Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2010.

20:45

Džajls Piterson: "Španija osvaja Svetsko prvenstvo"

Popularni britanski di džej Džajls Piterson dao je ekskluzivni intervju Yellow Cab-u, a glavna tema razgovora nije bila muzika, već najbitnija sporedna stvar na svetu – fudbal.

Fudbal je, pored muzike, Pitersonova velika strast, a redovni gost Beograda je i vatreni navijač londonskog Arsenala.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Na Svetskom prvenstvu sam novac stavio na Holandiju. Argentina će ili da pukne ili da dogura daleko, a Engleska će, po mojoj proceni, stići do četvrtfinala“, rekao je Piterson.

Engleska je u prvom kolu Mundijala remizirala sa Sjedinjenim Državama(1:1), ali Pitersona taj rezultat nije iznenadio.

Mislio sam da će biti nerešeno i ranije. Svetsko prvenstvo je drugačije takmičenje u odnosu na sva druga. Seti se koliko su igrači bili nervozni i da je taktika nije ni postojala. Zato je prvenstvo super, jer nikada ne možeš da budeš siguran u konačan ishod. Kada se radi o ragbiju ili tenisu, najčešće znaš ko će pobediti, a u fudbalu uvek ima mesta za iznenađenja. Primer za to je i Argentina koja je protiv Nigerije imala i šanse i igru, ali su Nigerijci lako mogli do boda. Iako smo imali više prilika, nismo pokazali neku naročitu igru u polju. Lenon je igrao loše. Problem je bio i u sporoj odbrani – Karager i Teri su bili spori. To bi mogao da bude problem u budućnosti. Mislim da je problem i igra Stivena Džerarda i Frenka Lamparda. Više bih voleo da vidim Džerarda iza Vejna Runija, jer volim njegovu ofanzivnu igru.

Fabio Kapelo – Italijan na klupi ’Gordog Albiona’?

Nisam siguran da je Kapelo, kao italijanski trener, dobro rešenje za reprezentaciju Engleske. Englezi, čini se, imaju manjak samopouzdanja u igri i voleo bih da vidim na klupi nekog poput Roja Hodžsona ili čak Martina O'Nila koji bi bili bolji. Znam da svako ima svoju ideju, ali i znam da ukoliko bismo uzeli prvenstvo, svi bi rekli: eto, italijanski trener.

Očekujem da se kvalifikujemo za sledeću rundu i da dođemo do četvrtfinala. To je mera Engleske. Ako je svetski fudbal Premijer liga, Engleska bi bila Aston Villa. Malo iznad sredine.

Engleska i Srbija su potencijalni protivnici u drugoj rundi, ali bi Brirtanac želeo da ostrvljani izbegnu 'Orlove'.

Voleo bih da igramo protiv Nemačke. Od njih znaš šta možeš da očekuješ. Uvek igraju isto. Sa druge strane, Srbija bi bila mnogo opasniji protivnik. Nisam video mnogo od Srbije. Znam da ima tehnički dobar tim, dobru odbranu. Nemci nemaju toliko jak tim, ali nam duguju dosta.

Međutim, Piterson je istakao da će mu biti teško da uskladi Svetsko prvenstvo i poslovne obaveze.

To je zaista depresivno. Ja sam tip koji voli da odgleda sve utakmice na Svetskom prvenstvu. Čak i kada su u pitanju mečevi poput Alžira i Slovenije. Ali, činjenica je da imam dosta posla. Idem na dvonedeljnu turneju s bendom sledeće sedmice. A ako budemo igrali u polufinalu, moraću da ga propustim, jer imamo svirku. Već sam nervozan zbog toga.

Ko će osvojiti Mundijal u Južnoj Africi?

Po mom mišljenju, Španija ima najjači tim, a ako me pitaš za klađenje, novac sam stavio na Holandiju i dobre su kvote. Bilo je 9 : 1, a sada je već 8 : 1. Inače, kladim se samo iz zabave.

Šta je sa Argentinom i Brazilom?

Brazil ne sa igračima poput Žilberta i Baptiste. Argentina će ili da pukne ili da dogura daleko. Voleo bih da zablistaju zbog Maradone, to bi bilo bi lepo. Ali, ipak mislim da je Španija najjača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve