Sliding Center Sanki

Klizni centar Sanki predstavlja stazu za bob, sankanje i sankanje koja je smeštena Ržanaja Poljani, oko 60 kilometara od Sočija, u Zapadnom Kavkazu.

Izvor: JT

Nedelja, 02.02.2014.

14:04

Default images

Prema prvobitnim planovima, staza za bob, sankanje i skeleton je trebalo da bude izgrađena u Krasnaja Poljani, gde će se sportisti takmičiti u alpskim i nordijskim disciplinama, kao i bijatlonu. To je bilo 2006. godine, kada je Soči još bio samo kandidat za organizaciju Igara, a predloženo je i da jedna staza bude izgrađena u Moskvi.

Međutim, planovi su promenjeni 2009. godine, dve godine pošto je Soči dobio organizaciju. Čak sedam različitih lokacija je predloženo za izgradnju staze, ali su svi odbijeni zbog velikog spusta koje je trebalo da imaju.

Konačno, Zapadni Kavkaz je izabran za lokaciju, uprkos tome što u tom delu Rusije živi posebna vrsta smeđih medveda koji su ugrožena vrsta.
Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Staza na kojoj će se u Sočiju takmičiti u bobu, sankanju i nalazi se na 1.215 metara nadmorske visine. Uz nju će biti 500 stalnih sedećih mesta, uz 500 dodatnih, ali će pored toga 10.000 ljudi moći da stojeći prati nadmetanja u ta tri sporta.

Za trke u bobu, skeletonu i sankanju u muškoj konkurenciji start će biti na visini od 1.365 metara, odnosno 1.325 metara za sanjanje i ženskoj konkurenciji i muške dublove. Cilj će biti na 1.215 metara. Imaće 19 krivina za bob i skeleton, 20 za muško sankanje, odnosno 17 za žensko sankanje i dublove.

Posle Zimskih olimpijskih igara u Sočiju staza će se koristiti za međunarodna takmičenja u bobu, sankanju i skeletonu, kao i treninge ruskih sportista koji se tim sportovima bave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: