad nam je trebala pobeda. Otvorena igra i rezultat 3:3 bi nam sasvim odgovarali.

Napad je najbolja odbrana

pre 13 godina

Karadžić je napao prvi, da ne bi bio sam pozvan na odgovornost. Najveći pomak za naš fudbal bila bi njegova neopoziva ostavka!!!!!

Markiz

pre 13 godina

A bre ljudi, sve je to smo fudbal, koji vam je...
Sad smo ispali, sledeći put će biti bolje, bitno da ova reprezentacija ima svetlu budućnost i da nam se fudbal koliko-toliko digao iz letargije...

Boki

pre 13 godina

Imam utisak da ce nas ova Karadziceva izjava skupo kostati jer bez obzira na sve Radomir Antic je NAJBOLJI selektor kojeg smo IKAD imali. I kako je gospodin Karadzic racunao na 1/4 finale i SIGURNIH 5 000 000$ kada je realno bilo da bude drugi i idemo na Englesku?!

dj

pre 13 godina

Dobra izjava od Karadzica steta sto ne prizna da je losa taktika Antica i nezalaganje takozvanog plejmekera Stankovica glavni krivci za neuspeh i da treba oni da se oproste od reprezentacie! Ako smo ustanju da ja izjavimo da je neuspeh treba onda reci i zasto nismo deca!

krajisnik

pre 13 godina

Jedini pozitivan lik u FSS je Antara, kao što je Pižon bio u Zvezdi. Logikom stvari predsjednik FSS će dati Antari otkaz! Jer to ide kod nas tako a vjeruj te mi kada slušam Jovanovića, Krasića, Antića,...osjetim u njima iskreni patritizam, iskrenost koja zrači i siguran sam na narednom EP da nam ne bi bilo granica. Ovako, čitam šta Tole govori, kao trebali smo igrati sa dva špica,...šta hoće reći!? Da smo slabo igrali protiv kengura?! Pa kad je Srbija igrala bolji fudbal i kada će ga igrati, ako Antara ode!? Kako bilo, jedno znam da beskrajno podržavam Antića i ako ode(ne daj Bože), uvijek će biti omiljen lik!
Pz iz Srpske Republike

vlada

pre 13 godina

Ovog coveka organski ne podnosim,ali,moram priznati da se sa njim slazem u jednoj stvari,doziveli smo neuspeh i kraj price.

Imamo dobrog trenera,dobar tim,pojedince u najboljim evropskim klubovima,igrace sa iskustvom(igranje velikih utakmica),a gde je zapelo,ne znam.
Ocigledno je potrebna dublja analiza.

Evropsko prvenstvo je tu,gotovo 90% ovog igrackog kadra ostaje,tako da cemo biti uigraniji,iskusniji za jedno veliko takmicenje,sa izvucenim poukama i sa dodatnim sazrevanjem ekipe,mozemo i moramo ocekivati daleko bolji uspeh.

Nema mesta malodusnosti i skromnosti,gledajuci evropske ekipe na SP,mogu sa sigurnoscu da tvrdim,da ih je jako mali broj kvalitetnijih od nas.
Treba nam samouverenost,samopostovanje i zasto ne reci drcnost.Imam utisak da nas je nedostatak pobrojanog,kostalo loseg rezultata na SP.Ipak,ciklus stvaranja jedne ozbiljne ekipe traje 2-3 godine(setimo se evropske Zvezde).

Za predsednika FSS nam treba covek od autoriteta poput Dragana Dzajica,covek koji zna kako se pravi uspeh.Verujem,da bi smo sa njim u tandemu sa Anticem dobili vrhunski dvojac,i rezultat ne bi izostao siguran sam.

Od igrackog kadra,Stankovicu se treba zahvaliti,vec je u godinama i njegove motoricke sposobnosti vise nisu na nivou kvalitetnog igraca sredine terena.Morali bi da zadrzimo Vidica za jos to evropsko prvenstvo,malog Ninkovica upariti sa jos jednim kvalitetnim(brzim) i kreativnim veznjakom(nadam se da ce se pojaviti takav),napad osveziti sa mladjim,pokretljivijim i pre svega brzim napadacima(zao mi je sto Mrdji nije pruzena sansa),Zigicu,Pantelicu i Lazovicu se zahvaliti i sa ostatkom postojeceg tima,uveren sam da uspeh na EP nece izostati(naravno ako se kvalifikujemo).

Kvalitet imamo,cela evropa je u cudu zbog naseg ispadanja(vise nego u slucaju Italije),englezi su vise iznervirani nego mi(stampa),tako da ne treba da bezimo od toga sto jesmo.

Moramo pokazati kvalitet kroz kvalifikacije,prihvatiti cinjenicu da imamo sasvim dobar tim,igrati odlucno i samouvereno,preterano ne uvazavati nikog,igrati bez kompleksa,pa nek se nasi protivnici tresu i igraju u grcu.

Ja verujem u nas tim!

Borko

pre 13 godina

Batali Karadjicu molim te kao do sada da su nam cvetale ruze.Ovi su bar pokazali volju i po prvi put nam trcala reprezentacija.Nego mozda hoce da kao zadnjih godina guraju svog coveka skoim mogu da manipulisu jer kod Antica toga nema.Pozz anticu i nasim fudbalerima

Do

pre 13 godina

Doživeli smo popriličan uspeh za koji ne znam da li je ponovljiv jer su svi ovi rezultati na staklenim nogama a najstaklenije je to što smo jedva dobili selektora koji hoće koliko toliko dugoročno da planira.I sam pad igre protiv Aus nalik je celokupnom toku forme tj. stalno na granici podnošljivosti i neoformljenosti što je pre svega uslovljeno neorganizovanom bazom.Pa i to što je Antić postigao uspeh na psihološkom nivou govori da je psihološki nivo takav da je vrlo teško naći selektora poput njega koji će se toliko baviti tim segmentom a prethodni selektori su stvar odrađivali rutinski ili u okvirima svojih mogućnosti i nastojanja. Kada se pomene Ćurčić i uspeh protiv Japana trebalo bi zamisliti Ćurčića kao selektora(a ne Dostanića ili Jankovića kako neki pomenu) i videli bi da bi podrška da on sastavi neku podmlađenu i sl. reprezentaciju vrlo brzo ishlapila jer reprezentacija nije zajednički interes nogometnih faktora nego je jedini kohezioni faktor tako to što imamo reprezentativce u većim evropskim klubovima pa nam je samo to i od pomoći da se pomalo prisetimo da bi trebalo da imamo nogometnu reprezentaciju kao i sve normalne zemlje.

Dusan

pre 13 godina

Nasao se pravi da daje komentare.Ti treba da odes iz Fudbala jer ti si najvece zlo koje se pojavilo u nasem Fudbalu.Pogledaj samo sta si uradio od nase Lige a da ne pricam o drugim stvarima.Koji si ti strucnjak da dajes komentare i ocene o uspehu ili neuspehu.

darko

pre 13 godina

zadnji put da dozvolim sebi da me fudbalska reprezentacija ovako razocara, da nemogu celu noc da spavam i da posle ceo dan na netu trazim naprimer kao ovog karadzica i njegove reci utehe. nije ovo sramota, jednostavno neznamo da igramo ovaj sport. sramo je to sto u vaterpolu dva kluba mogu da plate bazen da treniraju a svetski prvaci smo. e to je sramota.

Srdjan from Lucerne

pre 13 godina

Izgleda da smo zaboravili u kom stanju je M. Antic preuzeo Orlove! Izgleda da smo zaboravili ko su bili favoriti u nasoj takmicarskoj grupi ( ROM i FRA ).Pa sta smo onda ocekivali? I pored svih tih losih preduslova smo uspeli da se kvalifikujemo na SP ( bez obavezne majstorice ).E sada, dosli smo do tacke gde nam je, valjda, trenutacno i mesto. Znaci, treba Anticu dozvoliti da dalje gradi tim , jer preko noci se nista ne postize.

Gagrica

pre 13 godina

Cudim se izjavama gospodina Karadzica i pojedinim komentarima ovde...
1...Zar nije sam uspeh plasirati se na Svetsko i dati sve od sebe...Ljudi pricaju o igranju za narod itd...Pa zar mislite da su oni otisli tamo da izgube...I oni su igrali za sebe i zbog vas i rizikovali milionske ugovore da bi ih doticni sad blatio...
2.Nevidim odakle pravo coveku da prica o poboljsanju naseg fudbala kad je za vreme njegovog mandata pominjan samo u skandalima...Koji je stadion uradjen,sta je ucinjeno osim gradnje Kuce fudbalskog saveza,zar je to bitnije od fudbalskih stadiona i improvizovanih tribina..
3...Odakle pravo gospodinu Karadzicu,Stepanovicu i Zivanovicu da prozivaju gospodina Antica coveka koji je vodio 3 najveca spanska kluba Real,Barselonu i Atletiko..Doticni gospoda da su takvi strucnjaci nebi sad radili po Kini i u nasoj zemlji...Kada budete imali trenersku diplomu onda mozete da pricate gospodine Karadzicu...
4...I na kraju zelim od srca da cestitam nasim momcima na zalaganju,jer vise nema slabih a narocito ne na svetskom prvenstvu..Kad to budemo shvatili onda cemo razumeti i poraze...A i daleko smo od fudbalske velesile sami..
5...Gospodine Anticu zelim vam sve najbolje u daljem radu sa nasim orlovima...Praticu vas kao i do sada i sa jos vecim zarom i ljubavlju jer to zasluzujete...

Oliver

pre 13 godina

Celog svog zivota navijam za reprezentaciju i ni za jedan drugi domaci tim,osim kad nasi klubovi igraju medjunarodne utakmice,(domace prvenstvo me ne interesuje)! Uvek mi je zelja bila da vidim reprezentaciju da napravi neki uspeh i bio sam ubedjen da je ovo generacija koja ce nesto uraditi, medjutim stara prica. Mislim da nije problem u igracima, ovi momci sve u svemu znaju da igraju fudbal. Cinjenica je da nemamo jednog pravog golgetera i jednog organizatora igre na sredini terena, ali to je neka druga prica. Stanje u nasem fudbalskom savezu mora da se menja iz korena, tj. da se menja rukovodstvo jer ovo su sve Miljanicevi naslednici koji ne rade nista bolje nego sto je i on sam radio. Dokle god ovi ljudi budu bili na celu FSS nista ni ova ,a ni naredne generacije igraca nece uraditi. Postoji jedna izreka- Kakva drzava, takav fudbal!

čovek

pre 13 godina

Pa čovek je jednostavno rekao istinu.
Svaka kvalitetna reprezentacija koja ispadne u prvom krugu mora da podnese neku vrstu odgovornosti. Svi smo svedoci dešavanja u Francuskoj, Italiji, Grčkoj.
Ovde se stvara atmosfera sjajne igre i nedostatka sreće. To je izgovor za gubitnike a ne za dobre reprezentacije.

Treba pokušati nastavak saradnje sa Radomirom Antićem uz korigovanje same pripreme tima. Videlo se da smo fizički nadigrani od svih reprezentacija.

zvezda zvezda

pre 13 godina

40 godina pratim fudbal i neke stvari smatram aksiomom. SRECA NE POSTOJI , VEC KVALITET. nas tim nije imao kvalitet da da golove kada je trebao i nije imao kvalitet da odigra sigurno u odbrani. da li je smak sveta ?! nije ! posto su mi jos sveza secanja na euro 2000 i WC 2006, a pogotovo na kvalifikacije za Euro 2008, moramo priznati DA OVA KAMPANJA JESTE POMAK NAPRED. to sto nam fali jedan kreativac ( piksi ili luka modric npr ) i to sto nam realno fale bar dvojica strelaca A klase, nije antarina krivica. Po meni, treba pustiti Antaru i ovaj tim ( naravno uz neke izmene ) da zavrsi kvalifikacije za Euro 2012. Ceka nas jako tezak posao, pogotovo posle debkla Italije, koja nam je glavni takmac. Rezime- Glavu gore Orlovi ! Anticu, ostani !

Ironman

pre 13 godina

Karadzic je smesan, ne mogu da verujem da je sebi dozvolio da komentarise taktiku i pritom je pokazao elementarno neznanje! Ako njemu formacija protiv AUS, sa Krasicem i Lanetom kao krilima (prakticno 4-3-3), nije bila dovoljno ofanzivna, ja ne znam sta da mu kazem. Hoce igru sa dva spica? Pa eno, igrali smo sa dva spica protiv Gane, pa sta smo uradili? Anticeva odluka da protiv Nemacke krene sa jednim spicem bila je pun pogodak, u toj formaciji zelim da nas vidim i u kvalifikacijama za EP. A da ne pricam da je takva formacija postala apsolutno dominantna medju svim uspesnim klubovima i reprezentacijama na ovom SP. Karadzicu, mars iz srpskog fudbala!

Branislav Radinovic

pre 13 godina

A zasto taj veliki mag G-din Karadzic, nije i nas, narod, navijace, upoznao sa svojim "projekcijama" o 1/4 finalu...i kome ce on da podnese izvestaj, na osnovu cega su date te projekcije? i naravno ...kome ce on da odgovara? posto je ocigledno da nije sposoban da ostvari "planirano" )obecano)

Gamer4eveR

pre 13 godina

U pravu si Karadzicu, treba da podneses ostavku. Imas punu podrsku naroda da to i ucinis. Ostavi Antica na klupi Srbije i odi sam, mi cemo se vec nekako snaci.

M

pre 13 godina

Nismo ostvarili uspeh koji smo zeleli nije = ostvarili smo veliki neuspeh. kad se stvari slegnu shvaticemo da smo pobedili nemce i da smo odigrali jako dobro protiv australije i da zaista nismo imali srece. Antic je izabrao odlicnu taktiku i odlicno je pripremio igrace. Igrali smo 4 3 3 izrazito ofanzivno. Od Karadzica i njemu slicnih mi je muka. Nije u redu sto daje ovakve izjave 3 dana posle eliminacije. Sta hoce da postigne da smeni Antica, da mu smanji ugovor na osnovu cega? Pa ja da sam na Anticevom mestu oterao bi ga u tri lepe. Slazem se sa komentarom da Karadzic laze - ko jos priprema ugovor 'pritajno se nadajuci da ce uci u polufinale'??? Pa jer on misli da smo svi mi blesavi?! Ima prosora za analizu i bilo je gresaka ali nemojmo da budemo slepi - nismo ovako dobro igrali na svetskom prvenstvu vec 20 godina. Kakve ima veze sto se otvorio zreb - sad zbog toga je valjda neuspeh veci - nebuloza! ostaje veliki zal ali imajmo veru u ove momke koji su dali sve od sebe i u Antica a Karadzicima zapusimo usta ako vec ne mozemo da i oteramo iz naseg fudbala.

Milan G.

pre 13 godina

Nije mi jasno kako predsednik jednog nacionalnog saveza preko medijama prica protiv nacionalnog trenera. Mislim da je vas veliki neuspeh, kalkulisati sa novcem koji jos nemate. U trgovackom smislu ucinili ste ogromnu glupost. Znaci vi ste vec unapred znali da ce Engleska osvojiti drugo mesto u grupi, i da cemo mi protiv SAD u 1/8 finalu (koja je mozda cak i nezgodnija od Engleske). Zar ste stvarno tako naivni? Vi ste stvarno mislili da cemo mi do cetvrtfinale? Sigurno bi bilo moguce, ali vi to kazete u smislu kao da je to obaveza bila. Taktika protiv Australije bila je prva liga. To se videlo i u odnosu propustenih mogucnosti. Australija je bila u situaciji da u svakom slucaju moraju dobiti nas, mi nismo imali tu situaciju. Kad bi Nemacka pobedila Ganu sa 2:0 ili vise, nama bi bilo dovoljno nereseno. Podrska gosp. Anticu!

Nikola

pre 13 godina

Kakvi smo mi Srbi narod!!! Svi se u sve razumeju! A pogotovo ovaj Tole. Sa takvom facom, vidi se da s njim nesto nije u redu!!! Pa mi smo do samo pre par godina imali takve probleme, da smo gubili i od 3 puta slabije reprezentacije nego sto je Australija. A pritom, Australija uopste nije slaba reprezentacija. Ne postoje bre vise vele sile u fudbalu, a mi kao narod hocemo da imamo najjacu repku! E pa nece da moze!

Antic je mister! I ostace mister! A svi vi, koji ste potajno ocekivali da osvojim sampionat, lecite svoje komplekse i nedostizne ciljeve u zivotu. Sta sad, kad igraci pobede, onda su igrali za Srbiju, za nas... a kad izgube, onda nisu dali sve od sebe?! Gadite mi se svi do jednog koji mislite negativno!!! Po prvi put smo posle ko zna koliko godina prikazali fantasticnu igru, protiv Nemaca i Australijanaca, i videli da imamo dobre kreativce, Ninkovica i Kuzmanovica, par promena i igramo fudbal!

Da je neko pre prvenstva rekao momcima da ne igraju fudbal, nego da se igraju fudbala, sve bi bolje bilo. Ne bi imali pritisak da moraju da prodju u drugi krug, jer je zaboga Tole ocekivao te pare da zavrsi svoje projekte... UUUUUUuuuh.

АнтиКараџић

pre 13 godina

Наравно да смо доживели неуспех и доживљаваћемо док су нам људи као што си ти на врху!!! Нарочито ти!!!
Поново се продају места у репрезентацији, млади таленти се шаљу кућама, без ваљаних објашњења зашто нема места међу 23 за њих, а у ЈА су тамо неки Лазовићи, Петровићи, Ђуричићи, Исаиловићи...

Чиме је тај Данко Лазовић заслужио место у репрезентацији? Црвеним картонима? Бахатим понашањем? Поред Петровића најнекориснији играч у ЈА, што је доказано текстом који је објавио Б92 на свом сајту.
Петровић? Чиме је тек он заслужио место у репрезентацији? Шта је тај дечко урадио ( не рачунајући погодак у дербију, не интересују ме наши клубови када је у питању репрезентација ) да добије дрес Србије???
Ђуричић дебитује два дана пред СП и иде у ЈА? Хеј, па то само код Караџића може!!!
Исаиловић? Где се он доказао то да добије карту за ЈА?!

Ништа се господо није променило, а док не отерамо Караџића и неће!

Под хитно на правити промене од врха и са Караџићем да се од Савеза опрости и Пантелић и сви они који за иностране клубове дају много више него за национални дрес!!!

no hand

pre 13 godina

Kad ovako razmislim vise je on razocaran sto je ostao savez uskracen za tih par miliona nego sto se iskreno nadao uspjehu.Sto se tice Antica,mnogo prica i puno se smije,al sto se tice ucinka na sp nije se puno pokazao.Od 3 utakmice igrali smo fudbal jedno pol.E,to je malo,mozda i premalo...

armadillo

pre 13 godina

Kolko ja vidim, Antiću je odzvonilo! Ja bih naprotiv smenio prvo rukovodstvo FSS-a, pa onda nove ljude pitao šta i kako dalje. Da je neuspeh - jeste, ali Antić je svakako vratio prilično duha u reprezentaciju, nisam siguran da treba požuriti sa zamenom.

ja,,, secam se!

pre 13 godina

Licemerje i demagogija.

Nije pogledao istini u oci, nego prebacio krivicu na drugog.

Najvaznije je bilo da prvi 'kaze istinu' i nahvata podrsku naivnijih.

FSS je stvorio uslove? Ehm, nije li nasa reprezentacija na dan pred pocetak prvenstva morala da menja teren za trening, jer ovaj nista nije valjao? Kaze Lakovic da je sve bilo ok u januaru??? Ko normalan zakazuje poslednju pripremnu kod kuce, kad ide na drugi kontinent da igra prvenstvo? Doduse, imamo mi i bolje primere iz bliske proslosti, kad smo na Dalekom Istoku imali generalku za Evropsko.

Losa taktika? Protiv Francuza u Bgdu smo igrali kukavicki da gore nismo mogli, najjalovijem mogucem protivniku sa igracem manje prepustili smo ceo teren i skakali od srece kad smo izvukli bod, a tada nikom nista nije smetalo.

Infrastruktura? Jel oni 'reflektori' iz Krusevca, mozda novi 'semafor' na Zvezdinom stadionu, ili novi krov na Partizanovom... ups, Tole, jesi li ista ulozio u infrastrukturu i dok si bio predsednik kluba (Spartaka, Partizana, izaberi)?

Igraci svetske klase? Vidic i Ivanovic najslabije karike u timu, totalno van forme, Krasic katastrofa u oba poraza (Nemci formacijski nemaju njegovog direktnog rivala, pa se poigravao), ne ucestvuje u odbrani, s te strane svi protivnici uvek imaju visak. Komentarisu se napadaci, a niko ne komentarise da li je normalno da (sa mogucim izuzetkom Runija) niciji napadaci na prvenstvu ne moraju toliko da se cimaju u odbrani - bez Zigica glatko gubimo skok, a Pantelic mozda ne moze da potrefi vrata od ambara, ali u defanzivi je kljucni igrac tima. E, tu je pitanje zasto uz takve igrace neko od centralnih veznih ne igra ofanzivnije, ali kad pogledamo sta je na raspolaganju, takvog igraca realno i nemamo (od 1998. u Partizanu je od srpskih igraca to bio samo Ilic, u Zvezdi niko, kod ostalih se niko nije izdvojio).

Otvoren put? Salis se? Amerikanci su tip protivnika kakav nikad nije odgovarao nama, a sada jos znaju da igraju, Latinosi i Azijati igraju sjajno na ovom prvenstvu, a evropske selekcije podbacuju redom. Zamisli da treba da trcimo sa Korejom ili da se nadmudrujemo takticki sa Urugvajem i zaustavimo Dijega i Suaresa... Kako da ne, prepolovljena Gana i raspala Australija su nam otvarale odbranu bez ijednog vrhunskog igraca, s nemackom decom smo odigrali jedva egal 11 na 10.

Mogao bih ovako jos satima, ali sustina je jednostavna - Antic nije vrhunski takticar, ali je dobar psiholog. Treba mu takticki potkovan asistent i da vozi jos godinama. Karadzic je unistio sve cega se dotakao, i nastavice to da radi. Dok ne odstranimo uzrok problema u srpskom fudbalu, bolje nece biti. A uzroku je ime Tomislav.

Vodja

pre 13 godina

Po cemu je Antic bolji od Petkovica? Obojica su bili prvi u kvalifikacijama,jedan sa krajnje ofanzivnim fudbalom(osim protiv Francuza)drugi sa tzv.igrom na rezultat ili ti antifudbalom.Onda su dosli na S.P.i istog trenutka se prepali,konstatujuci da ovako ekstremne varijante ne funkcionisu.E to smo mi u fudbalu(i ne samo)uvek od jedne do druge krajnosti, nesposobni da budemo realni,racionalni i organizovani.Zbog toga su igraci nesigurni i skloni neverovatnim greskama.U oba slucaja tuznom kraju prethodio je populisticko-patriotski zanos nasih trenera, svesrdno potpomgnut od strane medija.Pa dosta bre vise!Koliko vidim,iako se po Karadzicu radi o velikom neuspehu,Anticu ce biti oprosteno...Zasto?Verovatno zato sto nije bilo bas blamaze kao prosli put a pravi i jedini cilj je kvalifikovanjem i uzimanjem para vec ostvaren.

mladen

pre 13 godina

Da nije neuspeh-jeste.Pogotovu zbog zreba.Pa Nemci moraju na Engleze i Argentinu a mi na Ameriku i Urugvaj ili Koreju!!!Meni jedino smeta taj nedostatak hrabrosti i borbenosti u nasoj igri.I ko kaze da nemamo kvalitet?! Pa mi skoro da nemamo igraca ispod deset miliona evra u reprezentaciji!!!Ivanovic,Krasic,Vidic,Stankovic,Jovanovic,Kuzmanovic,Kacar,Kolarov...I nista...Dobijas Japan i Koreju sa trecim timom, ali oni odose dalje.O Slovacima da i ne govorim,cuo sam za par igraca.Ponudite nam bar neko razumno objasnjenje.Zasto ovakav tim ?(gde je Subotic,Kolarov,dokle cekati Zigica; zasto Krasic napolje a ne Jovanovic;sta je sa Mrdjom koji je prosao sve selekcije Srbije?) Ne treba razapinjati sve ove momke,neke treba podrzati,neke zameniti,tim malo osveziti i stati uz reprezentaciju.

Nenad

pre 13 godina

Jedina prava istina za Toleta i ostale strucnjake:okosnicu ove reprezentacije cine igraci koji su pre par godina na 3 uzastopna EP za mlade igrali polufinala i finala.Nas najveci problem je tada bio nedostatak klasicnih i kvalitetnih napadaca.Poslednji za koga se koliko-toliko moze reci da je kvalitetan je bio Lazovic,sto znaci da mi u zadnjih 7-8 godina ni na vidiku nemamo napadaca ni osrednje klase!Problem je u tome sto ga necemo ni imati u narednih 20 godina,jer svi znamo kakav ziheraski fudbal se igra u nasoj ligi,koja je usput jedna od najneefikasnijih na svetu,pa u takvoj nema sanse da se razvije nijedan talenat.Zato ovi koji imaju nesto para dovode napadace iz inostranstva,a vi se gospodine Karadzicu zapitajte kada je poslednji put neki nas napadac napravio karijeru poput Stankoviceve,Vidiceve,Ivanoviceve,Dragutinoviceve...i koga je to Antic trebao da izmisli pa da ga uvede da igra?Ja verujem da je on vise od bilo koga zeleo da ima jos neku opciju u napadu i da je mogao da igra nesto drugacije od onog sto su svi znali da cemo igrati.I Mancester igra sa jednim napadacem,ali zato cela ekipa napada i brani se.I mi smo igrali na slican nacin,pa su sanse stvarali i igraci iz sredine i odbrana i napadaci.Sve u svemu Antic je iz ovakve nenapadacke ekipe uspeo da izvuce maksimum,a ti se covece osvesti i pogledaj malo realno.Puna podrska Anticu!

Rade, Bec

pre 13 godina

Ja sa za razliku od tebe ponosan na ove momke, gospodine Karadzicu.
Jos i sada, dva dana posle utakmice sa kengurima i dalje se nalazi njihovo srce na terenu koje su oni, a ne ti, ostavili.
A tebi, gospodine karadzicu, ako zelis nesto vise...idi brate u neki drugi savez pa tamo pravi uspehe.
ORLOVI, JA CU DA BUDEM UVEK UZ VAS!!!!

milan

pre 13 godina

nije problem sto smo izgubili, ili pak sto smo pokazali nista od igre. Ajde, to se desava svima jer to je sport. Ali, ovo duvanje, na nacionalnom nivou, da smo mi neko i nesto, obmane, i lazna ocekivanja, da bi se pokazalo da smo neko i nesto..e to je sto smrdi. Zbog tog modernog naduvavanja i lupetanja gluposti, nikad necemo imati uspeha ni u jednom sportu vise. Kosarka je pala, vaterpolo se jos drzi samo zato sto ga igraju 5 nacija u svetu itd. Da je prodavanje konja (sportista) olimpijska disciplina, e mi bi tu osvajali zlatne medalje.

Srbija do groba

pre 13 godina

bez motiva i inspiracije nema ni rezultata
(darko, 25. jun 2010 21:53)

Njima bi jedini motiv trebao da bude to što nose dres sa državnim grbom! A što se Antića tiče, pa nećete ga valjda smijeniti? Pa čovjek je uveo red u našu reprezentciju. Sjetite se samo stranih "stručnjaka" (Klemente), s kojima nam je fudbal umirao (na utakmici protiv Poljske u kval. za EP 2008. u Beogradu bilo više Poljskih navijača nego naših), Antić je napravio veliki uspjeh i kad nas je odveo na SP. On mora ostati, inače, ajmo Jovo na novo. Bolje bi rješenje bilo da Karadžić ode! To je najpametnije! Toliko.

Djorgo

pre 13 godina

Karadzic je potpuno u pravu. I ova samokriticnost je za svaku pohvalu. Jos da se kao odgovaran covek povuce sa najisturenijeg mesta, pa da mu se cestita ...

cikaVlada

pre 13 godina

Kakav profi demagog...Malo podsećanja za zaboravne-ovaj čovek je pre 2 godine majstorski izminirao Đukića na OI zbog klubskih(crno-belih) interesa,a posle toga ga rutinski smenio i doveo tog istog mesiju Antića koji više od decenije uspeva,kada kojim slučajem i nađe posao,da klub koji vodi preseli u niži rang takmičenja.Antić,i za to mu odajem priznanje,uspeva da trgne reprezentaciju i da na konto stare slave mobiliše tim i naciju,i da u lakoj kvalifikacionoj grupi osvoji prvo mesto,propustivši da bar jednom dobije raspale Francuze i time digne samopouzdanje i dobije tim iz top10,što nam je očajnički trebalo.
Kreću pripreme,vidi se da stvari ne štimaju,ali to niko ne priznaje,i sa Gancima ulazimo u utakmicu sa potpuno pogrešnom taktikom uz obavezu da igraju igrači koji su izneli kvalifikacije.Milijaša i Pantelića ne vredi komentarisati,sve je već rečeno.
Posle poraza demagog daje izjavu iz koje se među redovima vidi da smo se već pozdravili od Mundijala,i dešavaju se Švabe.Promena taktike,najbolji Antićev potez od kada je selektor,uvođenje Ninkovića,i konačno smo ozbiljan tim.Do drugog poluvremena protiv Australije.Opet raspad sistema,kasne i pogrešne izmene,sudija,loša sreća,vudu magija...Ne verujem baš u lošu sreću,realizacija je stvar koja takođe zavisi od psihičke i fizičke pripreme,a to nam je falilo.
Posle svega,rezultat će biti smanjenje plate Antiću,što je za njega bingo,jer nešto baš i ne vidim da se otimaju oko njega i da bi je mogao zaraditi negde sem možda u Kini,kao i ostanak demagoga na funkciji sa koje može da pljucka,priča o vrhunskim uslovima i šteluje domaću ligu kako mu se ćefne.
Bez dolaska nekih mlađih ljudi sa znanjem i m....a na sva bitna mesta u struci i savezu,izgubićemo još jednu vrhunsku generaciju igrača,koja se dokazala u mlađim kategorijama,prepucavaćemo se oko crveno-crno-bele boje,smejati se jedni drugima kad ispadnemo u pretkvalifikacijama za intertoto kup od Tunguza...
Želeo sam pobedu nad Nemcima,ostvarilo se.Sada želim da vidim Srbiju makar u polufinalu nekog velikog takmičenja,hoću Ligu šampiona u rupi i na armijskom pašnjaku.
Ništa od toga se neće desiti dok god nam ovi gladni penzosi sole pamet i uzimaju svoje ničim zaslužene debele apanaže.Hoću da im vidim leđa,da konačno i taj nesrećni fudbal postane trofejni sport.

Blagoje

pre 13 godina

Koliko bi tek para uzeo da nismo ni otišli na svetsko prvenstvo, a kad se već tako dobro razumeš u fudbal trebao si ti da budeš selektor, to bi bio pravi potez a o uštedama da i ne govorim a vrhunac bi bio da zovneš talentovanu rodbinu, komšije i prijatelje koji te vole jer bi sigurno igrali za džabe a Australiji bi dali 3 gola za 15 minuta po tvom sistemu igre. Koliko imaš poverenje u organe FSS i koliko si ga dobro organizovao govori da nisi mogao da sačekaš ni da se vratiš u Srbiju nego uzimaš ulogu i stručnog saveta i upravnog odbora. Ja da sam selektor ne bi više radio ni minuta sa čovekom kao što si ti jer si pokazao da ti je Antić trebao samo zbog para a ne da unapredi srpski fudbal ali iz inata treba da ostane jer su se dosta u Srbiji stručnjaci povlačili pred parazitima.Živela Srbija!!!

boolewar

pre 13 godina

Nije tebi do (ne)uspeha, tebi je novaca na koje si računao a nisi ih stavio u svoj džep!
Podrška Antari i igračima a ako "ovo" pokuša da ga smeni treba izaći na ulice!

johny

pre 13 godina

Antic je demonstriao ubedljivo najsporiji fudbal na SP.Mislim da on nije covek za savremeni fudbal.Sa toliko opreznosti(kukavicluka) ne prave se velika dela.Ovo je idealan trenutak da se neki povuku,kako bi koliko toliko ostsli u dobrom secanju svih prijatelja fudbala.Ninkovic i Kuzma su odigrali perfektno prvo poluvreme i zajedno sa Kacarom su buducnost.
(wien, 25. jun 2010 22:25)
a kakav fudbal je demonstrirala grcka, svajcarska, pa i slovenija protiv engleske, italijani protiv slovacke u prvom poluvremenu i postoji jos mnogo primera da ne nabrajam sve

jugobo

pre 13 godina

Ako Srbi sami sebe ne uniste nece niko drugi.

Sta je bilo bilo je za nas je SP zavrseno treba realno prvo mi navijaci zatim i FFS sa selektorom i igracaima pogledati situaciju, ali ne treba nikoga iz prave navoditi na linc jer toga moze da bude samo gore i tako je nas fudbal na najnize grane ako upropastimo i ovo koliko toliko reprezentativnog sta cemo ondak.

Realno na SP smo doziveli neuspeh i oko toga se svi slazemo e sada treba napraviti analizu onoga zbog ceka nismo prosli dalje.
Ako celnik FSS-a trazi neke lose stvari od selektora i igraca treba prvo poci od samog sebe i videti gde su napravljene greske.

Zatim treba selektor prvo sebiit priznati i javnosti gde se gresili sigurno da tu nije samo sportska nesreca i neiskoriscene sanse jer treba se zapitati zasto nisu iskoriscene.

Igraci su barem po izjavama rekli svoje i prihvataju deo krivice i tu nema vise sta da se doda.


Treba FSS selektor i igraci napraviti analizu onoga sta je bilo sta je trebalo da bude i sta treba uraditi u buducnosti.

Ono sto ne treba menjati jeste selktor i igraci zadrzati isti kostur ekipe mozda za 2-3 igraca podmladiti sastav ali to je to mi druge igrace nemamo.Uvideti zasto iz 15-20 sansi iz tri utakmice postigli smo dva gola preslaba realizacija i mislim da samo nasa ekipa i Nigerija su sa toliko slabom realizacijom.Zasto u sve tri utakmice igramo toplo hladno i najbitnije od svega a ovo vazi i za selektora i za igrace mora uvek malo hrabrije.

Kod Antica mi se dopada sto je stvarno veliki pedagok takvu atmosferu u nasoj ekipi niko pre toga nije uradio jedino svetko gde nismo imali svagju izmegju igraca unutar tima.

Stvari kod Antica koji mi se nedopadaju previse prica megju redovima malo u uvijenoj formi ali u svakom slucaju moramo ga podrzati, jer sa smenom ne dobija se nisto jer videliste da Rusi sa Hidingom nisu se ni kvalifikovali tako da nisto nije garancija za uspeh.

Ovajput igracima na borbenosti i tcanju nemogu nista zameriti jer su to ispunili ali moraju moraju da budu hrabriji i psihicki spremniji za velike utakmice.

Ostavimo do kvalifikacije na miru igrace , selektor neka da izvestaj i podrzati ga za dalje jer druge nam nema..............

bratimir

pre 13 godina

Svaka cast Karadzicu na realnom sagledavanju stvari.
Za sve sto je izgovorio apsolutno je u pravu.Ne znam ko moze na ovome neko da mu prigovori.On je jedini od svih objektivno rekao da smo razocarali sto je istina.Jedino nije u pravu za onu taktiku sa jednim spicem,jer smatram da je to bilo apsolutno ispravno.

Ja sam za to da Antic ostane selektor i dalje,ali nikako ne mogu da predjem preko njegovih jalovih izjava.On nema ni trunke samokriticnosti.I prosto se namece sam odgovor na pitanje zasto je otisao na SP sa pogresno iskombinovanom prvom postavom.Posle prve utakmice vec je bilo kasno za dalje korekcije.Jednostavno u njegovim izjavama ja ne vidim neku dozu drskosti,cinizma,kritike koji je preko potreban.Nesto poput Dule Vujosevica kad zajapuren na konferenciji prica svoje utiske.On toga nema i sve okrece na demagogiju.Nije bitan rezultat na ovom SP ,ako ce Antic ubuduce realno sagledavati stvari.Tu mislim da igracima Zigicu,Pantelicu,Milijasu nece vise davati toliko prostora,ali mislim tu i na Racu Petrovica.Ako je po njemu on bolji od Nemanje Matica ili Stefana Babovica na primer,onda tu zaista nesto ne stima sa njegovim misljenjem!!!

TheObradovic

pre 13 godina

Pa da. Ipak je morao otkriti svoje pravo lice. Ono koje je jasno vidljivo svakome dovoljno inteligentnom da cita izmedju redova. Predsednik nije zadovoljan "blagom reakcijom javnosti". Sada ce mu biti teze,no sto je ocekivao, da skloni Antica. Da prihvatimo da je to, sa njegovog stanovista,i legitimno. Napominjem sa njegovog, jer je covek toliko sporan da je krajnje licemerno da on ikome deli neke lekcije.
No,glavni razlog tog Karadzicevog nezadovoljstva nije rezultatski neuspeh(koji je ocigledan) vec cinjenica da je ostao bez planiranin i "sigurnih" 5 miliona dolara!
Pa,svako se cese tamo gde ga svrbi!
Jer bi sa tim novcem kupio mir u kuci i jos jedan predsednicki mandat. On govori o parama od "projektovanog ulaska u 1/4 finale" :)) Kao da smo samo trebali da se pojavimo i uzmemo pare. Tek tako! Kao da se i drugi timovi nisu pitali. Razumem da je fudbal veliki biznis sa velikim parama,ali zar se tako planira i vodi finansijska politika u savezu? Zar se ugovori i poslovi vode i sklapaju sa nekim projektovanim i imaginarnim novcem? Pa,tvoj je posao da taj novac obezbedis nekim drugim nacinima i putevima. Ako ne umes-skloni se. I nemoj da krivis Antica zbog sopstvenih propusta. A najmanje zbog izbora igraca,formacije,taktike...Da si se ti pitao,mi Afriku ne bismo ni videli! Govori o dva centarfora,a mi nijednog pravog nemamo!
I za kraj. Moze li se nastup naseg tima oceniti kroz prizmu rezultata? Moze! Moze li samo i jedino kroz to merilo? Moze,samo za one koji fudbal gledaju jednodimenzionalno. Za nas koji se secamo sp 2006,1998 i ep 2000 ovo je,ipak, nekako drugacije.
Propustena je prilika za mozda i istorijski rezultat. Zar mislite da igraci i selektor toga nisu svesni? Pa ljudi,njima je najteze! Stavite se u njihovu kozu i olabavite malo.
Kontinuitet je kljucna rec! Samo tako,zajedno,Antic i ova grupa igraca,sa nekim promenama i novim licima, mogu da nas odvedu na euro 2012. Sve ostale je kocka. Zelite to? Ja ne...

gm

pre 13 godina

mislim da su se igraci izjasnili da je to za njih neuspeh, da je to za njih veliko razocarenje....to kaze i Antic....ali niko ne moze da porekne da se nisu zalagali i ginuli za Srbiju....oni su vise od nas navijaca zeleli da pobede, jer je logicno da to zele licno jer su sportisti i svaki uspeh im je vazan.....bitan je odnos igraca prema reprezentaciji, a to je bio korektan patriotski odnos.....dali su sve u svojim granicama sportske moci.....mi moramo da znamo koliko smo realno vredni i koliko daleko mozemo da bacimo kuglu.....ako je to nas maksimum, a ljudi dali sve od sebe onda nemamo nikakvog prava da pljujemo po njima, to je nase najbolje sto imamo i tu moramo da budemo svesni.....nemojmo da budemo neljudi i zlobni.....

Djuka

pre 13 godina

Treba nastaviti transformaciju ekipe-zadrzati dobre, zameniti lose igrace.
Reprezentaciju treba posmatrati kao PROCES, a uspeh kao PROJEKAT. Antic je cini mi se pokrenuo rekonstrukciju na najbolji moguci nacin-bez suvise mudrovanja, krajnje pragmaticno, i treba se setiti da je za to dobio punu podrsku saveza.
Karadzic nastavlja po starom. Nije mi jasno kako ljudske cepanice poput njega postaju nedodirljivi. To sto mu je, kao predsedniku fudbalskog saveza, dopusteno da pokusa da se preko reprezentacije za godinu dana vine u zvezde i pokupi sve zasluge za njene uspehe, je NAJVECI NEUSPEH naseg fudbala. To zapravo pokazuje da nikakvog projekta nije ni bilo. Samo populizam.
Dobar nam je Radomir-nismo mi za njega

bojan

pre 13 godina

Ocekujem da Tole smeni Antica i postavi sebe za selektora. Izgleda da on najbolje zna sa kojom formacijom treba da se igra. Mislim da je Antic konacno skapirao da mi nemamo sredinu koja bi mogla da igra sa dva napadaca.

dejo

pre 13 godina

Svi vi Srbi sto podrzavate Antica stvarno nesto nije u redu s vama, nama bre trebaju pravi strucnjaci tipa Zivadinovica, Petkovica, Stepanovica,Klementea...
a i za bolje i nismo!

papazen

pre 13 godina

Ti pobratime da se pokrijes po usima,dosta nam je tvojih izjava,umesto da si u zatvoru ti nekome solis pamet,ostavi se ti analiza i lepo ODLAZI!!!

sinisa

pre 13 godina

Antić mora da ostane. Ja ne pamtim da smo mi toliko promašivali šanse ikada, a pamtim i Miljanića.
Nismo imali šta da promašujemo.
Tačka.
Sve ostalo je samo stvar iskustva na velikim takmičenjima sa reprezentacijom, a za dobar deo igrača i iskustvo uopšte.
Sačuvajte Antića i videćete na EP.

Reistraga Insajdera!!!

pre 13 godina

Šteta što nismo došli do 1/4 finala i inkasirali 18M. Infrastrukturne projekte koje dotični g-din od 71 godinu pominje treba da završava njegov kum, a i g-đa ministarka je čekala svoj deo. Ooo zemljo Srbijo šta si dočekala, Džajića u zatvor a ovaj da deli packe.

Srbin iz EU

pre 13 godina

Ja neznam sta ovaj tkz. Predsednik FSS prica. On se kao razume u ovu igru, nije to nasa liga da uzima drugima prvenstvo. Trebalo bih celu organizaciju otpustiti odn. najuriti, jer su svi koruptirani. Interesuje me sta ce biti sa nekoliko miliona Evra koji ce doci u Kasu FSS. Kada on bude to razdelio, onda ce se povuci u penziju. Ostavite Gosp. Antica na miru, covek je ucinio dosta i ucinice jos puno dobroga za nasu zemlju, a ove tkz. strucnjake, daleko im lepa kuca.

gm

pre 13 godina

Ovaj karadzic bi trebalo da zapusi usta....sta on ima da prica o taktici Antica, to ne cini ni jedan precednik fudbalskih saveza.....kakav je on lik,kakva je njegova zasluga, samo marionetise...... pa da nije bilo Antica bilo bi jos vece rasulo u reprezentaciji....mnogo vise je vaznije da se dobio duh i kult reprezentacije, a njega cine igraci, a ne precednik FS....treba sada to odrzati i polako prenositi na mladje igrace......Ovako ova izjava Karadzica je zlonamerna prvo prema fudbalskoj reprezentaciji i njenoj buducnosti, zatim prema Anticu i igracima....Pitam se kojom zaslugom svog minulog rada je zasluzio Karadzic da bude precednik FS.....to bih rado da znam.....a kada razmislim ti koji su ga izabrali cine njegovu potporu, a tek takvi se pitam, sta oni traze tu, kakve oni tek zasluge imaju.....Antic ne dozvoljava da mu se mesa u posao, a to je ocigledno kamen spoticanja za Karadzica.....

wien

pre 13 godina

Antic je demonstriao ubedljivo najsporiji fudbal na SP.Mislim da on nije covek za savremeni fudbal.Sa toliko opreznosti(kukavicluka) ne prave se velika dela.Ovo je idealan trenutak da se neki povuku,kako bi koliko toliko ostsli u dobrom secanju svih prijatelja fudbala.Ninkovic i Kuzma su odigrali perfektno prvo poluvreme i zajedno sa Kacarom su buducnost.

niki lauda

pre 13 godina

A koji smo mi to pa kvalitet veliki imali???


HAJDE RECITE - koji ???

ANTIĆ JE napravio odličnu taktiku i psihološku pripremu kada je BILA SITUACIJA po njegovoj meri a to je meč protiv Nemačke. On je, u Španiji, navikao da ekipe koje su pale podiže i to je uradio i sada. POBEDIO JE NEMCE !!! TO JE BILA situacija za njega!

ALI U MEČU protiv Gane i posebno protiv Australije BILA JE LOŠA PSIHOLOŠKA PRIPREMA, loša taktika i što bi teniseri rekli "nije imao plan B". KOJI je on plan igre imao ako mi ne damo go, kao što se dogodilo, ili koji je on plan igre imao ako Australija da go kao što se dogodilo ?????

I DA SE vratim na početak-koji su to naši veliki kvaliteti??? RECITE, koji je to naš strelac, poznat, koji je to naš pucač, ko to daje golove u reprezentaciji Srbije ???? Ko ima nezaboravne prodore po krilima, ko donosi golove posle dobrih centaršuteva??? I KO UME DA TAČNO DODA LOPTU, KO KOD NAS GRADI IGRU, ko??? ŠTA JE UOPŠTE uradio naš Stanković-eto, navedite, recite??? Koliko puta je, bez obzira na go/koji je bar spasio ugled/,naš Pantelić ušao u ofsajd, a i ostali?? Zar takve veličine ne mogu, bar u tako važnoj utakmici, da zadrže prisebnost i osmisle napad?? A odbrana - zaista veliki igrač, Vidić, u reprezentaciji je nekako, uvek, igrao sa zadrškom. I na prošlom svetskom...možda jedino na samom početku je "ginuo".


Očigledno je da bi trebalo pogledati u oči svojim mogućnostima. One nisu male. Doći na svetsko prvensvo je ogroman uspeh. Divno je da smo ponovo na ovakvoj smotri fudbala, i bilo bi fenomenalno da budemo i za četiri godine učesnici novog svetskog prvenstva.Kada budemo stalno prisutni, onda ćemo možda jednom proći i u drugo kolo, a i dalje, zašto da ne. ALI DO TADA...volimo se onakvi kakvi jesmo, a ne možemo biti ono što nismo, niti je to potrebno...

NE,mi nememo toliko kvalitetnu ekipu, jer to nisu tolike fudbalske veličine i mi nismo imali toliki kvalitet, koji se stalno spominje.

JOŠ NEŠTO, mi nemamo toliko kvalitetne trenere.Jednostavno ljudi ne mogu, ne umeju bolje, nisu toliki potencijal za posao trenera vrhunskog.

I DA LI JE Antić osmislio taktiku koju srpski fudbaleri,s obzirom na količinu kvaliteta koji poseduju, mogu da sprovedu. Kada su Gana i Australija u pitanju - nije bila dobra taktika i to bi trebalo reći i preuzeti odgovornost. I raditi dalje naravno. Antić, svakako ima potencijala i nadam se da će imati i smelosti da neke fudbalere promeni za bolje, ako takvih u srpskom fudbalu ima.

zu

pre 13 godina

4-to svetsko prvenstvo sa karadzicem.i sad umesto sam da ode?ma neeee,ostani..zaposli sina,kuma,sestrica..ne moj slucajno da napravis neki korak ko sav normalan svet!

НиколаНС

pre 13 godina

Јелте. Па онда Караџић као председник треба моментално да купи прње. Требао је то и раније. Свако нормалан ће бити поносан на ове момке. У квалификацијама је наступило преко 200 репрезентација, они су ушли међу 32. А када се ова држава заиста упусти у борбу против хулигана и мешетарења у фудбалу. Када ја, и многи као ја, буду коначно могли да одведу децу на утакмицу без бојазни да ће се нешто лоше десити, онда и можемо тражити од ових момака нешто, а дотле ће још много воде протећи Дунавом. Ови момци су одлични и велико је питање да ли овакви навијачи заслужују да их представљају на тако великим такмичењима. Драго ми је да не размишљам као Караџић и гомила новинара у домаћој штампи.

Goki

pre 13 godina

Zaista prvi put imamo reprezentaciju koja može da napravi nešto, prvi put se bore do poslednje kapi znoja! Poštujem ih zato što to tako rade! Nisam ljut što su izgubili na prvenstvu, jer su dali sve od sebe! A tu atmosferu, potpisujem, nikad nismo imali dok nije došao ANTIĆ u reprezentaciju! Dakle, Karadžiću smanji doživljaj i zahvali se čoveku što je nešto ozbiljno uradio u srpskom fudbalu!

radovan

pre 13 godina

Svaka cast Karadzicu! Konacno neko ko ima hrabrosti da Anticeva filozofiranja baci u vodu.

Antic je prenaduvan trener, ovo prvenstvo je to dokazalo hteli mi to ili ne.

Bice to dobro

pre 13 godina

Ljudi sta je sa vama,kakva crna defanzivna taktika,pa mi smo igrali sa 1 napadacem i dva krilna,tako da smo bukvalno igrali sa 3 spica. Lepo je neko od fudbalera rekao da su igrala dva klasicna spica imali bismo igraca manje u polju,ovako se stvorio prostor za Krasu i Laneta. Verujem u uspeh ovih momaka,taman ce dostici svoj zenit za 2012 i evropsko prvenstvo.

jaceka

pre 13 godina

Ne volim ovog čoveka ali je definitivno jedini, uz Dragoslava Stepanovića, smogao snage da javno kaže ono što su svi mogli da vide! Smučilo mi se više da slušam kako smo mi bili idealni ali nas nije htelo, tabela je jedino merilo a tamo smo bili zadnji i svaka dalja priča je suvišna!

Bosske

pre 13 godina

O kakvoj redukciji troskova pricas? Ko jos radi to sto ti radis? Unapred procenjujes uspeh na SP i na osnovu toga pravis ugovor sa trenerom? Kakva laz!!

Profesor

pre 13 godina

Kakvo stanje u FSS tako smo i prošli. Lopovluk na sve strane, nameštanje, nameštanje sudija, otimačine. Svi su Karadžiću krivi samo ti nisi. Ti si najpošteniji čovek na svetu. U jednom se slažemo nas dvojica, VELIKI JE NEUSPEH i ti si jedan od krivaca. Sram da Vas bude sve zajedno.

only fools and horses

pre 13 godina

samo vi smenite Antica,coveka koji je stvorio reprezentaciju koja se prosetala evropom,pa postavite ponovo neke djorice,kurte i murte.a da li je formacija sa jednim napadacem dobra,govore pet-sest stopostotnih sansi(nazalost ne iskoriscenih)

Proka

pre 13 godina

Ma Toleta za selektora, čovek zna znanje...strašno, ne znam kako ga nije sramota da se javlja. Pa Antić je naš najbolji selektor u istoriji i jedini koji je napravio timsku atmosferu u našoj fudbalskoj reprezentaciji, a to što smo mi uvrteli da ćemo ni manje ni više nego da osvojimo SP i to pored prve ekipe azijske zone, druge iz Afrike i treće iz Evrope je naš problem...

Boban

pre 13 godina

O cemu Karadzic prica, za cime on zali i sa cime se on hvalio!? On je predsednik fudbalskog saveza Srbije i rado bi se busao u grudi da je reprezentacija napravila neki uspeh. Reprezentacija gde iz "njegove" lige ima dva igraca na klupi. Gde klubovi nista ne mogu da urade u evropskim takmicenjima, gde se prventsvo igra tri za tri, kao nekada u seoskim ligama, a poseta utakmicama je verovatno medju najmanjim u evropi. Igraci iz nase lige u najboljem slucaju odlaze u Rusiju ili Tursku. No, fudbal je oduvek bio ogledalo stanja u zemlji. Spolja malo sminke i dosta galame, a unutra jadac.

Goci

pre 13 godina

Ako ovaj licemer ovakvim izjavama otera Antića, više se zaista nećemo "brukati" na velikim takmičenjima - jer se za njih nećemo ni kvalifikovati...

p.s. Kolko ja vidim, on Antiću pokušava da spusti cenu...

Nenad Mirkovic

pre 13 godina

Tacno je upravu si! Ti prvi treba da podneses ostavku !
Smenio si Djukica bez takmicarske utakmice , sada hoces i Antica . Po mom misljenju najveci ste problem Vi gospodo u savezu , i pustite igrace na miru jer nemamo bolje !

Aco

pre 13 godina

Ne volim ga ali bar neko da bude realan jer mi je bilo muka da citam kako smo dobro igrali, kako nismo bili inferiorni, kako nismo imali srece, kako smo pokradeni itd. Dok Antic i igraci nisu u stanju da kazu gde su gresili mi necemo napredovati. CCCC: Samo Samokritika Srbina Spasava

Dragan Stankovic

pre 13 godina

Drago mi je da barem neko na trezven nacin analizira nas nastup na SP u Juznoj Africi. Jer ako bi se sudilo po izjavama Antica, fudbalera, pisanju vecine medija, samo nam je nedostajala sreca, sve smo mogli pobediti, sudija je kriv. Istina je daleko od toga, inace ne bismo bili poslednji u grupi i jedni od prvih koji se vracaju nazad. Zabijanjem glave u pesak samo prizivamo novi krah u slucaju kvalifikacije na Evropsko prvenstvo. Probudite se ljudi, naucite nesto od Italijana koji su se posuli pepelom (igraci, Lipi, mediji, svi)!

Whatever

pre 13 godina

".....Neke izjave od strane nekih ljudi su deplasirane, mada je moguće i da mi nemamo te informacije. Atmofsera je bila odlična, a ozbiljnost na najvećem nivou", rekao je Karadžić.

Ovo ti verujem da je atmosfera bila odlicna ! Sto bi rekao Balasevic - Parada pijanstva i kica...

tosa

pre 13 godina

Nesto mi ovaj lik i nije simpatican ali dosta toga sto je rekao sada, u pravu je. Nadam se samo da nasi nece sada psihicki da padnu i lose odigraju kvalifikacije za evropsko prvenstvo (sto im je inace bio obicaj zadnjih desetak godina).

mladen nis

pre 13 godina

zasto mi se cini da ce antic da popije otkaz "zato sto je pohlepan dok drzava grca u dugovima"? zasto mi se cini da ce igraci kod novog selektora da dolaze bezvoljni kao ranije i da cemo da izgubimo bodove kod s.irske ili farskih ostrva? mozda zato sto sam lud a mozda zato sam svestan gde zivim.

posmatrac

pre 13 godina

Voleli te neki il ne voleli, sada si reko sve kako treba, pogodio si u metu, zasto je tesko igracima i selektoru da kazu da je ovo veliki neuspeh, jer, budimo realni, ovakva sansa i zreb nam se nikad vise nece otvoriti.....

rAmO

pre 13 godina

Sramota, šta ovaj priča!? Ko je on i kako je došao na funkciju na kojoj se nalazi? Ok, trebalo bi razmotriti sve u vezi sa Antićem, a šta ćemo sa ovim "g-dinom"? Zar on nema nikakvu odgovornost, a ima sva prava? Dajte prostora mlađim i čistijim!!!

Marko Dj

pre 13 godina

Shock to the system - imali smo viđeno polufinale - čekaćemo ovakvu priliku još 50god!!!
Da mi je neko rekao pre utakmice da ćemo izgubiti od Australije rekao bih mu da nema pojma šta je fudbalska igra uopšte i da ide da gleda balet!!!???
Knockout klasičan smo doživeli!!!

Sergio

pre 13 godina

Odlazi više iz fudbala. Ti si našao da kritikuješ jednog Antića. Kako te nije sramota? Dok se kod nas hapsi Džajić, a ovakve spodobe su u vrhu fudbala nema nama napretka!!!

vladimirBLrs

pre 13 godina

iz konteksta izvlacimo da ce da otpuste antica i onda cemo opet cekati 10 godina da imamo ozbiljnu ekipu...oooo majko moja...pa dokle vise????

Dadara

pre 13 godina

Svaka cast gosp. Karadzicu, malo realnosti a ne samo suplje price tipa "ostavili smo dobar utisak". Nije sve propalo ali Antic nije covjek koji moze da pripremi tim. Previse je emotivan i ima staromodno shvatanje fudbala. On hoce da kao od fudbala napravi neku nauku, pa da je tako trenerska skola bi trajala 5 godina a ne par mjeseci. Fudbal je: hrabrost, trcanje i davanje golova i tacka.
I meni je zao fudbalera osim nekolicine neodgovornih ali mi nije zao Antica imao je svoju sansu.
Jos jedno pitanje za cugere, da li piju pivo i puse vece prije nego ih neki tim proba za veliki transfer?
Naravno da ne zato sto im je to vazno za razliku od drzavne tekme.
I nemojte da se vadite na Francuze i Italijane kao oni su ispali isto. Kada vi budete svjetski prvaci jednom nemorate vise nikada proci prvi krug.
Pozdrav.

Paky

pre 13 godina

Prijatelju, da li ti je dobro?
To sam mogao ja da izjavim, koji sam niko i nista, a ne ti!
Ostavka iz moralnih razloga bi ti dobro stajala, ali ti ni morala nemas, pa ti to ne pada na pamet!
Sram te bilo!
Sram Vas bilo!
Bjak!

PR master

pre 13 godina

Kakav majstor za odnose sa javnošću!! Ispljuje javno selektora, nahrani sujetu narodu, i onda ostavi sve kako je bilo.
Svi prolaze Tole traje!!!

peradetlic

pre 13 godina

"Ozbiljnost na najvisem nivou"
Ivanovic kumuje tokom priprema!
Vidic boluje od gripa deset dana!
Lazovic Pantelic Milijas prave zurku uz cugu i cigare pre utakmice!
...i to je sto se zna...cega li je sve bilo sto je ostalo sakriveno?!
Nemac nama treba za selektora pa da se vidi sta je red rad i disciplina!
Kakava je Mister autoritet kada je sve to dozvolio!
1000 dajem da sa njim necemo uspeti da se kvalifikujemo na evropsko prvenstvo!

I ja bi da budem za "za"

pre 13 godina

i sta sad?...ko sad u plocu a ko u klin? Antic kaze "ostavili samo dobar utisak" a Karadzic "doziveli smo neuspeh",..pa ni u cemu nemamo jasan stav!

Ivan

pre 13 godina

Niko ne voli ovog coveka pa ni ja, mislim da mu nije mesto u FSS ... ALI, ljudi, morate priznati, jedini se udostojio da kaze pravu istinu a to je da je ovo veliki neuspeh fudbalske reprezentacije uzimajuci u obzir s kojim kvalitetom raspolazemo i kakav smo zreb imali kasnije do polufinala. Veliki podrav za SRBIJU !!!

Sale

pre 13 godina

E, Karadzicu, ne ocenjuj nikog i nista! Pokrij se po usima, pridruzi se svojim komunistickim drugarima iz jagnjecih brigada i pusti te ljude, i igrace i Antica, da odboluju svoju nesrecu i pehove!

juznjak

pre 13 godina

tole,smanji dozivljaj...

nemamo igrace za to tvoje cetvrtfinale!!
sem odbrane i krasica ili jovanovica(ali nikad obojica)
sve ostalo je ispod proseka za SP.

mogli smo,znamo svi,ali nismo..
jer nasi napadaci i sredina terena nemogu da stisnu nijednu fudbalsku ekipu na turniru,ukljucujuci i severnu koreju!

pogledaj kvalifikacije i ko je davao golove za nas??
i ti hoces polufinale??

ko god da je selektor mora da ima autoritet nad vidicem,jovanovicem,pantom i vama iz saveza!

ukratko,
smenite li antica zaboravi EP i pare za savez.

ps. bolje gledaj ko se sve ugradio u kucu fudbala u indjiji:))

Mirko

pre 13 godina

kako ste i sami rekli da je ovo veliki neuspjeh u normalnim drzavama zna se sta sledi:
1.Vasa ostavka i ostavka FSS koji je svakako najodgovorniji za ovo jer je doveo Antica
2.Ostavka gospodina Antica

eh

pre 13 godina

Mislim Tole da si se (po običaju) prilično nalupao. I protiv Nemačke smo igrali "sa jednim špicom" i šta je bilo?
A ona formacija 4-5-1 je bila više 4-3-3. Da smo postigli 3-4 pogotka iz onih šansi protiv Australije ne bi bilo defanzivno?
Sve suvi "stručnjaci" ovih dana...

Oki

pre 13 godina

'Ajde dosta više sa vestima "neki igrači", "neki ljudi", "znamo mi ko je" i sl.
Ako ste ozbiljna novinarska kuća prenesite na šta se izjava odnosi, na koga, proverite malo šta je ko hteo da kaže, a ne "neki mediji su preneli da postoje razmirice" i "neki igrači su tražili razgovor".

I sta sad

pre 13 godina

Jednostavno stvari treba nazvati pravim imenom. Veliki neuspeh. A Antic moze slobodno da nastavi da ubedjuje samog sebe i ove "nasi smo i uz vas smo i kada gubite" da su postigli veliki uspeh...

Pobesneli max

pre 13 godina

Konacno jedan zvanicnik da pokaze postovanje pema svima nam koji smo ocekivali (opravdano) mnogo vise. A, mislim da je cela nacija ocekivala mnogo vise. KOnacno da neko nazove stvari pravim imenom i prekine ovu ludacku patetiku u stilu :'Vi ste nasi pobednici". Posle ovako razborite izjave ocekujem da se stvarno sedne u nasem savezu i da se naprave prave smernice za nasu reprezentaciju i za buduce bolje dane srpskog reprezentativnog fudbala.

Igor

pre 13 godina

Nisam uspeo da procitam ovu izjavu do kraja, a iskreno me blam sto sam i toliko procitao. Otkud ovom glavonji koji nikad nije istrcao na teren sa loptom pravo da kritikuje selektorove ideje? Da nece on mozda da odredjuje taktiku, broj spiceva i igrace koji ce nastupati? Jel svestan on da ce Antic tesko da predje preko toga, a tesko da ce se naci trener koji drzi do sebe i koji ce dopustiti da mu takav jedan glavonja gura nos u posao koji ne treba da ga se tice... Covek koga se podhitno treba resiti.

Мирко

pre 13 godina

Запада ми у очи да ће Антићу бити понуђени нови, нешто скромнији финансијски услови, да ће се неуспех анализирати, што ће рећи да ће све лећи, а да је сасвим сигурно било проблема који се крију од јавности, само што се Караџић плаши да су неки играчи можда спремни и да проговоре, па постојање проблема ипак благо наговештава.
Позитивно је то што је Караџић ипак јасно и гласно рекао да смо доживели неуспех! Од тога треба кренути. Даље, било би лепо када би коначно чули шта је то пресудно утицало да играмо тако слабо у низу утакмица (рачунајући и пријатељске), јер смо сви заједно видели, иако су у питању исти играчи, да на светском првенству није играла она иста репрезентација из квалификација. Мора се открити узрок или ћемо доживети још један неуспех у квалификацијама за европско првенство.

posmatrac

pre 13 godina

Voleli te neki il ne voleli, sada si reko sve kako treba, pogodio si u metu, zasto je tesko igracima i selektoru da kazu da je ovo veliki neuspeh, jer, budimo realni, ovakva sansa i zreb nam se nikad vise nece otvoriti.....

Ivan

pre 13 godina

Niko ne voli ovog coveka pa ni ja, mislim da mu nije mesto u FSS ... ALI, ljudi, morate priznati, jedini se udostojio da kaze pravu istinu a to je da je ovo veliki neuspeh fudbalske reprezentacije uzimajuci u obzir s kojim kvalitetom raspolazemo i kakav smo zreb imali kasnije do polufinala. Veliki podrav za SRBIJU !!!

PR master

pre 13 godina

Kakav majstor za odnose sa javnošću!! Ispljuje javno selektora, nahrani sujetu narodu, i onda ostavi sve kako je bilo.
Svi prolaze Tole traje!!!

Sergio

pre 13 godina

Odlazi više iz fudbala. Ti si našao da kritikuješ jednog Antića. Kako te nije sramota? Dok se kod nas hapsi Džajić, a ovakve spodobe su u vrhu fudbala nema nama napretka!!!

Marko Dj

pre 13 godina

Shock to the system - imali smo viđeno polufinale - čekaćemo ovakvu priliku još 50god!!!
Da mi je neko rekao pre utakmice da ćemo izgubiti od Australije rekao bih mu da nema pojma šta je fudbalska igra uopšte i da ide da gleda balet!!!???
Knockout klasičan smo doživeli!!!

Dadara

pre 13 godina

Svaka cast gosp. Karadzicu, malo realnosti a ne samo suplje price tipa "ostavili smo dobar utisak". Nije sve propalo ali Antic nije covjek koji moze da pripremi tim. Previse je emotivan i ima staromodno shvatanje fudbala. On hoce da kao od fudbala napravi neku nauku, pa da je tako trenerska skola bi trajala 5 godina a ne par mjeseci. Fudbal je: hrabrost, trcanje i davanje golova i tacka.
I meni je zao fudbalera osim nekolicine neodgovornih ali mi nije zao Antica imao je svoju sansu.
Jos jedno pitanje za cugere, da li piju pivo i puse vece prije nego ih neki tim proba za veliki transfer?
Naravno da ne zato sto im je to vazno za razliku od drzavne tekme.
I nemojte da se vadite na Francuze i Italijane kao oni su ispali isto. Kada vi budete svjetski prvaci jednom nemorate vise nikada proci prvi krug.
Pozdrav.

ja,,, secam se!

pre 13 godina

Licemerje i demagogija.

Nije pogledao istini u oci, nego prebacio krivicu na drugog.

Najvaznije je bilo da prvi 'kaze istinu' i nahvata podrsku naivnijih.

FSS je stvorio uslove? Ehm, nije li nasa reprezentacija na dan pred pocetak prvenstva morala da menja teren za trening, jer ovaj nista nije valjao? Kaze Lakovic da je sve bilo ok u januaru??? Ko normalan zakazuje poslednju pripremnu kod kuce, kad ide na drugi kontinent da igra prvenstvo? Doduse, imamo mi i bolje primere iz bliske proslosti, kad smo na Dalekom Istoku imali generalku za Evropsko.

Losa taktika? Protiv Francuza u Bgdu smo igrali kukavicki da gore nismo mogli, najjalovijem mogucem protivniku sa igracem manje prepustili smo ceo teren i skakali od srece kad smo izvukli bod, a tada nikom nista nije smetalo.

Infrastruktura? Jel oni 'reflektori' iz Krusevca, mozda novi 'semafor' na Zvezdinom stadionu, ili novi krov na Partizanovom... ups, Tole, jesi li ista ulozio u infrastrukturu i dok si bio predsednik kluba (Spartaka, Partizana, izaberi)?

Igraci svetske klase? Vidic i Ivanovic najslabije karike u timu, totalno van forme, Krasic katastrofa u oba poraza (Nemci formacijski nemaju njegovog direktnog rivala, pa se poigravao), ne ucestvuje u odbrani, s te strane svi protivnici uvek imaju visak. Komentarisu se napadaci, a niko ne komentarise da li je normalno da (sa mogucim izuzetkom Runija) niciji napadaci na prvenstvu ne moraju toliko da se cimaju u odbrani - bez Zigica glatko gubimo skok, a Pantelic mozda ne moze da potrefi vrata od ambara, ali u defanzivi je kljucni igrac tima. E, tu je pitanje zasto uz takve igrace neko od centralnih veznih ne igra ofanzivnije, ali kad pogledamo sta je na raspolaganju, takvog igraca realno i nemamo (od 1998. u Partizanu je od srpskih igraca to bio samo Ilic, u Zvezdi niko, kod ostalih se niko nije izdvojio).

Otvoren put? Salis se? Amerikanci su tip protivnika kakav nikad nije odgovarao nama, a sada jos znaju da igraju, Latinosi i Azijati igraju sjajno na ovom prvenstvu, a evropske selekcije podbacuju redom. Zamisli da treba da trcimo sa Korejom ili da se nadmudrujemo takticki sa Urugvajem i zaustavimo Dijega i Suaresa... Kako da ne, prepolovljena Gana i raspala Australija su nam otvarale odbranu bez ijednog vrhunskog igraca, s nemackom decom smo odigrali jedva egal 11 na 10.

Mogao bih ovako jos satima, ali sustina je jednostavna - Antic nije vrhunski takticar, ali je dobar psiholog. Treba mu takticki potkovan asistent i da vozi jos godinama. Karadzic je unistio sve cega se dotakao, i nastavice to da radi. Dok ne odstranimo uzrok problema u srpskom fudbalu, bolje nece biti. A uzroku je ime Tomislav.

eh

pre 13 godina

Mislim Tole da si se (po običaju) prilično nalupao. I protiv Nemačke smo igrali "sa jednim špicom" i šta je bilo?
A ona formacija 4-5-1 je bila više 4-3-3. Da smo postigli 3-4 pogotka iz onih šansi protiv Australije ne bi bilo defanzivno?
Sve suvi "stručnjaci" ovih dana...

Sale

pre 13 godina

E, Karadzicu, ne ocenjuj nikog i nista! Pokrij se po usima, pridruzi se svojim komunistickim drugarima iz jagnjecih brigada i pusti te ljude, i igrace i Antica, da odboluju svoju nesrecu i pehove!

Goci

pre 13 godina

Ako ovaj licemer ovakvim izjavama otera Antića, više se zaista nećemo "brukati" na velikim takmičenjima - jer se za njih nećemo ni kvalifikovati...

p.s. Kolko ja vidim, on Antiću pokušava da spusti cenu...

peradetlic

pre 13 godina

"Ozbiljnost na najvisem nivou"
Ivanovic kumuje tokom priprema!
Vidic boluje od gripa deset dana!
Lazovic Pantelic Milijas prave zurku uz cugu i cigare pre utakmice!
...i to je sto se zna...cega li je sve bilo sto je ostalo sakriveno?!
Nemac nama treba za selektora pa da se vidi sta je red rad i disciplina!
Kakava je Mister autoritet kada je sve to dozvolio!
1000 dajem da sa njim necemo uspeti da se kvalifikujemo na evropsko prvenstvo!

Igor

pre 13 godina

Nisam uspeo da procitam ovu izjavu do kraja, a iskreno me blam sto sam i toliko procitao. Otkud ovom glavonji koji nikad nije istrcao na teren sa loptom pravo da kritikuje selektorove ideje? Da nece on mozda da odredjuje taktiku, broj spiceva i igrace koji ce nastupati? Jel svestan on da ce Antic tesko da predje preko toga, a tesko da ce se naci trener koji drzi do sebe i koji ce dopustiti da mu takav jedan glavonja gura nos u posao koji ne treba da ga se tice... Covek koga se podhitno treba resiti.

mladen nis

pre 13 godina

zasto mi se cini da ce antic da popije otkaz "zato sto je pohlepan dok drzava grca u dugovima"? zasto mi se cini da ce igraci kod novog selektora da dolaze bezvoljni kao ranije i da cemo da izgubimo bodove kod s.irske ili farskih ostrva? mozda zato sto sam lud a mozda zato sam svestan gde zivim.

vladimirBLrs

pre 13 godina

iz konteksta izvlacimo da ce da otpuste antica i onda cemo opet cekati 10 godina da imamo ozbiljnu ekipu...oooo majko moja...pa dokle vise????

Мирко

pre 13 godina

Запада ми у очи да ће Антићу бити понуђени нови, нешто скромнији финансијски услови, да ће се неуспех анализирати, што ће рећи да ће све лећи, а да је сасвим сигурно било проблема који се крију од јавности, само што се Караџић плаши да су неки играчи можда спремни и да проговоре, па постојање проблема ипак благо наговештава.
Позитивно је то што је Караџић ипак јасно и гласно рекао да смо доживели неуспех! Од тога треба кренути. Даље, било би лепо када би коначно чули шта је то пресудно утицало да играмо тако слабо у низу утакмица (рачунајући и пријатељске), јер смо сви заједно видели, иако су у питању исти играчи, да на светском првенству није играла она иста репрезентација из квалификација. Мора се открити узрок или ћемо доживети још један неуспех у квалификацијама за европско првенство.

Mirko

pre 13 godina

kako ste i sami rekli da je ovo veliki neuspjeh u normalnim drzavama zna se sta sledi:
1.Vasa ostavka i ostavka FSS koji je svakako najodgovorniji za ovo jer je doveo Antica
2.Ostavka gospodina Antica

Paky

pre 13 godina

Prijatelju, da li ti je dobro?
To sam mogao ja da izjavim, koji sam niko i nista, a ne ti!
Ostavka iz moralnih razloga bi ti dobro stajala, ali ti ni morala nemas, pa ti to ne pada na pamet!
Sram te bilo!
Sram Vas bilo!
Bjak!

Oki

pre 13 godina

'Ajde dosta više sa vestima "neki igrači", "neki ljudi", "znamo mi ko je" i sl.
Ako ste ozbiljna novinarska kuća prenesite na šta se izjava odnosi, na koga, proverite malo šta je ko hteo da kaže, a ne "neki mediji su preneli da postoje razmirice" i "neki igrači su tražili razgovor".

Dragan Stankovic

pre 13 godina

Drago mi je da barem neko na trezven nacin analizira nas nastup na SP u Juznoj Africi. Jer ako bi se sudilo po izjavama Antica, fudbalera, pisanju vecine medija, samo nam je nedostajala sreca, sve smo mogli pobediti, sudija je kriv. Istina je daleko od toga, inace ne bismo bili poslednji u grupi i jedni od prvih koji se vracaju nazad. Zabijanjem glave u pesak samo prizivamo novi krah u slucaju kvalifikacije na Evropsko prvenstvo. Probudite se ljudi, naucite nesto od Italijana koji su se posuli pepelom (igraci, Lipi, mediji, svi)!

Aco

pre 13 godina

Ne volim ga ali bar neko da bude realan jer mi je bilo muka da citam kako smo dobro igrali, kako nismo bili inferiorni, kako nismo imali srece, kako smo pokradeni itd. Dok Antic i igraci nisu u stanju da kazu gde su gresili mi necemo napredovati. CCCC: Samo Samokritika Srbina Spasava

only fools and horses

pre 13 godina

samo vi smenite Antica,coveka koji je stvorio reprezentaciju koja se prosetala evropom,pa postavite ponovo neke djorice,kurte i murte.a da li je formacija sa jednim napadacem dobra,govore pet-sest stopostotnih sansi(nazalost ne iskoriscenih)

Boban

pre 13 godina

O cemu Karadzic prica, za cime on zali i sa cime se on hvalio!? On je predsednik fudbalskog saveza Srbije i rado bi se busao u grudi da je reprezentacija napravila neki uspeh. Reprezentacija gde iz "njegove" lige ima dva igraca na klupi. Gde klubovi nista ne mogu da urade u evropskim takmicenjima, gde se prventsvo igra tri za tri, kao nekada u seoskim ligama, a poseta utakmicama je verovatno medju najmanjim u evropi. Igraci iz nase lige u najboljem slucaju odlaze u Rusiju ili Tursku. No, fudbal je oduvek bio ogledalo stanja u zemlji. Spolja malo sminke i dosta galame, a unutra jadac.

Pobesneli max

pre 13 godina

Konacno jedan zvanicnik da pokaze postovanje pema svima nam koji smo ocekivali (opravdano) mnogo vise. A, mislim da je cela nacija ocekivala mnogo vise. KOnacno da neko nazove stvari pravim imenom i prekine ovu ludacku patetiku u stilu :'Vi ste nasi pobednici". Posle ovako razborite izjave ocekujem da se stvarno sedne u nasem savezu i da se naprave prave smernice za nasu reprezentaciju i za buduce bolje dane srpskog reprezentativnog fudbala.

Srdjan from Lucerne

pre 13 godina

Izgleda da smo zaboravili u kom stanju je M. Antic preuzeo Orlove! Izgleda da smo zaboravili ko su bili favoriti u nasoj takmicarskoj grupi ( ROM i FRA ).Pa sta smo onda ocekivali? I pored svih tih losih preduslova smo uspeli da se kvalifikujemo na SP ( bez obavezne majstorice ).E sada, dosli smo do tacke gde nam je, valjda, trenutacno i mesto. Znaci, treba Anticu dozvoliti da dalje gradi tim , jer preko noci se nista ne postize.

Gagrica

pre 13 godina

Cudim se izjavama gospodina Karadzica i pojedinim komentarima ovde...
1...Zar nije sam uspeh plasirati se na Svetsko i dati sve od sebe...Ljudi pricaju o igranju za narod itd...Pa zar mislite da su oni otisli tamo da izgube...I oni su igrali za sebe i zbog vas i rizikovali milionske ugovore da bi ih doticni sad blatio...
2.Nevidim odakle pravo coveku da prica o poboljsanju naseg fudbala kad je za vreme njegovog mandata pominjan samo u skandalima...Koji je stadion uradjen,sta je ucinjeno osim gradnje Kuce fudbalskog saveza,zar je to bitnije od fudbalskih stadiona i improvizovanih tribina..
3...Odakle pravo gospodinu Karadzicu,Stepanovicu i Zivanovicu da prozivaju gospodina Antica coveka koji je vodio 3 najveca spanska kluba Real,Barselonu i Atletiko..Doticni gospoda da su takvi strucnjaci nebi sad radili po Kini i u nasoj zemlji...Kada budete imali trenersku diplomu onda mozete da pricate gospodine Karadzicu...
4...I na kraju zelim od srca da cestitam nasim momcima na zalaganju,jer vise nema slabih a narocito ne na svetskom prvenstvu..Kad to budemo shvatili onda cemo razumeti i poraze...A i daleko smo od fudbalske velesile sami..
5...Gospodine Anticu zelim vam sve najbolje u daljem radu sa nasim orlovima...Praticu vas kao i do sada i sa jos vecim zarom i ljubavlju jer to zasluzujete...

juznjak

pre 13 godina

tole,smanji dozivljaj...

nemamo igrace za to tvoje cetvrtfinale!!
sem odbrane i krasica ili jovanovica(ali nikad obojica)
sve ostalo je ispod proseka za SP.

mogli smo,znamo svi,ali nismo..
jer nasi napadaci i sredina terena nemogu da stisnu nijednu fudbalsku ekipu na turniru,ukljucujuci i severnu koreju!

pogledaj kvalifikacije i ko je davao golove za nas??
i ti hoces polufinale??

ko god da je selektor mora da ima autoritet nad vidicem,jovanovicem,pantom i vama iz saveza!

ukratko,
smenite li antica zaboravi EP i pare za savez.

ps. bolje gledaj ko se sve ugradio u kucu fudbala u indjiji:))

sinisa

pre 13 godina

Antić mora da ostane. Ja ne pamtim da smo mi toliko promašivali šanse ikada, a pamtim i Miljanića.
Nismo imali šta da promašujemo.
Tačka.
Sve ostalo je samo stvar iskustva na velikim takmičenjima sa reprezentacijom, a za dobar deo igrača i iskustvo uopšte.
Sačuvajte Antića i videćete na EP.

Profesor

pre 13 godina

Kakvo stanje u FSS tako smo i prošli. Lopovluk na sve strane, nameštanje, nameštanje sudija, otimačine. Svi su Karadžiću krivi samo ti nisi. Ti si najpošteniji čovek na svetu. U jednom se slažemo nas dvojica, VELIKI JE NEUSPEH i ti si jedan od krivaca. Sram da Vas bude sve zajedno.

kristian

pre 13 godina

Sastav naseg tima.Preuzeto sa FIFA sajta.
Stojkovic - ne brani u Viganu
Rukavina - Minhen 860 - druga nemacka liga
Kacar - Herta ' ispala iz prve lige
Tosic - keln - inace celu sezonu nije igrao
Lazovic - Zenit , isteran iz Fejenorda
Stankovic - vec odavno samo ulazi zadnjih 20 minuta u Interu
Milijas - Ne igra u Vulvsima uopste
Isailovic - Zaglebje , 11 mesto u Poljskoj
Zigic - uopste nije igrao u Valensiji , bio na pozajmici
Djuricic - Leirija - 10 u portugalskom prvenstvu

Ovo je 10 od 23 igraca , 10 potpuno neupotrebljivih igraca

Ako tome dodamo
Radosav Petrovic - Partizan
Mrdja - Vojvodina
Pantelic - Ajax

Ostatk ekipe je ono sto u stvari imamo i sto trenutno vredi a to je nazalost samo 10 igraca.
Sa tim se ne moze vise od ovoga.
A Anticu pitanje .
Je li on svestan ovoga ?

АнтиКараџић

pre 13 godina

Наравно да смо доживели неуспех и доживљаваћемо док су нам људи као што си ти на врху!!! Нарочито ти!!!
Поново се продају места у репрезентацији, млади таленти се шаљу кућама, без ваљаних објашњења зашто нема места међу 23 за њих, а у ЈА су тамо неки Лазовићи, Петровићи, Ђуричићи, Исаиловићи...

Чиме је тај Данко Лазовић заслужио место у репрезентацији? Црвеним картонима? Бахатим понашањем? Поред Петровића најнекориснији играч у ЈА, што је доказано текстом који је објавио Б92 на свом сајту.
Петровић? Чиме је тек он заслужио место у репрезентацији? Шта је тај дечко урадио ( не рачунајући погодак у дербију, не интересују ме наши клубови када је у питању репрезентација ) да добије дрес Србије???
Ђуричић дебитује два дана пред СП и иде у ЈА? Хеј, па то само код Караџића може!!!
Исаиловић? Где се он доказао то да добије карту за ЈА?!

Ништа се господо није променило, а док не отерамо Караџића и неће!

Под хитно на правити промене од врха и са Караџићем да се од Савеза опрости и Пантелић и сви они који за иностране клубове дају много више него за национални дрес!!!

cikaVlada

pre 13 godina

Kakav profi demagog...Malo podsećanja za zaboravne-ovaj čovek je pre 2 godine majstorski izminirao Đukića na OI zbog klubskih(crno-belih) interesa,a posle toga ga rutinski smenio i doveo tog istog mesiju Antića koji više od decenije uspeva,kada kojim slučajem i nađe posao,da klub koji vodi preseli u niži rang takmičenja.Antić,i za to mu odajem priznanje,uspeva da trgne reprezentaciju i da na konto stare slave mobiliše tim i naciju,i da u lakoj kvalifikacionoj grupi osvoji prvo mesto,propustivši da bar jednom dobije raspale Francuze i time digne samopouzdanje i dobije tim iz top10,što nam je očajnički trebalo.
Kreću pripreme,vidi se da stvari ne štimaju,ali to niko ne priznaje,i sa Gancima ulazimo u utakmicu sa potpuno pogrešnom taktikom uz obavezu da igraju igrači koji su izneli kvalifikacije.Milijaša i Pantelića ne vredi komentarisati,sve je već rečeno.
Posle poraza demagog daje izjavu iz koje se među redovima vidi da smo se već pozdravili od Mundijala,i dešavaju se Švabe.Promena taktike,najbolji Antićev potez od kada je selektor,uvođenje Ninkovića,i konačno smo ozbiljan tim.Do drugog poluvremena protiv Australije.Opet raspad sistema,kasne i pogrešne izmene,sudija,loša sreća,vudu magija...Ne verujem baš u lošu sreću,realizacija je stvar koja takođe zavisi od psihičke i fizičke pripreme,a to nam je falilo.
Posle svega,rezultat će biti smanjenje plate Antiću,što je za njega bingo,jer nešto baš i ne vidim da se otimaju oko njega i da bi je mogao zaraditi negde sem možda u Kini,kao i ostanak demagoga na funkciji sa koje može da pljucka,priča o vrhunskim uslovima i šteluje domaću ligu kako mu se ćefne.
Bez dolaska nekih mlađih ljudi sa znanjem i m....a na sva bitna mesta u struci i savezu,izgubićemo još jednu vrhunsku generaciju igrača,koja se dokazala u mlađim kategorijama,prepucavaćemo se oko crveno-crno-bele boje,smejati se jedni drugima kad ispadnemo u pretkvalifikacijama za intertoto kup od Tunguza...
Želeo sam pobedu nad Nemcima,ostvarilo se.Sada želim da vidim Srbiju makar u polufinalu nekog velikog takmičenja,hoću Ligu šampiona u rupi i na armijskom pašnjaku.
Ništa od toga se neće desiti dok god nam ovi gladni penzosi sole pamet i uzimaju svoje ničim zaslužene debele apanaže.Hoću da im vidim leđa,da konačno i taj nesrećni fudbal postane trofejni sport.

Proka

pre 13 godina

Ma Toleta za selektora, čovek zna znanje...strašno, ne znam kako ga nije sramota da se javlja. Pa Antić je naš najbolji selektor u istoriji i jedini koji je napravio timsku atmosferu u našoj fudbalskoj reprezentaciji, a to što smo mi uvrteli da ćemo ni manje ni više nego da osvojimo SP i to pored prve ekipe azijske zone, druge iz Afrike i treće iz Evrope je naš problem...

Whatever

pre 13 godina

".....Neke izjave od strane nekih ljudi su deplasirane, mada je moguće i da mi nemamo te informacije. Atmofsera je bila odlična, a ozbiljnost na najvećem nivou", rekao je Karadžić.

Ovo ti verujem da je atmosfera bila odlicna ! Sto bi rekao Balasevic - Parada pijanstva i kica...

rAmO

pre 13 godina

Sramota, šta ovaj priča!? Ko je on i kako je došao na funkciju na kojoj se nalazi? Ok, trebalo bi razmotriti sve u vezi sa Antićem, a šta ćemo sa ovim "g-dinom"? Zar on nema nikakvu odgovornost, a ima sva prava? Dajte prostora mlađim i čistijim!!!

Reistraga Insajdera!!!

pre 13 godina

Šteta što nismo došli do 1/4 finala i inkasirali 18M. Infrastrukturne projekte koje dotični g-din od 71 godinu pominje treba da završava njegov kum, a i g-đa ministarka je čekala svoj deo. Ooo zemljo Srbijo šta si dočekala, Džajića u zatvor a ovaj da deli packe.

Bice to dobro

pre 13 godina

Ljudi sta je sa vama,kakva crna defanzivna taktika,pa mi smo igrali sa 1 napadacem i dva krilna,tako da smo bukvalno igrali sa 3 spica. Lepo je neko od fudbalera rekao da su igrala dva klasicna spica imali bismo igraca manje u polju,ovako se stvorio prostor za Krasu i Laneta. Verujem u uspeh ovih momaka,taman ce dostici svoj zenit za 2012 i evropsko prvenstvo.

CroZg

pre 13 godina

Sledeći protivnik bi nam bile SAD, pa Urugvaj ili Južna Koreja. Ekipe koje nisu bolje od nas"
nemogu vjerovat da nakon poraza od gane i australije neko moze rec da ove 3 ekipe nisu bolje od vas, te 3 ekipe su daleko bolje od aus i gane,a neznam kako ste planirali njih proc kad ste bili zadnji u skupini, a jedino ste njemce sa igracem vise pobijedili u utakmici u kojoj su vas njemci stiskali sa igracem manje

gm

pre 13 godina

mislim da su se igraci izjasnili da je to za njih neuspeh, da je to za njih veliko razocarenje....to kaze i Antic....ali niko ne moze da porekne da se nisu zalagali i ginuli za Srbiju....oni su vise od nas navijaca zeleli da pobede, jer je logicno da to zele licno jer su sportisti i svaki uspeh im je vazan.....bitan je odnos igraca prema reprezentaciji, a to je bio korektan patriotski odnos.....dali su sve u svojim granicama sportske moci.....mi moramo da znamo koliko smo realno vredni i koliko daleko mozemo da bacimo kuglu.....ako je to nas maksimum, a ljudi dali sve od sebe onda nemamo nikakvog prava da pljujemo po njima, to je nase najbolje sto imamo i tu moramo da budemo svesni.....nemojmo da budemo neljudi i zlobni.....

boolewar

pre 13 godina

Nije tebi do (ne)uspeha, tebi je novaca na koje si računao a nisi ih stavio u svoj džep!
Podrška Antari i igračima a ako "ovo" pokuša da ga smeni treba izaći na ulice!

Nikola Nikic

pre 13 godina

Sramota je sto mnogi od vas misle da je srbija iz nekog razloga imala 'slobodan put' do polufinala. Srbija / Jugoslavija je 90-ih imala igrace koji su mogli uz drugaciji mentalitet i organizaciju da osvoje titule, ali sada nema. Ko god misli da Urugvaj ili Juzna Koreja nisu teski protivnici ne zna mnogo. Kad to kaze predsednik FSS jedino sto moze covek da radi je da zaplace. Treba postovati protivnike i postovati nasu ekipu koja je bila jako blizu prolaza i uopste se nije obrukala, bas naprotiv. Citajte malo novine koje nisu srpske i videcete da stranci mnogo vise postuju srbijansku reprezentaciju. Sto vecina Srbijanaca zbog kompleksa misli da ova ekipa Srbije ima nekih sansi da osvoji svetsko prvenstvo - to je tuzno.

Francuski-strajk

pre 13 godina

Sledeći protivnik bi nam bile SAD, pa Urugvaj ili Južna Koreja. Ekipe koje nisu bolje od nas"
nemogu vjerovat da nakon poraza od gane i australije neko moze rec da ove 3 ekipe nisu bolje od vas, te 3 ekipe su daleko bolje od aus i gane,a neznam kako ste planirali njih proc kad ste bili zadnji u skupini, a jedino ste njemce sa igracem vise pobijedili u utakmici u kojoj su vas njemci stiskali sa igracem manje
(CroZg, 26. jun 2010 13:31)
Po tvojoj logici to znaci da su Novi Zeland, Honduras, i Severna Koreja daleko bolje ekipe od Hrvatske ?

dule

pre 13 godina

prilika je da se ovaj karadzic najuri iz saveza kada vec kaze da smo doziveli veliki neuspeh.
Toma direktno optuzuje antica da bi skrenuo paznju sa sebe.
Mislim da je odavno jasno da je najlosiji deo naseg fudbala upravo savez i njegov predsednik. A nasa liga realno oslikava stanje u tom istom savezu...

Ko bi rekao da je ovaj u pravu...

pre 13 godina

Nažalost,ovo najveće zlo našeg fudbala je u pravu.Napravili smo neuspeh na SP i to ne može niko da ospori,kao i to da nam se otvorio žreb kao nikada,mogli smo ladno do polufinala jer smo imali tim za tako nešto.Ali,ako bih mogao da biram između Toleta i Antića,uvek sam za Radomira,dok bi Tole mogao da sjaše sa funkcije,konačno.

zu

pre 13 godina

4-to svetsko prvenstvo sa karadzicem.i sad umesto sam da ode?ma neeee,ostani..zaposli sina,kuma,sestrica..ne moj slucajno da napravis neki korak ko sav normalan svet!

Nenad

pre 13 godina

Jedina prava istina za Toleta i ostale strucnjake:okosnicu ove reprezentacije cine igraci koji su pre par godina na 3 uzastopna EP za mlade igrali polufinala i finala.Nas najveci problem je tada bio nedostatak klasicnih i kvalitetnih napadaca.Poslednji za koga se koliko-toliko moze reci da je kvalitetan je bio Lazovic,sto znaci da mi u zadnjih 7-8 godina ni na vidiku nemamo napadaca ni osrednje klase!Problem je u tome sto ga necemo ni imati u narednih 20 godina,jer svi znamo kakav ziheraski fudbal se igra u nasoj ligi,koja je usput jedna od najneefikasnijih na svetu,pa u takvoj nema sanse da se razvije nijedan talenat.Zato ovi koji imaju nesto para dovode napadace iz inostranstva,a vi se gospodine Karadzicu zapitajte kada je poslednji put neki nas napadac napravio karijeru poput Stankoviceve,Vidiceve,Ivanoviceve,Dragutinoviceve...i koga je to Antic trebao da izmisli pa da ga uvede da igra?Ja verujem da je on vise od bilo koga zeleo da ima jos neku opciju u napadu i da je mogao da igra nesto drugacije od onog sto su svi znali da cemo igrati.I Mancester igra sa jednim napadacem,ali zato cela ekipa napada i brani se.I mi smo igrali na slican nacin,pa su sanse stvarali i igraci iz sredine i odbrana i napadaci.Sve u svemu Antic je iz ovakve nenapadacke ekipe uspeo da izvuce maksimum,a ti se covece osvesti i pogledaj malo realno.Puna podrska Anticu!

Gamer4eveR

pre 13 godina

U pravu si Karadzicu, treba da podneses ostavku. Imas punu podrsku naroda da to i ucinis. Ostavi Antica na klupi Srbije i odi sam, mi cemo se vec nekako snaci.

I sta sad

pre 13 godina

Jednostavno stvari treba nazvati pravim imenom. Veliki neuspeh. A Antic moze slobodno da nastavi da ubedjuje samog sebe i ove "nasi smo i uz vas smo i kada gubite" da su postigli veliki uspeh...

prlex

pre 13 godina

poslije poraza od gane karadzic je vec poceo sa ovakvim izjavama, taman da skine odgovornost sa sebe. ispadne da on nije imao nikakve obaveze, da je on vjerovao ljudima, a da su ti ljudi pogrijesili. ma ko si ti da komentarises da li trebaju 1 ili 2 spica? ako ti smeta, to fino u 4 oka sa anticem, a ne da cijela javnost sad shvata da nemas povjerenja u selektora. prvi put poslije mnogo godina ova reprezentacija igra fudbal a da nije "za skociti sa zgrade". ima puno gresaka, pada koncentracije, izostaje rezultat, ali svako ko je nesto postigao zna da put od hiljadu milja pocinje korakom. jedan od iducih koraka bi mogla biti tvoja ostavka. zasto? zato sto si ti na celu FSS koji je "dozivio veliki neuspeh!", a razlog je vise nego ocigledan - nedovoljno dobre pripreme za mundijal. da sad ne nabrajam sve od novog zelanda, setkanje po gradilistu, preko loseg terena na prvom treningu, pa sve do tvojih izjava poslije poraza od gane - nema sta, bas su bile dobre pripreme, a distanciranje od tima kad mu je najteze govori samo koliko si zino na fotelju - nisam ja kriv, krivi su svi drugi!

I ja bi da budem za "za"

pre 13 godina

i sta sad?...ko sad u plocu a ko u klin? Antic kaze "ostavili samo dobar utisak" a Karadzic "doziveli smo neuspeh",..pa ni u cemu nemamo jasan stav!

niki lauda

pre 13 godina

A koji smo mi to pa kvalitet veliki imali???


HAJDE RECITE - koji ???

ANTIĆ JE napravio odličnu taktiku i psihološku pripremu kada je BILA SITUACIJA po njegovoj meri a to je meč protiv Nemačke. On je, u Španiji, navikao da ekipe koje su pale podiže i to je uradio i sada. POBEDIO JE NEMCE !!! TO JE BILA situacija za njega!

ALI U MEČU protiv Gane i posebno protiv Australije BILA JE LOŠA PSIHOLOŠKA PRIPREMA, loša taktika i što bi teniseri rekli "nije imao plan B". KOJI je on plan igre imao ako mi ne damo go, kao što se dogodilo, ili koji je on plan igre imao ako Australija da go kao što se dogodilo ?????

I DA SE vratim na početak-koji su to naši veliki kvaliteti??? RECITE, koji je to naš strelac, poznat, koji je to naš pucač, ko to daje golove u reprezentaciji Srbije ???? Ko ima nezaboravne prodore po krilima, ko donosi golove posle dobrih centaršuteva??? I KO UME DA TAČNO DODA LOPTU, KO KOD NAS GRADI IGRU, ko??? ŠTA JE UOPŠTE uradio naš Stanković-eto, navedite, recite??? Koliko puta je, bez obzira na go/koji je bar spasio ugled/,naš Pantelić ušao u ofsajd, a i ostali?? Zar takve veličine ne mogu, bar u tako važnoj utakmici, da zadrže prisebnost i osmisle napad?? A odbrana - zaista veliki igrač, Vidić, u reprezentaciji je nekako, uvek, igrao sa zadrškom. I na prošlom svetskom...možda jedino na samom početku je "ginuo".


Očigledno je da bi trebalo pogledati u oči svojim mogućnostima. One nisu male. Doći na svetsko prvensvo je ogroman uspeh. Divno je da smo ponovo na ovakvoj smotri fudbala, i bilo bi fenomenalno da budemo i za četiri godine učesnici novog svetskog prvenstva.Kada budemo stalno prisutni, onda ćemo možda jednom proći i u drugo kolo, a i dalje, zašto da ne. ALI DO TADA...volimo se onakvi kakvi jesmo, a ne možemo biti ono što nismo, niti je to potrebno...

NE,mi nememo toliko kvalitetnu ekipu, jer to nisu tolike fudbalske veličine i mi nismo imali toliki kvalitet, koji se stalno spominje.

JOŠ NEŠTO, mi nemamo toliko kvalitetne trenere.Jednostavno ljudi ne mogu, ne umeju bolje, nisu toliki potencijal za posao trenera vrhunskog.

I DA LI JE Antić osmislio taktiku koju srpski fudbaleri,s obzirom na količinu kvaliteta koji poseduju, mogu da sprovedu. Kada su Gana i Australija u pitanju - nije bila dobra taktika i to bi trebalo reći i preuzeti odgovornost. I raditi dalje naravno. Antić, svakako ima potencijala i nadam se da će imati i smelosti da neke fudbalere promeni za bolje, ako takvih u srpskom fudbalu ima.

lucanac

pre 13 godina

Prvi put posle prilicno vremena, a to znaci godina, srecan sam bio sto sam Srbin, imaqli smo dva-tri peha, nismo prosli, jebiga... pred ovim timom( cini mi se bez Zigica) svetla je perspektiva na evropskom prvenstvu, predstojecem... Ovakve face su dokaz da nas drma kriza, e4konomska, kao ameriku 1923-28-33... I ovoga ce osuditi zbog neplacenog poreza... ZIVELA SRBIJA

Nenad Mirkovic

pre 13 godina

Tacno je upravu si! Ti prvi treba da podneses ostavku !
Smenio si Djukica bez takmicarske utakmice , sada hoces i Antica . Po mom misljenju najveci ste problem Vi gospodo u savezu , i pustite igrace na miru jer nemamo bolje !

Zlatko Milošević

pre 13 godina

Kada se sve uzme u obzir (država, savez, liga, klubovi, igrači, menadžeri, način kako neko moze da zaigra za Crvenu Zvezdu ili Partizan, mentalitet itd.) TU SMO GDE NAM JE I MESTO.

TO JE TO I TO JE SVE!

Sasvim realan plasman.

Napad je najbolja odbrana

pre 13 godina

Karadžić je napao prvi, da ne bi bio sam pozvan na odgovornost. Najveći pomak za naš fudbal bila bi njegova neopoziva ostavka!!!!!

Srbija do groba

pre 13 godina

bez motiva i inspiracije nema ni rezultata
(darko, 25. jun 2010 21:53)

Njima bi jedini motiv trebao da bude to što nose dres sa državnim grbom! A što se Antića tiče, pa nećete ga valjda smijeniti? Pa čovjek je uveo red u našu reprezentciju. Sjetite se samo stranih "stručnjaka" (Klemente), s kojima nam je fudbal umirao (na utakmici protiv Poljske u kval. za EP 2008. u Beogradu bilo više Poljskih navijača nego naših), Antić je napravio veliki uspjeh i kad nas je odveo na SP. On mora ostati, inače, ajmo Jovo na novo. Bolje bi rješenje bilo da Karadžić ode! To je najpametnije! Toliko.

Goki

pre 13 godina

Zaista prvi put imamo reprezentaciju koja može da napravi nešto, prvi put se bore do poslednje kapi znoja! Poštujem ih zato što to tako rade! Nisam ljut što su izgubili na prvenstvu, jer su dali sve od sebe! A tu atmosferu, potpisujem, nikad nismo imali dok nije došao ANTIĆ u reprezentaciju! Dakle, Karadžiću smanji doživljaj i zahvali se čoveku što je nešto ozbiljno uradio u srpskom fudbalu!

TheObradovic

pre 13 godina

Pa da. Ipak je morao otkriti svoje pravo lice. Ono koje je jasno vidljivo svakome dovoljno inteligentnom da cita izmedju redova. Predsednik nije zadovoljan "blagom reakcijom javnosti". Sada ce mu biti teze,no sto je ocekivao, da skloni Antica. Da prihvatimo da je to, sa njegovog stanovista,i legitimno. Napominjem sa njegovog, jer je covek toliko sporan da je krajnje licemerno da on ikome deli neke lekcije.
No,glavni razlog tog Karadzicevog nezadovoljstva nije rezultatski neuspeh(koji je ocigledan) vec cinjenica da je ostao bez planiranin i "sigurnih" 5 miliona dolara!
Pa,svako se cese tamo gde ga svrbi!
Jer bi sa tim novcem kupio mir u kuci i jos jedan predsednicki mandat. On govori o parama od "projektovanog ulaska u 1/4 finale" :)) Kao da smo samo trebali da se pojavimo i uzmemo pare. Tek tako! Kao da se i drugi timovi nisu pitali. Razumem da je fudbal veliki biznis sa velikim parama,ali zar se tako planira i vodi finansijska politika u savezu? Zar se ugovori i poslovi vode i sklapaju sa nekim projektovanim i imaginarnim novcem? Pa,tvoj je posao da taj novac obezbedis nekim drugim nacinima i putevima. Ako ne umes-skloni se. I nemoj da krivis Antica zbog sopstvenih propusta. A najmanje zbog izbora igraca,formacije,taktike...Da si se ti pitao,mi Afriku ne bismo ni videli! Govori o dva centarfora,a mi nijednog pravog nemamo!
I za kraj. Moze li se nastup naseg tima oceniti kroz prizmu rezultata? Moze! Moze li samo i jedino kroz to merilo? Moze,samo za one koji fudbal gledaju jednodimenzionalno. Za nas koji se secamo sp 2006,1998 i ep 2000 ovo je,ipak, nekako drugacije.
Propustena je prilika za mozda i istorijski rezultat. Zar mislite da igraci i selektor toga nisu svesni? Pa ljudi,njima je najteze! Stavite se u njihovu kozu i olabavite malo.
Kontinuitet je kljucna rec! Samo tako,zajedno,Antic i ova grupa igraca,sa nekim promenama i novim licima, mogu da nas odvedu na euro 2012. Sve ostale je kocka. Zelite to? Ja ne...

Milan G.

pre 13 godina

Nije mi jasno kako predsednik jednog nacionalnog saveza preko medijama prica protiv nacionalnog trenera. Mislim da je vas veliki neuspeh, kalkulisati sa novcem koji jos nemate. U trgovackom smislu ucinili ste ogromnu glupost. Znaci vi ste vec unapred znali da ce Engleska osvojiti drugo mesto u grupi, i da cemo mi protiv SAD u 1/8 finalu (koja je mozda cak i nezgodnija od Engleske). Zar ste stvarno tako naivni? Vi ste stvarno mislili da cemo mi do cetvrtfinale? Sigurno bi bilo moguce, ali vi to kazete u smislu kao da je to obaveza bila. Taktika protiv Australije bila je prva liga. To se videlo i u odnosu propustenih mogucnosti. Australija je bila u situaciji da u svakom slucaju moraju dobiti nas, mi nismo imali tu situaciju. Kad bi Nemacka pobedila Ganu sa 2:0 ili vise, nama bi bilo dovoljno nereseno. Podrska gosp. Anticu!

Deki

pre 13 godina

Ovaj treba je srećan koliko je težak. Da se kojim slučajem naša reprezentacija nije plasirala na SP, u FSS bi bilo nešto slično, ako ne i gore kao u FSBiH koji je posle ne plasmana na SP, potpuno pukao i tada se otkrilo i da je fudbalski savez Afganistana bolje organizovan. Koliko si para Tole sebi prigrabio to samo vrapci znaju. Zato budi zahvalan Antiću i momcima koji otišli u JAR i ako ništa tamo su ostavili srce na terenu, to isto srce tebi ne kuca za što boljim fudbalom u našoj zemlji, već kuca samo da bi tebi bilo bolje. Nažalost takvo je stanje kod nas u ovoj našoj državi. Ti bi trebao fino, ako imaš i trunke srama dati ostavku na tu poziciju koju sada držiš, a umjesto tebe bi trebalo dovesti čovjeka iz fudbala, kome je fudbal bio život, koji zna kako đta treba raditi. Nešto kao što je VLADE DIVAC preuzeo OKS od takođe čovjeka koji je mislio da zna da rukovodi tim,a ustvari nije znao ni sa FK Partizan, pa su ga navijači toga kluba tjerali.
Ovo nisam napisao zato što sam navijač Crvene zvezde, već zato što želim bolje sutra našem fudbalu i da i mi jednom dočekamo jedan veliki uspjeh naše Fudbalske reprezentacije.......

P.S. Molio bi samo prave Grobare i one kojima je stvarni stalo do našeg fudbala da kažu da li sam u pravu ili nisam.....

НиколаНС

pre 13 godina

Јелте. Па онда Караџић као председник треба моментално да купи прње. Требао је то и раније. Свако нормалан ће бити поносан на ове момке. У квалификацијама је наступило преко 200 репрезентација, они су ушли међу 32. А када се ова држава заиста упусти у борбу против хулигана и мешетарења у фудбалу. Када ја, и многи као ја, буду коначно могли да одведу децу на утакмицу без бојазни да ће се нешто лоше десити, онда и можемо тражити од ових момака нешто, а дотле ће још много воде протећи Дунавом. Ови момци су одлични и велико је питање да ли овакви навијачи заслужују да их представљају на тако великим такмичењима. Драго ми је да не размишљам као Караџић и гомила новинара у домаћој штампи.

Ironman

pre 13 godina

Karadzic je smesan, ne mogu da verujem da je sebi dozvolio da komentarise taktiku i pritom je pokazao elementarno neznanje! Ako njemu formacija protiv AUS, sa Krasicem i Lanetom kao krilima (prakticno 4-3-3), nije bila dovoljno ofanzivna, ja ne znam sta da mu kazem. Hoce igru sa dva spica? Pa eno, igrali smo sa dva spica protiv Gane, pa sta smo uradili? Anticeva odluka da protiv Nemacke krene sa jednim spicem bila je pun pogodak, u toj formaciji zelim da nas vidim i u kvalifikacijama za EP. A da ne pricam da je takva formacija postala apsolutno dominantna medju svim uspesnim klubovima i reprezentacijama na ovom SP. Karadzicu, mars iz srpskog fudbala!

zvezda zvezda

pre 13 godina

40 godina pratim fudbal i neke stvari smatram aksiomom. SRECA NE POSTOJI , VEC KVALITET. nas tim nije imao kvalitet da da golove kada je trebao i nije imao kvalitet da odigra sigurno u odbrani. da li je smak sveta ?! nije ! posto su mi jos sveza secanja na euro 2000 i WC 2006, a pogotovo na kvalifikacije za Euro 2008, moramo priznati DA OVA KAMPANJA JESTE POMAK NAPRED. to sto nam fali jedan kreativac ( piksi ili luka modric npr ) i to sto nam realno fale bar dvojica strelaca A klase, nije antarina krivica. Po meni, treba pustiti Antaru i ovaj tim ( naravno uz neke izmene ) da zavrsi kvalifikacije za Euro 2012. Ceka nas jako tezak posao, pogotovo posle debkla Italije, koja nam je glavni takmac. Rezime- Glavu gore Orlovi ! Anticu, ostani !

Goran

pre 13 godina

Neuspeh . Da, to je neuspeh prema našim očekivanjima. Očekivali smo mnogo. Previše. Ekipa u fudbalu a pogotovo ekipa koja želi mnogo mora imati minimum 15 odličnih igrača. Da li mi to imamo. Moj nedvosmislen odgovor je da nemamo. Šta imamo . Imamo Vidića,Ivanovića kao svetski priznate igrače. Imamo Jovanovića,Krasića,Kolarova,Lukovića kao iznadprosečne igrače. Imamo Stankovića,Kuzmanovića,Ninkovića,Stojkovića kao prosečne igrače. Imamo neke za koje i ne znamo koliko sada vrede jer ne igraju u klubovima gde se vode kao igrači. I imamo ispodprosečne napadače. To je po meni a čitajući razne komentare i stručne i nestručne i po većini drugih , stanje stvari.E kada stvari pogledamo iz toga ugla onda ovo i ne možemo smatrati neuspehom , već našom realnošću. Da li smo bolji od Australije .Jesmo , na papiru. Ali papir cesto vara , zato sto meri nemerljivo. Meri svakog igraca prema klubu u kojem igra ili preciznije u kome se vodi da igra. Ja postavljam pitanje , gde igraju Milijas,Stojkovic,Zigic,Lazovic,Tosic,Kacar. Uglavnom ne igraju ili igraju u ekipama koje su poispadali iz svojih liga. Sta je sa Stankovicem. Videlo se to proletos. On ulazi u igru kada Murinjo ima vec rezultat , negde u 70 minutu.On je kod nas trebao da gradi igru. Iz svega ovoga jasno proistice zakljucak da je Antic morao da da sansu nekim igracima koji igraju , pa makar i u losijim klubovima, ili kod nas ali da igraju. Skoro sam uveren da bi u toj varijanti danas ipak bili u osmini finala.

kicOne

pre 13 godina

treba smeniti Karadzica,jer je ocigledno da place ne zbog rezultata koji smo postigli vec zbog toga sto nece videti ni prebijene pare,a nadao se... A ako se nekim slucajem desi da zbog ovoga smene Antica,cao Srbijo,ne zanimas me vise... ANTICU LEGENDO

Mudrac

pre 13 godina

Meni i 5 dana posle meca nije dobro, tuzan sam, katastrofa... Ispustili smo istorijsku sansu da se plasiramo makar do polufinala... Odlicna ekipa, sjajan raspored i nista... O tugo nasa :(((

Nikola

pre 13 godina

Kakvi smo mi Srbi narod!!! Svi se u sve razumeju! A pogotovo ovaj Tole. Sa takvom facom, vidi se da s njim nesto nije u redu!!! Pa mi smo do samo pre par godina imali takve probleme, da smo gubili i od 3 puta slabije reprezentacije nego sto je Australija. A pritom, Australija uopste nije slaba reprezentacija. Ne postoje bre vise vele sile u fudbalu, a mi kao narod hocemo da imamo najjacu repku! E pa nece da moze!

Antic je mister! I ostace mister! A svi vi, koji ste potajno ocekivali da osvojim sampionat, lecite svoje komplekse i nedostizne ciljeve u zivotu. Sta sad, kad igraci pobede, onda su igrali za Srbiju, za nas... a kad izgube, onda nisu dali sve od sebe?! Gadite mi se svi do jednog koji mislite negativno!!! Po prvi put smo posle ko zna koliko godina prikazali fantasticnu igru, protiv Nemaca i Australijanaca, i videli da imamo dobre kreativce, Ninkovica i Kuzmanovica, par promena i igramo fudbal!

Da je neko pre prvenstva rekao momcima da ne igraju fudbal, nego da se igraju fudbala, sve bi bolje bilo. Ne bi imali pritisak da moraju da prodju u drugi krug, jer je zaboga Tole ocekivao te pare da zavrsi svoje projekte... UUUUUUuuuh.

tosa

pre 13 godina

Nesto mi ovaj lik i nije simpatican ali dosta toga sto je rekao sada, u pravu je. Nadam se samo da nasi nece sada psihicki da padnu i lose odigraju kvalifikacije za evropsko prvenstvo (sto im je inace bio obicaj zadnjih desetak godina).

Marija

pre 13 godina

Ma da li je moguce da se ovakav covek javio ??????
U drugoj recenici su mu PARE PARE PARE i koliko bi stavio u "kasu" FSS ????!!!!! Prvi trener koga su narod i igraci postovali i ovaj covk je dozvolio sebi da prica ovakve stvari!!!!!!!

Prava sramota! Nadam se da ce neko imati sluha za to i oterati ovog ...uh.... da mu ne smisljam sad ime, koje nece biti cenzurisano!

MM

pre 13 godina

@Ironman
Ti si smesan, ne Karadzic. Covek je u pravu, trebali smo da igramo sa dva spica. To sto smo izgubili protiv Gane je sto je Rajevac nadmudrio Antica i imao kontrolu sredine terena. Protiv Nemaca, Brazila, Argentine, Spanije, moras da pojacas sredinu jer su mnoogo jaki. Ali Australija? Ja sam kao ameter gledajuci prvo poluvreme protiv Australije video da nam je potpuno nepotreban dodatan igrac u sredini terena, jer su nam oni dopustili kontrolu centra. Ali nije imao ko da da gol!!! Pazi kad je najbolju sansu imao Bane Ivanovic. Ja mislim da je Antic kriv sto je igrao sah a nije forsirao napadacku igru od samog pocetka kad nam je trebala pobeda. Otvorena igra i rezultat 3:3 bi nam sasvim odgovarali.

dejo

pre 13 godina

Svi vi Srbi sto podrzavate Antica stvarno nesto nije u redu s vama, nama bre trebaju pravi strucnjaci tipa Zivadinovica, Petkovica, Stepanovica,Klementea...
a i za bolje i nismo!

Branislav Radinovic

pre 13 godina

A zasto taj veliki mag G-din Karadzic, nije i nas, narod, navijace, upoznao sa svojim "projekcijama" o 1/4 finalu...i kome ce on da podnese izvestaj, na osnovu cega su date te projekcije? i naravno ...kome ce on da odgovara? posto je ocigledno da nije sposoban da ostvari "planirano" )obecano)

Vladan R

pre 13 godina

Jedino sto je tacno da je ispadanje u grupnom delu takmicenja neuspeh. Sve ostalo je gomila gluposti. Prvo to da bi nam remi sa Nemcima odgovarao. Ne bih se bas slozio, jer bi u tom slucaju Nemacka i Gana odigrala lagani X pa bi nam bilo dzabe i 10:0 protiv Australije. Dalje bas me intresuje da li je, kada je planirao prolazak u cetvrtfinale, ocekivao da budemo ili prvi u grupi ili je ocekivao ovakav rasplet tj da Englezi budu iza Amera, ili je ocekivao da dobijemo Engleze. Bilo sta od toga da je ostvarivo zasto se samo zadovoljiti cetvrtfinalom. Zatim o taktici da se igra sa samo jednim spicem. Pa protiv Gane smi imali dva spica pa smo igrali daleoko defanzivnije. Za ekipu koja napravi u 60 minuta pet stopostotnih sansi ne moze se reci da nije ofanzivna. A sto se analize tice ne treba mu nikakva, i slepac vidi da mi od kada su omatorili Kovacevic i Milosevic, nemamo kvalitetnog centarfora, osim donekle Zigica. Da su se potrudili da Vucinic igra za Srbiju, posto je pomenuti uzgred budi receno izrazio neformalnu zelju za to, oni su se dogovorili sa CG da se ne vrbuju igraci rodjeni u drugoj republici.

WladanS

pre 13 godina

nastavak naslova glasi:,,... i onda je g-din Karadzic,iz moralnih razloga,revoltiran ovim neuspehom,podneo neopozivu OSTAVKU''i kupio pribor za pecanje...

Lopta je kriva

pre 13 godina

Bla Bla BLa, nikad Srbija nece doci do uspeha u fudbalu jer ljudi koji drze celne pozicije su ljudi bez vizije, zeljom za uspehom...

jaceka

pre 13 godina

Ne volim ovog čoveka ali je definitivno jedini, uz Dragoslava Stepanovića, smogao snage da javno kaže ono što su svi mogli da vide! Smučilo mi se više da slušam kako smo mi bili idealni ali nas nije htelo, tabela je jedino merilo a tamo smo bili zadnji i svaka dalja priča je suvišna!

papazen

pre 13 godina

Ti pobratime da se pokrijes po usima,dosta nam je tvojih izjava,umesto da si u zatvoru ti nekome solis pamet,ostavi se ti analiza i lepo ODLAZI!!!

Djuka

pre 13 godina

Treba nastaviti transformaciju ekipe-zadrzati dobre, zameniti lose igrace.
Reprezentaciju treba posmatrati kao PROCES, a uspeh kao PROJEKAT. Antic je cini mi se pokrenuo rekonstrukciju na najbolji moguci nacin-bez suvise mudrovanja, krajnje pragmaticno, i treba se setiti da je za to dobio punu podrsku saveza.
Karadzic nastavlja po starom. Nije mi jasno kako ljudske cepanice poput njega postaju nedodirljivi. To sto mu je, kao predsedniku fudbalskog saveza, dopusteno da pokusa da se preko reprezentacije za godinu dana vine u zvezde i pokupi sve zasluge za njene uspehe, je NAJVECI NEUSPEH naseg fudbala. To zapravo pokazuje da nikakvog projekta nije ni bilo. Samo populizam.
Dobar nam je Radomir-nismo mi za njega

Sale

pre 13 godina

Molim nekoga da mi objasni sta je Curkovic trazio na ovom Svetskom prvenstvu?! Kardzicev kum, komsija ili nesto slicno?
Ko je platio njegov boravak u Juznoj Africi?

Milan

pre 13 godina

Meni se cini Tole da si izjavljivao da je i sam odlazak na SP uspeh a sad si okrenuo plocu. Iako sam bio besan i razocaran nasim ispadanjem, sad dajem podrsku nasem selektoru, posle svih vajnih kriticara sto se javljaju iz casa u cas i blate selektora. Anticu uz tebe smo!!!

radovan

pre 13 godina

Svaka cast Karadzicu! Konacno neko ko ima hrabrosti da Anticeva filozofiranja baci u vodu.

Antic je prenaduvan trener, ovo prvenstvo je to dokazalo hteli mi to ili ne.

BrankoKV

pre 13 godina

Predsednik fudbalskog saveza kaze da je ovo veliki neuspeh. U tom slucaju predsednice podnesi ostavku! Ionako si nam domace prvenstvo upropastio. Jedino ti je svetsko prvenstvo moglo popraviti ugled, ali...
Tole ODLAZI!!!

gm

pre 13 godina

Ovaj karadzic bi trebalo da zapusi usta....sta on ima da prica o taktici Antica, to ne cini ni jedan precednik fudbalskih saveza.....kakav je on lik,kakva je njegova zasluga, samo marionetise...... pa da nije bilo Antica bilo bi jos vece rasulo u reprezentaciji....mnogo vise je vaznije da se dobio duh i kult reprezentacije, a njega cine igraci, a ne precednik FS....treba sada to odrzati i polako prenositi na mladje igrace......Ovako ova izjava Karadzica je zlonamerna prvo prema fudbalskoj reprezentaciji i njenoj buducnosti, zatim prema Anticu i igracima....Pitam se kojom zaslugom svog minulog rada je zasluzio Karadzic da bude precednik FS.....to bih rado da znam.....a kada razmislim ti koji su ga izabrali cine njegovu potporu, a tek takvi se pitam, sta oni traze tu, kakve oni tek zasluge imaju.....Antic ne dozvoljava da mu se mesa u posao, a to je ocigledno kamen spoticanja za Karadzica.....

dragan

pre 13 godina

Mislim da je najveci greh MIstera, po Kradžiću, to što mlađani Petrović nije igrao, pa sad ne mogu da ga prodaju.

Ali, pre nego što se razgovara o selektoru, treba videti da li je, ko je i koliko kažnjen odgovorni za bakljadu u finalu Kupa Srbije na stadionu Partizana.

tuj

pre 13 godina

posle velikog neuspeha karadzic bi trebao prvi da da ostavku
a ovo su price za malu decu,posto zele da smene antica
po meni je antic uradio mnogo vise nego karadzic.

kakva liga takva i reprezentacija.

Srbin iz EU

pre 13 godina

Ja neznam sta ovaj tkz. Predsednik FSS prica. On se kao razume u ovu igru, nije to nasa liga da uzima drugima prvenstvo. Trebalo bih celu organizaciju otpustiti odn. najuriti, jer su svi koruptirani. Interesuje me sta ce biti sa nekoliko miliona Evra koji ce doci u Kasu FSS. Kada on bude to razdelio, onda ce se povuci u penziju. Ostavite Gosp. Antica na miru, covek je ucinio dosta i ucinice jos puno dobroga za nasu zemlju, a ove tkz. strucnjake, daleko im lepa kuca.

wien

pre 13 godina

Antic je demonstriao ubedljivo najsporiji fudbal na SP.Mislim da on nije covek za savremeni fudbal.Sa toliko opreznosti(kukavicluka) ne prave se velika dela.Ovo je idealan trenutak da se neki povuku,kako bi koliko toliko ostsli u dobrom secanju svih prijatelja fudbala.Ninkovic i Kuzma su odigrali perfektno prvo poluvreme i zajedno sa Kacarom su buducnost.

bratimir

pre 13 godina

Svaka cast Karadzicu na realnom sagledavanju stvari.
Za sve sto je izgovorio apsolutno je u pravu.Ne znam ko moze na ovome neko da mu prigovori.On je jedini od svih objektivno rekao da smo razocarali sto je istina.Jedino nije u pravu za onu taktiku sa jednim spicem,jer smatram da je to bilo apsolutno ispravno.

Ja sam za to da Antic ostane selektor i dalje,ali nikako ne mogu da predjem preko njegovih jalovih izjava.On nema ni trunke samokriticnosti.I prosto se namece sam odgovor na pitanje zasto je otisao na SP sa pogresno iskombinovanom prvom postavom.Posle prve utakmice vec je bilo kasno za dalje korekcije.Jednostavno u njegovim izjavama ja ne vidim neku dozu drskosti,cinizma,kritike koji je preko potreban.Nesto poput Dule Vujosevica kad zajapuren na konferenciji prica svoje utiske.On toga nema i sve okrece na demagogiju.Nije bitan rezultat na ovom SP ,ako ce Antic ubuduce realno sagledavati stvari.Tu mislim da igracima Zigicu,Pantelicu,Milijasu nece vise davati toliko prostora,ali mislim tu i na Racu Petrovica.Ako je po njemu on bolji od Nemanje Matica ili Stefana Babovica na primer,onda tu zaista nesto ne stima sa njegovim misljenjem!!!

Vodja

pre 13 godina

Po cemu je Antic bolji od Petkovica? Obojica su bili prvi u kvalifikacijama,jedan sa krajnje ofanzivnim fudbalom(osim protiv Francuza)drugi sa tzv.igrom na rezultat ili ti antifudbalom.Onda su dosli na S.P.i istog trenutka se prepali,konstatujuci da ovako ekstremne varijante ne funkcionisu.E to smo mi u fudbalu(i ne samo)uvek od jedne do druge krajnosti, nesposobni da budemo realni,racionalni i organizovani.Zbog toga su igraci nesigurni i skloni neverovatnim greskama.U oba slucaja tuznom kraju prethodio je populisticko-patriotski zanos nasih trenera, svesrdno potpomgnut od strane medija.Pa dosta bre vise!Koliko vidim,iako se po Karadzicu radi o velikom neuspehu,Anticu ce biti oprosteno...Zasto?Verovatno zato sto nije bilo bas blamaze kao prosli put a pravi i jedini cilj je kvalifikovanjem i uzimanjem para vec ostvaren.

darko

pre 13 godina

zadnji put da dozvolim sebi da me fudbalska reprezentacija ovako razocara, da nemogu celu noc da spavam i da posle ceo dan na netu trazim naprimer kao ovog karadzica i njegove reci utehe. nije ovo sramota, jednostavno neznamo da igramo ovaj sport. sramo je to sto u vaterpolu dva kluba mogu da plate bazen da treniraju a svetski prvaci smo. e to je sramota.

Beka

pre 13 godina

Antiću,osvojio si poslednje mesto u grupi,a imali smo sve uslove da idemo dalje.Pokaži odgovornost,kao Lipi i odlazi!!!Antari se svidela uloga velikog patroite sa podignuta 3 prsta i 100000 evra mesecne plate.Bio si heroj kad smo se plasirali na SP,a sad snosi odgovornost za neuspeh.Ti si bio selektor,igraci su igrali i ponašali se kako si im ti govorio.

Blagoje

pre 13 godina

Koliko bi tek para uzeo da nismo ni otišli na svetsko prvenstvo, a kad se već tako dobro razumeš u fudbal trebao si ti da budeš selektor, to bi bio pravi potez a o uštedama da i ne govorim a vrhunac bi bio da zovneš talentovanu rodbinu, komšije i prijatelje koji te vole jer bi sigurno igrali za džabe a Australiji bi dali 3 gola za 15 minuta po tvom sistemu igre. Koliko imaš poverenje u organe FSS i koliko si ga dobro organizovao govori da nisi mogao da sačekaš ni da se vratiš u Srbiju nego uzimaš ulogu i stručnog saveta i upravnog odbora. Ja da sam selektor ne bi više radio ni minuta sa čovekom kao što si ti jer si pokazao da ti je Antić trebao samo zbog para a ne da unapredi srpski fudbal ali iz inata treba da ostane jer su se dosta u Srbiji stručnjaci povlačili pred parazitima.Živela Srbija!!!

Melbourne

pre 13 godina

Australski selektor leti ,a osvojili su vise poena od nas......
Mi po obicaju ista stara prica ,igra i seljacki mentalitet. NAcin na koji mi igramo fudbal je los. Nasi pojedini igraci ostvaruju zapazene uloge u velikim stranim klubovima jer se tamo igra drugacija vrsta fudbala.....
Pogledaj Stankovica trci prema svom igracu i lopti da je uzme umesto da trci od nje da se otvori i ubrza akciju

realan

pre 13 godina

aj da se više ne zavaravamo! ovo što je antić uradio od reprezentacije je i više od maksimuma. mi jedino dobro što imamo je odbrana, a ostali igrači su običan prosek...

tole l*p*ve

pre 13 godina

haha, ne boli tole tebe to sto srbija nije prosla dalje, tebe boli onih 5 milki sto ti ispadose iz dzepa :)
smenite li antica ili nekim slucajem on da ostavku zbog nemogucnosti da se dogovori ili saradjuje sa vama, bager ce da radi!

Uvek uz Srbiju

pre 13 godina

Pa, ako... Normalno da je veliki neuspeh, kada ste ocekivali 4finale, pa i 1/2finale!!!! Da niste malo preambiciozni...
Ljudi, tako je kako je! Oni su uradili kako su uradili, mi bolje nemamo!! Sada bi najgluplje bilo raterati sve, a pre svega mislim na Antica!!! Ovu generaciju treba ostaviti, oni mogu...

Smilica

pre 13 godina

Evo ja kao dama da napisem, Da nam nije bilo Antica ne bismo ni otislina SP. A Toleta treba najuriti.jedva smo se resili Miljanica sad i on hoce da bude dozivotni predsednik FSS.Ako imas morala podnesi ostavku.Antic je super trener .neko kaze nemamo para za boljeg,pa jesu li Englezii platili Capelu 15 miljki i sta pukli od Nemaca.Tole napolje Antic i podmladjen tim NAPRED!!!!!!

Oliver

pre 13 godina

Celog svog zivota navijam za reprezentaciju i ni za jedan drugi domaci tim,osim kad nasi klubovi igraju medjunarodne utakmice,(domace prvenstvo me ne interesuje)! Uvek mi je zelja bila da vidim reprezentaciju da napravi neki uspeh i bio sam ubedjen da je ovo generacija koja ce nesto uraditi, medjutim stara prica. Mislim da nije problem u igracima, ovi momci sve u svemu znaju da igraju fudbal. Cinjenica je da nemamo jednog pravog golgetera i jednog organizatora igre na sredini terena, ali to je neka druga prica. Stanje u nasem fudbalskom savezu mora da se menja iz korena, tj. da se menja rukovodstvo jer ovo su sve Miljanicevi naslednici koji ne rade nista bolje nego sto je i on sam radio. Dokle god ovi ljudi budu bili na celu FSS nista ni ova ,a ni naredne generacije igraca nece uraditi. Postoji jedna izreka- Kakva drzava, takav fudbal!

Ja

pre 13 godina

Karadzic je potpuno u pravu!! To je za same igrace velika steta, uvek se toliko zrtvuju u kvalifikacijama i igraju vrhunski ali kad pocne turnir nista od svega toga.

Vladimir Sojanovic

pre 13 godina

Dzabulani je kriv za sve.Mislim da smo pokazali karakter i da smo neozbiljna reprezentacija,jer je australija rekla da ce da nas pobedi i da ako se ukaze prilika,a zasluzeno je bilo da bude 3 nula za njih.SRAMOTA!!!

bora

pre 13 godina

Vasovica ste u grob oterali, al Antica necete ,cuj, da mu karadzic smanji platu,ko da ovaj od toga zavisi Anticu jaci si, smeni ti njega pa da igramo fudbal

pivljanin

pre 13 godina

Ljudi meni nije jasno o čemu vi pričate? Stalno se napadači (Pantelić, Žigić...) apostrofiraju kao glavni krivci a zaboravljate(ili niste u stanju) da vidite da je odbrana koja je sastavljena od zaista vrhunskih igrača (za razliku od napada) odigrala veoma loše. Dva penala, pacerski golovi protiv kengura, učinak u napadu nula. Šta reći o čoveku koji na nepune dve utakmice dobije TRI žuta kartona(a neko ovde reče da je on nadprosečni igrač?!!). O onome što je zamenio Kolarova bolje da ne govorim....

bojan

pre 13 godina

Ocekujem da Tole smeni Antica i postavi sebe za selektora. Izgleda da on najbolje zna sa kojom formacijom treba da se igra. Mislim da je Antic konacno skapirao da mi nemamo sredinu koja bi mogla da igra sa dva napadaca.

armadillo

pre 13 godina

Kolko ja vidim, Antiću je odzvonilo! Ja bih naprotiv smenio prvo rukovodstvo FSS-a, pa onda nove ljude pitao šta i kako dalje. Da je neuspeh - jeste, ali Antić je svakako vratio prilično duha u reprezentaciju, nisam siguran da treba požuriti sa zamenom.

čovek

pre 13 godina

Pa čovek je jednostavno rekao istinu.
Svaka kvalitetna reprezentacija koja ispadne u prvom krugu mora da podnese neku vrstu odgovornosti. Svi smo svedoci dešavanja u Francuskoj, Italiji, Grčkoj.
Ovde se stvara atmosfera sjajne igre i nedostatka sreće. To je izgovor za gubitnike a ne za dobre reprezentacije.

Treba pokušati nastavak saradnje sa Radomirom Antićem uz korigovanje same pripreme tima. Videlo se da smo fizički nadigrani od svih reprezentacija.

гробар до гроба

pre 13 godina

Није Караџић мешетар већ неко ко је нешто и покренуо у нашем фудбалу за разлику од (Миљанића, Пиксија (као председник ФСС, као играчу свака му част и даље се осећа што немамо играча његовог профила) и Терзића) гради се и завршава кућа фудбала, доведен је селектро којег предходници нису успели да убеде, потписан је нови уговор са Антићем са инзваредном платом, премије су договорене унапред да нам се не дешава као до сад да на самом СП разговарамо о премијама али тај селектор мора да одговара за ту плату који прима. Нико не тражи његову смену већ признање да је ово фијаско с'обзиром какве играче имамо, мора да објасни неке ствари а не да продаје маглу и да филозофира како нас Закуми неће ујести а Џабулани је округла, на свакој раскрсници фудбалска лопта има првенство пролаза, како је фудбал био суров према нама итд. већ јасно и гласно: ОБРУКАЛИ СМО СЕ ЈЕР НИСМО УСПЕЛИ ДА ПОБЕДИМО АУСТРАЛИЈИ И ИСКОРИСТИМО ШАНСУ КОЈА НАМ СЕ УКАЗАЛА И ДОГУРАМО ДО 1/2 ФИНАЛА. По чему то Уругвеј и Гана имају бољу екипу од нас па да једна од те 2 екипу игра полуфинале? То нам одговотите селекторе и наставите свој рад. Објасните нам селекторе зашто смо народ који зна да игра квалификације али не и сам турнир. Немамо срце за велике ствари?

Marko

pre 13 godina

A možda je baš ovo realan rezultat? Hajde da se više ne zavaravamo i pravimo zvezde i majstore tamo gde ih realno nema. Plasirali smo se na prvenstvo, svaka čast, možda smo mogli da budemo drugi, ali postoje reprezentacije koje su bolje od nas. Gana je bolja od nas, da tako nije ne bi oni imali 4 boda, nego mi.

Petar

pre 13 godina

"Nadali smo se da ćemo stići do četvrtfinala, a tada bi nam kasa bila punija za pet miliona dolara."

Mislim da je ovo kljucna recenica, Tole je tuzan sto ne moze sebi da sagradi novu ogromnu kucu negde na Bahamima.

razbojnik

pre 13 godina

Lopovi mogli ste da planirate prihode od finala. Antica ostavite na miru od kakve ekipe i atmosvere koju je ostavio vas Klemente (koj je zaradjivao vise nego Antic) je napravio tim da mozemo uopste da se nedano polu finalu, nismo imali srece i hrabrosti ali smo na dobrom putu.

Rade, Bec

pre 13 godina

Ja sa za razliku od tebe ponosan na ove momke, gospodine Karadzicu.
Jos i sada, dva dana posle utakmice sa kengurima i dalje se nalazi njihovo srce na terenu koje su oni, a ne ti, ostavili.
A tebi, gospodine karadzicu, ako zelis nesto vise...idi brate u neki drugi savez pa tamo pravi uspehe.
ORLOVI, JA CU DA BUDEM UVEK UZ VAS!!!!

vlada

pre 13 godina

Ovog coveka organski ne podnosim,ali,moram priznati da se sa njim slazem u jednoj stvari,doziveli smo neuspeh i kraj price.

Imamo dobrog trenera,dobar tim,pojedince u najboljim evropskim klubovima,igrace sa iskustvom(igranje velikih utakmica),a gde je zapelo,ne znam.
Ocigledno je potrebna dublja analiza.

Evropsko prvenstvo je tu,gotovo 90% ovog igrackog kadra ostaje,tako da cemo biti uigraniji,iskusniji za jedno veliko takmicenje,sa izvucenim poukama i sa dodatnim sazrevanjem ekipe,mozemo i moramo ocekivati daleko bolji uspeh.

Nema mesta malodusnosti i skromnosti,gledajuci evropske ekipe na SP,mogu sa sigurnoscu da tvrdim,da ih je jako mali broj kvalitetnijih od nas.
Treba nam samouverenost,samopostovanje i zasto ne reci drcnost.Imam utisak da nas je nedostatak pobrojanog,kostalo loseg rezultata na SP.Ipak,ciklus stvaranja jedne ozbiljne ekipe traje 2-3 godine(setimo se evropske Zvezde).

Za predsednika FSS nam treba covek od autoriteta poput Dragana Dzajica,covek koji zna kako se pravi uspeh.Verujem,da bi smo sa njim u tandemu sa Anticem dobili vrhunski dvojac,i rezultat ne bi izostao siguran sam.

Od igrackog kadra,Stankovicu se treba zahvaliti,vec je u godinama i njegove motoricke sposobnosti vise nisu na nivou kvalitetnog igraca sredine terena.Morali bi da zadrzimo Vidica za jos to evropsko prvenstvo,malog Ninkovica upariti sa jos jednim kvalitetnim(brzim) i kreativnim veznjakom(nadam se da ce se pojaviti takav),napad osveziti sa mladjim,pokretljivijim i pre svega brzim napadacima(zao mi je sto Mrdji nije pruzena sansa),Zigicu,Pantelicu i Lazovicu se zahvaliti i sa ostatkom postojeceg tima,uveren sam da uspeh na EP nece izostati(naravno ako se kvalifikujemo).

Kvalitet imamo,cela evropa je u cudu zbog naseg ispadanja(vise nego u slucaju Italije),englezi su vise iznervirani nego mi(stampa),tako da ne treba da bezimo od toga sto jesmo.

Moramo pokazati kvalitet kroz kvalifikacije,prihvatiti cinjenicu da imamo sasvim dobar tim,igrati odlucno i samouvereno,preterano ne uvazavati nikog,igrati bez kompleksa,pa nek se nasi protivnici tresu i igraju u grcu.

Ja verujem u nas tim!

johny

pre 13 godina

Antic je demonstriao ubedljivo najsporiji fudbal na SP.Mislim da on nije covek za savremeni fudbal.Sa toliko opreznosti(kukavicluka) ne prave se velika dela.Ovo je idealan trenutak da se neki povuku,kako bi koliko toliko ostsli u dobrom secanju svih prijatelja fudbala.Ninkovic i Kuzma su odigrali perfektno prvo poluvreme i zajedno sa Kacarom su buducnost.
(wien, 25. jun 2010 22:25)
a kakav fudbal je demonstrirala grcka, svajcarska, pa i slovenija protiv engleske, italijani protiv slovacke u prvom poluvremenu i postoji jos mnogo primera da ne nabrajam sve

Boki

pre 13 godina

Imam utisak da ce nas ova Karadziceva izjava skupo kostati jer bez obzira na sve Radomir Antic je NAJBOLJI selektor kojeg smo IKAD imali. I kako je gospodin Karadzic racunao na 1/4 finale i SIGURNIH 5 000 000$ kada je realno bilo da bude drugi i idemo na Englesku?!

Marija

pre 13 godina

Dok ovaj čovek ne bude smenjen, ja neću više gledati našu reprezentaciju.

Nije on rekao ništa ni tačno ni mudro. On je samo jako promišljen i igra vrlo prljavo.

Skoro da čujem kako se naslađuje i likuje i usuđujem se da kažem da mislim da je presrećan zbog ovog rezultata, zato što njemu nije stalo ni do fudbala ni do reprezentacije već samo do svog bolesnog ega.

Bosske

pre 13 godina

O kakvoj redukciji troskova pricas? Ko jos radi to sto ti radis? Unapred procenjujes uspeh na SP i na osnovu toga pravis ugovor sa trenerom? Kakva laz!!

Do

pre 13 godina

Doživeli smo popriličan uspeh za koji ne znam da li je ponovljiv jer su svi ovi rezultati na staklenim nogama a najstaklenije je to što smo jedva dobili selektora koji hoće koliko toliko dugoročno da planira.I sam pad igre protiv Aus nalik je celokupnom toku forme tj. stalno na granici podnošljivosti i neoformljenosti što je pre svega uslovljeno neorganizovanom bazom.Pa i to što je Antić postigao uspeh na psihološkom nivou govori da je psihološki nivo takav da je vrlo teško naći selektora poput njega koji će se toliko baviti tim segmentom a prethodni selektori su stvar odrađivali rutinski ili u okvirima svojih mogućnosti i nastojanja. Kada se pomene Ćurčić i uspeh protiv Japana trebalo bi zamisliti Ćurčića kao selektora(a ne Dostanića ili Jankovića kako neki pomenu) i videli bi da bi podrška da on sastavi neku podmlađenu i sl. reprezentaciju vrlo brzo ishlapila jer reprezentacija nije zajednički interes nogometnih faktora nego je jedini kohezioni faktor tako to što imamo reprezentativce u većim evropskim klubovima pa nam je samo to i od pomoći da se pomalo prisetimo da bi trebalo da imamo nogometnu reprezentaciju kao i sve normalne zemlje.

Zoran

pre 13 godina

Svi su mi krivi!
od ovog sto se frlja sa parama,
preko antica,do fudbalera.
Cak i sportski novinari,koji su ovo sve zamesili.
Orlovi? pa to nisu ni vrapci.

Od svega,najvise me vredja,same izjave trenera,
igraca itd.

Ovo je nacionalna sramota,
i svi su odgovorni za to.

Fudbal nije sreca,zuti kartoni,ruke,penali...
Za mene je fudbal,igra,borba i dati sto vise golova.
Nasi nisu nista od toga imali.

Uspeh-plasiranje na SP?
Ko sve tamo igra,to uopste nije uspeh.

Izgubili od Gane i Aus!?
Istorijska pobeda nad Nemackom?
Kako? Iglene usi!
Da smo ih pobedili sa 2:0,ili 3:1,
onda da,ali sa jednim jedvitim golom,
to je samo pobeda na papiru.

Antic nista nije vise uradio od ostalih trenera.
Fudbaleri,isto.
Dzaba sto igraju u inostranim klubovima.
Antic da ima malo obraza,nikad ne bi ni bio trener za nas,dok ovakvi vode nas fudbal.
Novac sve okrece.

Ako smo dobri u drugim sportovima,
mozemo i u fudbalu,ali ne ovako.

Dok je korupcije,interesa,novca,kumstva i ostalog,
od naseg fudbala,nema nista.

Jedini oprost od ove sramote,
svi da daju ostavke.
Mislim i na igrace.

Mozda dodju novi,koji nesto hoce da urade.

Do tad,najveci krivac,
ovaj narod koji ne moze mnoge stvari da shvati.

uzdamo se u bolju buducnost,
sta nam drugo ostaje...

Djorgo

pre 13 godina

Karadzic je potpuno u pravu. I ova samokriticnost je za svaku pohvalu. Jos da se kao odgovaran covek povuce sa najisturenijeg mesta, pa da mu se cestita ...

dj

pre 13 godina

Dobra izjava od Karadzica steta sto ne prizna da je losa taktika Antica i nezalaganje takozvanog plejmekera Stankovica glavni krivci za neuspeh i da treba oni da se oproste od reprezentacie! Ako smo ustanju da ja izjavimo da je neuspeh treba onda reci i zasto nismo deca!

lili

pre 13 godina

problem je u mentalnom sklopu,a ne u kvaliteti igrača i sve dok oni sami ne raščiste neke stvari u svojoj glavi neće biti rezultata.

branko

pre 13 godina

Kao u drzavi tako i u fudbalu,treba sve podmladiti?
Curcic je pobedio Japan eto nam buducnosti,sa provinc.timom dobija zvezdu i partizana,jos jednom treba mu dati sansu.
Neverujem da bi pustio Ivanovica da dve utakmice spava.
Pozdrav,inace su nam naj.fudbaleri iz provincije.

Borko

pre 13 godina

Batali Karadjicu molim te kao do sada da su nam cvetale ruze.Ovi su bar pokazali volju i po prvi put nam trcala reprezentacija.Nego mozda hoce da kao zadnjih godina guraju svog coveka skoim mogu da manipulisu jer kod Antica toga nema.Pozz anticu i nasim fudbalerima

DoMiNiK

pre 13 godina

•Pa čovek je jednostavno rekao istinu.
Svaka kvalitetna reprezentacija koja ispadne u prvom krugu mora da podnese neku vrstu odgovornosti. Svi smo svedoci dešavanja u Francuskoj, Italiji, Grčkoj.
Ovde se stvara atmosfera sjajne igre i nedostatka sreće. To je izgovor za gubitnike a ne za dobre reprezentacije.

Treba pokušati nastavak saradnje sa Radomirom Antićem uz korigovanje same pripreme tima. Videlo se da smo fizički nadigrani od svih reprezentacija.
(čovek, 26. jun 2010 07:24)

covek je covek, a fudbal je fudbal...

todor

pre 13 godina

Predlazem Karadzicu da podnese ostavku na Funkciju SEFA
jer mu je posao propao njegovom krivicom!to treba da ucini kao za primer kako da se odgovornost moze potvrditi samo ostavkom boljima od njega!!!!

M

pre 13 godina

Nismo ostvarili uspeh koji smo zeleli nije = ostvarili smo veliki neuspeh. kad se stvari slegnu shvaticemo da smo pobedili nemce i da smo odigrali jako dobro protiv australije i da zaista nismo imali srece. Antic je izabrao odlicnu taktiku i odlicno je pripremio igrace. Igrali smo 4 3 3 izrazito ofanzivno. Od Karadzica i njemu slicnih mi je muka. Nije u redu sto daje ovakve izjave 3 dana posle eliminacije. Sta hoce da postigne da smeni Antica, da mu smanji ugovor na osnovu cega? Pa ja da sam na Anticevom mestu oterao bi ga u tri lepe. Slazem se sa komentarom da Karadzic laze - ko jos priprema ugovor 'pritajno se nadajuci da ce uci u polufinale'??? Pa jer on misli da smo svi mi blesavi?! Ima prosora za analizu i bilo je gresaka ali nemojmo da budemo slepi - nismo ovako dobro igrali na svetskom prvenstvu vec 20 godina. Kakve ima veze sto se otvorio zreb - sad zbog toga je valjda neuspeh veci - nebuloza! ostaje veliki zal ali imajmo veru u ove momke koji su dali sve od sebe i u Antica a Karadzicima zapusimo usta ako vec ne mozemo da i oteramo iz naseg fudbala.

krajisnik

pre 13 godina

Jedini pozitivan lik u FSS je Antara, kao što je Pižon bio u Zvezdi. Logikom stvari predsjednik FSS će dati Antari otkaz! Jer to ide kod nas tako a vjeruj te mi kada slušam Jovanovića, Krasića, Antića,...osjetim u njima iskreni patritizam, iskrenost koja zrači i siguran sam na narednom EP da nam ne bi bilo granica. Ovako, čitam šta Tole govori, kao trebali smo igrati sa dva špica,...šta hoće reći!? Da smo slabo igrali protiv kengura?! Pa kad je Srbija igrala bolji fudbal i kada će ga igrati, ako Antara ode!? Kako bilo, jedno znam da beskrajno podržavam Antića i ako ode(ne daj Bože), uvijek će biti omiljen lik!
Pz iz Srpske Republike

replay

pre 13 godina

@a,,, secam se!

Pogledao je on istini u oci a ostaje pitanje da li mi umemo uraditi isto.
Uslovi su bili pristojni a teren o kom govoris je imao losu drenazu sto je tesko primetiti ako nema padavina. Nisu jedini koji su menjali teren, bilo ih je jos. To je propust organizatora pa tek onda ljudi iz saveza.
Poslednja pripremna utakmica se igra kod kuce kao oprostajna od navijaca koji nisu u mogucnosti da otputuju. Potrazi malo po netu koliki je broj reprezentacija koje su poslednju pripremnu utakmicu odigrali kod kuce.
Protv Francuza u Beogradu nam je bio potreban bod i ostvarili smo ga. Je l bila igra na nivou nije al ko zna da li bi uopste otisli u Afriku da smo tu utakmicu izgubili.

Infrastuktura? E je.... mi volimo pomalo da kraduckamo. (tu se slazem)


Igraci svetske klase? Vidic i Ivanovic najslabije karike u timu?

Mi druge nemamo a kad vec kritikujes zasto ne napisa alternativu? To nam je sta nam je.

Da smo prosli dalje imali bi sansu protiv Amera. Ne tvrdim da bi ih pobedili ali bi imali sansu za razliku od Brazila, Argentine ili Spanaca koji su isto tako mogli biti neka od sledecih prepreka u slucaju prolaza. O tome je rec, dakle prolaz moguc a samim tim i premije koje bi pripunile kasu.

Da Anticu treba asistent stoji ali stoji i cinjenica da je on jedan klasicni defanzivac koji moze pomoci srpskom fudbalu kad se vec bolje resenje ne moze platiti.


Dakle, nije problem u Tomislavu nego u tome sto nemamo sredstava da platimo kvalitetne svetske strucnjake tipa Hidink, van Gal itd.

Box

pre 13 godina

Tole, treba ti i tvoje kolege iz "jagnjece brigade" FSS da utrcite na teren, razbili biste sve ostale reprezentacije, ali u licemerju, mafijastvu, korupciji... Ovo nije uspeh, ali je nasa realnost.

sive celije moc

pre 13 godina

Prazna kasa!? Pa zaradili ste 9 miliona bre, kakva redukcija troskova, plati coveku sta treba da se plati, ne bi ni otisli u afriku bez Antica. I ko si ti da se mesas u taktiku, idi tamo lupaj neke pecate i potpisi sta treba da se potpise pa onda zalivaj ikebanu ili tako nesto.

mladen

pre 13 godina

Da nije neuspeh-jeste.Pogotovu zbog zreba.Pa Nemci moraju na Engleze i Argentinu a mi na Ameriku i Urugvaj ili Koreju!!!Meni jedino smeta taj nedostatak hrabrosti i borbenosti u nasoj igri.I ko kaze da nemamo kvalitet?! Pa mi skoro da nemamo igraca ispod deset miliona evra u reprezentaciji!!!Ivanovic,Krasic,Vidic,Stankovic,Jovanovic,Kuzmanovic,Kacar,Kolarov...I nista...Dobijas Japan i Koreju sa trecim timom, ali oni odose dalje.O Slovacima da i ne govorim,cuo sam za par igraca.Ponudite nam bar neko razumno objasnjenje.Zasto ovakav tim ?(gde je Subotic,Kolarov,dokle cekati Zigica; zasto Krasic napolje a ne Jovanovic;sta je sa Mrdjom koji je prosao sve selekcije Srbije?) Ne treba razapinjati sve ove momke,neke treba podrzati,neke zameniti,tim malo osveziti i stati uz reprezentaciju.

Dusan

pre 13 godina

Nasao se pravi da daje komentare.Ti treba da odes iz Fudbala jer ti si najvece zlo koje se pojavilo u nasem Fudbalu.Pogledaj samo sta si uradio od nase Lige a da ne pricam o drugim stvarima.Koji si ti strucnjak da dajes komentare i ocene o uspehu ili neuspehu.

crno/beli delija

pre 13 godina

Pre neki dan citam ove komentare o tome kako je Italija izgubila od Slovacke,o tome kako je selektor Italije preuzeo svu krivicu za taj neslavni poraz,gde su mnogi rekli da Antic treba da uradi isto.Da vam ja nesto kazem/sta ste se vise okomili na tog Antica,jel ocete da ga isterate,pa da dodje neko ko nema pojma sa fudbalom,pa da na EP budemo poslednji u kvalifikacionoj grupi,jel to ocete.

Markiz

pre 13 godina

A bre ljudi, sve je to smo fudbal, koji vam je...
Sad smo ispali, sledeći put će biti bolje, bitno da ova reprezentacija ima svetlu budućnost i da nam se fudbal koliko-toliko digao iz letargije...

JocaBG

pre 13 godina

Neuspeh nas prati vec XX..godina.
Vreme je da gledamo kako da nas domaci fudbal i ligu sredimo da moze da se meri sa nekim evropskim vrhunskim klubovima.
Posle raspada ( 1991 ) nismo nista posebno uspeli.
Kako ce onda tek reprezentacija.
Pored svega ipak volim nasu zemlju ,nadam se za bolja vremena i navijam za nasu reprezentaciju .
Ziveli svi mi i nasi orlovi....

Nemo

pre 13 godina

Da li je moguce da opet taj covek kroji sudbinu naseg fudbala. Osim na fudbalsko umece i zalaganje nekih fudbalera ne bi trebalo da bude zamerki.
Antica za selektora!!!

goran

pre 13 godina

Tole, tebi ce ici na dusu ukoli oteras Antica. Neuspeh jeste, ali, realno to nam je bio maximum. Uz malo srece sada bi svi slavili i Antaru i igrace!

milan

pre 13 godina

nije problem sto smo izgubili, ili pak sto smo pokazali nista od igre. Ajde, to se desava svima jer to je sport. Ali, ovo duvanje, na nacionalnom nivou, da smo mi neko i nesto, obmane, i lazna ocekivanja, da bi se pokazalo da smo neko i nesto..e to je sto smrdi. Zbog tog modernog naduvavanja i lupetanja gluposti, nikad necemo imati uspeha ni u jednom sportu vise. Kosarka je pala, vaterpolo se jos drzi samo zato sto ga igraju 5 nacija u svetu itd. Da je prodavanje konja (sportista) olimpijska disciplina, e mi bi tu osvajali zlatne medalje.

kosta

pre 13 godina

Ne bih voleo da kritikujem Antica, mislim da on covek ima dovoljno iskustva u ovakvim situacijama.
Fudbal ako nije napadacki onda nema uspeha, kao sto smo i videli...

jugobo

pre 13 godina

Ako Srbi sami sebe ne uniste nece niko drugi.

Sta je bilo bilo je za nas je SP zavrseno treba realno prvo mi navijaci zatim i FFS sa selektorom i igracaima pogledati situaciju, ali ne treba nikoga iz prave navoditi na linc jer toga moze da bude samo gore i tako je nas fudbal na najnize grane ako upropastimo i ovo koliko toliko reprezentativnog sta cemo ondak.

Realno na SP smo doziveli neuspeh i oko toga se svi slazemo e sada treba napraviti analizu onoga zbog ceka nismo prosli dalje.
Ako celnik FSS-a trazi neke lose stvari od selektora i igraca treba prvo poci od samog sebe i videti gde su napravljene greske.

Zatim treba selektor prvo sebiit priznati i javnosti gde se gresili sigurno da tu nije samo sportska nesreca i neiskoriscene sanse jer treba se zapitati zasto nisu iskoriscene.

Igraci su barem po izjavama rekli svoje i prihvataju deo krivice i tu nema vise sta da se doda.


Treba FSS selektor i igraci napraviti analizu onoga sta je bilo sta je trebalo da bude i sta treba uraditi u buducnosti.

Ono sto ne treba menjati jeste selktor i igraci zadrzati isti kostur ekipe mozda za 2-3 igraca podmladiti sastav ali to je to mi druge igrace nemamo.Uvideti zasto iz 15-20 sansi iz tri utakmice postigli smo dva gola preslaba realizacija i mislim da samo nasa ekipa i Nigerija su sa toliko slabom realizacijom.Zasto u sve tri utakmice igramo toplo hladno i najbitnije od svega a ovo vazi i za selektora i za igrace mora uvek malo hrabrije.

Kod Antica mi se dopada sto je stvarno veliki pedagok takvu atmosferu u nasoj ekipi niko pre toga nije uradio jedino svetko gde nismo imali svagju izmegju igraca unutar tima.

Stvari kod Antica koji mi se nedopadaju previse prica megju redovima malo u uvijenoj formi ali u svakom slucaju moramo ga podrzati, jer sa smenom ne dobija se nisto jer videliste da Rusi sa Hidingom nisu se ni kvalifikovali tako da nisto nije garancija za uspeh.

Ovajput igracima na borbenosti i tcanju nemogu nista zameriti jer su to ispunili ali moraju moraju da budu hrabriji i psihicki spremniji za velike utakmice.

Ostavimo do kvalifikacije na miru igrace , selektor neka da izvestaj i podrzati ga za dalje jer druge nam nema..............

ROKO

pre 13 godina

Kako Vi, Tole mozete da govorite o velikom neuspehu kada ste Vi i ''vasi'', izgleda kumovali svemu.Bio sam duboko razocaran nacinom vodjenja ekipe od strane Antica i iskreno sumnjao u njegove kvalitete i znanje.Sta ste uradili tom coveku da vuce onako nelogicne i anti fudbalske poteze koje smo svi videli a i on je.Kada sam video sliku Antica kako je pao posle utakmice jasno mi je da je bilo zavere u nasem taboru.Sada pocinjem da mislim da je Vidicev penal nameran, da Podolski nije hteo dati gol, da smo dali Klokanima utakmicu i inkasirali mnogo vise nego 5 miliona.Anticu ne idi, ostani ako ti srce moze izdrzati, ako ti je zdravlje u pitanju, ostavi olos i povuci se.Ono je nacionalna sramota, a svi u svetu su nas videli visoko i tvrdili da smo Blek hors WC.A oni od kojih su mediji i forumi napravili vanzemaljske igrace neka se stide, a voleo sam ih gledati, sada za mene vise ne postoje.Trebali ste ovom narodu bar vi pruziti malo srece i radosti i da ste mislili na njega orali bi terenom, a bili ste u stanju,sram vas bilo a i tebe g. Tole.A tebe Anticu sam osporavao kao strucnjaka i kajem se, evo nakon par dana mi je jasno, analizirajuci sve, da se nesto dogodilo i ti znas sta.Kako ces izaci na kraj s olosom, ne znam, nek ti je bog na pomoci, saberi se i nastavi dalje do ES,a vas g. Tole treba us...im motkama van iz Saveza.Setimo se saveta Petkovica Anticu i sada je jasno da su obojica zrtvovani.Nadam se da ce te objaviti ovo sem ukoliko i vi niste dio svega!!! NAPRED RAZUMNA SRBIJA!!!

no hand

pre 13 godina

Kad ovako razmislim vise je on razocaran sto je ostao savez uskracen za tih par miliona nego sto se iskreno nadao uspjehu.Sto se tice Antica,mnogo prica i puno se smije,al sto se tice ucinka na sp nije se puno pokazao.Od 3 utakmice igrali smo fudbal jedno pol.E,to je malo,mozda i premalo...

rema

pre 13 godina

boljeg od Antica, tesko da cemo naci!
al je isto tako i istina da je cini mi se bio ispod nivoa svetskog prvenstva... previse kalkulacija previse straha!
ja sam ocekivao vise! al ne mogu da krivim nikoga, siguran sam da su imali ispravne namere!

slobodan ili ne

pre 13 godina

najverovatnije da je u pitanju je bilo podela "plena", odnosno prihoda!!! sa stotinak hiljada po osobi nisu hteli da budu zadovoljni, u tom grmu lezi zec! po uzoru na francusku,a i italiju, to je bio strajk!! ps / da je nesto bilo, bilo je, jer se sasvim druga reprezentacija predstavila, i sa tim moraju da izadju pred javnost!

veli

pre 13 godina

za mene je ipak ovo uspjeh jel samo protiv gane smo loše igrali i nesretno izgubili i puno većih ekipa i saveza nisu ni učestvovali a mnogi su se osramotili na mundijalu napokon smo stvorili ekipu i savez dostojan velikih događaja da nas je brazil čeko ili espana u osmini možda ni nebi toliko tužni bili

Miki

pre 13 godina

Sta prica ovaj, "Trebalo je da remiziramo sa Nemackom, pa onda da imamo vise motiva za Australiju" ili zamera coveku za taktiku protiv Australije, a razvalili smo ih u prvom poluvremenu nisu imali ni jednu sansu a mi 5. I kao Antic kriv zbog njegove defanzivne taktike, kako je to defanzivno ako celo poluvreme napadas i stvoris 5 sansi, a protivnik ni jednu. Ako je gospodin Karadzic gledao utakmicu onda ne bi tako pricao.

Cini mi se da Antic pali posle ovoga i da se vrsi pritisak na njega iz odredjenih razloga.

Sto kaze koleginica Antic i tim napred, a funkcioneri DOLE!

Bankar

pre 13 godina

REALNO JE NEUSPEH...ALI DA SU ZA PROLAZ DOBIJALI PO POHVALNICU A NE MILIONE I ZA KARADŽIĆA BI OVO BIO USPEH!
ALIBI FILOZOFIJA U NAŠEM FUDBALU NIGDE NAS NEĆE ODVESTI!MI SMO ŠUTNULI 10 PUTA NA GOL I DALI JEDAN A ONI 5 PUTA I DALI DVA GOLA I PO NAŠIM STRUČNJACIMA SMO MI BILI BOLJI...MOŽDA PRVO POLUVREME...A I TAD JE BILO 0:0!
ČUDO TREBA DA SE DESI DA U NAŠ FUDBAL UĐE DRUGI MENTALITET I NAČIN RADA!

kakadu

pre 13 godina

da li je Antic kriv sto kuzmanovic i vidic igraju rukom u sesnestercu,da li je covek kriv sto krasic,ivanovic i kuzma mase situacije iz kojih mora pasti gol,moramo biti realni i reci da nismo imali srece,a za karadzica nemam reci,o njemu dovoljno govore komentari na ovom forumu,jos nisam procitao nijedan koji je rekao nesto pozitivno...

Pele

pre 13 godina

Fudbal se ne igra rukama!

Ni jedan trener ne moze odvesti igrace daleko na svetskom prvenstvu a da mu igraci igraju rukama. Pa jos na dve utakmice jedna za drugom. Nesto u glavi igraca zaista nije u redu. Los plasman nije bio rezultat loseg trenera nego naprotiv, trener je odradio svoj posao a igraci popustili igrajuci rukama, znaci neprofesionalno.
Kuzmanoviceva igra rukom nas je kostala najmanje 5 000 000 dolara. Kriviti trenera koji je napravio homogen tim i omogucio da se uopste i pojavimo na sampionatu je neodgovorno. Igranje rukom omogucilo je Gani da pobedi u vrlo vaznoj utakmici koja je i verovatno odlucila pobednika. Nema tu nikakve filozofije. Sve je jasno i cisto kao suza.

Nemacka je samo izgubila jedan mec do sada i to protiv Srbije sto govori da imamo odlican tim u globalu. Nasalost igranje rukom nije dozvoljeno u fudbalu i to se kaznjava penalom i u nasem slucaju pobedom Gane koja se dalje plasirala.

rajko

pre 13 godina

sad ce tole da uvali nekog klovna za selektora i onda ce da ga voza k'o bicikl. vidim, pominje se vec tumbakovic, a ne bih se iznenadio da bude i zivadinovic. secam se samo izjave posle poraza od partizana u derbiju-pobedio je fudbal. nisam se toliko ismejao godinama. kao da na pitanje 1+1 odgovori - cetvrtak. e takvog cemo strucnjaka dobiti umesto antica. laku noc srpski fudbale i javno kazem da vise ni tv necu paliti kad reprezentacija igra ako bude ovako.

Marko R.

pre 13 godina

Politicari da politicare a strucni ljudi da se bave fudbalom. Ovaj kao da je komentator ne Eurosport-u a ne fudbalski radnik u Srbiji. Probudi se covece, sjasi sa tog mest i ostavi nekome kome je fudbal bitan da se bavi fudbalskim pitanjima!

Ti se lepo uclani u neku stranku. Sa tim populistickim stavovima u Srbiji ima da cvetas ko i do sada. Ne se sekiraj!

hahah

pre 13 godina

Evo jednog pozitivnog poteza Karadzicevog ovima koji hvale Mister Antica a pljuju Karadzica (po meni su ocajni i jedan i drugi) dakle to je sledeci potez verovali ili ne :

Karadzic je doveo Antica...da budem precizniji izukao ga iz naftalina...

čekam...

pre 13 godina

Mislim da nema potrebe čitati izjave ovog čoveka! Antića je doveo da bi njemu rejting skočio, bole uvo njega i za tim i za igrače i za Antića i za Savez i na kraju i za narod! Šta će sad biti? Oteraće Antića, jer tobož' treba da redukuju troškove... Pa ko je platio boravak polovine Saveza i ministara/ki u JAR? Čekam...

ucitelj fudbala

pre 13 godina

Ako Tole kaze neuspeh, onda je neuspeh ? Zato Karadjicu daj ostavku na sve funkcije i spasi se "bede".To isto treba da urade i "veliki profesori" djora i kosan ,jer se i njima nesto ne svidja.Anticu,sa igracima iz produkcije djore,kosana ,zive,karasija i njima sl. ovo je VELIKI uspeh. Za veci domet potrebni su daleko bolji igraci , a njih prave skolovani treneri a ne priuceni bivsi fudbaleri sa zlatiborskog kursa.

olja

pre 13 godina

pa da je neuspeh - jeste.dobro je sto on kao predsednik FSS kaze to javno.a Antic mi se nesto bas i ne svidja previse.na onoj konferenciji za stampu je pricao u trecem licu(Radomir ovo,Radomir ono) i bilo je malo glupo

Pantelinho

pre 13 godina

Jujuju, ovaj članak sam tek danas pročitao..

sve je to lepo kada gos'in Tole objasni šta je bilo, moglo i trebalo da bude i kada odradi analizu nastupa na SP u tri i po rečenice(i iskritikuje taktiku čoveka koji je za razliku od njega, ne samo gledao vrhunski fudbal nego i vodio 2 najveća španska kluba i jednu "nebitnu" Barselonu)!
Najgore od svega je što će svi sada gledati u Antića umesto u njega, pa će moći lepo i na miru da "radi". Te nismo igrali sa dovoljno srčanosti, te igrali smo sa jednim špicom(mada 4-5-1 vrlo lako postane 4-3-3,al ajde), te igrači igraju rukama, te bolji smo od SAD, Urugvaja, Koreje, Meksika, Australije, itd.

Sad mi krivo što smo otišli u Afriku uopšte, Karadžić i ekipa su si time kupili još nekoliko godina u FSS!

Petar

pre 13 godina

Neuspeh je svakako, ali veliki nikako. Zar smo zaboravili da je isti Karadzic posle pobede nad Rumunima izjavio da je ogroman uspeh srpskog fudbala plasman na SP???

Sergio

pre 13 godina

Odlazi više iz fudbala. Ti si našao da kritikuješ jednog Antića. Kako te nije sramota? Dok se kod nas hapsi Džajić, a ovakve spodobe su u vrhu fudbala nema nama napretka!!!

peradetlic

pre 13 godina

"Ozbiljnost na najvisem nivou"
Ivanovic kumuje tokom priprema!
Vidic boluje od gripa deset dana!
Lazovic Pantelic Milijas prave zurku uz cugu i cigare pre utakmice!
...i to je sto se zna...cega li je sve bilo sto je ostalo sakriveno?!
Nemac nama treba za selektora pa da se vidi sta je red rad i disciplina!
Kakava je Mister autoritet kada je sve to dozvolio!
1000 dajem da sa njim necemo uspeti da se kvalifikujemo na evropsko prvenstvo!

posmatrac

pre 13 godina

Voleli te neki il ne voleli, sada si reko sve kako treba, pogodio si u metu, zasto je tesko igracima i selektoru da kazu da je ovo veliki neuspeh, jer, budimo realni, ovakva sansa i zreb nam se nikad vise nece otvoriti.....

Mirko

pre 13 godina

kako ste i sami rekli da je ovo veliki neuspjeh u normalnim drzavama zna se sta sledi:
1.Vasa ostavka i ostavka FSS koji je svakako najodgovorniji za ovo jer je doveo Antica
2.Ostavka gospodina Antica

Ivan

pre 13 godina

Niko ne voli ovog coveka pa ni ja, mislim da mu nije mesto u FSS ... ALI, ljudi, morate priznati, jedini se udostojio da kaze pravu istinu a to je da je ovo veliki neuspeh fudbalske reprezentacije uzimajuci u obzir s kojim kvalitetom raspolazemo i kakav smo zreb imali kasnije do polufinala. Veliki podrav za SRBIJU !!!

Dadara

pre 13 godina

Svaka cast gosp. Karadzicu, malo realnosti a ne samo suplje price tipa "ostavili smo dobar utisak". Nije sve propalo ali Antic nije covjek koji moze da pripremi tim. Previse je emotivan i ima staromodno shvatanje fudbala. On hoce da kao od fudbala napravi neku nauku, pa da je tako trenerska skola bi trajala 5 godina a ne par mjeseci. Fudbal je: hrabrost, trcanje i davanje golova i tacka.
I meni je zao fudbalera osim nekolicine neodgovornih ali mi nije zao Antica imao je svoju sansu.
Jos jedno pitanje za cugere, da li piju pivo i puse vece prije nego ih neki tim proba za veliki transfer?
Naravno da ne zato sto im je to vazno za razliku od drzavne tekme.
I nemojte da se vadite na Francuze i Italijane kao oni su ispali isto. Kada vi budete svjetski prvaci jednom nemorate vise nikada proci prvi krug.
Pozdrav.

CroZg

pre 13 godina

Sledeći protivnik bi nam bile SAD, pa Urugvaj ili Južna Koreja. Ekipe koje nisu bolje od nas"
nemogu vjerovat da nakon poraza od gane i australije neko moze rec da ove 3 ekipe nisu bolje od vas, te 3 ekipe su daleko bolje od aus i gane,a neznam kako ste planirali njih proc kad ste bili zadnji u skupini, a jedino ste njemce sa igracem vise pobijedili u utakmici u kojoj su vas njemci stiskali sa igracem manje

PR master

pre 13 godina

Kakav majstor za odnose sa javnošću!! Ispljuje javno selektora, nahrani sujetu narodu, i onda ostavi sve kako je bilo.
Svi prolaze Tole traje!!!

Sale

pre 13 godina

E, Karadzicu, ne ocenjuj nikog i nista! Pokrij se po usima, pridruzi se svojim komunistickim drugarima iz jagnjecih brigada i pusti te ljude, i igrace i Antica, da odboluju svoju nesrecu i pehove!

Igor

pre 13 godina

Nisam uspeo da procitam ovu izjavu do kraja, a iskreno me blam sto sam i toliko procitao. Otkud ovom glavonji koji nikad nije istrcao na teren sa loptom pravo da kritikuje selektorove ideje? Da nece on mozda da odredjuje taktiku, broj spiceva i igrace koji ce nastupati? Jel svestan on da ce Antic tesko da predje preko toga, a tesko da ce se naci trener koji drzi do sebe i koji ce dopustiti da mu takav jedan glavonja gura nos u posao koji ne treba da ga se tice... Covek koga se podhitno treba resiti.

radovan

pre 13 godina

Svaka cast Karadzicu! Konacno neko ko ima hrabrosti da Anticeva filozofiranja baci u vodu.

Antic je prenaduvan trener, ovo prvenstvo je to dokazalo hteli mi to ili ne.

eh

pre 13 godina

Mislim Tole da si se (po običaju) prilično nalupao. I protiv Nemačke smo igrali "sa jednim špicom" i šta je bilo?
A ona formacija 4-5-1 je bila više 4-3-3. Da smo postigli 3-4 pogotka iz onih šansi protiv Australije ne bi bilo defanzivno?
Sve suvi "stručnjaci" ovih dana...

Dragan Stankovic

pre 13 godina

Drago mi je da barem neko na trezven nacin analizira nas nastup na SP u Juznoj Africi. Jer ako bi se sudilo po izjavama Antica, fudbalera, pisanju vecine medija, samo nam je nedostajala sreca, sve smo mogli pobediti, sudija je kriv. Istina je daleko od toga, inace ne bismo bili poslednji u grupi i jedni od prvih koji se vracaju nazad. Zabijanjem glave u pesak samo prizivamo novi krah u slucaju kvalifikacije na Evropsko prvenstvo. Probudite se ljudi, naucite nesto od Italijana koji su se posuli pepelom (igraci, Lipi, mediji, svi)!

ja,,, secam se!

pre 13 godina

Licemerje i demagogija.

Nije pogledao istini u oci, nego prebacio krivicu na drugog.

Najvaznije je bilo da prvi 'kaze istinu' i nahvata podrsku naivnijih.

FSS je stvorio uslove? Ehm, nije li nasa reprezentacija na dan pred pocetak prvenstva morala da menja teren za trening, jer ovaj nista nije valjao? Kaze Lakovic da je sve bilo ok u januaru??? Ko normalan zakazuje poslednju pripremnu kod kuce, kad ide na drugi kontinent da igra prvenstvo? Doduse, imamo mi i bolje primere iz bliske proslosti, kad smo na Dalekom Istoku imali generalku za Evropsko.

Losa taktika? Protiv Francuza u Bgdu smo igrali kukavicki da gore nismo mogli, najjalovijem mogucem protivniku sa igracem manje prepustili smo ceo teren i skakali od srece kad smo izvukli bod, a tada nikom nista nije smetalo.

Infrastruktura? Jel oni 'reflektori' iz Krusevca, mozda novi 'semafor' na Zvezdinom stadionu, ili novi krov na Partizanovom... ups, Tole, jesi li ista ulozio u infrastrukturu i dok si bio predsednik kluba (Spartaka, Partizana, izaberi)?

Igraci svetske klase? Vidic i Ivanovic najslabije karike u timu, totalno van forme, Krasic katastrofa u oba poraza (Nemci formacijski nemaju njegovog direktnog rivala, pa se poigravao), ne ucestvuje u odbrani, s te strane svi protivnici uvek imaju visak. Komentarisu se napadaci, a niko ne komentarise da li je normalno da (sa mogucim izuzetkom Runija) niciji napadaci na prvenstvu ne moraju toliko da se cimaju u odbrani - bez Zigica glatko gubimo skok, a Pantelic mozda ne moze da potrefi vrata od ambara, ali u defanzivi je kljucni igrac tima. E, tu je pitanje zasto uz takve igrace neko od centralnih veznih ne igra ofanzivnije, ali kad pogledamo sta je na raspolaganju, takvog igraca realno i nemamo (od 1998. u Partizanu je od srpskih igraca to bio samo Ilic, u Zvezdi niko, kod ostalih se niko nije izdvojio).

Otvoren put? Salis se? Amerikanci su tip protivnika kakav nikad nije odgovarao nama, a sada jos znaju da igraju, Latinosi i Azijati igraju sjajno na ovom prvenstvu, a evropske selekcije podbacuju redom. Zamisli da treba da trcimo sa Korejom ili da se nadmudrujemo takticki sa Urugvajem i zaustavimo Dijega i Suaresa... Kako da ne, prepolovljena Gana i raspala Australija su nam otvarale odbranu bez ijednog vrhunskog igraca, s nemackom decom smo odigrali jedva egal 11 na 10.

Mogao bih ovako jos satima, ali sustina je jednostavna - Antic nije vrhunski takticar, ali je dobar psiholog. Treba mu takticki potkovan asistent i da vozi jos godinama. Karadzic je unistio sve cega se dotakao, i nastavice to da radi. Dok ne odstranimo uzrok problema u srpskom fudbalu, bolje nece biti. A uzroku je ime Tomislav.

Pobesneli max

pre 13 godina

Konacno jedan zvanicnik da pokaze postovanje pema svima nam koji smo ocekivali (opravdano) mnogo vise. A, mislim da je cela nacija ocekivala mnogo vise. KOnacno da neko nazove stvari pravim imenom i prekine ovu ludacku patetiku u stilu :'Vi ste nasi pobednici". Posle ovako razborite izjave ocekujem da se stvarno sedne u nasem savezu i da se naprave prave smernice za nasu reprezentaciju i za buduce bolje dane srpskog reprezentativnog fudbala.

dj

pre 13 godina

Dobra izjava od Karadzica steta sto ne prizna da je losa taktika Antica i nezalaganje takozvanog plejmekera Stankovica glavni krivci za neuspeh i da treba oni da se oproste od reprezentacie! Ako smo ustanju da ja izjavimo da je neuspeh treba onda reci i zasto nismo deca!

Paky

pre 13 godina

Prijatelju, da li ti je dobro?
To sam mogao ja da izjavim, koji sam niko i nista, a ne ti!
Ostavka iz moralnih razloga bi ti dobro stajala, ali ti ni morala nemas, pa ti to ne pada na pamet!
Sram te bilo!
Sram Vas bilo!
Bjak!

Marko Dj

pre 13 godina

Shock to the system - imali smo viđeno polufinale - čekaćemo ovakvu priliku još 50god!!!
Da mi je neko rekao pre utakmice da ćemo izgubiti od Australije rekao bih mu da nema pojma šta je fudbalska igra uopšte i da ide da gleda balet!!!???
Knockout klasičan smo doživeli!!!

bratimir

pre 13 godina

Svaka cast Karadzicu na realnom sagledavanju stvari.
Za sve sto je izgovorio apsolutno je u pravu.Ne znam ko moze na ovome neko da mu prigovori.On je jedini od svih objektivno rekao da smo razocarali sto je istina.Jedino nije u pravu za onu taktiku sa jednim spicem,jer smatram da je to bilo apsolutno ispravno.

Ja sam za to da Antic ostane selektor i dalje,ali nikako ne mogu da predjem preko njegovih jalovih izjava.On nema ni trunke samokriticnosti.I prosto se namece sam odgovor na pitanje zasto je otisao na SP sa pogresno iskombinovanom prvom postavom.Posle prve utakmice vec je bilo kasno za dalje korekcije.Jednostavno u njegovim izjavama ja ne vidim neku dozu drskosti,cinizma,kritike koji je preko potreban.Nesto poput Dule Vujosevica kad zajapuren na konferenciji prica svoje utiske.On toga nema i sve okrece na demagogiju.Nije bitan rezultat na ovom SP ,ako ce Antic ubuduce realno sagledavati stvari.Tu mislim da igracima Zigicu,Pantelicu,Milijasu nece vise davati toliko prostora,ali mislim tu i na Racu Petrovica.Ako je po njemu on bolji od Nemanje Matica ili Stefana Babovica na primer,onda tu zaista nesto ne stima sa njegovim misljenjem!!!

only fools and horses

pre 13 godina

samo vi smenite Antica,coveka koji je stvorio reprezentaciju koja se prosetala evropom,pa postavite ponovo neke djorice,kurte i murte.a da li je formacija sa jednim napadacem dobra,govore pet-sest stopostotnih sansi(nazalost ne iskoriscenih)

wien

pre 13 godina

Antic je demonstriao ubedljivo najsporiji fudbal na SP.Mislim da on nije covek za savremeni fudbal.Sa toliko opreznosti(kukavicluka) ne prave se velika dela.Ovo je idealan trenutak da se neki povuku,kako bi koliko toliko ostsli u dobrom secanju svih prijatelja fudbala.Ninkovic i Kuzma su odigrali perfektno prvo poluvreme i zajedno sa Kacarom su buducnost.

veli

pre 13 godina

za mene je ipak ovo uspjeh jel samo protiv gane smo loše igrali i nesretno izgubili i puno većih ekipa i saveza nisu ni učestvovali a mnogi su se osramotili na mundijalu napokon smo stvorili ekipu i savez dostojan velikih događaja da nas je brazil čeko ili espana u osmini možda ni nebi toliko tužni bili

vladimirBLrs

pre 13 godina

iz konteksta izvlacimo da ce da otpuste antica i onda cemo opet cekati 10 godina da imamo ozbiljnu ekipu...oooo majko moja...pa dokle vise????

Aco

pre 13 godina

Ne volim ga ali bar neko da bude realan jer mi je bilo muka da citam kako smo dobro igrali, kako nismo bili inferiorni, kako nismo imali srece, kako smo pokradeni itd. Dok Antic i igraci nisu u stanju da kazu gde su gresili mi necemo napredovati. CCCC: Samo Samokritika Srbina Spasava

Beka

pre 13 godina

Antiću,osvojio si poslednje mesto u grupi,a imali smo sve uslove da idemo dalje.Pokaži odgovornost,kao Lipi i odlazi!!!Antari se svidela uloga velikog patroite sa podignuta 3 prsta i 100000 evra mesecne plate.Bio si heroj kad smo se plasirali na SP,a sad snosi odgovornost za neuspeh.Ti si bio selektor,igraci su igrali i ponašali se kako si im ti govorio.

Whatever

pre 13 godina

".....Neke izjave od strane nekih ljudi su deplasirane, mada je moguće i da mi nemamo te informacije. Atmofsera je bila odlična, a ozbiljnost na najvećem nivou", rekao je Karadžić.

Ovo ti verujem da je atmosfera bila odlicna ! Sto bi rekao Balasevic - Parada pijanstva i kica...

I sta sad

pre 13 godina

Jednostavno stvari treba nazvati pravim imenom. Veliki neuspeh. A Antic moze slobodno da nastavi da ubedjuje samog sebe i ove "nasi smo i uz vas smo i kada gubite" da su postigli veliki uspeh...

kristian

pre 13 godina

Sastav naseg tima.Preuzeto sa FIFA sajta.
Stojkovic - ne brani u Viganu
Rukavina - Minhen 860 - druga nemacka liga
Kacar - Herta ' ispala iz prve lige
Tosic - keln - inace celu sezonu nije igrao
Lazovic - Zenit , isteran iz Fejenorda
Stankovic - vec odavno samo ulazi zadnjih 20 minuta u Interu
Milijas - Ne igra u Vulvsima uopste
Isailovic - Zaglebje , 11 mesto u Poljskoj
Zigic - uopste nije igrao u Valensiji , bio na pozajmici
Djuricic - Leirija - 10 u portugalskom prvenstvu

Ovo je 10 od 23 igraca , 10 potpuno neupotrebljivih igraca

Ako tome dodamo
Radosav Petrovic - Partizan
Mrdja - Vojvodina
Pantelic - Ajax

Ostatk ekipe je ono sto u stvari imamo i sto trenutno vredi a to je nazalost samo 10 igraca.
Sa tim se ne moze vise od ovoga.
A Anticu pitanje .
Je li on svestan ovoga ?

Мирко

pre 13 godina

Запада ми у очи да ће Антићу бити понуђени нови, нешто скромнији финансијски услови, да ће се неуспех анализирати, што ће рећи да ће све лећи, а да је сасвим сигурно било проблема који се крију од јавности, само што се Караџић плаши да су неки играчи можда спремни и да проговоре, па постојање проблема ипак благо наговештава.
Позитивно је то што је Караџић ипак јасно и гласно рекао да смо доживели неуспех! Од тога треба кренути. Даље, било би лепо када би коначно чули шта је то пресудно утицало да играмо тако слабо у низу утакмица (рачунајући и пријатељске), јер смо сви заједно видели, иако су у питању исти играчи, да на светском првенству није играла она иста репрезентација из квалификација. Мора се открити узрок или ћемо доживети још један неуспех у квалификацијама за европско првенство.

mladen nis

pre 13 godina

zasto mi se cini da ce antic da popije otkaz "zato sto je pohlepan dok drzava grca u dugovima"? zasto mi se cini da ce igraci kod novog selektora da dolaze bezvoljni kao ranije i da cemo da izgubimo bodove kod s.irske ili farskih ostrva? mozda zato sto sam lud a mozda zato sam svestan gde zivim.

johny

pre 13 godina

Antic je demonstriao ubedljivo najsporiji fudbal na SP.Mislim da on nije covek za savremeni fudbal.Sa toliko opreznosti(kukavicluka) ne prave se velika dela.Ovo je idealan trenutak da se neki povuku,kako bi koliko toliko ostsli u dobrom secanju svih prijatelja fudbala.Ninkovic i Kuzma su odigrali perfektno prvo poluvreme i zajedno sa Kacarom su buducnost.
(wien, 25. jun 2010 22:25)
a kakav fudbal je demonstrirala grcka, svajcarska, pa i slovenija protiv engleske, italijani protiv slovacke u prvom poluvremenu i postoji jos mnogo primera da ne nabrajam sve

Proka

pre 13 godina

Ma Toleta za selektora, čovek zna znanje...strašno, ne znam kako ga nije sramota da se javlja. Pa Antić je naš najbolji selektor u istoriji i jedini koji je napravio timsku atmosferu u našoj fudbalskoj reprezentaciji, a to što smo mi uvrteli da ćemo ni manje ni više nego da osvojimo SP i to pored prve ekipe azijske zone, druge iz Afrike i treće iz Evrope je naš problem...

dejo

pre 13 godina

Svi vi Srbi sto podrzavate Antica stvarno nesto nije u redu s vama, nama bre trebaju pravi strucnjaci tipa Zivadinovica, Petkovica, Stepanovica,Klementea...
a i za bolje i nismo!

Djorgo

pre 13 godina

Karadzic je potpuno u pravu. I ova samokriticnost je za svaku pohvalu. Jos da se kao odgovaran covek povuce sa najisturenijeg mesta, pa da mu se cestita ...

Markiz

pre 13 godina

A bre ljudi, sve je to smo fudbal, koji vam je...
Sad smo ispali, sledeći put će biti bolje, bitno da ova reprezentacija ima svetlu budućnost i da nam se fudbal koliko-toliko digao iz letargije...

Vodja

pre 13 godina

Po cemu je Antic bolji od Petkovica? Obojica su bili prvi u kvalifikacijama,jedan sa krajnje ofanzivnim fudbalom(osim protiv Francuza)drugi sa tzv.igrom na rezultat ili ti antifudbalom.Onda su dosli na S.P.i istog trenutka se prepali,konstatujuci da ovako ekstremne varijante ne funkcionisu.E to smo mi u fudbalu(i ne samo)uvek od jedne do druge krajnosti, nesposobni da budemo realni,racionalni i organizovani.Zbog toga su igraci nesigurni i skloni neverovatnim greskama.U oba slucaja tuznom kraju prethodio je populisticko-patriotski zanos nasih trenera, svesrdno potpomgnut od strane medija.Pa dosta bre vise!Koliko vidim,iako se po Karadzicu radi o velikom neuspehu,Anticu ce biti oprosteno...Zasto?Verovatno zato sto nije bilo bas blamaze kao prosli put a pravi i jedini cilj je kvalifikovanjem i uzimanjem para vec ostvaren.

АнтиКараџић

pre 13 godina

Наравно да смо доживели неуспех и доживљаваћемо док су нам људи као што си ти на врху!!! Нарочито ти!!!
Поново се продају места у репрезентацији, млади таленти се шаљу кућама, без ваљаних објашњења зашто нема места међу 23 за њих, а у ЈА су тамо неки Лазовићи, Петровићи, Ђуричићи, Исаиловићи...

Чиме је тај Данко Лазовић заслужио место у репрезентацији? Црвеним картонима? Бахатим понашањем? Поред Петровића најнекориснији играч у ЈА, што је доказано текстом који је објавио Б92 на свом сајту.
Петровић? Чиме је тек он заслужио место у репрезентацији? Шта је тај дечко урадио ( не рачунајући погодак у дербију, не интересују ме наши клубови када је у питању репрезентација ) да добије дрес Србије???
Ђуричић дебитује два дана пред СП и иде у ЈА? Хеј, па то само код Караџића може!!!
Исаиловић? Где се он доказао то да добије карту за ЈА?!

Ништа се господо није променило, а док не отерамо Караџића и неће!

Под хитно на правити промене од врха и са Караџићем да се од Савеза опрости и Пантелић и сви они који за иностране клубове дају много више него за национални дрес!!!

Vladimir Sojanovic

pre 13 godina

Dzabulani je kriv za sve.Mislim da smo pokazali karakter i da smo neozbiljna reprezentacija,jer je australija rekla da ce da nas pobedi i da ako se ukaze prilika,a zasluzeno je bilo da bude 3 nula za njih.SRAMOTA!!!

Goci

pre 13 godina

Ako ovaj licemer ovakvim izjavama otera Antića, više se zaista nećemo "brukati" na velikim takmičenjima - jer se za njih nećemo ni kvalifikovati...

p.s. Kolko ja vidim, on Antiću pokušava da spusti cenu...

jaceka

pre 13 godina

Ne volim ovog čoveka ali je definitivno jedini, uz Dragoslava Stepanovića, smogao snage da javno kaže ono što su svi mogli da vide! Smučilo mi se više da slušam kako smo mi bili idealni ali nas nije htelo, tabela je jedino merilo a tamo smo bili zadnji i svaka dalja priča je suvišna!

Nikola

pre 13 godina

Kakvi smo mi Srbi narod!!! Svi se u sve razumeju! A pogotovo ovaj Tole. Sa takvom facom, vidi se da s njim nesto nije u redu!!! Pa mi smo do samo pre par godina imali takve probleme, da smo gubili i od 3 puta slabije reprezentacije nego sto je Australija. A pritom, Australija uopste nije slaba reprezentacija. Ne postoje bre vise vele sile u fudbalu, a mi kao narod hocemo da imamo najjacu repku! E pa nece da moze!

Antic je mister! I ostace mister! A svi vi, koji ste potajno ocekivali da osvojim sampionat, lecite svoje komplekse i nedostizne ciljeve u zivotu. Sta sad, kad igraci pobede, onda su igrali za Srbiju, za nas... a kad izgube, onda nisu dali sve od sebe?! Gadite mi se svi do jednog koji mislite negativno!!! Po prvi put smo posle ko zna koliko godina prikazali fantasticnu igru, protiv Nemaca i Australijanaca, i videli da imamo dobre kreativce, Ninkovica i Kuzmanovica, par promena i igramo fudbal!

Da je neko pre prvenstva rekao momcima da ne igraju fudbal, nego da se igraju fudbala, sve bi bolje bilo. Ne bi imali pritisak da moraju da prodju u drugi krug, jer je zaboga Tole ocekivao te pare da zavrsi svoje projekte... UUUUUUuuuh.

Zoran

pre 13 godina

Svi su mi krivi!
od ovog sto se frlja sa parama,
preko antica,do fudbalera.
Cak i sportski novinari,koji su ovo sve zamesili.
Orlovi? pa to nisu ni vrapci.

Od svega,najvise me vredja,same izjave trenera,
igraca itd.

Ovo je nacionalna sramota,
i svi su odgovorni za to.

Fudbal nije sreca,zuti kartoni,ruke,penali...
Za mene je fudbal,igra,borba i dati sto vise golova.
Nasi nisu nista od toga imali.

Uspeh-plasiranje na SP?
Ko sve tamo igra,to uopste nije uspeh.

Izgubili od Gane i Aus!?
Istorijska pobeda nad Nemackom?
Kako? Iglene usi!
Da smo ih pobedili sa 2:0,ili 3:1,
onda da,ali sa jednim jedvitim golom,
to je samo pobeda na papiru.

Antic nista nije vise uradio od ostalih trenera.
Fudbaleri,isto.
Dzaba sto igraju u inostranim klubovima.
Antic da ima malo obraza,nikad ne bi ni bio trener za nas,dok ovakvi vode nas fudbal.
Novac sve okrece.

Ako smo dobri u drugim sportovima,
mozemo i u fudbalu,ali ne ovako.

Dok je korupcije,interesa,novca,kumstva i ostalog,
od naseg fudbala,nema nista.

Jedini oprost od ove sramote,
svi da daju ostavke.
Mislim i na igrace.

Mozda dodju novi,koji nesto hoce da urade.

Do tad,najveci krivac,
ovaj narod koji ne moze mnoge stvari da shvati.

uzdamo se u bolju buducnost,
sta nam drugo ostaje...

replay

pre 13 godina

@a,,, secam se!

Pogledao je on istini u oci a ostaje pitanje da li mi umemo uraditi isto.
Uslovi su bili pristojni a teren o kom govoris je imao losu drenazu sto je tesko primetiti ako nema padavina. Nisu jedini koji su menjali teren, bilo ih je jos. To je propust organizatora pa tek onda ljudi iz saveza.
Poslednja pripremna utakmica se igra kod kuce kao oprostajna od navijaca koji nisu u mogucnosti da otputuju. Potrazi malo po netu koliki je broj reprezentacija koje su poslednju pripremnu utakmicu odigrali kod kuce.
Protv Francuza u Beogradu nam je bio potreban bod i ostvarili smo ga. Je l bila igra na nivou nije al ko zna da li bi uopste otisli u Afriku da smo tu utakmicu izgubili.

Infrastuktura? E je.... mi volimo pomalo da kraduckamo. (tu se slazem)


Igraci svetske klase? Vidic i Ivanovic najslabije karike u timu?

Mi druge nemamo a kad vec kritikujes zasto ne napisa alternativu? To nam je sta nam je.

Da smo prosli dalje imali bi sansu protiv Amera. Ne tvrdim da bi ih pobedili ali bi imali sansu za razliku od Brazila, Argentine ili Spanaca koji su isto tako mogli biti neka od sledecih prepreka u slucaju prolaza. O tome je rec, dakle prolaz moguc a samim tim i premije koje bi pripunile kasu.

Da Anticu treba asistent stoji ali stoji i cinjenica da je on jedan klasicni defanzivac koji moze pomoci srpskom fudbalu kad se vec bolje resenje ne moze platiti.


Dakle, nije problem u Tomislavu nego u tome sto nemamo sredstava da platimo kvalitetne svetske strucnjake tipa Hidink, van Gal itd.

Rade, Bec

pre 13 godina

Ja sa za razliku od tebe ponosan na ove momke, gospodine Karadzicu.
Jos i sada, dva dana posle utakmice sa kengurima i dalje se nalazi njihovo srce na terenu koje su oni, a ne ti, ostavili.
A tebi, gospodine karadzicu, ako zelis nesto vise...idi brate u neki drugi savez pa tamo pravi uspehe.
ORLOVI, JA CU DA BUDEM UVEK UZ VAS!!!!

krajisnik

pre 13 godina

Jedini pozitivan lik u FSS je Antara, kao što je Pižon bio u Zvezdi. Logikom stvari predsjednik FSS će dati Antari otkaz! Jer to ide kod nas tako a vjeruj te mi kada slušam Jovanovića, Krasića, Antića,...osjetim u njima iskreni patritizam, iskrenost koja zrači i siguran sam na narednom EP da nam ne bi bilo granica. Ovako, čitam šta Tole govori, kao trebali smo igrati sa dva špica,...šta hoće reći!? Da smo slabo igrali protiv kengura?! Pa kad je Srbija igrala bolji fudbal i kada će ga igrati, ako Antara ode!? Kako bilo, jedno znam da beskrajno podržavam Antića i ako ode(ne daj Bože), uvijek će biti omiljen lik!
Pz iz Srpske Republike

kicOne

pre 13 godina

treba smeniti Karadzica,jer je ocigledno da place ne zbog rezultata koji smo postigli vec zbog toga sto nece videti ni prebijene pare,a nadao se... A ako se nekim slucajem desi da zbog ovoga smene Antica,cao Srbijo,ne zanimas me vise... ANTICU LEGENDO

I ja bi da budem za "za"

pre 13 godina

i sta sad?...ko sad u plocu a ko u klin? Antic kaze "ostavili samo dobar utisak" a Karadzic "doziveli smo neuspeh",..pa ni u cemu nemamo jasan stav!

tosa

pre 13 godina

Nesto mi ovaj lik i nije simpatican ali dosta toga sto je rekao sada, u pravu je. Nadam se samo da nasi nece sada psihicki da padnu i lose odigraju kvalifikacije za evropsko prvenstvo (sto im je inace bio obicaj zadnjih desetak godina).

čovek

pre 13 godina

Pa čovek je jednostavno rekao istinu.
Svaka kvalitetna reprezentacija koja ispadne u prvom krugu mora da podnese neku vrstu odgovornosti. Svi smo svedoci dešavanja u Francuskoj, Italiji, Grčkoj.
Ovde se stvara atmosfera sjajne igre i nedostatka sreće. To je izgovor za gubitnike a ne za dobre reprezentacije.

Treba pokušati nastavak saradnje sa Radomirom Antićem uz korigovanje same pripreme tima. Videlo se da smo fizički nadigrani od svih reprezentacija.

Gagrica

pre 13 godina

Cudim se izjavama gospodina Karadzica i pojedinim komentarima ovde...
1...Zar nije sam uspeh plasirati se na Svetsko i dati sve od sebe...Ljudi pricaju o igranju za narod itd...Pa zar mislite da su oni otisli tamo da izgube...I oni su igrali za sebe i zbog vas i rizikovali milionske ugovore da bi ih doticni sad blatio...
2.Nevidim odakle pravo coveku da prica o poboljsanju naseg fudbala kad je za vreme njegovog mandata pominjan samo u skandalima...Koji je stadion uradjen,sta je ucinjeno osim gradnje Kuce fudbalskog saveza,zar je to bitnije od fudbalskih stadiona i improvizovanih tribina..
3...Odakle pravo gospodinu Karadzicu,Stepanovicu i Zivanovicu da prozivaju gospodina Antica coveka koji je vodio 3 najveca spanska kluba Real,Barselonu i Atletiko..Doticni gospoda da su takvi strucnjaci nebi sad radili po Kini i u nasoj zemlji...Kada budete imali trenersku diplomu onda mozete da pricate gospodine Karadzicu...
4...I na kraju zelim od srca da cestitam nasim momcima na zalaganju,jer vise nema slabih a narocito ne na svetskom prvenstvu..Kad to budemo shvatili onda cemo razumeti i poraze...A i daleko smo od fudbalske velesile sami..
5...Gospodine Anticu zelim vam sve najbolje u daljem radu sa nasim orlovima...Praticu vas kao i do sada i sa jos vecim zarom i ljubavlju jer to zasluzujete...

Melbourne

pre 13 godina

Australski selektor leti ,a osvojili su vise poena od nas......
Mi po obicaju ista stara prica ,igra i seljacki mentalitet. NAcin na koji mi igramo fudbal je los. Nasi pojedini igraci ostvaruju zapazene uloge u velikim stranim klubovima jer se tamo igra drugacija vrsta fudbala.....
Pogledaj Stankovica trci prema svom igracu i lopti da je uzme umesto da trci od nje da se otvori i ubrza akciju

realan

pre 13 godina

aj da se više ne zavaravamo! ovo što je antić uradio od reprezentacije je i više od maksimuma. mi jedino dobro što imamo je odbrana, a ostali igrači su običan prosek...

rAmO

pre 13 godina

Sramota, šta ovaj priča!? Ko je on i kako je došao na funkciju na kojoj se nalazi? Ok, trebalo bi razmotriti sve u vezi sa Antićem, a šta ćemo sa ovim "g-dinom"? Zar on nema nikakvu odgovornost, a ima sva prava? Dajte prostora mlađim i čistijim!!!

Srdjan from Lucerne

pre 13 godina

Izgleda da smo zaboravili u kom stanju je M. Antic preuzeo Orlove! Izgleda da smo zaboravili ko su bili favoriti u nasoj takmicarskoj grupi ( ROM i FRA ).Pa sta smo onda ocekivali? I pored svih tih losih preduslova smo uspeli da se kvalifikujemo na SP ( bez obavezne majstorice ).E sada, dosli smo do tacke gde nam je, valjda, trenutacno i mesto. Znaci, treba Anticu dozvoliti da dalje gradi tim , jer preko noci se nista ne postize.

MM

pre 13 godina

@Ironman
Ti si smesan, ne Karadzic. Covek je u pravu, trebali smo da igramo sa dva spica. To sto smo izgubili protiv Gane je sto je Rajevac nadmudrio Antica i imao kontrolu sredine terena. Protiv Nemaca, Brazila, Argentine, Spanije, moras da pojacas sredinu jer su mnoogo jaki. Ali Australija? Ja sam kao ameter gledajuci prvo poluvreme protiv Australije video da nam je potpuno nepotreban dodatan igrac u sredini terena, jer su nam oni dopustili kontrolu centra. Ali nije imao ko da da gol!!! Pazi kad je najbolju sansu imao Bane Ivanovic. Ja mislim da je Antic kriv sto je igrao sah a nije forsirao napadacku igru od samog pocetka kad nam je trebala pobeda. Otvorena igra i rezultat 3:3 bi nam sasvim odgovarali.

Napad je najbolja odbrana

pre 13 godina

Karadžić je napao prvi, da ne bi bio sam pozvan na odgovornost. Najveći pomak za naš fudbal bila bi njegova neopoziva ostavka!!!!!

гробар до гроба

pre 13 godina

Није Караџић мешетар већ неко ко је нешто и покренуо у нашем фудбалу за разлику од (Миљанића, Пиксија (као председник ФСС, као играчу свака му част и даље се осећа што немамо играча његовог профила) и Терзића) гради се и завршава кућа фудбала, доведен је селектро којег предходници нису успели да убеде, потписан је нови уговор са Антићем са инзваредном платом, премије су договорене унапред да нам се не дешава као до сад да на самом СП разговарамо о премијама али тај селектор мора да одговара за ту плату који прима. Нико не тражи његову смену већ признање да је ово фијаско с'обзиром какве играче имамо, мора да објасни неке ствари а не да продаје маглу и да филозофира како нас Закуми неће ујести а Џабулани је округла, на свакој раскрсници фудбалска лопта има првенство пролаза, како је фудбал био суров према нама итд. већ јасно и гласно: ОБРУКАЛИ СМО СЕ ЈЕР НИСМО УСПЕЛИ ДА ПОБЕДИМО АУСТРАЛИЈИ И ИСКОРИСТИМО ШАНСУ КОЈА НАМ СЕ УКАЗАЛА И ДОГУРАМО ДО 1/2 ФИНАЛА. По чему то Уругвеј и Гана имају бољу екипу од нас па да једна од те 2 екипу игра полуфинале? То нам одговотите селекторе и наставите свој рад. Објасните нам селекторе зашто смо народ који зна да игра квалификације али не и сам турнир. Немамо срце за велике ствари?

Boban

pre 13 godina

O cemu Karadzic prica, za cime on zali i sa cime se on hvalio!? On je predsednik fudbalskog saveza Srbije i rado bi se busao u grudi da je reprezentacija napravila neki uspeh. Reprezentacija gde iz "njegove" lige ima dva igraca na klupi. Gde klubovi nista ne mogu da urade u evropskim takmicenjima, gde se prventsvo igra tri za tri, kao nekada u seoskim ligama, a poseta utakmicama je verovatno medju najmanjim u evropi. Igraci iz nase lige u najboljem slucaju odlaze u Rusiju ili Tursku. No, fudbal je oduvek bio ogledalo stanja u zemlji. Spolja malo sminke i dosta galame, a unutra jadac.

Milan G.

pre 13 godina

Nije mi jasno kako predsednik jednog nacionalnog saveza preko medijama prica protiv nacionalnog trenera. Mislim da je vas veliki neuspeh, kalkulisati sa novcem koji jos nemate. U trgovackom smislu ucinili ste ogromnu glupost. Znaci vi ste vec unapred znali da ce Engleska osvojiti drugo mesto u grupi, i da cemo mi protiv SAD u 1/8 finalu (koja je mozda cak i nezgodnija od Engleske). Zar ste stvarno tako naivni? Vi ste stvarno mislili da cemo mi do cetvrtfinale? Sigurno bi bilo moguce, ali vi to kazete u smislu kao da je to obaveza bila. Taktika protiv Australije bila je prva liga. To se videlo i u odnosu propustenih mogucnosti. Australija je bila u situaciji da u svakom slucaju moraju dobiti nas, mi nismo imali tu situaciju. Kad bi Nemacka pobedila Ganu sa 2:0 ili vise, nama bi bilo dovoljno nereseno. Podrska gosp. Anticu!

juznjak

pre 13 godina

tole,smanji dozivljaj...

nemamo igrace za to tvoje cetvrtfinale!!
sem odbrane i krasica ili jovanovica(ali nikad obojica)
sve ostalo je ispod proseka za SP.

mogli smo,znamo svi,ali nismo..
jer nasi napadaci i sredina terena nemogu da stisnu nijednu fudbalsku ekipu na turniru,ukljucujuci i severnu koreju!

pogledaj kvalifikacije i ko je davao golove za nas??
i ti hoces polufinale??

ko god da je selektor mora da ima autoritet nad vidicem,jovanovicem,pantom i vama iz saveza!

ukratko,
smenite li antica zaboravi EP i pare za savez.

ps. bolje gledaj ko se sve ugradio u kucu fudbala u indjiji:))

Ironman

pre 13 godina

Karadzic je smesan, ne mogu da verujem da je sebi dozvolio da komentarise taktiku i pritom je pokazao elementarno neznanje! Ako njemu formacija protiv AUS, sa Krasicem i Lanetom kao krilima (prakticno 4-3-3), nije bila dovoljno ofanzivna, ja ne znam sta da mu kazem. Hoce igru sa dva spica? Pa eno, igrali smo sa dva spica protiv Gane, pa sta smo uradili? Anticeva odluka da protiv Nemacke krene sa jednim spicem bila je pun pogodak, u toj formaciji zelim da nas vidim i u kvalifikacijama za EP. A da ne pricam da je takva formacija postala apsolutno dominantna medju svim uspesnim klubovima i reprezentacijama na ovom SP. Karadzicu, mars iz srpskog fudbala!

darko

pre 13 godina

zadnji put da dozvolim sebi da me fudbalska reprezentacija ovako razocara, da nemogu celu noc da spavam i da posle ceo dan na netu trazim naprimer kao ovog karadzica i njegove reci utehe. nije ovo sramota, jednostavno neznamo da igramo ovaj sport. sramo je to sto u vaterpolu dva kluba mogu da plate bazen da treniraju a svetski prvaci smo. e to je sramota.

Ja

pre 13 godina

Karadzic je potpuno u pravu!! To je za same igrace velika steta, uvek se toliko zrtvuju u kvalifikacijama i igraju vrhunski ali kad pocne turnir nista od svega toga.

Deki

pre 13 godina

Ovaj treba je srećan koliko je težak. Da se kojim slučajem naša reprezentacija nije plasirala na SP, u FSS bi bilo nešto slično, ako ne i gore kao u FSBiH koji je posle ne plasmana na SP, potpuno pukao i tada se otkrilo i da je fudbalski savez Afganistana bolje organizovan. Koliko si para Tole sebi prigrabio to samo vrapci znaju. Zato budi zahvalan Antiću i momcima koji otišli u JAR i ako ništa tamo su ostavili srce na terenu, to isto srce tebi ne kuca za što boljim fudbalom u našoj zemlji, već kuca samo da bi tebi bilo bolje. Nažalost takvo je stanje kod nas u ovoj našoj državi. Ti bi trebao fino, ako imaš i trunke srama dati ostavku na tu poziciju koju sada držiš, a umjesto tebe bi trebalo dovesti čovjeka iz fudbala, kome je fudbal bio život, koji zna kako đta treba raditi. Nešto kao što je VLADE DIVAC preuzeo OKS od takođe čovjeka koji je mislio da zna da rukovodi tim,a ustvari nije znao ni sa FK Partizan, pa su ga navijači toga kluba tjerali.
Ovo nisam napisao zato što sam navijač Crvene zvezde, već zato što želim bolje sutra našem fudbalu i da i mi jednom dočekamo jedan veliki uspjeh naše Fudbalske reprezentacije.......

P.S. Molio bi samo prave Grobare i one kojima je stvarni stalo do našeg fudbala da kažu da li sam u pravu ili nisam.....

ROKO

pre 13 godina

Kako Vi, Tole mozete da govorite o velikom neuspehu kada ste Vi i ''vasi'', izgleda kumovali svemu.Bio sam duboko razocaran nacinom vodjenja ekipe od strane Antica i iskreno sumnjao u njegove kvalitete i znanje.Sta ste uradili tom coveku da vuce onako nelogicne i anti fudbalske poteze koje smo svi videli a i on je.Kada sam video sliku Antica kako je pao posle utakmice jasno mi je da je bilo zavere u nasem taboru.Sada pocinjem da mislim da je Vidicev penal nameran, da Podolski nije hteo dati gol, da smo dali Klokanima utakmicu i inkasirali mnogo vise nego 5 miliona.Anticu ne idi, ostani ako ti srce moze izdrzati, ako ti je zdravlje u pitanju, ostavi olos i povuci se.Ono je nacionalna sramota, a svi u svetu su nas videli visoko i tvrdili da smo Blek hors WC.A oni od kojih su mediji i forumi napravili vanzemaljske igrace neka se stide, a voleo sam ih gledati, sada za mene vise ne postoje.Trebali ste ovom narodu bar vi pruziti malo srece i radosti i da ste mislili na njega orali bi terenom, a bili ste u stanju,sram vas bilo a i tebe g. Tole.A tebe Anticu sam osporavao kao strucnjaka i kajem se, evo nakon par dana mi je jasno, analizirajuci sve, da se nesto dogodilo i ti znas sta.Kako ces izaci na kraj s olosom, ne znam, nek ti je bog na pomoci, saberi se i nastavi dalje do ES,a vas g. Tole treba us...im motkama van iz Saveza.Setimo se saveta Petkovica Anticu i sada je jasno da su obojica zrtvovani.Nadam se da ce te objaviti ovo sem ukoliko i vi niste dio svega!!! NAPRED RAZUMNA SRBIJA!!!

TheObradovic

pre 13 godina

Pa da. Ipak je morao otkriti svoje pravo lice. Ono koje je jasno vidljivo svakome dovoljno inteligentnom da cita izmedju redova. Predsednik nije zadovoljan "blagom reakcijom javnosti". Sada ce mu biti teze,no sto je ocekivao, da skloni Antica. Da prihvatimo da je to, sa njegovog stanovista,i legitimno. Napominjem sa njegovog, jer je covek toliko sporan da je krajnje licemerno da on ikome deli neke lekcije.
No,glavni razlog tog Karadzicevog nezadovoljstva nije rezultatski neuspeh(koji je ocigledan) vec cinjenica da je ostao bez planiranin i "sigurnih" 5 miliona dolara!
Pa,svako se cese tamo gde ga svrbi!
Jer bi sa tim novcem kupio mir u kuci i jos jedan predsednicki mandat. On govori o parama od "projektovanog ulaska u 1/4 finale" :)) Kao da smo samo trebali da se pojavimo i uzmemo pare. Tek tako! Kao da se i drugi timovi nisu pitali. Razumem da je fudbal veliki biznis sa velikim parama,ali zar se tako planira i vodi finansijska politika u savezu? Zar se ugovori i poslovi vode i sklapaju sa nekim projektovanim i imaginarnim novcem? Pa,tvoj je posao da taj novac obezbedis nekim drugim nacinima i putevima. Ako ne umes-skloni se. I nemoj da krivis Antica zbog sopstvenih propusta. A najmanje zbog izbora igraca,formacije,taktike...Da si se ti pitao,mi Afriku ne bismo ni videli! Govori o dva centarfora,a mi nijednog pravog nemamo!
I za kraj. Moze li se nastup naseg tima oceniti kroz prizmu rezultata? Moze! Moze li samo i jedino kroz to merilo? Moze,samo za one koji fudbal gledaju jednodimenzionalno. Za nas koji se secamo sp 2006,1998 i ep 2000 ovo je,ipak, nekako drugacije.
Propustena je prilika za mozda i istorijski rezultat. Zar mislite da igraci i selektor toga nisu svesni? Pa ljudi,njima je najteze! Stavite se u njihovu kozu i olabavite malo.
Kontinuitet je kljucna rec! Samo tako,zajedno,Antic i ova grupa igraca,sa nekim promenama i novim licima, mogu da nas odvedu na euro 2012. Sve ostale je kocka. Zelite to? Ja ne...

Boki

pre 13 godina

Imam utisak da ce nas ova Karadziceva izjava skupo kostati jer bez obzira na sve Radomir Antic je NAJBOLJI selektor kojeg smo IKAD imali. I kako je gospodin Karadzic racunao na 1/4 finale i SIGURNIH 5 000 000$ kada je realno bilo da bude drugi i idemo na Englesku?!

Mudrac

pre 13 godina

Meni i 5 dana posle meca nije dobro, tuzan sam, katastrofa... Ispustili smo istorijsku sansu da se plasiramo makar do polufinala... Odlicna ekipa, sjajan raspored i nista... O tugo nasa :(((

Nikola Nikic

pre 13 godina

Sramota je sto mnogi od vas misle da je srbija iz nekog razloga imala 'slobodan put' do polufinala. Srbija / Jugoslavija je 90-ih imala igrace koji su mogli uz drugaciji mentalitet i organizaciju da osvoje titule, ali sada nema. Ko god misli da Urugvaj ili Juzna Koreja nisu teski protivnici ne zna mnogo. Kad to kaze predsednik FSS jedino sto moze covek da radi je da zaplace. Treba postovati protivnike i postovati nasu ekipu koja je bila jako blizu prolaza i uopste se nije obrukala, bas naprotiv. Citajte malo novine koje nisu srpske i videcete da stranci mnogo vise postuju srbijansku reprezentaciju. Sto vecina Srbijanaca zbog kompleksa misli da ova ekipa Srbije ima nekih sansi da osvoji svetsko prvenstvo - to je tuzno.

boolewar

pre 13 godina

Nije tebi do (ne)uspeha, tebi je novaca na koje si računao a nisi ih stavio u svoj džep!
Podrška Antari i igračima a ako "ovo" pokuša da ga smeni treba izaći na ulice!

Marija

pre 13 godina

Ma da li je moguce da se ovakav covek javio ??????
U drugoj recenici su mu PARE PARE PARE i koliko bi stavio u "kasu" FSS ????!!!!! Prvi trener koga su narod i igraci postovali i ovaj covk je dozvolio sebi da prica ovakve stvari!!!!!!!

Prava sramota! Nadam se da ce neko imati sluha za to i oterati ovog ...uh.... da mu ne smisljam sad ime, koje nece biti cenzurisano!

Marko

pre 13 godina

A možda je baš ovo realan rezultat? Hajde da se više ne zavaravamo i pravimo zvezde i majstore tamo gde ih realno nema. Plasirali smo se na prvenstvo, svaka čast, možda smo mogli da budemo drugi, ali postoje reprezentacije koje su bolje od nas. Gana je bolja od nas, da tako nije ne bi oni imali 4 boda, nego mi.

Marija

pre 13 godina

Dok ovaj čovek ne bude smenjen, ja neću više gledati našu reprezentaciju.

Nije on rekao ništa ni tačno ni mudro. On je samo jako promišljen i igra vrlo prljavo.

Skoro da čujem kako se naslađuje i likuje i usuđujem se da kažem da mislim da je presrećan zbog ovog rezultata, zato što njemu nije stalo ni do fudbala ni do reprezentacije već samo do svog bolesnog ega.

Profesor

pre 13 godina

Kakvo stanje u FSS tako smo i prošli. Lopovluk na sve strane, nameštanje, nameštanje sudija, otimačine. Svi su Karadžiću krivi samo ti nisi. Ti si najpošteniji čovek na svetu. U jednom se slažemo nas dvojica, VELIKI JE NEUSPEH i ti si jedan od krivaca. Sram da Vas bude sve zajedno.

BrankoKV

pre 13 godina

Predsednik fudbalskog saveza kaze da je ovo veliki neuspeh. U tom slucaju predsednice podnesi ostavku! Ionako si nam domace prvenstvo upropastio. Jedino ti je svetsko prvenstvo moglo popraviti ugled, ali...
Tole ODLAZI!!!

prlex

pre 13 godina

poslije poraza od gane karadzic je vec poceo sa ovakvim izjavama, taman da skine odgovornost sa sebe. ispadne da on nije imao nikakve obaveze, da je on vjerovao ljudima, a da su ti ljudi pogrijesili. ma ko si ti da komentarises da li trebaju 1 ili 2 spica? ako ti smeta, to fino u 4 oka sa anticem, a ne da cijela javnost sad shvata da nemas povjerenja u selektora. prvi put poslije mnogo godina ova reprezentacija igra fudbal a da nije "za skociti sa zgrade". ima puno gresaka, pada koncentracije, izostaje rezultat, ali svako ko je nesto postigao zna da put od hiljadu milja pocinje korakom. jedan od iducih koraka bi mogla biti tvoja ostavka. zasto? zato sto si ti na celu FSS koji je "dozivio veliki neuspeh!", a razlog je vise nego ocigledan - nedovoljno dobre pripreme za mundijal. da sad ne nabrajam sve od novog zelanda, setkanje po gradilistu, preko loseg terena na prvom treningu, pa sve do tvojih izjava poslije poraza od gane - nema sta, bas su bile dobre pripreme, a distanciranje od tima kad mu je najteze govori samo koliko si zino na fotelju - nisam ja kriv, krivi su svi drugi!

lucanac

pre 13 godina

Prvi put posle prilicno vremena, a to znaci godina, srecan sam bio sto sam Srbin, imaqli smo dva-tri peha, nismo prosli, jebiga... pred ovim timom( cini mi se bez Zigica) svetla je perspektiva na evropskom prvenstvu, predstojecem... Ovakve face su dokaz da nas drma kriza, e4konomska, kao ameriku 1923-28-33... I ovoga ce osuditi zbog neplacenog poreza... ZIVELA SRBIJA

cikaVlada

pre 13 godina

Kakav profi demagog...Malo podsećanja za zaboravne-ovaj čovek je pre 2 godine majstorski izminirao Đukića na OI zbog klubskih(crno-belih) interesa,a posle toga ga rutinski smenio i doveo tog istog mesiju Antića koji više od decenije uspeva,kada kojim slučajem i nađe posao,da klub koji vodi preseli u niži rang takmičenja.Antić,i za to mu odajem priznanje,uspeva da trgne reprezentaciju i da na konto stare slave mobiliše tim i naciju,i da u lakoj kvalifikacionoj grupi osvoji prvo mesto,propustivši da bar jednom dobije raspale Francuze i time digne samopouzdanje i dobije tim iz top10,što nam je očajnički trebalo.
Kreću pripreme,vidi se da stvari ne štimaju,ali to niko ne priznaje,i sa Gancima ulazimo u utakmicu sa potpuno pogrešnom taktikom uz obavezu da igraju igrači koji su izneli kvalifikacije.Milijaša i Pantelića ne vredi komentarisati,sve je već rečeno.
Posle poraza demagog daje izjavu iz koje se među redovima vidi da smo se već pozdravili od Mundijala,i dešavaju se Švabe.Promena taktike,najbolji Antićev potez od kada je selektor,uvođenje Ninkovića,i konačno smo ozbiljan tim.Do drugog poluvremena protiv Australije.Opet raspad sistema,kasne i pogrešne izmene,sudija,loša sreća,vudu magija...Ne verujem baš u lošu sreću,realizacija je stvar koja takođe zavisi od psihičke i fizičke pripreme,a to nam je falilo.
Posle svega,rezultat će biti smanjenje plate Antiću,što je za njega bingo,jer nešto baš i ne vidim da se otimaju oko njega i da bi je mogao zaraditi negde sem možda u Kini,kao i ostanak demagoga na funkciji sa koje može da pljucka,priča o vrhunskim uslovima i šteluje domaću ligu kako mu se ćefne.
Bez dolaska nekih mlađih ljudi sa znanjem i m....a na sva bitna mesta u struci i savezu,izgubićemo još jednu vrhunsku generaciju igrača,koja se dokazala u mlađim kategorijama,prepucavaćemo se oko crveno-crno-bele boje,smejati se jedni drugima kad ispadnemo u pretkvalifikacijama za intertoto kup od Tunguza...
Želeo sam pobedu nad Nemcima,ostvarilo se.Sada želim da vidim Srbiju makar u polufinalu nekog velikog takmičenja,hoću Ligu šampiona u rupi i na armijskom pašnjaku.
Ništa od toga se neće desiti dok god nam ovi gladni penzosi sole pamet i uzimaju svoje ničim zaslužene debele apanaže.Hoću da im vidim leđa,da konačno i taj nesrećni fudbal postane trofejni sport.

milan

pre 13 godina

nije problem sto smo izgubili, ili pak sto smo pokazali nista od igre. Ajde, to se desava svima jer to je sport. Ali, ovo duvanje, na nacionalnom nivou, da smo mi neko i nesto, obmane, i lazna ocekivanja, da bi se pokazalo da smo neko i nesto..e to je sto smrdi. Zbog tog modernog naduvavanja i lupetanja gluposti, nikad necemo imati uspeha ni u jednom sportu vise. Kosarka je pala, vaterpolo se jos drzi samo zato sto ga igraju 5 nacija u svetu itd. Da je prodavanje konja (sportista) olimpijska disciplina, e mi bi tu osvajali zlatne medalje.

Borko

pre 13 godina

Batali Karadjicu molim te kao do sada da su nam cvetale ruze.Ovi su bar pokazali volju i po prvi put nam trcala reprezentacija.Nego mozda hoce da kao zadnjih godina guraju svog coveka skoim mogu da manipulisu jer kod Antica toga nema.Pozz anticu i nasim fudbalerima

vlada

pre 13 godina

Ovog coveka organski ne podnosim,ali,moram priznati da se sa njim slazem u jednoj stvari,doziveli smo neuspeh i kraj price.

Imamo dobrog trenera,dobar tim,pojedince u najboljim evropskim klubovima,igrace sa iskustvom(igranje velikih utakmica),a gde je zapelo,ne znam.
Ocigledno je potrebna dublja analiza.

Evropsko prvenstvo je tu,gotovo 90% ovog igrackog kadra ostaje,tako da cemo biti uigraniji,iskusniji za jedno veliko takmicenje,sa izvucenim poukama i sa dodatnim sazrevanjem ekipe,mozemo i moramo ocekivati daleko bolji uspeh.

Nema mesta malodusnosti i skromnosti,gledajuci evropske ekipe na SP,mogu sa sigurnoscu da tvrdim,da ih je jako mali broj kvalitetnijih od nas.
Treba nam samouverenost,samopostovanje i zasto ne reci drcnost.Imam utisak da nas je nedostatak pobrojanog,kostalo loseg rezultata na SP.Ipak,ciklus stvaranja jedne ozbiljne ekipe traje 2-3 godine(setimo se evropske Zvezde).

Za predsednika FSS nam treba covek od autoriteta poput Dragana Dzajica,covek koji zna kako se pravi uspeh.Verujem,da bi smo sa njim u tandemu sa Anticem dobili vrhunski dvojac,i rezultat ne bi izostao siguran sam.

Od igrackog kadra,Stankovicu se treba zahvaliti,vec je u godinama i njegove motoricke sposobnosti vise nisu na nivou kvalitetnog igraca sredine terena.Morali bi da zadrzimo Vidica za jos to evropsko prvenstvo,malog Ninkovica upariti sa jos jednim kvalitetnim(brzim) i kreativnim veznjakom(nadam se da ce se pojaviti takav),napad osveziti sa mladjim,pokretljivijim i pre svega brzim napadacima(zao mi je sto Mrdji nije pruzena sansa),Zigicu,Pantelicu i Lazovicu se zahvaliti i sa ostatkom postojeceg tima,uveren sam da uspeh na EP nece izostati(naravno ako se kvalifikujemo).

Kvalitet imamo,cela evropa je u cudu zbog naseg ispadanja(vise nego u slucaju Italije),englezi su vise iznervirani nego mi(stampa),tako da ne treba da bezimo od toga sto jesmo.

Moramo pokazati kvalitet kroz kvalifikacije,prihvatiti cinjenicu da imamo sasvim dobar tim,igrati odlucno i samouvereno,preterano ne uvazavati nikog,igrati bez kompleksa,pa nek se nasi protivnici tresu i igraju u grcu.

Ja verujem u nas tim!

Francuski-strajk

pre 13 godina

Sledeći protivnik bi nam bile SAD, pa Urugvaj ili Južna Koreja. Ekipe koje nisu bolje od nas"
nemogu vjerovat da nakon poraza od gane i australije neko moze rec da ove 3 ekipe nisu bolje od vas, te 3 ekipe su daleko bolje od aus i gane,a neznam kako ste planirali njih proc kad ste bili zadnji u skupini, a jedino ste njemce sa igracem vise pobijedili u utakmici u kojoj su vas njemci stiskali sa igracem manje
(CroZg, 26. jun 2010 13:31)
Po tvojoj logici to znaci da su Novi Zeland, Honduras, i Severna Koreja daleko bolje ekipe od Hrvatske ?

Lopta je kriva

pre 13 godina

Bla Bla BLa, nikad Srbija nece doci do uspeha u fudbalu jer ljudi koji drze celne pozicije su ljudi bez vizije, zeljom za uspehom...

crno/beli delija

pre 13 godina

Pre neki dan citam ove komentare o tome kako je Italija izgubila od Slovacke,o tome kako je selektor Italije preuzeo svu krivicu za taj neslavni poraz,gde su mnogi rekli da Antic treba da uradi isto.Da vam ja nesto kazem/sta ste se vise okomili na tog Antica,jel ocete da ga isterate,pa da dodje neko ko nema pojma sa fudbalom,pa da na EP budemo poslednji u kvalifikacionoj grupi,jel to ocete.

sinisa

pre 13 godina

Antić mora da ostane. Ja ne pamtim da smo mi toliko promašivali šanse ikada, a pamtim i Miljanića.
Nismo imali šta da promašujemo.
Tačka.
Sve ostalo je samo stvar iskustva na velikim takmičenjima sa reprezentacijom, a za dobar deo igrača i iskustvo uopšte.
Sačuvajte Antića i videćete na EP.

НиколаНС

pre 13 godina

Јелте. Па онда Караџић као председник треба моментално да купи прње. Требао је то и раније. Свако нормалан ће бити поносан на ове момке. У квалификацијама је наступило преко 200 репрезентација, они су ушли међу 32. А када се ова држава заиста упусти у борбу против хулигана и мешетарења у фудбалу. Када ја, и многи као ја, буду коначно могли да одведу децу на утакмицу без бојазни да ће се нешто лоше десити, онда и можемо тражити од ових момака нешто, а дотле ће још много воде протећи Дунавом. Ови момци су одлични и велико је питање да ли овакви навијачи заслужују да их представљају на тако великим такмичењима. Драго ми је да не размишљам као Караџић и гомила новинара у домаћој штампи.

zvezda zvezda

pre 13 godina

40 godina pratim fudbal i neke stvari smatram aksiomom. SRECA NE POSTOJI , VEC KVALITET. nas tim nije imao kvalitet da da golove kada je trebao i nije imao kvalitet da odigra sigurno u odbrani. da li je smak sveta ?! nije ! posto su mi jos sveza secanja na euro 2000 i WC 2006, a pogotovo na kvalifikacije za Euro 2008, moramo priznati DA OVA KAMPANJA JESTE POMAK NAPRED. to sto nam fali jedan kreativac ( piksi ili luka modric npr ) i to sto nam realno fale bar dvojica strelaca A klase, nije antarina krivica. Po meni, treba pustiti Antaru i ovaj tim ( naravno uz neke izmene ) da zavrsi kvalifikacije za Euro 2012. Ceka nas jako tezak posao, pogotovo posle debkla Italije, koja nam je glavni takmac. Rezime- Glavu gore Orlovi ! Anticu, ostani !

dragan

pre 13 godina

Mislim da je najveci greh MIstera, po Kradžiću, to što mlađani Petrović nije igrao, pa sad ne mogu da ga prodaju.

Ali, pre nego što se razgovara o selektoru, treba videti da li je, ko je i koliko kažnjen odgovorni za bakljadu u finalu Kupa Srbije na stadionu Partizana.

Milan

pre 13 godina

Meni se cini Tole da si izjavljivao da je i sam odlazak na SP uspeh a sad si okrenuo plocu. Iako sam bio besan i razocaran nasim ispadanjem, sad dajem podrsku nasem selektoru, posle svih vajnih kriticara sto se javljaju iz casa u cas i blate selektora. Anticu uz tebe smo!!!

bora

pre 13 godina

Vasovica ste u grob oterali, al Antica necete ,cuj, da mu karadzic smanji platu,ko da ovaj od toga zavisi Anticu jaci si, smeni ti njega pa da igramo fudbal

Nenad Mirkovic

pre 13 godina

Tacno je upravu si! Ti prvi treba da podneses ostavku !
Smenio si Djukica bez takmicarske utakmice , sada hoces i Antica . Po mom misljenju najveci ste problem Vi gospodo u savezu , i pustite igrace na miru jer nemamo bolje !

niki lauda

pre 13 godina

A koji smo mi to pa kvalitet veliki imali???


HAJDE RECITE - koji ???

ANTIĆ JE napravio odličnu taktiku i psihološku pripremu kada je BILA SITUACIJA po njegovoj meri a to je meč protiv Nemačke. On je, u Španiji, navikao da ekipe koje su pale podiže i to je uradio i sada. POBEDIO JE NEMCE !!! TO JE BILA situacija za njega!

ALI U MEČU protiv Gane i posebno protiv Australije BILA JE LOŠA PSIHOLOŠKA PRIPREMA, loša taktika i što bi teniseri rekli "nije imao plan B". KOJI je on plan igre imao ako mi ne damo go, kao što se dogodilo, ili koji je on plan igre imao ako Australija da go kao što se dogodilo ?????

I DA SE vratim na početak-koji su to naši veliki kvaliteti??? RECITE, koji je to naš strelac, poznat, koji je to naš pucač, ko to daje golove u reprezentaciji Srbije ???? Ko ima nezaboravne prodore po krilima, ko donosi golove posle dobrih centaršuteva??? I KO UME DA TAČNO DODA LOPTU, KO KOD NAS GRADI IGRU, ko??? ŠTA JE UOPŠTE uradio naš Stanković-eto, navedite, recite??? Koliko puta je, bez obzira na go/koji je bar spasio ugled/,naš Pantelić ušao u ofsajd, a i ostali?? Zar takve veličine ne mogu, bar u tako važnoj utakmici, da zadrže prisebnost i osmisle napad?? A odbrana - zaista veliki igrač, Vidić, u reprezentaciji je nekako, uvek, igrao sa zadrškom. I na prošlom svetskom...možda jedino na samom početku je "ginuo".


Očigledno je da bi trebalo pogledati u oči svojim mogućnostima. One nisu male. Doći na svetsko prvensvo je ogroman uspeh. Divno je da smo ponovo na ovakvoj smotri fudbala, i bilo bi fenomenalno da budemo i za četiri godine učesnici novog svetskog prvenstva.Kada budemo stalno prisutni, onda ćemo možda jednom proći i u drugo kolo, a i dalje, zašto da ne. ALI DO TADA...volimo se onakvi kakvi jesmo, a ne možemo biti ono što nismo, niti je to potrebno...

NE,mi nememo toliko kvalitetnu ekipu, jer to nisu tolike fudbalske veličine i mi nismo imali toliki kvalitet, koji se stalno spominje.

JOŠ NEŠTO, mi nemamo toliko kvalitetne trenere.Jednostavno ljudi ne mogu, ne umeju bolje, nisu toliki potencijal za posao trenera vrhunskog.

I DA LI JE Antić osmislio taktiku koju srpski fudbaleri,s obzirom na količinu kvaliteta koji poseduju, mogu da sprovedu. Kada su Gana i Australija u pitanju - nije bila dobra taktika i to bi trebalo reći i preuzeti odgovornost. I raditi dalje naravno. Antić, svakako ima potencijala i nadam se da će imati i smelosti da neke fudbalere promeni za bolje, ako takvih u srpskom fudbalu ima.

Goki

pre 13 godina

Zaista prvi put imamo reprezentaciju koja može da napravi nešto, prvi put se bore do poslednje kapi znoja! Poštujem ih zato što to tako rade! Nisam ljut što su izgubili na prvenstvu, jer su dali sve od sebe! A tu atmosferu, potpisujem, nikad nismo imali dok nije došao ANTIĆ u reprezentaciju! Dakle, Karadžiću smanji doživljaj i zahvali se čoveku što je nešto ozbiljno uradio u srpskom fudbalu!

Bice to dobro

pre 13 godina

Ljudi sta je sa vama,kakva crna defanzivna taktika,pa mi smo igrali sa 1 napadacem i dva krilna,tako da smo bukvalno igrali sa 3 spica. Lepo je neko od fudbalera rekao da su igrala dva klasicna spica imali bismo igraca manje u polju,ovako se stvorio prostor za Krasu i Laneta. Verujem u uspeh ovih momaka,taman ce dostici svoj zenit za 2012 i evropsko prvenstvo.

papazen

pre 13 godina

Ti pobratime da se pokrijes po usima,dosta nam je tvojih izjava,umesto da si u zatvoru ti nekome solis pamet,ostavi se ti analiza i lepo ODLAZI!!!

Ko bi rekao da je ovaj u pravu...

pre 13 godina

Nažalost,ovo najveće zlo našeg fudbala je u pravu.Napravili smo neuspeh na SP i to ne može niko da ospori,kao i to da nam se otvorio žreb kao nikada,mogli smo ladno do polufinala jer smo imali tim za tako nešto.Ali,ako bih mogao da biram između Toleta i Antića,uvek sam za Radomira,dok bi Tole mogao da sjaše sa funkcije,konačno.

hahah

pre 13 godina

Evo jednog pozitivnog poteza Karadzicevog ovima koji hvale Mister Antica a pljuju Karadzica (po meni su ocajni i jedan i drugi) dakle to je sledeci potez verovali ili ne :

Karadzic je doveo Antica...da budem precizniji izukao ga iz naftalina...

Reistraga Insajdera!!!

pre 13 godina

Šteta što nismo došli do 1/4 finala i inkasirali 18M. Infrastrukturne projekte koje dotični g-din od 71 godinu pominje treba da završava njegov kum, a i g-đa ministarka je čekala svoj deo. Ooo zemljo Srbijo šta si dočekala, Džajića u zatvor a ovaj da deli packe.

Srbin iz EU

pre 13 godina

Ja neznam sta ovaj tkz. Predsednik FSS prica. On se kao razume u ovu igru, nije to nasa liga da uzima drugima prvenstvo. Trebalo bih celu organizaciju otpustiti odn. najuriti, jer su svi koruptirani. Interesuje me sta ce biti sa nekoliko miliona Evra koji ce doci u Kasu FSS. Kada on bude to razdelio, onda ce se povuci u penziju. Ostavite Gosp. Antica na miru, covek je ucinio dosta i ucinice jos puno dobroga za nasu zemlju, a ove tkz. strucnjake, daleko im lepa kuca.

Srbija do groba

pre 13 godina

bez motiva i inspiracije nema ni rezultata
(darko, 25. jun 2010 21:53)

Njima bi jedini motiv trebao da bude to što nose dres sa državnim grbom! A što se Antića tiče, pa nećete ga valjda smijeniti? Pa čovjek je uveo red u našu reprezentciju. Sjetite se samo stranih "stručnjaka" (Klemente), s kojima nam je fudbal umirao (na utakmici protiv Poljske u kval. za EP 2008. u Beogradu bilo više Poljskih navijača nego naših), Antić je napravio veliki uspjeh i kad nas je odveo na SP. On mora ostati, inače, ajmo Jovo na novo. Bolje bi rješenje bilo da Karadžić ode! To je najpametnije! Toliko.

M

pre 13 godina

Nismo ostvarili uspeh koji smo zeleli nije = ostvarili smo veliki neuspeh. kad se stvari slegnu shvaticemo da smo pobedili nemce i da smo odigrali jako dobro protiv australije i da zaista nismo imali srece. Antic je izabrao odlicnu taktiku i odlicno je pripremio igrace. Igrali smo 4 3 3 izrazito ofanzivno. Od Karadzica i njemu slicnih mi je muka. Nije u redu sto daje ovakve izjave 3 dana posle eliminacije. Sta hoce da postigne da smeni Antica, da mu smanji ugovor na osnovu cega? Pa ja da sam na Anticevom mestu oterao bi ga u tri lepe. Slazem se sa komentarom da Karadzic laze - ko jos priprema ugovor 'pritajno se nadajuci da ce uci u polufinale'??? Pa jer on misli da smo svi mi blesavi?! Ima prosora za analizu i bilo je gresaka ali nemojmo da budemo slepi - nismo ovako dobro igrali na svetskom prvenstvu vec 20 godina. Kakve ima veze sto se otvorio zreb - sad zbog toga je valjda neuspeh veci - nebuloza! ostaje veliki zal ali imajmo veru u ove momke koji su dali sve od sebe i u Antica a Karadzicima zapusimo usta ako vec ne mozemo da i oteramo iz naseg fudbala.

Gamer4eveR

pre 13 godina

U pravu si Karadzicu, treba da podneses ostavku. Imas punu podrsku naroda da to i ucinis. Ostavi Antica na klupi Srbije i odi sam, mi cemo se vec nekako snaci.

Dusan

pre 13 godina

Nasao se pravi da daje komentare.Ti treba da odes iz Fudbala jer ti si najvece zlo koje se pojavilo u nasem Fudbalu.Pogledaj samo sta si uradio od nase Lige a da ne pricam o drugim stvarima.Koji si ti strucnjak da dajes komentare i ocene o uspehu ili neuspehu.

slobodan ili ne

pre 13 godina

najverovatnije da je u pitanju je bilo podela "plena", odnosno prihoda!!! sa stotinak hiljada po osobi nisu hteli da budu zadovoljni, u tom grmu lezi zec! po uzoru na francusku,a i italiju, to je bio strajk!! ps / da je nesto bilo, bilo je, jer se sasvim druga reprezentacija predstavila, i sa tim moraju da izadju pred javnost!

Sale

pre 13 godina

Molim nekoga da mi objasni sta je Curkovic trazio na ovom Svetskom prvenstvu?! Kardzicev kum, komsija ili nesto slicno?
Ko je platio njegov boravak u Juznoj Africi?

Petar

pre 13 godina

"Nadali smo se da ćemo stići do četvrtfinala, a tada bi nam kasa bila punija za pet miliona dolara."

Mislim da je ovo kljucna recenica, Tole je tuzan sto ne moze sebi da sagradi novu ogromnu kucu negde na Bahamima.

gm

pre 13 godina

mislim da su se igraci izjasnili da je to za njih neuspeh, da je to za njih veliko razocarenje....to kaze i Antic....ali niko ne moze da porekne da se nisu zalagali i ginuli za Srbiju....oni su vise od nas navijaca zeleli da pobede, jer je logicno da to zele licno jer su sportisti i svaki uspeh im je vazan.....bitan je odnos igraca prema reprezentaciji, a to je bio korektan patriotski odnos.....dali su sve u svojim granicama sportske moci.....mi moramo da znamo koliko smo realno vredni i koliko daleko mozemo da bacimo kuglu.....ako je to nas maksimum, a ljudi dali sve od sebe onda nemamo nikakvog prava da pljujemo po njima, to je nase najbolje sto imamo i tu moramo da budemo svesni.....nemojmo da budemo neljudi i zlobni.....

rema

pre 13 godina

boljeg od Antica, tesko da cemo naci!
al je isto tako i istina da je cini mi se bio ispod nivoa svetskog prvenstva... previse kalkulacija previse straha!
ja sam ocekivao vise! al ne mogu da krivim nikoga, siguran sam da su imali ispravne namere!

WladanS

pre 13 godina

nastavak naslova glasi:,,... i onda je g-din Karadzic,iz moralnih razloga,revoltiran ovim neuspehom,podneo neopozivu OSTAVKU''i kupio pribor za pecanje...

Smilica

pre 13 godina

Evo ja kao dama da napisem, Da nam nije bilo Antica ne bismo ni otislina SP. A Toleta treba najuriti.jedva smo se resili Miljanica sad i on hoce da bude dozivotni predsednik FSS.Ako imas morala podnesi ostavku.Antic je super trener .neko kaze nemamo para za boljeg,pa jesu li Englezii platili Capelu 15 miljki i sta pukli od Nemaca.Tole napolje Antic i podmladjen tim NAPRED!!!!!!

Bosske

pre 13 godina

O kakvoj redukciji troskova pricas? Ko jos radi to sto ti radis? Unapred procenjujes uspeh na SP i na osnovu toga pravis ugovor sa trenerom? Kakva laz!!

Djuka

pre 13 godina

Treba nastaviti transformaciju ekipe-zadrzati dobre, zameniti lose igrace.
Reprezentaciju treba posmatrati kao PROCES, a uspeh kao PROJEKAT. Antic je cini mi se pokrenuo rekonstrukciju na najbolji moguci nacin-bez suvise mudrovanja, krajnje pragmaticno, i treba se setiti da je za to dobio punu podrsku saveza.
Karadzic nastavlja po starom. Nije mi jasno kako ljudske cepanice poput njega postaju nedodirljivi. To sto mu je, kao predsedniku fudbalskog saveza, dopusteno da pokusa da se preko reprezentacije za godinu dana vine u zvezde i pokupi sve zasluge za njene uspehe, je NAJVECI NEUSPEH naseg fudbala. To zapravo pokazuje da nikakvog projekta nije ni bilo. Samo populizam.
Dobar nam je Radomir-nismo mi za njega

no hand

pre 13 godina

Kad ovako razmislim vise je on razocaran sto je ostao savez uskracen za tih par miliona nego sto se iskreno nadao uspjehu.Sto se tice Antica,mnogo prica i puno se smije,al sto se tice ucinka na sp nije se puno pokazao.Od 3 utakmice igrali smo fudbal jedno pol.E,to je malo,mozda i premalo...

Do

pre 13 godina

Doživeli smo popriličan uspeh za koji ne znam da li je ponovljiv jer su svi ovi rezultati na staklenim nogama a najstaklenije je to što smo jedva dobili selektora koji hoće koliko toliko dugoročno da planira.I sam pad igre protiv Aus nalik je celokupnom toku forme tj. stalno na granici podnošljivosti i neoformljenosti što je pre svega uslovljeno neorganizovanom bazom.Pa i to što je Antić postigao uspeh na psihološkom nivou govori da je psihološki nivo takav da je vrlo teško naći selektora poput njega koji će se toliko baviti tim segmentom a prethodni selektori su stvar odrađivali rutinski ili u okvirima svojih mogućnosti i nastojanja. Kada se pomene Ćurčić i uspeh protiv Japana trebalo bi zamisliti Ćurčića kao selektora(a ne Dostanića ili Jankovića kako neki pomenu) i videli bi da bi podrška da on sastavi neku podmlađenu i sl. reprezentaciju vrlo brzo ishlapila jer reprezentacija nije zajednički interes nogometnih faktora nego je jedini kohezioni faktor tako to što imamo reprezentativce u većim evropskim klubovima pa nam je samo to i od pomoći da se pomalo prisetimo da bi trebalo da imamo nogometnu reprezentaciju kao i sve normalne zemlje.

DoMiNiK

pre 13 godina

•Pa čovek je jednostavno rekao istinu.
Svaka kvalitetna reprezentacija koja ispadne u prvom krugu mora da podnese neku vrstu odgovornosti. Svi smo svedoci dešavanja u Francuskoj, Italiji, Grčkoj.
Ovde se stvara atmosfera sjajne igre i nedostatka sreće. To je izgovor za gubitnike a ne za dobre reprezentacije.

Treba pokušati nastavak saradnje sa Radomirom Antićem uz korigovanje same pripreme tima. Videlo se da smo fizički nadigrani od svih reprezentacija.
(čovek, 26. jun 2010 07:24)

covek je covek, a fudbal je fudbal...

Vladan R

pre 13 godina

Jedino sto je tacno da je ispadanje u grupnom delu takmicenja neuspeh. Sve ostalo je gomila gluposti. Prvo to da bi nam remi sa Nemcima odgovarao. Ne bih se bas slozio, jer bi u tom slucaju Nemacka i Gana odigrala lagani X pa bi nam bilo dzabe i 10:0 protiv Australije. Dalje bas me intresuje da li je, kada je planirao prolazak u cetvrtfinale, ocekivao da budemo ili prvi u grupi ili je ocekivao ovakav rasplet tj da Englezi budu iza Amera, ili je ocekivao da dobijemo Engleze. Bilo sta od toga da je ostvarivo zasto se samo zadovoljiti cetvrtfinalom. Zatim o taktici da se igra sa samo jednim spicem. Pa protiv Gane smi imali dva spica pa smo igrali daleoko defanzivnije. Za ekipu koja napravi u 60 minuta pet stopostotnih sansi ne moze se reci da nije ofanzivna. A sto se analize tice ne treba mu nikakva, i slepac vidi da mi od kada su omatorili Kovacevic i Milosevic, nemamo kvalitetnog centarfora, osim donekle Zigica. Da su se potrudili da Vucinic igra za Srbiju, posto je pomenuti uzgred budi receno izrazio neformalnu zelju za to, oni su se dogovorili sa CG da se ne vrbuju igraci rodjeni u drugoj republici.

Uvek uz Srbiju

pre 13 godina

Pa, ako... Normalno da je veliki neuspeh, kada ste ocekivali 4finale, pa i 1/2finale!!!! Da niste malo preambiciozni...
Ljudi, tako je kako je! Oni su uradili kako su uradili, mi bolje nemamo!! Sada bi najgluplje bilo raterati sve, a pre svega mislim na Antica!!! Ovu generaciju treba ostaviti, oni mogu...

Box

pre 13 godina

Tole, treba ti i tvoje kolege iz "jagnjece brigade" FSS da utrcite na teren, razbili biste sve ostale reprezentacije, ali u licemerju, mafijastvu, korupciji... Ovo nije uspeh, ali je nasa realnost.

Nemo

pre 13 godina

Da li je moguce da opet taj covek kroji sudbinu naseg fudbala. Osim na fudbalsko umece i zalaganje nekih fudbalera ne bi trebalo da bude zamerki.
Antica za selektora!!!

tole l*p*ve

pre 13 godina

haha, ne boli tole tebe to sto srbija nije prosla dalje, tebe boli onih 5 milki sto ti ispadose iz dzepa :)
smenite li antica ili nekim slucajem on da ostavku zbog nemogucnosti da se dogovori ili saradjuje sa vama, bager ce da radi!

Pele

pre 13 godina

Fudbal se ne igra rukama!

Ni jedan trener ne moze odvesti igrace daleko na svetskom prvenstvu a da mu igraci igraju rukama. Pa jos na dve utakmice jedna za drugom. Nesto u glavi igraca zaista nije u redu. Los plasman nije bio rezultat loseg trenera nego naprotiv, trener je odradio svoj posao a igraci popustili igrajuci rukama, znaci neprofesionalno.
Kuzmanoviceva igra rukom nas je kostala najmanje 5 000 000 dolara. Kriviti trenera koji je napravio homogen tim i omogucio da se uopste i pojavimo na sampionatu je neodgovorno. Igranje rukom omogucilo je Gani da pobedi u vrlo vaznoj utakmici koja je i verovatno odlucila pobednika. Nema tu nikakve filozofije. Sve je jasno i cisto kao suza.

Nemacka je samo izgubila jedan mec do sada i to protiv Srbije sto govori da imamo odlican tim u globalu. Nasalost igranje rukom nije dozvoljeno u fudbalu i to se kaznjava penalom i u nasem slucaju pobedom Gane koja se dalje plasirala.

olja

pre 13 godina

pa da je neuspeh - jeste.dobro je sto on kao predsednik FSS kaze to javno.a Antic mi se nesto bas i ne svidja previse.na onoj konferenciji za stampu je pricao u trecem licu(Radomir ovo,Radomir ono) i bilo je malo glupo

Petar

pre 13 godina

Neuspeh je svakako, ali veliki nikako. Zar smo zaboravili da je isti Karadzic posle pobede nad Rumunima izjavio da je ogroman uspeh srpskog fudbala plasman na SP???

gm

pre 13 godina

Ovaj karadzic bi trebalo da zapusi usta....sta on ima da prica o taktici Antica, to ne cini ni jedan precednik fudbalskih saveza.....kakav je on lik,kakva je njegova zasluga, samo marionetise...... pa da nije bilo Antica bilo bi jos vece rasulo u reprezentaciji....mnogo vise je vaznije da se dobio duh i kult reprezentacije, a njega cine igraci, a ne precednik FS....treba sada to odrzati i polako prenositi na mladje igrace......Ovako ova izjava Karadzica je zlonamerna prvo prema fudbalskoj reprezentaciji i njenoj buducnosti, zatim prema Anticu i igracima....Pitam se kojom zaslugom svog minulog rada je zasluzio Karadzic da bude precednik FS.....to bih rado da znam.....a kada razmislim ti koji su ga izabrali cine njegovu potporu, a tek takvi se pitam, sta oni traze tu, kakve oni tek zasluge imaju.....Antic ne dozvoljava da mu se mesa u posao, a to je ocigledno kamen spoticanja za Karadzica.....

Nenad

pre 13 godina

Jedina prava istina za Toleta i ostale strucnjake:okosnicu ove reprezentacije cine igraci koji su pre par godina na 3 uzastopna EP za mlade igrali polufinala i finala.Nas najveci problem je tada bio nedostatak klasicnih i kvalitetnih napadaca.Poslednji za koga se koliko-toliko moze reci da je kvalitetan je bio Lazovic,sto znaci da mi u zadnjih 7-8 godina ni na vidiku nemamo napadaca ni osrednje klase!Problem je u tome sto ga necemo ni imati u narednih 20 godina,jer svi znamo kakav ziheraski fudbal se igra u nasoj ligi,koja je usput jedna od najneefikasnijih na svetu,pa u takvoj nema sanse da se razvije nijedan talenat.Zato ovi koji imaju nesto para dovode napadace iz inostranstva,a vi se gospodine Karadzicu zapitajte kada je poslednji put neki nas napadac napravio karijeru poput Stankoviceve,Vidiceve,Ivanoviceve,Dragutinoviceve...i koga je to Antic trebao da izmisli pa da ga uvede da igra?Ja verujem da je on vise od bilo koga zeleo da ima jos neku opciju u napadu i da je mogao da igra nesto drugacije od onog sto su svi znali da cemo igrati.I Mancester igra sa jednim napadacem,ali zato cela ekipa napada i brani se.I mi smo igrali na slican nacin,pa su sanse stvarali i igraci iz sredine i odbrana i napadaci.Sve u svemu Antic je iz ovakve nenapadacke ekipe uspeo da izvuce maksimum,a ti se covece osvesti i pogledaj malo realno.Puna podrska Anticu!

Oliver

pre 13 godina

Celog svog zivota navijam za reprezentaciju i ni za jedan drugi domaci tim,osim kad nasi klubovi igraju medjunarodne utakmice,(domace prvenstvo me ne interesuje)! Uvek mi je zelja bila da vidim reprezentaciju da napravi neki uspeh i bio sam ubedjen da je ovo generacija koja ce nesto uraditi, medjutim stara prica. Mislim da nije problem u igracima, ovi momci sve u svemu znaju da igraju fudbal. Cinjenica je da nemamo jednog pravog golgetera i jednog organizatora igre na sredini terena, ali to je neka druga prica. Stanje u nasem fudbalskom savezu mora da se menja iz korena, tj. da se menja rukovodstvo jer ovo su sve Miljanicevi naslednici koji ne rade nista bolje nego sto je i on sam radio. Dokle god ovi ljudi budu bili na celu FSS nista ni ova ,a ni naredne generacije igraca nece uraditi. Postoji jedna izreka- Kakva drzava, takav fudbal!

Goran

pre 13 godina

Neuspeh . Da, to je neuspeh prema našim očekivanjima. Očekivali smo mnogo. Previše. Ekipa u fudbalu a pogotovo ekipa koja želi mnogo mora imati minimum 15 odličnih igrača. Da li mi to imamo. Moj nedvosmislen odgovor je da nemamo. Šta imamo . Imamo Vidića,Ivanovića kao svetski priznate igrače. Imamo Jovanovića,Krasića,Kolarova,Lukovića kao iznadprosečne igrače. Imamo Stankovića,Kuzmanovića,Ninkovića,Stojkovića kao prosečne igrače. Imamo neke za koje i ne znamo koliko sada vrede jer ne igraju u klubovima gde se vode kao igrači. I imamo ispodprosečne napadače. To je po meni a čitajući razne komentare i stručne i nestručne i po većini drugih , stanje stvari.E kada stvari pogledamo iz toga ugla onda ovo i ne možemo smatrati neuspehom , već našom realnošću. Da li smo bolji od Australije .Jesmo , na papiru. Ali papir cesto vara , zato sto meri nemerljivo. Meri svakog igraca prema klubu u kojem igra ili preciznije u kome se vodi da igra. Ja postavljam pitanje , gde igraju Milijas,Stojkovic,Zigic,Lazovic,Tosic,Kacar. Uglavnom ne igraju ili igraju u ekipama koje su poispadali iz svojih liga. Sta je sa Stankovicem. Videlo se to proletos. On ulazi u igru kada Murinjo ima vec rezultat , negde u 70 minutu.On je kod nas trebao da gradi igru. Iz svega ovoga jasno proistice zakljucak da je Antic morao da da sansu nekim igracima koji igraju , pa makar i u losijim klubovima, ili kod nas ali da igraju. Skoro sam uveren da bi u toj varijanti danas ipak bili u osmini finala.

todor

pre 13 godina

Predlazem Karadzicu da podnese ostavku na Funkciju SEFA
jer mu je posao propao njegovom krivicom!to treba da ucini kao za primer kako da se odgovornost moze potvrditi samo ostavkom boljima od njega!!!!

goran

pre 13 godina

Tole, tebi ce ici na dusu ukoli oteras Antica. Neuspeh jeste, ali, realno to nam je bio maximum. Uz malo srece sada bi svi slavili i Antaru i igrace!

razbojnik

pre 13 godina

Lopovi mogli ste da planirate prihode od finala. Antica ostavite na miru od kakve ekipe i atmosvere koju je ostavio vas Klemente (koj je zaradjivao vise nego Antic) je napravio tim da mozemo uopste da se nedano polu finalu, nismo imali srece i hrabrosti ali smo na dobrom putu.

tuj

pre 13 godina

posle velikog neuspeha karadzic bi trebao prvi da da ostavku
a ovo su price za malu decu,posto zele da smene antica
po meni je antic uradio mnogo vise nego karadzic.

kakva liga takva i reprezentacija.

Miki

pre 13 godina

Sta prica ovaj, "Trebalo je da remiziramo sa Nemackom, pa onda da imamo vise motiva za Australiju" ili zamera coveku za taktiku protiv Australije, a razvalili smo ih u prvom poluvremenu nisu imali ni jednu sansu a mi 5. I kao Antic kriv zbog njegove defanzivne taktike, kako je to defanzivno ako celo poluvreme napadas i stvoris 5 sansi, a protivnik ni jednu. Ako je gospodin Karadzic gledao utakmicu onda ne bi tako pricao.

Cini mi se da Antic pali posle ovoga i da se vrsi pritisak na njega iz odredjenih razloga.

Sto kaze koleginica Antic i tim napred, a funkcioneri DOLE!

Bankar

pre 13 godina

REALNO JE NEUSPEH...ALI DA SU ZA PROLAZ DOBIJALI PO POHVALNICU A NE MILIONE I ZA KARADŽIĆA BI OVO BIO USPEH!
ALIBI FILOZOFIJA U NAŠEM FUDBALU NIGDE NAS NEĆE ODVESTI!MI SMO ŠUTNULI 10 PUTA NA GOL I DALI JEDAN A ONI 5 PUTA I DALI DVA GOLA I PO NAŠIM STRUČNJACIMA SMO MI BILI BOLJI...MOŽDA PRVO POLUVREME...A I TAD JE BILO 0:0!
ČUDO TREBA DA SE DESI DA U NAŠ FUDBAL UĐE DRUGI MENTALITET I NAČIN RADA!

kakadu

pre 13 godina

da li je Antic kriv sto kuzmanovic i vidic igraju rukom u sesnestercu,da li je covek kriv sto krasic,ivanovic i kuzma mase situacije iz kojih mora pasti gol,moramo biti realni i reci da nismo imali srece,a za karadzica nemam reci,o njemu dovoljno govore komentari na ovom forumu,jos nisam procitao nijedan koji je rekao nesto pozitivno...

čekam...

pre 13 godina

Mislim da nema potrebe čitati izjave ovog čoveka! Antića je doveo da bi njemu rejting skočio, bole uvo njega i za tim i za igrače i za Antića i za Savez i na kraju i za narod! Šta će sad biti? Oteraće Antića, jer tobož' treba da redukuju troškove... Pa ko je platio boravak polovine Saveza i ministara/ki u JAR? Čekam...

bojan

pre 13 godina

Ocekujem da Tole smeni Antica i postavi sebe za selektora. Izgleda da on najbolje zna sa kojom formacijom treba da se igra. Mislim da je Antic konacno skapirao da mi nemamo sredinu koja bi mogla da igra sa dva napadaca.

jugobo

pre 13 godina

Ako Srbi sami sebe ne uniste nece niko drugi.

Sta je bilo bilo je za nas je SP zavrseno treba realno prvo mi navijaci zatim i FFS sa selektorom i igracaima pogledati situaciju, ali ne treba nikoga iz prave navoditi na linc jer toga moze da bude samo gore i tako je nas fudbal na najnize grane ako upropastimo i ovo koliko toliko reprezentativnog sta cemo ondak.

Realno na SP smo doziveli neuspeh i oko toga se svi slazemo e sada treba napraviti analizu onoga zbog ceka nismo prosli dalje.
Ako celnik FSS-a trazi neke lose stvari od selektora i igraca treba prvo poci od samog sebe i videti gde su napravljene greske.

Zatim treba selektor prvo sebiit priznati i javnosti gde se gresili sigurno da tu nije samo sportska nesreca i neiskoriscene sanse jer treba se zapitati zasto nisu iskoriscene.

Igraci su barem po izjavama rekli svoje i prihvataju deo krivice i tu nema vise sta da se doda.


Treba FSS selektor i igraci napraviti analizu onoga sta je bilo sta je trebalo da bude i sta treba uraditi u buducnosti.

Ono sto ne treba menjati jeste selktor i igraci zadrzati isti kostur ekipe mozda za 2-3 igraca podmladiti sastav ali to je to mi druge igrace nemamo.Uvideti zasto iz 15-20 sansi iz tri utakmice postigli smo dva gola preslaba realizacija i mislim da samo nasa ekipa i Nigerija su sa toliko slabom realizacijom.Zasto u sve tri utakmice igramo toplo hladno i najbitnije od svega a ovo vazi i za selektora i za igrace mora uvek malo hrabrije.

Kod Antica mi se dopada sto je stvarno veliki pedagok takvu atmosferu u nasoj ekipi niko pre toga nije uradio jedino svetko gde nismo imali svagju izmegju igraca unutar tima.

Stvari kod Antica koji mi se nedopadaju previse prica megju redovima malo u uvijenoj formi ali u svakom slucaju moramo ga podrzati, jer sa smenom ne dobija se nisto jer videliste da Rusi sa Hidingom nisu se ni kvalifikovali tako da nisto nije garancija za uspeh.

Ovajput igracima na borbenosti i tcanju nemogu nista zameriti jer su to ispunili ali moraju moraju da budu hrabriji i psihicki spremniji za velike utakmice.

Ostavimo do kvalifikacije na miru igrace , selektor neka da izvestaj i podrzati ga za dalje jer druge nam nema..............

Blagoje

pre 13 godina

Koliko bi tek para uzeo da nismo ni otišli na svetsko prvenstvo, a kad se već tako dobro razumeš u fudbal trebao si ti da budeš selektor, to bi bio pravi potez a o uštedama da i ne govorim a vrhunac bi bio da zovneš talentovanu rodbinu, komšije i prijatelje koji te vole jer bi sigurno igrali za džabe a Australiji bi dali 3 gola za 15 minuta po tvom sistemu igre. Koliko imaš poverenje u organe FSS i koliko si ga dobro organizovao govori da nisi mogao da sačekaš ni da se vratiš u Srbiju nego uzimaš ulogu i stručnog saveta i upravnog odbora. Ja da sam selektor ne bi više radio ni minuta sa čovekom kao što si ti jer si pokazao da ti je Antić trebao samo zbog para a ne da unapredi srpski fudbal ali iz inata treba da ostane jer su se dosta u Srbiji stručnjaci povlačili pred parazitima.Živela Srbija!!!

armadillo

pre 13 godina

Kolko ja vidim, Antiću je odzvonilo! Ja bih naprotiv smenio prvo rukovodstvo FSS-a, pa onda nove ljude pitao šta i kako dalje. Da je neuspeh - jeste, ali Antić je svakako vratio prilično duha u reprezentaciju, nisam siguran da treba požuriti sa zamenom.

JocaBG

pre 13 godina

Neuspeh nas prati vec XX..godina.
Vreme je da gledamo kako da nas domaci fudbal i ligu sredimo da moze da se meri sa nekim evropskim vrhunskim klubovima.
Posle raspada ( 1991 ) nismo nista posebno uspeli.
Kako ce onda tek reprezentacija.
Pored svega ipak volim nasu zemlju ,nadam se za bolja vremena i navijam za nasu reprezentaciju .
Ziveli svi mi i nasi orlovi....

pivljanin

pre 13 godina

Ljudi meni nije jasno o čemu vi pričate? Stalno se napadači (Pantelić, Žigić...) apostrofiraju kao glavni krivci a zaboravljate(ili niste u stanju) da vidite da je odbrana koja je sastavljena od zaista vrhunskih igrača (za razliku od napada) odigrala veoma loše. Dva penala, pacerski golovi protiv kengura, učinak u napadu nula. Šta reći o čoveku koji na nepune dve utakmice dobije TRI žuta kartona(a neko ovde reče da je on nadprosečni igrač?!!). O onome što je zamenio Kolarova bolje da ne govorim....

dule

pre 13 godina

prilika je da se ovaj karadzic najuri iz saveza kada vec kaze da smo doziveli veliki neuspeh.
Toma direktno optuzuje antica da bi skrenuo paznju sa sebe.
Mislim da je odavno jasno da je najlosiji deo naseg fudbala upravo savez i njegov predsednik. A nasa liga realno oslikava stanje u tom istom savezu...

Branislav Radinovic

pre 13 godina

A zasto taj veliki mag G-din Karadzic, nije i nas, narod, navijace, upoznao sa svojim "projekcijama" o 1/4 finalu...i kome ce on da podnese izvestaj, na osnovu cega su date te projekcije? i naravno ...kome ce on da odgovara? posto je ocigledno da nije sposoban da ostvari "planirano" )obecano)

lili

pre 13 godina

problem je u mentalnom sklopu,a ne u kvaliteti igrača i sve dok oni sami ne raščiste neke stvari u svojoj glavi neće biti rezultata.

Oki

pre 13 godina

'Ajde dosta više sa vestima "neki igrači", "neki ljudi", "znamo mi ko je" i sl.
Ako ste ozbiljna novinarska kuća prenesite na šta se izjava odnosi, na koga, proverite malo šta je ko hteo da kaže, a ne "neki mediji su preneli da postoje razmirice" i "neki igrači su tražili razgovor".

zu

pre 13 godina

4-to svetsko prvenstvo sa karadzicem.i sad umesto sam da ode?ma neeee,ostani..zaposli sina,kuma,sestrica..ne moj slucajno da napravis neki korak ko sav normalan svet!

Zlatko Milošević

pre 13 godina

Kada se sve uzme u obzir (država, savez, liga, klubovi, igrači, menadžeri, način kako neko moze da zaigra za Crvenu Zvezdu ili Partizan, mentalitet itd.) TU SMO GDE NAM JE I MESTO.

TO JE TO I TO JE SVE!

Sasvim realan plasman.

branko

pre 13 godina

Kao u drzavi tako i u fudbalu,treba sve podmladiti?
Curcic je pobedio Japan eto nam buducnosti,sa provinc.timom dobija zvezdu i partizana,jos jednom treba mu dati sansu.
Neverujem da bi pustio Ivanovica da dve utakmice spava.
Pozdrav,inace su nam naj.fudbaleri iz provincije.

sive celije moc

pre 13 godina

Prazna kasa!? Pa zaradili ste 9 miliona bre, kakva redukcija troskova, plati coveku sta treba da se plati, ne bi ni otisli u afriku bez Antica. I ko si ti da se mesas u taktiku, idi tamo lupaj neke pecate i potpisi sta treba da se potpise pa onda zalivaj ikebanu ili tako nesto.

Pantelinho

pre 13 godina

Jujuju, ovaj članak sam tek danas pročitao..

sve je to lepo kada gos'in Tole objasni šta je bilo, moglo i trebalo da bude i kada odradi analizu nastupa na SP u tri i po rečenice(i iskritikuje taktiku čoveka koji je za razliku od njega, ne samo gledao vrhunski fudbal nego i vodio 2 najveća španska kluba i jednu "nebitnu" Barselonu)!
Najgore od svega je što će svi sada gledati u Antića umesto u njega, pa će moći lepo i na miru da "radi". Te nismo igrali sa dovoljno srčanosti, te igrali smo sa jednim špicom(mada 4-5-1 vrlo lako postane 4-3-3,al ajde), te igrači igraju rukama, te bolji smo od SAD, Urugvaja, Koreje, Meksika, Australije, itd.

Sad mi krivo što smo otišli u Afriku uopšte, Karadžić i ekipa su si time kupili još nekoliko godina u FSS!

ucitelj fudbala

pre 13 godina

Ako Tole kaze neuspeh, onda je neuspeh ? Zato Karadjicu daj ostavku na sve funkcije i spasi se "bede".To isto treba da urade i "veliki profesori" djora i kosan ,jer se i njima nesto ne svidja.Anticu,sa igracima iz produkcije djore,kosana ,zive,karasija i njima sl. ovo je VELIKI uspeh. Za veci domet potrebni su daleko bolji igraci , a njih prave skolovani treneri a ne priuceni bivsi fudbaleri sa zlatiborskog kursa.

mladen

pre 13 godina

Da nije neuspeh-jeste.Pogotovu zbog zreba.Pa Nemci moraju na Engleze i Argentinu a mi na Ameriku i Urugvaj ili Koreju!!!Meni jedino smeta taj nedostatak hrabrosti i borbenosti u nasoj igri.I ko kaze da nemamo kvalitet?! Pa mi skoro da nemamo igraca ispod deset miliona evra u reprezentaciji!!!Ivanovic,Krasic,Vidic,Stankovic,Jovanovic,Kuzmanovic,Kacar,Kolarov...I nista...Dobijas Japan i Koreju sa trecim timom, ali oni odose dalje.O Slovacima da i ne govorim,cuo sam za par igraca.Ponudite nam bar neko razumno objasnjenje.Zasto ovakav tim ?(gde je Subotic,Kolarov,dokle cekati Zigica; zasto Krasic napolje a ne Jovanovic;sta je sa Mrdjom koji je prosao sve selekcije Srbije?) Ne treba razapinjati sve ove momke,neke treba podrzati,neke zameniti,tim malo osveziti i stati uz reprezentaciju.

kosta

pre 13 godina

Ne bih voleo da kritikujem Antica, mislim da on covek ima dovoljno iskustva u ovakvim situacijama.
Fudbal ako nije napadacki onda nema uspeha, kao sto smo i videli...

rajko

pre 13 godina

sad ce tole da uvali nekog klovna za selektora i onda ce da ga voza k'o bicikl. vidim, pominje se vec tumbakovic, a ne bih se iznenadio da bude i zivadinovic. secam se samo izjave posle poraza od partizana u derbiju-pobedio je fudbal. nisam se toliko ismejao godinama. kao da na pitanje 1+1 odgovori - cetvrtak. e takvog cemo strucnjaka dobiti umesto antica. laku noc srpski fudbale i javno kazem da vise ni tv necu paliti kad reprezentacija igra ako bude ovako.

Marko R.

pre 13 godina

Politicari da politicare a strucni ljudi da se bave fudbalom. Ovaj kao da je komentator ne Eurosport-u a ne fudbalski radnik u Srbiji. Probudi se covece, sjasi sa tog mest i ostavi nekome kome je fudbal bitan da se bavi fudbalskim pitanjima!

Ti se lepo uclani u neku stranku. Sa tim populistickim stavovima u Srbiji ima da cvetas ko i do sada. Ne se sekiraj!