Fisht Olympic Stadium

Fisht Olympic Stadium je mesto gde će se održati ceremonija otvaranja i zatvaranja Olimpijskih i Paraolimpijskih igara. Izgradnja je koštala 603,5 miliona dolara, mada neki mediji navode da je iznos premašio milijadru dolara. Međutim, predstavnici građevinske firme i zamenik premijera Dmitrij Kozak još nisu dali zvanične podatke o konačnoj ceni.

Izvor: Maja Nikoliæ

Petak, 31.01.2014.

12:07

Default images

Prvobitni rok za završetak radova bio je avgust prošle godine, ali je nekoliko puta pomeran zbog redizajniranja, što je i uslovilo povećanje troškova. Kapacitet stadiona je 40.000 mesta.

Stadion neće poslužiti samo za Olimpijske igre, već će se tu igrati uatkmice Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, jer će Soči biti jedan od gradova domaćina. Tada će kapacitet biti povećan na 47.659 mesta. I fudbalska reprezentacija Rusije tamo će igrati neke od svojih mečeva, a na stadionu će se održavati razni zabavni događaji.

Sto dana pre početka Igara slika stadiona se našla na novčanici od 100 rubalja.

Arhitekte i graditelji su vodili računa o svakom detalju, a o tome posebno govori položaj stadiona. Stadion je prvobitno trebalo da liči na dve velike gomile snega sa otvorenim prostorom na sredini i pogledom na Crno more i Kavkaz. To je promenjeno i na zahtev organizatora postavljen je krov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: