Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

01:31

Haos u Tuskoj oko umetičkog klizanja

Činilo se da će ljubitelji umetničkog skijanja u Turskoj ostati bez svog dela programa iz Sočija. Spekulisalo se da će nacionalna televizija TRT cenzurisati tačke takmičarki koje su oskudnije odevene, ali ipak neće biti takav slučaj.

Izvor: Nemanja Đorđević

Autor:Nemanja Đorđević

Default images

Iz same kuće kažu da uopšte nije bilo problema sa garderobom takmičarki, već je problem finansijske prirode, jer nisu znali da mogu sve prenose da obezbede.

Dobili smo popust u iznosu od 20 odsto, pa smo sada u mogućnosti da realizujemo sve prenose”, kaže neimenovani izvor TRT, “Da je problem u opremi, ne bismo prenosili ni plivanje ni odbojku, ali ni završni turnir WTA u Istanbulu”,

Nacionalna radio televizija zahteva da svi koji su je nepravedno optužili, treba da upute izvinjenje.

Umetničko klizanje je umetnost, a ne seksi”¸ glasio je jedan tvit, “TRT je jedina koja vidi noge i golotinju, a mi vidimo umetnost i sport”, brzo su se nadovezivali besni ljubitelji na Tviteru.

Tuska kao muslimanska zemlja ima konzervativnije poglede na sve sfere života, a situacije je dodatno pooštrena za vreme desetogodišnje vladavine Abudala Gula.

Primera radi, u jednom trenutku, bilo je zabranjeno ženama u nacionalnoj avio kompaniji da nose ‘previše’ crven karmin i da imaju sređene nokte (!?). Ali, nebulozna odluka je ubrzo ukinuta. Takođe su televizijske voditeljke dobijale otkaz zbog previše izazovne odeće.

Međutim, Vlada je prošle godine malo popustila, pa je ukinula zakon da žene moraju da dolaze, prema verskim običajima, sa burkama u važne nacionalne institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve