Ruski bob dvosed za istoriju

Rusi Aleksej Vojevoda i Aleksander Zubkov doneli su svojoj zemlji istorijsko zlato u bobu dvosedu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Izvor: JT

Ponedeljak, 17.02.2014.

18:08

Default images

Vojevoda i Zubkov su prvi ruski olimpijski šampioni u bobu, bilo dvosedu ili četvorosedu.

Njih dvojica su važili za glavne favorite pred početak Igara u Sočiju, a na kraju su posle četiri vožnje trijumfovali u vremenu od 3:45.39 minuta.

Drugo mesto, sa 66 stotinki zaostatka, zauzela je posada Švajcarske u sastavu Aleks Bauman i Beat Hefti, dok su treći, sa 88 stotinki slabijim vremenom od pobednika, bili Amerikanci Stiven Holkomb i Stiven Lengton.

Iza osvajača medalja sledile su druga posada Rusije, prva posada Letonije, treća i druga Kanade, i prva Nemačke.

Srpski bob tim, za koji su vozili Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo, povukao se sa Igara u Sočiju između druge i treće vožnje. Naš tim nije mogao da nastavi takmičenje zbog povrede kolena koju je doživeo Bundalo.

Takmičenje u bobu na Igrama u Sočiju obeležio je i povratak tima Jamajke, koji je na kraju imao 29. vreme. Posle tri vožnje, pošto u poslednju prolazi 20 najboljih posada, bili su šest i po sekundi iza novih olimpijskih šampiona.

Vojevoda I Zubkov su, inače, na tronu nasledili Nemce Kevina Kuskea i Andrea Langea, koji važe za najveće legende boba. Kuske i Lange su bili neprikosnoveni na Igrama u Vankuveru i Torinu, a Lange se pre četiri godine povukao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: