Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 19.02.2014.

10:58

Kanađani optužuju trenera zbog srebra

Kanađani Skot Moar i Tesa Virtu izjavili su da Marina Zueva, njihov trener, nije na Igrama u Sočiju radila u njihovom najboljem interesu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zueva trenira Moara i Virtuovu, koji su u Sočiju osvojili bronzu u plesnim parovima, kao i nove olimpijske šampionke Čarlija Vajta i Meril Dejvis.

Dva para ne dele samo trenera, već treniraju na istom klizalištu, i smatraju se najvećim rivalima u plesu u umetničkom klizanju.

Virtuova i Moar tako nisu uspeli da odbrane titulu od pre četiri godine, a na konferenciji za medije dan posle borbe za medalje rekli su da osećaju da je Zueva favorizovala Amerikance.

U pitanju je zanimljiv proces, sigurno. Očigledno je da trenira oba para i to je delikatna situacija, ali mi nismo želeli da dopustimo da neko stane na put našim ciljevima. Razgovarali smo sa njom bezbroj puta i rekli smo joj da nismo zadovoljni, da nećemo biti zadovoljni srebrom“, rekao je Moar, „Zbog toga skidam kapu Tesi, ona je u određenim okolnostima potpuno otvorena kada je to potrebno“.

Pre četiri godine, Zujeva je vodila Moara i Virtuovu do zlata u Vankuveru, dok su Dejvisova i Vajt osvojili srebro. Od tada su se stvari značajno promenile, pošto su Amerikanci pobedili kanadski par sva četiri puta kada su odmeravali snage, uključujući i Igre u Sočiju.

Prema rečima Kanađana, do tenzija je došlo kada je Zueva odlučila da prisustvuje naciolanom šampionatu Sjedinjenih Država u Bostonu, umesto da sa njima bude na prvenstvu Kanade. Oba takmičenja su bila istog vikenda.

Takođe, kanadski par je od Zueve tražio da promene muziku, da bude sličnija stilu Dejvisove i Vajta, ali je njihov zahtev odbijen.

Ponekad smo osećali da ona Zueva nije na našoj strani. Imali smo neke sukobe ove godine. Očekivali smo da će biti u našem timu i da će raditi sa nama kao u Vankuveru“, istakao je Moar.

Moar i Virtuova, koji sada imaju tri olimpijske medalje, istakli su da ne znaju šta će dalje. Nisu nagovestili da li će tražiti novog trenera ili će se povući.

S druge strane, Zueva se nije mnogo obazirala na optužbe.

Dobro sam, sve je u redu. Od njih sam napravila šampione, sada su drugi. Sve je ok, zaista“, istakla je Zueva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve