Elizabet Jarnold – tradicija je na njenoj strani

Velika Britanija će na ovogodišnjim Olimpijskim igrama imati oko 50 predstavnika, a najviše nade za osvajanje zlata polaže se u Elizabet Jarnold, koja se takmiči u skeletonu.

Izvor: Maja Nikoliæ

Ponedeljak, 03.02.2014.

16:09

Default images

Razlog za to je što su sve medalje za Veliku Britaniju na Zimskim olimpijskim igrama od početka prošle decenije osvojene upravo u tom sportu, sa izuzetkom zlatne medalje ženskog karling tima 2002.

Jarnoldova je trenirala dosta sportova, a zaustavila se na skeletonu kojim se bavi već šest godina. Prvi put učestvuje na Olimpijskim igrama, ali to je ne sprečava da razmišlja o zlatnoj medalji.

Zlato je apsolutno moguće. To je ono zbog čega treniram svakog dana. Verujem u sebe. Ne stvaram veliki pritisak, ali znam šta mogu da postignem i želim da radim najbolje što umem“, rekla je 25-godišnja Britanka.

Na nedavno završenom Svetskom kupu osvojila je zlatnu medalju, trijumfovala je na četiri od osam trka. Sezonu je završila sa 150 bodova više od drugoplasirane Amerikanke Noel Pikus-Pejs, koja će joj biti i glavna konkurentkinja u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: