Olimpijsko selo

Nedelju dana pre zvaničnog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju otvoreno je Olimpijsko selo koje je podeljeno na tri dela. ‘Usadba’ je deo sela koji se nalazi uz obalu Crnog mora, ‘Derevnja’ je planinsko selo, a postoji i dodatno, koje je ponelo ime ‘Sloboda’. Svaki od tri dela Olimpijskog sela razlikuje se po arhitekturi, ali i dizajnu enterijera, suvenirima i kulturnim programima.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Nedelja, 02.02.2014.

13:58

Default images

U ‘Usadbi’ će biti smešteni takmičari u dvoranskim sportovima kao što su hokej na ledu, umetničko klizanje ili brzo klizanje. ‘Derevnja’ će do 23. februara biti dom sportista iz alpskog skijanja, snouborda i ski skokova, a ‘Sloboda’ nordijaca i bijatlonaca.

Na ceremoniji otvaranja Olimpijskog sela smeštenog na obali Crnog mora izvršni direktor Međunarodnog olimpijskog komiteta Gilberg Feli rekao je da je taj dan označio kraj konstrukcije olimpijskih objekata.

Ovo je takođe početak za sve zaposlene u Organizacionom komitetu, koji će se brinuti o sportistima i volonterima. Za sve one koji će se postarati da sportistima bude prijatno tokom Igara”, rekao je Feli.

Legendarna atletičarka Jelena Isinbajeva postala je gradonačelnica ‘Usabe’, a za novu funkciju kaže da je veoma odgovorna.

Kao sportistkinja koja je učestvovala na Olimpijskim igrama, uvek sam pokušavala da budem najbolja, da skočim više od ostalih i budem prva. I nova uloga mi prija. Kao gradonačelnica ovog sela, uradiću sve što je u mojoj moći da ove Igre ostanu upamćene”, rekla je Isinbajeva.

Pored toga što svaki deo Olimpijskog sela ima svog gradonačelnika, svako ima i svoju maskotu. Polarni medved je maskota ‘Usadbe’, dok su snežni leopard i zečica maskote sela u snežnim planinama u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: