Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.07.2010.

20:33

Bora Milutinović: "Španci su jači tim"

Srpski trener Bora Milutinović je sa pet različitih reprezentacija učestvovao na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Pre 24 godine doveo je Meksiko do četvrtfinala, a zatim je predvodio Kostariku, SAD, Nigeriju i Kinu. Takva karijera čini ga kompetentnim da iznosi mišljenja o tekućem šampionatu, a Milutinović je u intervjuu za zvanični sajt FIFA govorio o Mesiju, Gani, favoritu u finalu itd.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Da li biste voleli da ponovo budete selektor?

“Naravno, ja sam trener, moj život je na terenu. Imam entuzijazam i sve ostalo što je potrebno za dobar rad, ali naravno imam i zahteve i ciljeve koje želim da ispunim. Bilo bi idealno da ponovo preuzmem neku reprezentaciju, ali to mora da vude ekipa sa realnim izgledima da dođe do SP”.

Jeste li iznenađeni što su Brazil, Argentina, Italija i Francuska ‘spakovali kofere’?

“Morate da budete svesni teškoća kroz koje neki timovi prolaze. Na primer, Francuska i Italija doživeli su tipične probleme kada dođe do smene generacija, a to se naročito izražava u prelomnim momentima. Lipi je okupio sjajan tim pre četiri godine, ali sada nije uspeo. Ako novi igrači ne naprave pomak, teško je ostvariti vrhunske rezultate. Italijani moraju da dobro izanaliziraju šta nije bilo u redu”

Kao čovek koji je predvodio Nigeriju 1998. godine, kako ocenjujete nastup afričkih timova?

“Nigerija ima veoma talentovane pojedince, što se pokazalo na OI 2008. godine, ali promena trenera tako malo vremena pre SP smanjila im je šanse. Nije lako napraviti tim za kratak period. Ganin slučaj je drugačiji, a želeo bih da istaknem da s oni imali srpskog trenera Milovana Rajevca. On je bio sposoban da brzo uklopi talentovane igrače koji su trijumfovali na Svetskom prvenstvu za mlade 2009. godine. Napravili su odličan rezultat i ispali tek posle penala, to su vrlo dobre vesti za fudbal u Africi”.

Koji fudbaleri su na Vas ostavili posebno dobar utisak?

“Nije iznenađenje spomenuti Forlana, pošto je on bio najbolji igrač Urugvaja. Tu su i drugi koji su zaslužili pohvale – holandski tandem Snajder-Roben, ali i Mark van Bomel, momak koji mi se posebno dopada. I Nemci zaslužuju komentar, mnogi su mislili da će se mučiti bez Balaka, ali Ozil i Miler su pokazali da su dorasli izazovu, fantastični su”.

Šta se dogodilo sa Lionelom Mesijem?

“Nakon što sam gledao prvi meč Argentine sa Nigerijom, mislio sam da će on obeležiti ovaj turnir. Njegova eksplozivnost i sposobnost da kreira igru bili su za divljenje. Takođe je pokazao i visok nivo entuzijazma kojeg na žalost nije bilo protiv Nemačke. Ali, nije on jedini, ima mnogo fudbalera koji nisu uspeli da ispune ono što se od njih očekivalo i da prikažu igre na nivou onih iz klubova u kojim igraju”.

Ko će osvojiti titulu?

“Holandija je sjajna ekipa, koja je uspela da eliminiše velike timove poput Brazila i Urugvaja. Veoma lako prelaze iz sredine u napad, ali mislim da je Španija jači tim. Prošli su iz vrlo teške grupe i sada su pobedili Nemce u polufinalu. Mislim da Španci imaju više šansi za uspeh”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve