XII: Krah Rusa i sjajni Bjerndalen

Trijumf Teda Ligetija u veleslalomu, novo zlato Marit Bjergen i rekordera Bjerndalena, šokantan poraz hokejaša Rusije obeležili su 12. dan na ZOI u Sočiju.

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2014.

23:32

Default images

U sredu su nastupili i naši reprezentativci, ali nisu imali mnogo uspeha.

Nina Micić bila je 27. u snoubord veleslalomu, Marko Vukićević nije završio prvu trku veleslaloma.

Američki skijaš Ted Ligeti po drugi put u karijeri je postao olimpijski šampion u veleslalomu, pošto je posle Torina 2006. uspeo isto i u Sočiju.

Norvežanke Marit Bjergen i Ingvild Flugstad Estberg osvojile su zlato u timskom sprintu u skijaškom trčanju na Igrama u Sočiju. Srebro je pripalo Finkinjama, bronza Šveđankama.

Norveški bijatlonac Ole Ajnar Bjerndalen postao je u sredu najsupešniji sportista Zimskih olimpijskih igara svih vremena osvojivši 13. medalju. On je kao član norveške mešovite štafete osvojio zlatnu medalju u Sočiju, svoju osmu u karijeri.

Najveći miljenici ruskih navijača na ZOI u Sočiju, hokejaši, razočarali su naciju eliminacijom već u četvrtfinalu turnira. Bolji od Ovečkina, Kovaljčuka, Malkina i ostalih superstarova bili su Finci koji su pred oko 14.000 Rusa u Boljšoj arena slavili sa 3:1.

Ruski snouborder Vik Vajld, koji se ranije takmičio pod zastavom Sjedinjenih Država, osvojio je zlato u paralel veleslalomu na Igrama u Sočiju. Srebro je pripalo Švajcarcu Glamriniju, bronza Koširu iz Slovenije.

Košir je doneo Sloveniji sedmu medalju na Igrama, Slovenci su do sada na svim Igrama od osamostaljenja osvojili sedam medalja. SAD I Kanada sastaće se u polufinalu hokejaškoj turnira, drugi par čine Švedska i Finska.

Selekcija Kanade i Velike Britanije igraće u finalnom meču karling turnira u muškoj konkurenciji. Legendarni ruski umetnički klizač Jevgenij Pljuščenko, koji je pre nekoliko dana objavio povlačenje, sada kaže da će se možda predomisliti.

Ženski bob dvosed iz Kanade osvojio je zlatnu medalju, dok su srebrno i bronzano odličje osvojile Amerikanke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: