Karling kao ski skokovi, opasniji od sankanja

Britanski Žurnal o sportskoj medicini objavio je zanimljive rezultate istraživanja u vezi sa povredama u zimskim sportovima.

Izvor: MN

Petak, 21.02.2014.

09:54

Default images

Rezultati pokazuju da je karling jednako opasan kao ski skokovi, ali je rizičniji od sankanja i bijatlona.

Analiza je rađena na osnovu procenta povreda sportista sa Olimpijskih igara 2010. Ispostavilo se da je povrede doživelo četiri procenata takmičara u karlingu, tačnije jedan od 25 sportista.

Najrizičniji sport je snoubord kros sa 35 posto povređenih takmičara, potom sledi akrobatsko skijanje kros sa 20, erijals i bob sa po 19, dok se u hokeju na ledu i brzom klizanju na kratkim stazama povredilo 18 procenata sportista.

U Vankuveru su se najmanje povređivali bijatlonci (1%), zatim akrobatski skijaši u disciplini moglus i takmičari u nordijskoj kombinaciji i sankanju (2%).
uk.eurosport.yahoo.com
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: